אני כנראה צריך לספר לך - כל חלק מגו, רגל או ראש נחשב, כלומר הכל חוץ מזרועות. חצי גוף זה נבדל ועוד איך.
אנחנו ממש לא באופוריה, אנחנו פשוט שמחים על זה שלפחות במשחק הביתי ניצחנו, מי כמו אוהדי אינטר למודי האכזבות יודעים את זה, אל תיקח את SEMPRE INTER שכבר אחרי 45 דקות משחק הסיק שאינטר קבוצה יותר טובה מבארסה...הוא לא בהכרח מייצג את הצד השפוי והאמיתי של אינטר, אין שום אוהד של אינטר שלא קם היום וירד אל הקרקע ויודע שאם אתמול המצב היה ב-70/30 לבארסה, אז היום במקרה הטוב זה 50/50, ובשביל שנעבור אנחנו צריכים יכולת שיא בהגנה. תאמין לי שאנחנו יודעים שאנחנו ממש לא בשלב הבא והדרך לשם עוד ארוכה ולא רק זה, אנחנו יודעים שהסיכויים לא נוטים לטובתנו בכזאת נחרצות בגלל השער שספגנו שבשביל לנטרל את זה אנחנו חייבים לכבוש בקאמפ נואו, השאלה היא אם בכלל נעשה את זה.
לא קראתי דפים אחורה אז מצטער אם אני חוזר על משהו שנכתב אבל מה קורה עם באלוטלי והקהל של אינטר? אם אני לא טועה זו לא פעם ראשונה שהוא בכאסח עם הקהל שם. אתמול בלשון המעטה הם לא בדיוק גיבו אותו כשנכנס לשחק והאמת,הוא שיחק כמו אהבל, פעמיים בדקות האחרונות קיבל את הכדור ומיהר לבזבז אותו בנגיעה אחת(עקומה)וזאת במקום לרוץ איתו קצת,לשמור עליו,להרוויח זמן,לתת להגנה לנשום קצת אוויר, בקיצור,זה לא נראה כמו ירח דבש בין הצדדים.
כמה דברים: צאו כבר מהספק נבדל בשער השלישי. השופט לא היה אחראי לכך שברצלונה הפסידה. מה גם שהכל מתקזז עם האופסייד שנשרק במחצית הראשונה למיליטו שלא בצדק - ועל המקרה הזה אין עוררין שהייתה שגיאה. זה היה כדור עומק נפלא. בידיוק בעוצמה המתאימה - לא חלש מידי שפיקה לא יגיע לזה ולא חזק מידי כדי שוואלדז לא יוכל לצאת מהשער, וגם התזמון היה מצויין. גוארדיולה היה חייב לזרוק למערכה את בוז'אן והנרי. אחרי היציאה של זלאטן לא הייתה לבארסה כתובת למסירות. אני חושב שפדרו עשה אתמול הרבה יותר מאשר להבקיע שער חשוב. והדבר הנוסף הוא לא רק לחימה. פדרו עשה פעולות התקפיות לא רעות והצליח להקשות על חאבייר זאנטי בדקות מסויימות. למוריניו כן מגיע קרדיט עצום על הניצחון אתמול. יש הבדל בין לזהות את נקודות התורפה שזה קל, לבין לנצל אותן. אני בטוח שגם פלגריני ידע שמאקסוול הוא חור בהגנה, אבל ריאל לא שיחקה מספיק על הצד שלו. בשנה שעברה בארסה הגיעה לגמר הצ'מפיונס עם הרכב טלאים ופרגוסון וודאי ידע באיזה מצ'אפים יש לקבוצה שלו יתרון וזה לא עזר. יותר מזה - מוריניו לא הסתפק ב-2-1 והורה לשחקנים שלו להמשיך לתקוף. הוא ידע שיתרון כזה לקראת הגומלין הוא שברירי מאוד והסיכויים שזה יספיק שואפים לאפס. עצם זה ששחקן אדיר ברמה של קיבו נמצא רק על הספסל של אינטר, מצביעה על החוזק והעומק של ההגנה. קורדובה גם שחקן מחליף והוא לא רע בכלל ולאינטר יש המון אופציות על הספסל. קיבו שחקן שתמיד הערצתי ולטעמי לא חסר לו שום דבר. הוא מהיר, חזק, יש לו מיקום מצויין והוא גם טכני יחסית לבלם. אם קאלדרון היה בוחר בקיבו ולא משחק משחקים מטופשים - לריאל היה פיתרון עצום לעמדת המגן השמאלי. אגב, יש לי תחושה שאם מדובר היה בשחקן אחר שממתין לכדור רוחב ולא בבאלוטלי - סניידר היה מוסר בנגיעה הראשונה ולא מתלבט בכלל. אני בטוח שהוא לא אהוב על-ידי שאר השחקנים. ויכול להיות שסניידר תיכנן למסור שנייה אחר-כך אבל למזלה של ברצלונה - ברח לו הכדור, ומה שאמרתי זה סתם דרמתי.
סטרפורד, אתה יכול להתעדכן על מה שקרה אתמול עם באלוטלי בדיון של אינטר. הסיפור שלו בקצרה: הוא הודה לפני כשנה או יותר שהוא היה אוהד של מילאן בילדותו, וכבר בעונה הראשונה של מוריניו התחיל להסתבך איתו על רקע מקצועי. נופה מהסגל כמה פעמים כי לא השקיע באימונים ובמשחק קבוצתי, ובכללי התנהלה מערכת יחסים מאוד קשוחה ביניהם. מצד אוהדי אינטר זה התחיל להחריף כשנראה ביציעים של סאן סירו במשחקי בית של מילאן, במיוחד בזה נגד יונייטד. לאחר מכן בתכנית טלוויזיה איטלקית הביאו לו חולצה של מילאן עם הדפס 45 באלוטלי בתור בדיחה, אך הוא שמר ולבש אותה רק אחרי שהקטע נגמר. זה קרה על רקע ריב נוסף עם מוריניו שהפך לאישי, ואף אחד מהצדדים לא רצה לסגת. אחרי כמה ימים מתוקשרים, באלוטלי התנצל בפניו, בפני אינטר והאוהדים וחזר לסגל. אמנם האוהדים לא שכחו לו, וריססו כתובות נאצה נגדו מול הוילה של מוראטי, ובכללי התייחסו אליו כפי שאפשר היה לראות אתמול בדקות הראשונות שלו, אבל היה נראה שיש מגמת שיפור ועלייה... מה שקרה אתמול היה הזוי לחלוטין. הוא התחיל את המשחק די טוב, אבל הקריזה הלא מוצדקת שתפס על סניידר שברח לו הכדור, זה נראה לי מה שגרם לאוהדים לחזור לסורם ולשרוק נגדו. מאותו הרגע נראה שכל פעולה שהוא עשה היתה בשביל לבזבז הזדמנויות נוספות להבקיע, והשיא היה בתוספת הזמן כשממש החמיץ את הכדור בכוונה בחצי המגרש של אינטר כדי שבארסה תמשיך לתקוף. מעולם לא ראיתי שחקן שמשחק נגד קבוצתו, וזה היה פשוט מחזה מבחיל. זריקת החולצה עם שריקת הסיום, קללות לאוהדים ועימות עם חבריו לקבוצה - כל זה חייב להיות הקש שישבור את הגב של מוראטי שנאלץ לרוץ לחניון כדי לחלץ את החוצפן מתגרה עם אוהדים שהקיפו את רכבו.
לפי ספר החוקים הגדול. ביישום הפרקטי של החוק (בדיוק כמו שהיישום הפרקטי של עבירה פיזית משתנה בהתאם למקום בו התרחשה העבירה) לעולם לא יישרק נבדל על בטן וכתף, או לא יודע למה אתה קורא שם חצי גוף. לגבי באלוטלי - החלק העצוב הוא, שתמיד תימצא קבוצה שתקלוט שחקנים כאלה. ריאל או צ'לסי שכזאת. אני רק מקווה שלמוריניו (אם זה יהיה עדיין בתחום אחריותו) יהיה מספיק שכל לא לחזק את מילאן איתו.
כן? תמצא לי את הספר הזה, אני רוצה לעיין. בינתיים קח הגדרה מהאתר הרשמי של פיפ"א: קוד: In the context of Law 11 - Offside, the following definitions apply: - "nearer to his opponents goal line" means that any part of a players head, body or feet is nearer to his opponents goal line than both the ball and the second-last opponent. The arms are not included in this definition
ואתה כן מייצג את הצד השפוי והאמיתי של אוהדי אינטר? הרי אתה כל הזמן מזלזל באינטר, ממעיט מערכה, לא מאמין בסיכויים לעלות, בעד באלוטלי, שאוהד מילאן וזרק חולצה של אינטר לדשא, ושכל אוהד אינטר במיאצה שרק לו בוז, אז אני תוהה איזה בדיוק אוהד אתה.. אם זה הקול ה'שפוי והאמיתי', אני מעדיף לא להיות בצד הזה בכלל.. איזה מן אוהד זה שלא מאמין בקבוצה שלו? יש גבול לראליות.. אינטר לא קבוצה מליגה הולנדית, גם לפני הקמפיין הזה היא שם גדול באירופה, אז לבוא מראש ולהרים ידיים? זה ההפך מאוהד. תתרכז במכבי ת"א שלך, עשה טובה. ככה זה שאינטר רק האופציה השניה.
(אה, קראתי מהר מדי) הנבדלים נשרקים גם לפי ההגדרה שלי, וזה באמת לא עניין של חוק יבש כי אין כאן מקום לתמרון. אם הקוון מצליח להבחין ששחקן ההתקפה עובר אפילו בחצי גוף את שחקן ההגנה, הוא חייב להרים דגל. הנה דוגמא קלאסית לחצי גוף (וטעות של קוון): http://www.youtube.com/watch?v=BHlIbwm6NIQ
זה לא דוגמא קלאסית למה שאתה טוען כי הוא בנבדל עם הרגל, שזה נבדל בכל מצב ומצב. בוא נגיד ככה, אתה צודק בגדול, אבל שופטים לרוב ילכו עם מה שאני אומר http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx
תדמיין רגע מהלך רגיל של כדור עומק ושחקן התקפה נתפס בנבדל עם גו או ראש, אבל שתי הרגליים שלו על קו אחד עם ההגנה. זה לא מצב טבעי, או לפחות ממש נדיר, ומן הסתם שהוא יהיה עם רגל אחת לפחות בנבדל. גם מיליטו בנבדל עם רגל אחת וזו הכוונה בחצי גוף, הרי הוא לא עובר אותו לגמרי, אבל יש מקדמה ועל זה שורקים תמיד (כשמצליחים להבחין).
סבבה. מה שאני אמרתי בהתחלה וממנו התחלנו את כל המזמור הזה זה שלדעתי הרגליים לא בנבדל, זה כבר ויכוח אחר. בכל מקרה, הויכוח מיותר משתי סיבות: בנבדלים של סנטימטרים אי אפשר באמת להאשים אנשים שלוקחים החלטה בשנייה. זה נשמע צבוע כשזה בא מאוהד אינטר, אבל אני באמת יכול להגיד בוודאות שלא הייתי בא בהאשמות לשופטים אם זה היה הפוך. אינטר סבלה מהקוונים במשחק הזה יותר מברצלונה. כך ש... לא באמת משנה מי צודק (אני http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx).
אני כן מאשים את הקוון שהתבטל ועמד כמה מטרים מהקו של פיקה, וכך פשוט לא היה מי שיתפוס את מיליטו בנבדל. זו סתם תוספת לתעודת העניות של עבודת הקוונים. כך שלא באמת משנה מי הרוויח לא בצדק (אינטר http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx).