רגע זה לא נכון? הבן אדם יותר גרוע מיוסי "יוהאן" שבחון, רק מתקרבים אליו הוא מתפתל ומכל פאול עושה מינימום מעשה רומן פץ. למה ליאונל מסי שמקבל פי מיליון מכות ממנו לא עושה עשירית מהפרובוקציות והרמואיות שהוא עושה?
כל מה שהיה יכול לקרות, כל מה שהיה ולא שרקו, כל הכרטיסים שלא יצאו והפנדלים שלא נשרקו פשוט לא רלוונטים יותר. המשחק הסתיים, ומה שנשאר רלוונטי זה השערים, השחקנים שיעדרו מהגומלין, והמומנטום שאינטר תקח איתה. כל דיבורים של היה או לא היה זה לטחון מים. באותה מידה באליפות אירופה של רונאלדיניו ומסי לפני מספר שנים, היה פנדל של 100% + כרטיס אדום לפויול על שבצ'נקו מול מילאן, אבל זה לא נשרק גם, ולכן גם זה לא היה רלוונטי.
מתוך ספורט 5. מי היה מאמין? כנראה שלא הרבה אנשים. 1:3 גברה אינטר אמש (שלישי) על ברצלונה בסן סירו והבטיחה שהגומלין בשבוע הבא בקאמפ נואו יהיה רותח. פדרו עוד הוליך את בארסה ליתרון 0:1, אבל סניידר, מאיקון ומיליטו סידרו מיני סנסציה שיכולה להפוך לרעידת אדמה אם אלופת אירופה תגיד ברביעי הבא שלום למפעל שהיא כל כך אוהבת. ומה הערב? 21:45, ישיר בספורט 5HD: באיירן מינכן מול ליון כבר בסיום החל ז'וזה מוריניו עם המלחמה הפסיכולוגית. "אחרי המשחק ראיתי במנהרה דברים שהבהירו לי למה בדיוק עליי לחכות בשבוע הבא", אמר והסביר: "השחקנים של בארסה כבר התחילו להפעיל לחץ על השופט, אבל כנראה שיש להם זכרון קצר, כי צ'לסי קופחה מולם בענק רק בעונה שעברה באותו שלב. למה בבארסה לא יכולים להתנהג כמו אלופים ולקבל את ההפסד לקבוצה שהיתה טובה מהם?". "לנצח את ברצלונה זה לא דבר פשוט, גם לא להגן או להבקיע מולם, אבל הניצחון הזה הגיע לנו וזו ודאי תוצאה שהייתי חותם עליה לפני המשחק", הוסיף 'המיוחד'. "ועם כל זה, אנחנו רחוקים מאוד מהגמר. מחכה לנו עוד מפגש מול קבוצה שנראית נהדר בבית". "אנחנו כבר לא קבוצת צ'מפיונס ליג קטנה, אלא כזו שמסתכלת על מועדון כמו בארסה בגובה העיניים. אנחנו עושים קמפיין מדהים באלופות, ניצחנו שישה משחקים ברציפות, וגם אם נפסיד 10:0 בספרד, הסגל הזה ייקח את הגביע בשנה הבאה או בזו שאחריה. האוהדים שלנו לא ישכחו את המסע הזה. עכשיו או שניסע למדריד או שנחזור גאים הביתה". --- עוד רמז לזה שמוריניו לא ישאר באינטר בעונה הבאה כשהוא מדבר על הסגל כהם ולא על אנחנו. אם כבר תעזוב, אז עם הנפת הצ'מפיונס בברנביאו.
אם כל האופטימיות והאמונה שיש אני לא מצליח לחלום בחלום הכי ורוד שלי איך קבוצה של מוריניו מפסידה בהפרש של שני שערים. הוא יעמיד התגוננות אדירה ואני לא אתפלא אם הוא יצליח לעקוץ ולצאת גם מנצח את המשחק השני.
פירגנתי לכם על המשחק הזה, הייתם יותר טובים מאיתנו גם בלי הפנדל על אלבס (והיה) וגם בלי הנבדל (שהיה) והתוצאה מוצדקת לחלוטין. אני יודע שעכשיו קל להתנפל על אלבס ובוסקטס, אכן כן-שתיהם צוללנים. עם זאת, בוסקטס הוא השחקן השני הכי מכוסח בברסה, כאשר לפניו רק מסי. לאלבס אין תירוץ הוא סתם בכיין ותמיד טענתי ככה ולכן אני לא שונא אותו מבחינה אישית. פדרו? תפסיקו לחפש סתם ולהפוך שחקנים שאמורים להיות מודל לחיקוי לאיזה שחקנים דוחים.
ההגנה של בארסה היתה כמו מסננת היום, אלבס משאיר חורים שחורים באגף שלו, מאיקון חוגג על מקסוול באגף השני ופיקה גם במשחק לא מבריק במיוחד. צירוף של שלושת אלה גרם לדבר שמי זוכר מתי קרה בפעם האחרונה: בארסה סופגת 3 שערים. בכלל מקסוול זה מכה, בליגה בכל תקופת ההיעדרות הארוכה של אבידל היה אפשר לסחוב איתו, אבל במשחקים האלה רואים שהוא מפגע הגנתי אמיתי וגם הצד ההתקפי לא משהו(למרות הבישול המצוין לפדרו). לא היה עדיף לשלם בקיץ את העוד כמה גרושים שדפורטיבו דרשה על פליפה לואיס? תוסיפו לזה את המשחק הזוועתי של אלבס, ותקבלו חגיגת אגפים שאינטר לא יכלה לצפות לה אפילו מול קטאניה.. לפני המשחק דיברו על זה שמוריניו צריך ללמוד מאספניול איך לשתק את צ'אבי, אבל אינטר לא היתה צריכה להתאמץ במיוחד כדי לשתק אותו והיא באמת לא עשתה את זה. צ'אבי נראה היום קצת עייף וכבד מהרגיל למרות כמה מסירות שהזכירו שזה בכל זאת צ'אבי. גם על מסי לא ראינו יותר מדי שמירות משולשות ומרובעות ובכל זאת הוא לא עשה יותר מדי, פשוט משחק חלש שלו. וזה עוד לפני שדיברנו על זלאטן שהיה צריך להסתכל על דף ההרכבים כדי להיזכר שהוא בכלל על המגרש. בקיצור משחק שכל אחד בברצלונה ירצה לשכוח. אבל בסוף כל הבאסה של החצי שבוע האחרון יש פתח לאופטימיות. אחרי 2 משחקי חוץ מתסכלים בארסה חוזרת הביתה לקאמפ נואו(ועושה את זה בטיסה סוף סוף..) כדי לתת בראש לחרס ואז להתפנות למשימה הלא קלה אבל גם רחוקה מלהיות בלתי אפשרית של למחוק את הפיגור של ה3-1 מול אינטר. בתקווה שאבידל יחזור לכשירות מלאה, אלבס יחזור להיות אלבס, מסי וצ'אבי ינוחו כמו שצריך ויחזרו רעננים וזלאטן יתאפס על עצמו, בבית יהיה אפשר לעשות את זה ואני יותר ממאמין שזה באמת יקרה. אל תשכחו שהפעם האחרונה שבארסה באה לגומלין בקאמפ נואו עם פיגור של 3-1 מהמשחק הראשון הביאה לנו את המשחק הגדול הזה: http://www.youtube.com/watch?v=AKdQVnpUdDo
עומר ו-!Sempre Inter, לא לעניין לנסות ולהמעיט במה שגווארדיולה עשה. קיבל קבוצת חלומות, סגל מוכן, לא בעיה, היה נכשל אם לא היה זוכה באליפות וצ'מפיונס בלה בלה בלה. כולם שכחו פתאום את בארסה של עונת 2008, את השינוי הענק שגווארדיולה עשה שם? העיף את דקו ורונאלדיניו על טיל ונתן את המפתחות לאינייסטה ומסי, החזיר את פיקה והפך אותו לאחד הטובים בעולם, החזיר את אטו לכושר, הנרי אחרי עונת בכורה מתוסבכת נתן את העונה הטובה ביותר שלו בקטאלוניה וכ'ו וכ'ו.
אני לא ראיתי פה מישהו בא אליו בטענות, יש לפדרו יכולת התמצאות פשוט מדהימה, העונה הזאת, בתור עונה ראשונה, היא עונה מדהימה וחלומית, אני חושב שגם מבחינה אישית היא הרבה יותר מוצלחת מזו של מסי כשהוא עלה לראשונה לבוגרים. גם אני לא אוהב את הירידה על מוריניו, שבאמת מבחינה טקטית אני לא חושב שיש מישהו שמשתווה לו בעולם וזה הוכח כל כך הרבה פעמים, אבל מי אני שיגיד את זה...
אני בטוח שמוריניו יישאר עוד הרבה שנים באינטר.... בטח אם נגיע לגמר/נזכה באלופות. אין לו למה לעזוב - הוא בקבוצה מספיק גדולה עם אתגרים מספיק גדולים. ועם.. כמובן... משכורת אדירה. האוהדים מתים עליו, השחקנים מתים עליו, הנשיא, כל המועדון הזה.. אין לו מה לחפש במקום אחר. עיתונאים איטלקים? קולגות? שילכו לחפש. בקשר לפפ.. מאמן מצוין, לא גורע בשום דבר שהוא עשה. אבל עדיין - לא לעניין להשוות למוריניו. נ.ב נשבע לכם שעד סיום המשחק, שהראו את מסי מוריד חולצה, לא שמתי לב שהוא משחק.. בחיי בלי ציניות.. אמרתי - בשני משחקים מול אינטר הוא לא פגע. לא מקרי. אגב, מעניין מה זלאטן חושב לעצמו.. עזבתי כדי להצליח באלופות ואופס.. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dry.Xxx
אמרתם שפדרו מלוכלך ועושה הצגות, ועוד ניסיתם להעמיט במה שפפ עשה בעונה. להגיד שהוא קיבל קבוצה מוכנה זה בולשיט. הוא העיף את הקבוצה שהוא קיבל!!! הוא בנה את הקבוצה מחדש! מי שיודע מה הבחור עשה, והוא עשה דברים שלדעתי אף מאמן לא הגיע לרמות האלה של הדקדוק, לא יכול להבין. אני אנסה להמחיש-הוא תכנן את האימוניים והמשחקים ככה, שברסה תגיע למאני טיים בשיא הכושר שלה בעונה שעברה. הוא עשה מה שנקרא "סרגל מאמצים" ולפי הסרגל הזה הקבוצה הייתה אמורה להגיע למאני טיים עונה שעברה ביכולת שיא. וככה זה באמת היה, רק ככה הצלחנו לזכות בהכל. הוא החליף, לא הנשיא ולא אף אחד-הוא החליף את כל הרופאים שהיו בברצלונה ובחר את הרופאים החדשים, כתוצאה מכך היו פחות פציעות. מה שהוא עשה בקבוצה זה לא טקטיקה וניצול מצבים נייחים כמו מוריניו, זה לתת לה לשחק כדורגל יפה וגם לנצח בתוצאות מרשימות במשך כל השנה עם מינימום משחקים רעים. זה לדעתי יותר קשה. היכולת שלו מבחינה פסיכולוגית להשפיע על כל השחקנים הייתה מדהימה. להחיות אותם מחדש, להתאים אותם לקבוצה, לגרום להם לא להוריד את הרגל מהדוושא, להכניס בהם צניעות. זה לא משהו שמוריניו לדוגמא יכול לעשות לדעתי. הוא נכשל בזה עם בלאטולי. מאמן שזכה בעונה הראשונה שלו בכל התארים שהוא היה יכול לזכות. על מה אתה מדברים לעזאזל? אני אוהב שמקשקשים על מוריניו, אבל שאלה-הוא זכה בצ'לסי בגביע אירופה? הוא הוביל את המועדון להישגים כאלה גדולים? הוא גם נכשל. הוא גם הפסיד המון לליברפול ולברסה. איפה הייתה הטקטיקה שלו אז? איפה הוא היה שנה שעברה עם אינטר? הוא לא כזה גדול כמו שעושים ממנו, זה הכל. הוא חכם, הוא טקטיקן, אבל מאמנים התגברו עליו ועדיין מתגברים עליו. הוא לא מעל כולם.
http://cache.daylife.com/imageserve/0dfa6hLgUz79p/610x.Xxx http://cache.daylife.com/imageserve/06fPf5VcwHeRy/610x.Xxx http://cache.daylife.com/imageserve/0aNgeTF1zy1f7/610x.Xxx http://cache.daylife.com/imageserve/05GVcyyfw9fxT/610x.Xxx אל תפחד/תדאג - זה בהחלט אפשרי. וכן... אני מודע להבדלים ברמות ההכנה בין סוג המשחקים.