לא הוא לא זכה בתואר האירופי עם צ'לסי, הוא עשה זאת עם פורטו, שזה על כל נדעות הרבה יותר מרשים. לצ'לסי הוא נתן שתי אליפויות אחרי שנים רבות של בצורת, אליפות אגב, שעד היום לא יזרה לסטמפורד ברידג' (אולי העונה אנצ'לוטי יצליח לשחזר את ההישג).
2 אליפויות רצופות אחרי 50 שנה שהם לא ראו תואר, אם אני לא טועה מ-54 אוהדי צ'לסי יודעים יותר טוב ממני נראה לי...ועם התחת של יונייטד, גם את של השנה צ'לסי תפסיד. ובוא נזכור גם שבאחת הפעמים שהוא הודח עם צ'לסי זה היה עם שער שהיה או לא היה ובעוד פעם זה היה בפנדלים...
ומי הקבוצה הקשה שהוא באמת עבר? מנצ'סטר? אתה ראית את הקבוצה שהייתה לו? היה לו גם המון מזל שהוא עבר עם חומר השחקנים האלה שלאחר מכן התגלו כשחקנים הטובים באירופה, כמו דקו, מאניש וקרבליו. גם דשאן הגיע לגמר עם קבוצה כמו מונאקו. גם אירורטה הגיע לחצי גמר עם לה קורוניה. הקבוצות האלה "ניצלו" מעידות של הגדולות, וככה גם מוריניו שבאמת העמיד שם קבוצה שלקחה את החצי גמר והגמר. שלא נדבר שבחצי גמר הוא עלה בזכות פנדל...להפוך את הזכייה ההיא לכ"כ סנסציונית היא עיוורת אם מסתכלים על מה שהלך שם, והדבר הסנסציוני היחיד הוא שהוא העפיל על מנצ'סטר. בחצי גמר ובגמר אם הייתה לו יריבה יותר רצינית בדמות מילאן, ברצלונה, יובה, ארסנל, צ'לסי, אינטר, אני לא רואה אותו ממשיך לתואר. הוא הגיע לצ'לסי בידיעה שאליפות זה המינימום. זאת הייתה המהפכה, והוא אפילו נכשל כשהוא עזב בלי תואר אירופאי אחד.
די ירדן באמת, אני מבין שכואב, אבל תחפש לפרק את אינטר של היום איפה שאפשר - תגיד מזל, תגיד גול מנבדל (למרות ששני הטענות מופרכות, בכל זאת), אבל לנסות עכשיו להוציא את מוריניו כאילו הוא מקסימום... גווארדיולה, זה חילול השם.
Group stage Partizan Belgrade 21 11 Group stage Real Madrid 13 11 Group stage Marseille 10 32 1/8 Manchester United 21 11 1/4 Lyon 20 22 1/2 Deportivo La Coruña 00 10 Final AS Monaco 30 כי ממש היתה למוריניו קבוצה ברמה של ברצלונה נכון? לא משנה העובדה שמונאקו היתה היריבה בגמר, העובדה היא שהזכיה של פורטו היא אחת הזכיות הסנסציוניות בתולדות המפעל מאז הוקם ב-92/3. אגב אותה לה קורוניה, היתה פייבוריטית ברורה בחצי הגמר (כמו שמנצ'סטר היתה בשמינית), אותה מילאן שאותה אומר שהיתה שם אז הוא לא היה עובר, היא הופעה בבושת פנים על ידי אותה לה קורוניה ברבע...
ליגת האלופות היא מפעל חשוב מאוד, אבל היא לא תמיד מדד מוחלט למדידת מאמן. יש שם יותר מדי אלמנט של מזל ומקריות שיכול לשנות עונה שלמה. הכדור של גודיונסן בתוספת הזמן בגומלין חצי הגמר ההוא באנפילד, הפנדלים כשהן נפגשו שוב, נדמה לי בחצי הגמר ב-2007. מוריניו כל כך בקלות היה יכול להיות בשני גמרים. מגיע גרנט, ושנה אחרי באנפילד מקבל גול עצמי בתוספת הזמן מהתחת של ריסה. Shit happens. הליגה היא מדד מוצלח יותר מוריניו מאמן נפלא, שונה, מיוחד, גם אם לא "המיוחד". בודדים, אם בכלל, מתקרבים לרשימת ההישגים הלא נגמרת שלו בשבע השנים האחרונות. אז לא, הוא לא מושלם. מי כן? אני לא חושב שיש בן אדם אחד שלא יגיד שסר אלכס פרגוסון הוא מנג'ר גדול. בכמה גביעי אירופה הוא זכה? לכמה גמרים הוא הגיע עד 2008, בקבוצה שמשחקת בקביעות בשלב הבתים מאז 1996? גם עליו מאמנים התגברו, מתגברים ועוד יתגברו. זה הכדורגל וטוב שאין אף אחד שיכול לשלוט במשחק לחלוטין.
האמת שלקראת הגומלין שבוע הבא קשה להתעלם מקיומה של קללת חצי גמר חזקה שרובצת על הקאמפ נואו. 3 משחקי חצי הגמר האחרונים באיצטדיון נגמרו בתוצאה 0-0: מילאן ב2006, מנצ'סטר יונייטד ב2008 וצ'לסי ב2009. גם מהפעמיים הקודמות אין זיכרונות נעימים במיוחד, עם הפסד כואב לריאל מדריד בדרך להדחה ב2002 ותיקו 2-2(אם אני זוכר נכון) חסר משמעות מול ולנסיה בשנת 2000 אחרי תבוסה של 4-1 במסטאייה. אבל מי אם לא בארסה יודעת לשבור נאחסים ארוכי שנים..
אני יכול להגיד אותו הדבר על אינטר שלא הצליחה לעבור את רבע הגמר וחצאי הגמר שנה אחרי שנה בעשור האחרון, כנ"ל לגבי השמינית, אבל שברנו את זה, ב"ה גם את נאחס חצי הגמר נשבור. ארוכת שנים? 45 שנה לא לקחנו את ליגת האלופות, כשזה עוד היה נקרא גביע אירופה לאלופות, אם זה לא נאחס ארוך שנים, מה כן? ב-10 השנים האחרונות במפגשי נוק אאוט בין קבוצות ספרדיות לאיטלקיות, המאזן הוא 5:5.
אוהדי אינטר כל כך שחמצנים ויהירים, בחיי אפילו אוהדי ריאל לא ככה, זה אחד הסיבות שאף פעם לא אהבתי את הקבוצה הזאת. ועכשיו תגובתי למשחק, קודם כל כל הכבוד לאינטר על משחק ענק, סגרו את ברצלונה בצורה מושלמת, סגרו את צ'אבי ומסי וניטרלו את כל המשחק של ברצלונה, היה צפוי שמורניו ילמד את ברצלונה בכל פרט, ניהול משחק מושלם שלו, הוא רצה לכבוש שער או שתיים ולסגור את בארסה שהתקשתה מאוד עם ההגנה החזקה של אינטר עם הלחץ הבלתי פוסק והסיגורת האדירות, בסופו של דבר בארסה הצליחה לכבוש, ואינטר הצליחה לחזור עם 3 שערים, בעיקר בגלל טעות איומה של אלבס. זה היה נווקוואט של מורניו על גוארדיולה, אין ספק בכלל, מורניו המאמן הטוב בעולם ולא מהיום, גוארדיולה משלם היום על הסיפסול הבלתי מובן של טורה והצבתו של קייטה בהרכב שעוד מסיים 90 דקות, אפס תרומה התקפית, וגם הגנתית הוא נכשל בעזרה לסגירה של מאייקון(ענק במחצית השנייה), טורה פשוט שחקן הרבה יותר טוב מימנו וה' יודע איך הוא בספסל, גוארדיולה עקשן ומשלם על זה. לצ'אבי לא היה עזרה, וזה זעק לשמיים, קייטה ובוסקטס המוגבלים היו לא מעט פנויים, אבל שתיהם שחקנים מוגבלים התקפית, והיה חסר עוד איינסטה או אפילו עוד טורה בשביל לעזור לבארסה, בארסה תלוייה מידי בגאון צ'אבי. פדרו מדהים, סיומת מהטובות בעולם, מעבר לזה הוא צריך עוד להשתפר, אבל מבחינתי מספר אחד היום מדי ברצלונה, פיקה אחריו ויראה שגם כחלוץ הוא מצויין, למרות משחק הגנתי לא מדהים, אבל לא באשמתו שמקסוואל ואלבס במשחק איום ונורא, אלבס במשחק הכי גרוע שראיתי מימנו במדי ברצלונה, גם הגנתית, וגם התקפית. יהיה קשה בקמאפ נאו, רק בגלל מורניו, אבל ברצלונה במשחק התקפי גדול יכולה לכבוש 2 שערים, אבל הסיכויים נוטים בבירור לזכות צ'לסי, הגול השלישי היה קריטי מדי. מה שלא יהיה, בארסה טובה יותר מאינטר, שבנוייה בעיקר על המאמן שלה, הסגל של אינטר לא פחות טוב מימה שהיה לה בשנים האחרונות בהם לא עשתה כלום והודחה נגד קבוצות בינוניות, ההבדל הוא במאמן, מאמן ענק הוא מורניו שהופל חבורה של שחקנים טובים לשחקנים מצויניים, אני זוכר מה ריקלמה עשה לזאנטיי לפני 3 שנים, ורואה אותו כיום ומבין שהכל זה מורניו.
ועוד משהו, איך ריאל מדריד וויתרה על השחקן הנפלא הזה וויסלי סניידר, ואריאן רובן? פשוט לא יאמן כמה הקבוצה הזאת חייה בסרט.
בוודאי שלא, אני מודה שהגזמתי, אבל היהירות של המשתמש Sempre Inter פשוט עושה לי חלחלה, אבל כמו שאמרו פה עדיף להתעלם. דרך אגב, 0 איטלקים בהרכב של אינטר, לעומת 6 ספרדים בהרכב של ברצלונה.