בשביל מה אני פה? אפשר לעשות קריירה מלהוכיח את אי החוקיות של שערי אינטר (תמיד יש עסקים, זה רווחי): http://i42.tinypic.com/favfxk.Xxx כפי שאפשר לראות מהתמונה השנייה בהודעה הקודמת שלי, כף רגלו של פיקה נמצאת הכי קרוב לשער (כף היד לא לא נחשבת).
הקו שלך ידידי, לא מקביל לקו רחבת ה-5. אני לא אומר שלא היה נבדל, אולי היה, אבל מהתמונה שלך לא רואים את זה. בכל מקרה לא מבין על מה הויכוח, אינטר סבלה היום מהקוון יותר מברצלונה, חד משמעית.
אנדריי הקו שלך באמת נראה קצת עקום, מה גם שהעובדה שאנחנו צריכים פה כל כך הרבה עזרים רק מדגישה עד כמה זה היה קשה לזהות במהלך המשחק. מישה, כנס לאיטלקי לכל דיון מחזור ותראה על מה ה"ויכוח", כל שער של אינטר עובר ניתוח קפדני ע"י אנדריי http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx
מקביל גם מקביל... בדקתי עם סרגל בכל אופן ברכות לנבלות על הניצחון, לי אישית לא אכפת מניקוד האיטלקיות או מגאווה איטלקית או כל היוצא בזאת, כאוהד מילאן השנאה לאינטר גוברת על הסלידה מפסטיבל ברצלונה של ערוץ הספורט אז בגומלין אני הולך לגדל זקן צרפתי ולהשפריץ על המסך מכל נגיעה של מסי כאילו אני מינימום נדב יעקבי (אני גם מבאר שבע ויש לי משקפיים ככה שזה לא יהיה קשה מדי ) http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx פורצה בארסה :aaa21:
יכול להיות שהוא לא מקביל בדיוק (זה נערך בצייר ב-3 בלילה ללא כל בדיקה), אבל גם אם להטות את קצה הקו העליון שמאלה, מיליטו עדיין עם חצי גוף בנבדל. אין ויכוח על כך שמגיע לאינטר נצחון, אבל היו ספקות לגבי חוקיות השער הספציפי הזה וזה הכל. אליאס, לא היה קשה לזהות את המהלך, פשוט אין זווית צילום נוחה. הקוון התבטל ועמד מטרים מהקו של פיקה.
דרך-אגב, אם נגעתם בעניין הצילום - זה ללא ספק היה המשחק עם הצילום הנוראי ביותר בו צפיתי. הילוכים חוזרים בדיליי של 10 דקות, במהלך הכי קונטרוברסיאלי את המינימום שבמינימום של הילוך חוזר ראוי אין, במצב של פיקה בדקות האחרונות המצלמה בכלל הייתה במקום אחר וכ'ו. הזוי לחלוטין.
אינטר תגיע לגומלין בקאמפ-נואו עם מקדמה טובה מאוד וכל הכבוד לה על כך שהצליחה לנצל את היתרונות המעטים שהיו לה על פני ברצלונה בצורה מושלמת. אינטר עלתה למחצית השנייה בלי שום היסוסים, היא ראתה רק מטרה אחת לנגד עיניה - לכבוש, ואפילו יותר משער אחד. ברצלונה לא עשתה שום דבר. אפשר להבין התבטלות כשלוח התוצאות הראה 1-1, הרי זו תוצאה מצויינת עבורה, אבל גם אחר-כך לא הגיע שום מפנה למשחק של הקבוצה. אני כלל לא הסכמתי עם החילוף של אבידאל, זה היה נראה לי הגנתי מידי ולשלוח את פיקה בתור חלוץ זה נחמד, אבל אולי גוארדיולה היה צריך לשחק עם בוז'אן. חשבתי כבר שמאייקון מאבד את הכדור במהלך של הגול, אבל הוא היה זריז יותר בשנייה אחת מכל שחקני ההגנה. תוך חמישה ימים מאייקון כובש עוד שער סופר-חשוב עבור אינטר ומוכיח איזה מגן אדיר הוא. פדרו היה הכי טוב מבין שחקני ברצלונה כשהשאר לא הגיעו למשחק. אבל אין מה להתנפל על מסי, אי-אפשר בכל משחק נוק-אווט לתת הצגה. אגב, ניסיון הבעיטה של באלוטלי לקראת הסיום יכול להרתיח. כנראה שלצפות ממנו לקצת מחשבה זה יותר מידי. אז מה אם הוא נתן גול נגד ישראל בבעיטה מ-30 מטר. אינטר ראויה למחמאות כי היא שיחקה מצויין וניצחה זכות לחלוטין ולא בחסד, וברצלונה לא נראתה רע כל-כך במעמד כזה כבר הרבה זמן - אבל אין לי ספק שבקאמפ-נואו זה יהיה סיפור אחר לגמריי. רבע השעה האחרונה, בה בארסה איימה להבקיע שער מצמק שישרת אותה באופן הטוב ביותר - הן למעשה תמצית למה שיקרה בקאמפ-נואו בשבוע הבא. שום דבר לא גמור.
אחרי השמחה והחגיגות, הגיע הזמן שאכתוב את דעתי על המשחק. נתחיל בזה, שבחלומות הכי ורודים שלי לא האמנתי שנוכל לכבוש שלושה פעמים נגד אותה "מפלצת" שנקראת ברסה. אין ספק שלמרות ההפסד הזה, ברסה עדיין נחשבת לקבוצה יותר טובה וחזקה מאינטר, אך לדעתי ההייפ התקשורתי (בזכות שגיא כהן ודומיו) שנעשה סביב הקבוצה הזu, יצר אשליה שאי אפשר לנצח אותה. מנגד, איש אחד שנקרא מוריניו, האמין ביכולת של שחקניו, והכין את הקבוצה בצורה הכי ראויה שיש, ולכן השיג את מה שרצה, ואת מה שמגיע לו. המשחק התחיל בדקות טובות לשני הצדדים, מיליטו החמיץ מצב קל מריבאונד של הכדור שבעט אטו, זה הרתיח אותי, כי זה היה המשך לסדרת ההחמצות של הארגנטינאי בתקופה האחרונה. ההגנה עמדה בסדר נגד ההתקפות של ברסה, אך ברגע אחד של השתהות של מייקון (אגב, זה די אופייני) מקסוול מצליח לחדור לרחבה ולתת מסירה נהדרת לפדרו שהכניע את סזאר. אחרי הרגע הזה, המחשבות על תבוסה, התחילו לרחף מעל ראשי, אך להפתעתי, השחקנים שלנו לא נשברו, ו10 לאחר מכן השגנו את השוויון. ואז, באמת ידעתי שנצא במשחק הזה כמנצחים, אך עדיין, לא בהפרש של שני שערים. המחצית השנייה מתחילה בלחץ אדיר מצידם של השחקנים שלנו, שרצו כלכך להשיג את השער השני. הלחץ שהפעילו השחקנים בצד האחורי על מסי הוביל לאיבוד כדור שלו, בנוסף לזה פאנדב השתחרר מצויין משלושת השחקנים של ברסה ונתן מסירה טובה למיליטו, שחיכה וחיכה עד שמייקון הגיע וכבש את השער השני. השער השלישי היה באוויר, והפעם, הודות לשחקן הכי טוב והכי משתפר של אינטר בתקופה האחרונה, אקס ברסה, טיאגו מוטה (דונגה ייצא אהבל אם לא יקח אותו לנבחרת, גם ליפי אותו דבר) שמחלץ כדור מרגלי צ'אבי (אם אני לא טועה) ונותן מסירה לאטו שמגביה לסניידר, הנגיחה של ההולנדי הלכה היישר לראש של מיליטו, שמול שער ריק קבע את תוצאת המשחק. מאותה דקה, ואני כולי המום ומזיע, עדיין לא מאמין למראה עיניי, וכולי רועד ומזיע מהפחד שברסה תכבוש עוד שער. כמעט עשיתי במכנסיים אחרי הצלילה של אלבס (בעיקר בגלל תנועות הידיים של השופט, שתמיד מצביע על מקום העבירה ורק לאחר מכן מצביע לחובת איזה צד, לכן תמיד בהתחלה הייתי חושב שזה נגד אינטר), למזלנו השופט עלה על זה. היציאה של מייקון ומיליטו נתנה לברגסה חופש בצד הימני שלנו, אך הלחץ האדיר שלהם לא הניב שערים, הודות לסזאר, ללוסיו, לסמואל, ומעל כולם לזאנטי :aaa8: . אין מילים שיכולות לתאר את ההרגשה שלי לאחר שריקת הסיום, אבל הבן זונה המסריח שנקרא באלוטלי רצה להרוס לנו בכל הכוח, אך הוא לא הצליח, כי הוא קטן וההשפעה שלו עוד יותר קטנה על רגעים של שמחה מהסוג הזה. שום דבר אינו סגור, ברסה זו ברסה, אם לא נעלה עם אש בעיניים גם בקטאלוניה, הם יכולים להביס אותנו, לכן מוריניו צריך להכין את הקבוצה שוב פעם כראוי, ושהשחקנים ישחקו כמו בגומלין נגד צ'לסי. הגמר קרוב מתמיד, אסור לנו לפספס את ההזדמנות הזו. פורצה אינטר!
מוחמד, כולם יאשימו בלעדית את מייקון בשער של בארסה, אבל לוסיו הוא זה שבכלל העניק לקאטלונים את הכדור 20 מטר מהשער של אינטר אחרי מסירה מטופשת לשחקן אורח. לא שזה מנקה את האשמה ממייקון... גם במשחקים עם הרחקות כדורים ממצבים מסוכנים, תאקלים טובים ומנהיגות, לוסיו חייב לבשל ליריבה שני מצבים סופר מסוכנים. לא אוהב אותו, תהרגו אותי. בקשר למפלצת בשם בארסה - הגנתית היא אף פעם לא שכנעה אותי, ואם היית אומר לי לפני המשחק שתכבשו מולם שלישייה, לא הייתי מופתע כלל וכלל. הם יכולים להניע את הכדור חצי שעה ברציפות (גם אתמול 68% אחזקת כדור!) וללא ספק מפלצתיים התקפית (למרות שזלאטן כמו ברבאטוב ביונייטד - שחקני כדורגל נהדרים, סופר אינטלגנטיים, אך לא מתאימים לסגנון המשחק של הקבוצות שלהם), אך הגנתית לא קשה להכניע אותם כפי שזה מצטייר. התערבתי עם חבר לגבי זהות העולה, אמרתי לו שזו תהיה אינטר, ואני עוד חשבתי שהמשחק הראשון בקאמפ נואו...
מסכים, כי למרות איבוד הכדור של לוסיו, אפשר היה למנוע את הבקעת השער. הנקודה שלי היא שלוסיו לטעמי הוא אוברייטד. גם במשחק שהוא יציל שבעה שערים בטוחים וישארו 5 דק' לשחק, אני אהיה סקפטי לגביו. לא מסוגל לסבול שחקנים כמוהו, עוד לא ראיתי משחק אחד שלו בלי שני איבודי כדור קריטיים. וכשהוא בכושר רע, זה מינימום חמישה, ועוד מבלי לדבר על הגיחות שלו קדימה... פונטנציאל ענק, אין בלם בעולם שלא היה רוצה שליטה בכדור כמו שלו, זה בונוס אדיר לבלם, אבל השכל, אוי השכל.
מאייקון אשם בשער ומאייקון אשם בזה שאינטר הכניסה 3 שערים. מאז שמאייקון יצא אינטר התבנקרה כמו קבוצת תחתית בבלגיה, ובינינו, זה ממש לא היה כזה מרשים כי ברצלונה נכנסה לרחבה שלה לפחות 3 פעמים למצבים של שער. בקיצור, רק איש אחד אחראי על הניצחון הזה וזה מאייקון, ולא לספר סיפורים על זאנטי אטו(מה הקשר באמת אטו?) או מיליטו. בלעדיו אינטר אבודים בגומלין וחוזרים לאיטליה לפי דעתי עם 3 או 4 שערים ברשת... בכלל, מה שהיה ברבע שעה האחרונה סביר להניח שיהיה 90 דקות בברצלונה(אלא אם כן ברסה תצליח לפרוץ את הבונקר בדקות יותר מוקדמות). הולך להיות קרב פשוט קשה ומתיש אבל אני שם את הכסף על ברצלונה. חוץ מזה, אפשר לדעת למה אנשים כבר סגרו את המפגש הזה כאילו שהם לא יודעים שברצלונה זו הקבוצה הכי טובה בעולם בפער? בקיצור, נחכה עוד שבוע, נהיה הרבה הרבה יותר חכמים, ואף פעם אל תספידו את הקבוצה הכי טובה, ומעל הכל ווינרית בעולם!
השכל? עובד רק במשחקים הגדולים שהוא מתכונן טוב. לוסיו במשחקים גדולים הוא אחד מ3 הבלמים הכי טובים בעולם. טעויות ואיבודים יש לכל בלם בעולם, לא רק ללוסיו.
לגבי לוסיו, זה נכון שחסרה לו אינטיליגנצית משחק ולפעמים נראה שהוא נמצא במקום אחר (קצת מעופף) ומגיעה איזו טעות הזויה של חוסר ריכוז, אבל השנה ממה שראיתי מאינטר העונה - הוא השתפר מאוד בהיבט הנ"ל ומוזר לי, אריאל, שאתה מגיע עם הביקורת הזאת דווקא לאחר התצוגה הנהדרת שלו אמש. ריקלמה, משום מה אתה בין היחידים בפורום שהעלה את התלות של מאייקון באינטר לרמות של התלות של קליבלנד בלברון, ואתה ממש מגזים. מוריניו עשה בשכל ששיחק בדקות האחרונות הגנה וניסה במתפרצות להרוג את בארסה. ולא היה רחוק בכלל לא, פחות טיפש אחד באלוטלי ועם סניידר פחות תשוש ממשחק גדול ויותר מרוכז, המשחק בקאמפ נואו לפרוטוקול. בונקר.. ממש לא וצריך גם לתת קרדיט לבארסה שלחצה נהדר בעשר הדקות האחרונות. מעניין אותי על סמך מה אתה צופה שנראה בקאמפ נואו לחץ סטייל רבע השעה האחרונה אמש. תמשיך לזלזל באינטר ולהפוך את מאייקון ללברון של אינטר. לגבי אטו, הוא נתן משחק גדול ולא פחות טוב ממאייקון לדעתי. היה מעורב בכל המהלכים הטובים שאינטר ייצרה, עזר בהגנה, נלחם והוא אחראי לא פחות ממאייקון לשיעור בחינם אין כסף שמקסוול קיבל אמש.
זה לא גמור, מי שחושב שכן עדיף שיעבור ענף, אבל בארסה ממש לא הקבוצה הכי ווינרית בעולם (כולם יודעים מי זו). ואני די נוטה להסכים עם ריקלמה, אני מאמין שבשבוע הבא נראה המון המון דקות סטייל רבע השעה האחרונה בסאן סירו (או גוזפה מיאצה, ממש חכם לתת לאותו מגרש שני שמות שונים).