אלופות: בארסה מנוצחת בברידג'

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י Der Kaiser, ‏16/4/12.

1. Landon Donovan Member

אם קראת את התגובה שלי ותרגמת אותה ל"איכס, בונקר" אז יש לך בעיה קשה בהבנת הנקרא. זה שבונקר וכדורים לדרוגבה היה האופציה הריאלית היחידה של צ'לסי היום - בוודאי ואני הראשון שתומך בטקטיקה הזאת. אבל להחמיא לדי מתאו על זה שהוא לא אידיוט זה damning with faint praise ואני חושב שמגיע לו יותר.

אין לי בעיות עם מחמאות לדי מתאו על השינוי שהוא עשה בצ'לסי - להיפך - אבל אני לא רואה מה הקשר למשחק היום. זה לא שעם מאמן אחר גארי קייהיל היה מתחיל לעשות פדלאדות על נקודת הפנדל.

פפ היה אומר גם שהפועל פתח תקווה פייבוריטית מולו במצב כזה והגיע הזמן שתפסיקו לקחת את המשחקים הפסיכולוגיים האלו ברצינות, הם מיועדים פנימה ולא החוצה.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏18/4/12
  2. לירן מנהל כללי מנהל כללי

הפן הלוזרי-פסיכולוגי שלו מוכר לכולם.

זה נטו פסיכולוגיה, כולם מודעים להבדלי הרמות בין הקבוצות, כולם יודעים שברצלונה בכל יום יכולה לפרק 4-0 כל יריבה.. רק הוא רואה את עצמו אנדרדוג- זכותו, פסיכולוגיה זה דבר חשוב בכדורגל.

כולם זוכרים איך הלוזר ניגש להידינק ללחוץ יד לפני השריקה לסיום..

3. VAR Member

איזו טביעת אצבע? בצ'לסי אין מאמן, בצ'לסי יש כמה מאמנים על המגרש. כשיש קונטרול פריק כמו וילש בואש על הקווים הם עשו לו סבוטאג' וכשיש מאמן שלא מפריע להם הם מראים שהם אף פעם לא שכחו לשחק כדורגל.

אם אברמוביץ' מתכנן להשאיר את המאפיה, עדיף שייתן לדי מתאו לאמן גם בעונה הבאה.

4. skyday20 Member

אני יודע שזה Mind games, זה הסיבה היחידה למה המאמנים זורקים את המשפטים האלה.

5. HapoelFan ואיפה שתגידי אני מתייצב

יכול להיות שבאמת המחמאות על השינוי שהוא עשה בקבוצה הן לא רלוונטיות (והן לא) למשחק שהתקיים הערב, אבל כדי להסביר את עצמי טוב יותר אז אני אפרט דברים שראיתי על המגרש שהם (סביר להניח) הנחיות של המאמן. נתחיל עם מה שצ'לסי עשתה במרכז המגרש, שזה בעיקר לצופף את האמצע. בזמן ההתקפות של בארסה, איפה שהכדור היה - היו שם שלושה או ארבעה שחקנים בכחול שהגיעו ויצרו לחץ סביב הכדור. זה הרבה פעמים גרם לבארסה להתחיל את ההתקפה מחדש (מסירות אחורה לבלמים לצורך העניין) וזה בהחלט עזר. דבר נוסף שראיתי הייתה השמירה. השמירה הייתה אישית, לחץ גדול הופעל מצד שחקני צ'לסי, כשמסי נכנס לרחבת ה16 של צ'לסי הוא זכה לשמירה כפולה באופן כמעט קבוע, זה גם השפיע על המשחק ההגנתי של צ'לסי והמשחק ההתקפי של בארסה. שחקני צ'לסי שיחקו קרוב מאוד אחד לשני, כדי לא לאבד כדורים מיותרים עם מסירות רחוקות ובכלל, המשחק של צ'לסי לא היה נראה לא מאורגן אלא היה נראה מאוד נחרץ, השחקנים ידעו מה הם צריכים לעשות כדי להשיג שער והם עשו את זה טוב מאוד. זה לא שראינו את צ'לסי מתבנקרת לחלוטין, רק רבע השעה האחרונה הייתה כזאת.

6. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

כל המחצית השנייה צ'לסי עברה פעמיים את החצי, וגם זה היה ממבצעיי יחיד של דרוגבה. זה היה בונקר מארץ הבונקרים, וצריך גם להגיד את האמת.
    צ'לסי לא "נטרלה את בארסה לחלוטין" ולא נעליים. את זה היה אפשר להגיד אם בארסה היו מגיעים למצב- שניים במשחק. לא ל 5 פעמים מול שער ריק עם קורה ומשקוף. החוסר ניצול מצבים של בארסה זה כל הסיפור הערב.

נערך לאחרונה ב: ‏18/4/12
  7. לירן מנהל כללי מנהל כללי

המשחק הערב שונה לחלוטין מ-2009.

אז, היינו טובים יותר, תקפנו יותר, החמצנו, ברצלונה לא הגיעה לשום מצב עד הגול של אינייסטה.

הערב, ברצלונה הביאה לידי ביטוי את המשחק הרגיל שלה, היא פשוט החמיצה/מצאה שוער גדול כמו צ'ך.

8. Landon Donovan Member

צופף את האמצע? עשה דאבל-טים על מסי? אין ספק, טקטיקה חדשנית ומקורית שלא נוסתה מול ברצלונה כבר 8547 פעמים. ממש היורש של קאפלו...
    צ'לסי התבנקרה כמעט לאורך כל המשחק ויצאה מידי פעם למתפרצות. הכדור כמעט ולא היה אצלם (אחוזי החזקת הכדור היו 72-28 - יותר מהממוצע של בארסה בליגה), וכל מה שהם היו צריכים לעשות זה להישאר בעמדה ולהיות מרוכזים. הם לא צריכים מאמן בשביל זה.

משחק טקטי טוב זה למשוך את המגנים של היריבה להתקפה ואז לשלוח את הקיצונים המהירים שלך לפרק את ההגנה החסרה...

9. riquelme1 Member

האופצייה הזאת לא קיימת, קייטה הוא אפס מאופס מבחינה התקפית וברצלונה צריכה שערים, הדחליל לא צריך לשחק אפילו.

אכן פברגאס עובר תקופה טובה, הוא פתח את העונה בסערה עם 5 גולים ב-5 משחקים הראשונים של העונה, בכלל הוא עדיין הסקורר השני בטיבו בקבוצה, הוא בישל המון שערים, אבל משום מה בחודשיים האחרונים הוא בירידה ולא ממש מוצא את עצמו, הוא לא כבש כבר תקופה ארוכה מאוד(יותר מחודשיים כבר), הוא נראה חסר בטחון במשחק שלו ולא בא לקבל כדורים, הוא דיבר על זה שהוא מנסה להתאים את עצמו לצורת המשחק של ברצלונה בראיון לא מזמן, ושהוא עדיין לא התאקלם בצורה מושלמת למשחק של בארסה, לדעתי הוא קצת הלך לאיבוד עם הניסיונות האלה והוא קצת חסר ביטחון, אבל הוא יחזור לעצמו בקרוב.

10. HapoelFan ואיפה שתגידי אני מתייצב

איפה כתבתי שהיא נטרלה את בארסה לחלוטין? בכל מקרה באופן כללי אתה צודק.

ציפיתי לראות תגובה כזאת, לאו דווקא ממך אלא באופן כללי. עם זאת, לדי מתאו זה הצליח ועל זה הוא קיבל ממני מחמאות. נכון שצ'לסי התבנקרה כמעט לאורך כל המשחק ולא היה קשה לנחש את אחוזי השליטה בכדור ולטובת מי אותם אחוזים ואולי כל קבוצה הייתה משחקת ככה מול ברצלונה, עדיין, אני נותן מחמאות גם לדי מתאו, לא רק בגלל הניצחון היום אלא גם בגלל העובדה שהוא הגיח מעמדת עוזר המאמן ולאחר חודש הוא מצליח לגבור על ברצלונה. מבחינתי זה הישג.

11. פריד טאהר Member

השער של דרוגבה מאוד מזכיר לי את השער של רונאלדו בגמר גביע המלך..
    בשני השערים מסי מאבד את הכדור באמצע, הכדור מועבר ישר לאגף הימיני של הגנת בארסה (הצד של אלבס שבשני המקרים עזב את עמדתו והתחיל לעלות להתקפה) ומשם הכדור מועבר למרכז.. גול באותו סגנון, ראמיריס ודרוגבה החליפו את די מריה ורונאלדו

12. 亚历山大帕托 Member

http://i44.tinypic.com/2rdc93p.Xxx

13. Landon Donovan Member

מעבר לזה שאם זה כל מה שיש לך לתרום לדיון אז אתה טרול מיותר - מעניין ששמת פה תמונה של מוריניו. אני חושב שהוא, גאון טקטי שמתמחה בלחפש את החולשות של היריבה ולנצל אותן (והזכרתי את זה גם בהודעה הקודמת שלי), היה מסכים איתי.

פריד טאהר - הדבר היחיד שדומה בגולים זה הצד שממנו הגיע הבישול וגם שם - רמירז הגיע לכיוון מרכז הרחבה ודי מאריה פרץ אז על הקו. לא ברור לי איך מכל הגולים האפשריים דווקא בזה נזכרת...

14. 亚历山大帕托 Member

מה יש לנו עד עכשיו: אתה יכול לאמן את צ'לסי, לנצח את בארסה ולהתפלסף עם מוריניו על טקטיקות.

http://i43.tinypic.com/qnw9zt.Xxx

15. amirb91 משתמשים של כבוד היכל התהילה

עוד חצי גמר ענק של כדורגל, צ'לסי נתנה משחק הירואי ולמרות שהקטלונים כן הגיעו למספיק מצבים בשביל לגמור את זה עדיין לדעתי צ'לסי עשתה את המקסימום מבחינתה היום, אני אישית חשבתי שצ'לסי יסגרו סיפור היום וינצחו 2:0 או 3:0 אבל איך שהתפתח המשחק התוצאה הזאת היא מצוינת..