אין פער יותר גדול מהפער בין השמחה שלי על שתי התוצאות במשחקים הראשונים לבין הפסימיות שלי לגבי משחקי הגומלין...
כמה שאוהדי ריאל מתבאסים עכשיו... בגלל זה בארסה הולכת להתפוצץ עליהם בשבת... להוציא עליהם את כל העצבים מהמשחק הזה...
משחק מדהים. רוברטו די מתאו שיחק אותה בענק! אני ממש מבסוט בשבילו. כמו שהוא אמר לפני המשחק, זה מבחן גדול עבורו וגם עבור השחקנים והיום, לפחות, הוא עבר אותו בהצלחה. עלה במערך של 4-1-4-1 כשהמטרה היא להשיג גול במתפרצת וזה גם מה שקרה. הפתיחה של צ'לסי הייתה סבירה וכבר בדקות הראשונות ראינו מה היא תנסה לעשות כל המשחק: לשלוח כדורים ארוכים לדרוגבה. זה קרה פעמיים בהתחלה, לא יצא מזה כלום והשליטה בכדור (ובמשחק כולו) עברה לידי ברצלונה. פייר, בארסה יוצאת מהמשחק הזה כשידיה תופסות את הראש ולא מאמינות שהקבוצה לא הבקיעה. המשקוף של פדרו בפתיחת המשחק, ההחמצה הרשלנית של פברגאס ממטרים ספורים, הנגיחה של פויול, הקורה של פדרו ואני בטוח שהיו עוד שלא עולים לי בראש כרגע. ראיתי שצ'לסי צופפה את האזור בו בארסה מחזיקה את הכדור בכל פעם ואהבתי את מה שאני רואה, נכון שזה לא ביטל לחלוטין את הנעת הכדור אבל זה עזר משמעותית להגנה וגם גרם לחטיפות כדור ויציאה להתקפות מהירות. השער של צ'לסי למעשה הביא לידי ביטוי את צורת המשחק אותה רצה לראות די מתאו, צורת משחק אותה הזכרתי בהתחלה - הגנה, הגנה, הגנה ומתפרצות. ראיית משחק נהדרת של ראמירז שיכול היה גם לבעוט (זה מה שחשבתי שהוא עושה כשהוא מסר) אבל מסר כדור גדול לדרוגבה שכמות הפעמים שהוא היום נפל על הדשא (בין אם באמת היו עליו עבירות ובין הוא סתם התחזה) שברה כל שיא אפשרי. בסופו של דבר, יהיה מאוד מעניין לראות איך צ'לסי תשחק בקאמפ נואו, אין לי ספק שמה שהיום לא נכנס לברצלונה, בקאמפ נואו ייכנס. מצב שונה לחלוטין, בדומה למשחק של ריאל מדריד מול באיירן מינכן. אני אוסיף דבר אחד, מאוד הופתעתי מהמשחק שנתן גארי קייהיל, חשבתי לפני המשחק שזה קצת סיכון שהוא עולה בהרכב כי הוא עדיין לא כל כך מתאים לרמות האלה (לדעתי) והוא נתן משחק מרשים מאוד, לצ'לסי יש על מי לסמוך. לסיום, באמת כל הכבוד לדי מתאו, הרשים אותי מאוד ואני מאחל לו לעלות לגמר.
ניצחון הירואי, ההגנה הייתה טובה מאוד, ועדיין ברצלונה הגיעה ללא מעט מצבים נהדרים, צ'ך היה במיטבו ומנע את השיוויון/הפסד. דרוגבה כצפוי, מוציא לכל ברצלונה את המיץ, ניצול מצב יחיד עשה את ההבדל, ראמירז עם בישול ענק, אבל יותר ממנו... למפארד, חטף כדור ממסי, ומסירה פנומנלית לראמירז. הרגע הזה ריגש אותי מאוד, הגליצ'ים שלמפארד דפק בערב ההוא, ב-2009, לא יוצאים לי מהראש, שם את הלב שלו על המגרש ואז הגיע המפח נפש, היום עוד עבודה אדירה במרכז, זה היה מרגש. המשחק התנהל בדיוק כצפוי, ברצלונה החזיקה בכדור כמעט 90 דקות, הגיעה ללא מעט מצבים, יצאנו למתפרצות די לא מוצלחות. הסיפור הוא ההחמצות של ברצלונה, וניצול מצב של אגדה אחת. ברצלונה יכולה לנצח בבית כל יריבה בכל יום נתון 5-0, היא עדיין פייבוריטית, אבל אין ספק שהפכנו את הגומלין למעניין, צריכים עוד 90 דקות של ריכוז בהגנה.
ברור שאין מגיע בכדורגל, אבל הערב לבארסה הגיע שער, והרבה יותר מאחד. אין מה לעשות, גם לקבוצה כמו ברצלונה אין הסטאטוס של להחמיץ 5 שערים בטוחים במשחק חוץ, מול הגנה אנגלית קשוחה. במחצית השנייה צ'לסי לא עברה את החצי, אבל עדיין לא הצלחנו לכבוש שער. ההוצאה של סאנצ'ס הייתה טעות לדעתי, כי הוא לפחות היה שחקן מטרה במרכז הרחבה, פדרו במקומו פשוט שיחק על האגף ולא ממש תרם משם. כמובן שבגומלין שער מהיר יכול להפוך את הסיפור לקל יותר, אבל זה לא הולך להיות פשוט. לכבוש פעמיים בבית בלי לספוג יהיה לא קל.
כמה שהייתי קונה את התוצאה הזו אז ב-2009, אם הבעיטה המוזרה של אינייסטה הייתה הולכת מעל השער זה היה תענוג. תענוג שכל הבארסהמניה לא היתה קיימת והיינו יכול להנות מכדורגל.