מי אמר בדיוק שזה גמור? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/ph34r.Xxx חוזרים על אותה מנטרה מאה פעם. אני לא שמתי לב שהיה כאן מישהו שזילזל וגמר את המפגש..
בתחילת המשחק, פעם אחר פעם אינטר ניסתה לשבור את קו הנבדל של ברצלונה. פעם אחר פעם ואלדז אסף את הכדור בקלות (פרט לפעם אחת שבה מיליטו הגיע למצב של אחד על אחד והקוון שרק לנבדל שלא היה), והניסיונות של אינטר החלו להראות פאתטיים. למרות זאת, התחושה שלי הייתה שיש פה משהו מתוכנן. אינטר בנתה את המשחק שלה על יציאות מהירות להתקפה כשברצלונה חשופה יחסית בהגנה וזה היה חייב לעבוד בסופו של דבר. גם אם היו 20 ניסיונות כושלים שכאלו, מספיק ששניים עובדים ו-90% שאתה כובש פעמיים. שחקנים מהסוג של סניידר ופאנדב פשוט טכניים מדי בכדי שזה לא יעבוד. את צ'אבי אני לא מאשים כי זה לא התפקיד שלו - אבל בוסקטס וקייטה לא תרמו בכלל למניעת התסריט שהסוף שלו היה די צפוי. היו קטעים שבהם כל חטיפת כדור של אינטר הייתה שווה מצב כיבוש. אחרי היציאה של מאייקון, אינטר עברה לבונקר. ההתקפה של ברצלונה נראיתה די חסרת אונים, אבל במצבים כאלה מספיק מיקום אחד טוב של שחקן יריב ואתה סופג שער. הקטלונים בהחלט יכולים לכבוש שתי שערים מול בונקר, הם עשו זאת גם מול אינטר העונה וגם מול ריאל בקודמת. הבעיה תהיה זאת שלא הופיעה על לוח התוצאות אך ורק עקב עייפות של שחקני אינטר. במשך כל הלחץ של ברצלונה, היו מספר מקרים שבהם הכדור נפל אקראית לשחקן אינטר, כ-30 מטר מהשער של סזאר. בשלב הזה כל הקבוצה כבר לא עמדה על הרגליים מהמאמץ שהשקיעו במשחק הלחץ בשלבים מוקדמים יותר של המשחק וזה ניכר. בכל אחד מהמקרים הנ"ל הייתה אפשרות ליציאה להתקפה מתפרצת של 3 מול 2, 4 מול 3 ושאר יתרונות גדולים שבדרך כלל נגמרים בשער. העניין הוא שמרוב עייפות, רק פעם אחת מכל המקרים נוצלה היטב (זאת שנגמרה בבעיטה הזויה של באלוטלי). בכל שאר המקרים, העייפות הכריעה (בעיקר את סניידר) ושחקני אינטר לא הצליחו להשתלט כמו שצריך על הכדור. בקאמפ נואו שחקני אינטר לא יהיו עייפים. לפחות לא ב-60 הדקות הראשונות. גווארדיולה יצטרך לחשוב על פיתרון שיאפשר לחץ התקפי איכותי מספיק, מבלי להיות כל-כך חשוף בהגנה. מה שאינטר תנסה לעשות אמור להיות דומה למה שצ'לסי עשתה ב-20 הדקות הראשונות באותו 4-2 מדהים מול אותה ברצלונה - יציאה סילונית להתקפה בעזרת כדורי עומק חכמים לשטחים מתים. זה רחוק מלהיות גמור. הגומלין צפוי להיות אחד המרתקים בשנים האחרונות.
או שראית משחק אחר או שאתה סתם עושה דווקא. כל המהלכים של אינטר הגיעו מהאגף של מאייקון, הוא היה מעורב בשני השערים הראשונים, הוא הסיבה שאינטר יצאה קדימה גם במקום לעשות בונקר כל המשחק. וזה לא סוד שאינטר תלויה מאוד במאייקון ואת זה כל אוהד אינטר יוכל להגיד לך. תראה קצת משחקים. וזה עוד יותר לא סוד שאינטר הולכת לתת את הבונקר הכי גדול שלה בעוד שבוע וברצלונה תעשה יעשו עליהם לחץ של מטורפים כמו שהיה בסוף המשחק אתמול. אין פה שום זלזול באינטר, ברצלונה בפיגור של שני שערים ואני בטוח שכן, אפילו אתה, יודע שברצלונה יודעת ללחוץ כשהיא רוצה. לקחת 6 תארים, ועוד לעבור את צ'לסי בחצי גמר שהיה בעונה שעברה, זה שיא הווינריות. באותו משחק הם אפילו לא הגיעו למצב כיבוש נוח. אתה אולי נדבק לתווית הלוזרית שיש לברצלונה, אבל נכון לשנה וחצי האחרונות, איך אפשר להגיד שלא אחרי שהיא לקחה כל תואר אפשרי. וגם את אליפות העולם היא לקחה בתוספת הזמן משער של פדרו.
סאן-סירו זה השם של השכונה והשם הנפוץ/עממי לאיצטדיון. ג'וזפה מאצה זה השם הרשמי, רק שאוהדי אינטר אוהבים להשתמש בו יותר כי מאצה היה סמל שלהם. דרך אגב, פדרו ממשיך להיות אחד השחקנים הכי מוזרים שראיתי. אין בו כלום. פשוט כלום. סיומת וזהו. הבנאדם מסוגל להתרוצץ על המגרש ולעשות כל-כך הרבה פעולות שגויות (והוא עושה את זה גם נגד טנריפות למיניהן), אבל מה - הוא כל הזמן כובש!
אני לא מנסה להוריד מערכו של מאייקון ואין ספק שהוא נתן משחק נהדר. אך בהודעה שלך ביטלת את אטו, ביטלת את סניידר וציירת תמונה שמאייקון היה המוציא לפועל היחיד של אינטר בפן ההתקפי - שקר גס כשלצידו של הברזילאי הנהדר היו אלה אטו, הפעם בעיקר מחוץ לרחבה, וסניידר שתרמו מאוד התקפית והביכו לא פעם את בארסה. הוא הסיבה שאינטר יצאה קדימה ולא עשתה בונקר? שוב פעם, הגזמה גסה ופיאור יתר של מאייקון והתעלמות מכוחות התקפים נהדרים אחרים של אינטר. ואני דווקא רואה משחקים פה ושם.. כמובן שבארסה תחלץ, אבל אני לא חשוב שזה יהיה בונקר טהור. מוריניו מכיר את ברצלונה מעולה והוא יודע שהאחרונות ששיחקו נגדה בונקר עשו את זה נהדר ברוב שלבי המשחק אבל בסופו של דבר חטפו ונשברו (יותם ציין את הקלאסיקו שנה שעברה וזו דוגמה נהדרת). נחייה ונראה. בדיוק מה שאמרתי לאבא שלי שהתפלא מי זה הפדרו הזה. התרגלנו לראות מבארסה בכל שנה שחקן צעיר אחר עולה מהאקדמיה. תמיד הם היו סופר מוכשרים גם אם לא שרדו שם (דוס סנטוס), פדרו שונה לחלוטין (לאו דווקא בהיבט השלילי), אניגמה..
כל הכבוד לאינטר ומוריניו שניצח בקרב המאמנים את גוארדיולה. עם כל האופוריה של שחקני ואוהדי אינטר, צריך לזכור שהם רק ניצחו בקרב ולא במלחמה כולה, ובמשחק השני יתברר, לדעתי, אם מוריניו טוב יותר או פחות מגוארדיולה.
עם כל הכבוד לברצלונה (כן בטח) זאתי הקבוצה האחרונה שצריכה לדבר על טעיות שיפוט בעיקר בליגת האלופות http://up203.siz.co.il/img2/jnjylizw3gyt.Xxx http://up203.siz.co.il/img2/lmygz2wzmfum.Xxx http://up203.siz.co.il/img1/mtyjnmcjjw4z.Xxx
בסדר ולפני 5 שנים קולינה לא ראה את קרבליו מחבק את ואלדס בקוו השער....דיי לקנאה. אתמול היה נבדל ופנדל לזכות ברסה, ואתם יכולים להמשיך לברבר על זה עד מחר ולהעלים עין. אין לי ספק שאם אינטר הייתה ברסה וברסה אינטר, היו צועקים פה שעות שאינטר קופחה. מגילות שלמות. לגבי פדרו-זה לא שאין בו כלום. יש בו דבר אחד שאין ל-90% מהשחקנים, וזה לא סיומת כמו שציינתם למרות שזאת התכונה הבולטת שלו, זה הלב שיש לו. כל השאר באמת לא משנה. זה הלב, רק הלב. לואיס אנריקה לא היה שחקן מיוחד, סיומת נטו, בידיוק כמו פדרו. לא היה כזה טכני, לא היה משכיב את הבלמים כל שני וחמישי, אבל עדיין היה אגדה וכבש גולים מדהימים והכל בזכות דבר אחד-הלב. היום, אפשר להגיד שסוף סוף מצאנו יורש ללואיס אנריקה, וזה פדרו. לא צריך ריברי ולא צריך רוביניו, צריך פדרו.
ירדן, אני באמת מבין את הכעס שלך, והאכזבה מהשחקנים של ברסה. אבל תשכח מזה לרגע, ותסביר לי למה אתה חושב שהיה פנדל?
כי סניידר הכשיל אותו. אולי הפעם הראשונה שמישהו באמת מכשיל את הצוללן שלנו, אבל באמת היה שם מגע. שוב-תפסיקו להפוך את מוריניו לגאון. הבנאדם קצת מדבר והופכים אותו ליותר ממה שהוא. לא היה פה הוקוס פוקוס, סה"כ הוא הראה איפה הנקודות חולשה אצלינו, וזה משהו שכל אוהד ברסה רואה, ולא צריך להיות גאון. לא צריך להיות גאון בשביל להאמין שמוטה וקמביאסו יסתדרו עם מסי וצ'אבי כאשר מאחוריהם גם זאנטי ומאייקון. לא צריך להיות גאון בשביל לראות שהקישור שלנו אפור בצורה מטורפת, ושקייטה הוא החוליה החלשה גם מבחינה התקפית וגם הגנתית. לא צריך להיות גאון שאין לנו מחליף לאיניסטה באמצע, וששתי השחקנים בשלישיה הקידמית שלנו, צריך להאכיל בכפית (פדרו וזלטאן) כאשר לאחד מהם צריך לעשות "אווירון" בשביל שיאכל (זלטאן...) לא צריך להיות גאון בשביל זה. שאר ה-4 שחקנים היו התקפיים לחלוטין, כאשר כולם שחקנים לוחצים. גם סניידר, גם פאנדב ומיליטו ובעיקר בעיקר אטו הם שחקני לחץ מדהימים ובעיקר יציאה למתפרצת. החיבור שלהם הוא מסוכן, ככה זה שיש לך מבשל כמו סניידר ו-3 סקוררים ברמה הגבוהה ביותר בעולם. לא, לא צריך להיות גאון בשביל לראות את זה, לא צריך להיות גאון בשביל להבין שפפ מוגבל בקישור. צריך שיהיה לך את הכלים בשביל לנצח את זה. לארסנל לא היה, גם לא לשטוטגארט, אבל לאינטר יש.
אין ספק שהיה מגע. אבל זה אפילו ליטוף יותר ממגע. זה לא מה שגרם לאלבס ליפול, הברזילאי נפל כי רצה פנדל, ולא משום שהמגע גרם לנפילה. בכל מקרה, כל הוויכוחים אינם רלוונטיים כרגע, המשחק נגמר. תן לנו להנות, ולחשוב שניצחנו בזכות היכולת שלנו http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx
ומוריניו השתמש בכלים שלו בצורה הטובה ביותר וכך ניצח את הקבוצה הכי טובה בעולם. אז הוא לא גאון, אבל הוא ניהל את המשחק בצורה חכמה, מרשימה, והכי חשוב - אמיצה (4 שחקני התקפה מובהקים נגד בארסה). נבדל בשער של מיליטו אני חושב שהיה אבל זה כל כך גבולי שאין מה לבכות פה, ואני לא ראיתי שום עבירה על אלבס. חוץ מזה היו שריקות לא נכונות לנבדלים נגד אינטר ככה שבסופו של דבר, במשחק הזה השיפוט התקזז. פדרו תגלית נהדרת (כמה שדוס סאנטוס הרשים יותר מבחינת טכניקה אין לי ספק מי שחקן טוב יותר), שחקן עם סיומת נהדרת שמגיע לו וכדאי לבארסה להשאיר אותו כשחקן הרכב לעונה הבאה במקום להביא איזה ריברי\סילבה. הבעיה היא יותר בזלטאן אבל אפילו אם הוא יהיה מזעזע יש את בויאן (והנרי) ולכן אין סיבה להביא איזשהוא כוכב להתקפה. הקישור לעומת זאת דווקא לא מאוד חזק. יאיא טורה קשר אחורי נהדר שעושה עבודה הגנתית טובה יותר מזו של בוסקטס או קייטה, אבל היתרון הגדול שלו עליהם הוא בפן ההתקפי ובהנעת הכדור שלו. צ'אבי מדהים ואינייסטה טוב אבל ברגע שאחד מהם לא משחק ישחק במקומו שחקן שלא מתקרב לרמה שלו וזה מה שגורם לבארסה להראות כמו אתמול. אלא אם דוס סאנטוס הצעיר יותר הוא איזה תגלית מרהיבה רכישה של פברגאס יכולה להיות מעולה (אולי מעט מוגזמת).
ירדן, לפי מה שאתה אומר, לא צריך בכלל להיות גאון בכדורגל - הכל פשוט. תבנה קבוצה חזקה, עם כלים חזקים, תשתמש בכלים האלה בדיוק על הנקודות החלשות של אחת הקבוצות הגדולות אי פעם, תנצח בתוצאה שמעטים (אם בכלל) הצליחו בשנתיים האחרונות וזהו, מה הסיפור הגדול? לא היה פנדל, והעובדה שאתה היחידי שעוד נאחז באשליה הזאת די מעציבה. אנדריי, חצי גוף בנבדל זה לא נבדל, השאלה היא איפה היו הרגליים, הוא יכל גם לשכב קדימה ועדיין לא להיות בנבדל, אני לא צריך לספר לך. ושוב פעם, באמת שבארסה לא יכולים להתבכיין על השיפוט שהיה אתמול. אינטר קופחו יותר.