כל מה שאני אזכור השנה מליגת האלופות זה התוצאה המפתיעה של שאלקה באינטר. אותי ליגת האלופות מאוד אכזב השנה ברמה של המשחקים, טעויות שיפוט ויותר מידיי קבוצות גרועות (שאלקה קבוצה בחלק התחתון בליגה הגרמנית בחצי גמר) לצד קבוצות חזקות שנחלשו השנה כמו צלסי מינכן ואינטר.
מילה על ריאל-ריאל של היום, בלי מאמן על הקווים, החזירה את הכבוד שלה. עדיף לה להיות בלי מאמן על הקווים. כשאני רואה את השחקנים שלה, אני מבין שמה שמוריניו עשה זה פשוט פשע לכדורגל-לסרס אותם ככה. ואם אחד מעז לבקר אותו, הגבר היחיד, הוא מעניש אותו. שיחזור לאנגליה, שם יעריכו משחקי סטנגה מחושבים וגאוניים. פה לא, בריאל מדריד רוצים לשחק כדורגל. הביתה מוריניו, אתה פושע.
כי אם היה נגמר 0:0 במשחק הראשון עם הרחקה של מוריניו אתה חושב שריאל היתה "משחקת עם החזרת כבוד היום?" בולשיט. ריאל שיחקה ככה כי לא היה לה מה להפסיד. היתה מקבלת 5? אז היתה מקבלת 5. היתה עושה סנסציה ועוברת? אז היתה עוברת. זה לא באמת שינה לה וזה הסיבה היחידה שהיא שיחקה ככה. בכל תוצאה אחרת, עם מוריניו על הקווים, עם מוריניו במלון, עם מוריניו בבית, עם מוריניו באולפן אלופות מפרשן כשאברם מאמן אפילו, היא היתה משחקת על תוצאה בצורה שהיית מקלל קללות שלא ידעת שאתה יכול להוציא מהפה. ואני יכול להבטיח לך שגם אם היה נגמר 0:0 לדוגמא במשחק הראשון וריאל היתה משחקת על מתפרצות (אגב אני לא רואה כל כך איזושהי הרפתקנות מצידה של ריאל הערב, גם שיחקה מאוד מסודר ויציאות מהירות למתפרצות בניסיון לתפוס את הגנת בארסה לא מוכנה, משחק רגיל) היא היתה שמה את הגול שלה, כך או אחרת.
יש פה בעייתיות. מוריניו זכאי לביקורות, בהחלט כן והוא לא חסין מכך. אין לי ספק שאם ריאל מדריד הייתה עולה בגישה התקפית יותר בבירנביאו הם היו מנצחים את המשחק הזה (אם נתעלם מגורמים עויינים). כי כל קבוצה בשלבים האלה הוכיחו בעבר שאם אתה משחק כדורגל בבית מול ברצלונה אתה לא תפסיד, ובבירנביאו זה לא היה שונה. אז מוריניו צריך לקבל את החיצים, כי היה אפשר וצריך אחרת, בטח בבית. הוא עובר שחיטה בימים אלה, אבל הוא מאמן ענק, ואין לי ספק שהוא ילמד (גם לו יש מה ללמוד) ויצא מזה מחוזק וטוב יותר. אבל, ויש פה אבל גדול, שיטת המשחק של מוריניו עבדה, ברצלונה לא יצרה מצבים על ימין ועל שמאל, מוריניו רצה 0-0 (שוב, צריך לקבל על כך ביקורות, אבל זה עניין אחר) או אולי לדחוף בחצי השני שחקן התקפי ולנצח, ואני מאמין (וכמוני עוד רבים אני מניח) שכמעט כרגיל, מוריניו היה משיג את המטרה שלו. אבל... החלטת השופט במשחק הראשון טרפה את הקלפים, מאותו רגע לריאל לא היה סיכוי.
אני חושב שרגע השיא של המשחק הערב היה בכלל הפריצה של ג'ימי ג'אמפ לדשא כאשר 11 סדרנים לא הצליחו לעצור אותו, אני מתפלא ששחקני ריאל לא ניסו לעשות לו איזה תיקול גס כי הוא בזבז זמן מה שנקרא...או שבוסקטס לא התפתל כי ג'ימי רץ לידו/נשם לידו.
http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx 19 יורו ויש לך גם את הספר.... http://www.quarentenaediciones.com/Jimmy%2...p%20Catala.html
שחקני ריאל התפנו בלכסח שחקני ברסה. מזלם שמסי לא צוללן. מזלם שהשופט היה רחמן בן רחמן, כי הגיע אדומים למרסלו, קרבליו, לאס ובראשם אדון אדביור שצריך להוציא נגדו תלונה.
איך אני שמח שכל השטויות האלו נגמרו, אפילו כאוהד ריאל החודש האחרון גרם לי לתעב את הסופר-קלאסיקו בכלל ואת ריאל וברצלונה בפרט כולל כל השחקנים והמאמנים. כל הויכוחי סרק האלה של מי יותר קופח, מי יותר צלל, מי יותר הרביץ, מי יותר הוגן, מי הצד ה"צודק", פשוט יצא לי מכל החורים ונמאס לי לקרוא\לשמוע על זה ואני מאוד שמח שתהיה לנו הפוגה(לפחות אני מקווה שתהיה). עוד פעם אני אומר את זה - כולם צוללים, כולם רמאים, כולם מרביצים, כולם מקופחים וכולם מקבלים יחס "מועדף" מהשופטים וזוכים מטעויות שיפוט, לנסות לסמן קבוצה ספציפית ולהגיד "הנה תראה את הקבוצה שלך" ולרמוז כאילו "לעומתם אני בסדר" זה הדבר הכי מטומטם וצבוע שאפשר לעשות לא משנה איזה קבוצה אתה אוהד. בארסה ניצחה את המפגש הזה בצדק גמור, הגיע לה לעלות וזהו זה - תגידו פפה לא היה צריך להיות מורחק - יענו לכם שאדבאיור או קארבאליו כן, וכן הלאה וכן הלאה. וכנ"ל גם לכל טענה אפשרית של אוהדי ברצלונה, לכל מה שתרגישו מקופחים ותתלוננו אפשר למצואבדיוק אותו דבר קורה לטובתכם במשחק זה או אחר שמבטל את הזכות שלכם להתלונן כי ככה זה הכדורגל וכולנו בני אדם. רק לציין משהו, לדעתי השער של היגוואין לא היה חוקי - כי זה לא משנה שרונאלדו לא התכוון, כל עוד הוא נגע בו זו עבירה בלי שום צל של ספק. מה שכן היה צריך להישרק שם זו בעיטה חופשית מחוץ לרחבה אחרי עבירה של פיקה.
מה ההיגיון פה? אם פיקה דחף את רונאלדו השופט צריך לתת יתרון, ואם פיקה דחף את רונאלדו על מסצ'רנו אז לא? חוץ מזה, מסצ'רנו לא נפל מהנגיעה הזאת אלא צלל. בנוגע לסופר קלאסיקו - אתה צודק לגמרי. נמאס משתי הקבוצות המבחילות האלה בהן כל השחקנים צוללים ומתחזים במשך כל המשחק. באף ליגה אחרת שמכבדת את עצמה המשחקים הכי חמים לא מגיעים לעשירית מהגועל הזה. זוהי תעודת עניות לכדורגל העולמי ואופ"א בראש ובראשונה שלא עושה דבר בנדון. איך זה יכול להיות שככה נראות קבוצות השחקנים הכי טובים בעולם? בעצם להשוות את ריאל לברצלונה עושה עוול אפילו לשחקן כמו רונאלדו שנראה כמו חתן פרס הפייר פליי לצד כל אותם שחקני הנשמה.
בנוגע ליתרון לא חשבתי על זה ויכול להיות שאתה צודק - אבל זה כבר משהו יותר מסובך שצריך לדבר עם שופט ולהבין את קבלת ההחלטות, אבל מה שהתכוונתי הוא שהעבירה פה היא זו של פיקה, אבל גם הייתה עבירה של רונאלדו על מסצ'רנו - באשמתו או לא כתוצאה מאותה עבירה. אבל אני לא חושב שמסצ'רנו צלל, למרות שזה נראה ככה גם לי בהתחלה, ואולי הוא כן בוא נגיד "העצים" את הכל, אבל מגע היה http://img846.imageshack.us/img846/2860/mas2.Xxx
ב-0:14 מתחיל הילוך חוזר מהצד. תראה את הקפיצה באוויר כשהוא רואה שהכדור בורח לו, מה שמעיד שהמגע לא הפריע לו להישאר על הרגליים. איך זו עבירה של רונאלדו אם הוא נזרק על מסצ'רנו? חוקי. שחקן מדהים.
עוד פעם, זה שהוא האדיר את מה שהלך שם לא נראה לי נתון לוויכוח - אבל עבירה היא עבירה היא עבירה. וזה שרונאלדו נזרק עליו רק אומרת כמו שאמרתי שפיקה היה צריך להשרק על העבירה שלו על רונאלדו - ואם באמת עניין היתרון יכול להיות תקף למקרה הספציפי הזה אז היתרון היה צריך להנתן - אבל זה לא משנה שמהבחינה היבשה הייתה עבירה של רונאלדו. בכל מקרה זה סתם הולך לכיוון טחינת מים, בוא נפסיק http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx
תשימו לב שג'ימי ג'אמפ פורץ למגרש כל פעם שנבחרת ספרד/ברצלונה/השיר הספרדי באירוויזיון/משחק של רפאל נדאל מתנהלים... (גם ביורו 2004 מול הפרצוף של פיגו, שחקנה לשעבר של ברצלונה) אני פשוט לא מבין את זה, ההיסטוריה של הפריצות שלו ידועה, איך הוא תמיד יודע לברוח מהשוטרים. זו פשוט אומנות, אבל גם מחדל. גם אם הוא מבלה את הלילות במעצרים, זה לא עוצר אותו. אולי המשטרה משתפת פעולה ועושה לו יחסי ציבור כל פעם מחדש.
ראשית, עם כל הביקורת על ברצלונה (ויש מספיק, גם בהמשך ההודעה הזאת) והתיעוב האישי כלפיה - אין חיה כזאת לא להתרשם מאיך שהם משחקים. זה לא יכול להיות. מה שהם עושים כשהכדור ברגליים של היריב הוא פשוט לא יאומן. זה לא משנה אם גווארדיולה הוא מאמן ש'מגדל שחקנים' או 'מאמן של ארנק' ואם הוא פוגע ברכש או כמה הוא נהנה מדור אדיר של שחקני בית, ברצלונה זו אחת הקבוצות הכי מאומנות שראיתי בחיים. אפשר להטיל ספק באיכויות שלו וביכולת שלו להצליח במקומות אחרים אבל את העבודה שלו בברצלונה אי אפשר לבטל - כשקבוצה נראית על המגרש כאילו היא משחקת עם 15 שחקנים (ונעזוב לרגע בצד את הבדיחות על צוות השופטים) זו עבודה והצלחה אדירה של המאמן. הלחץ שלהם הוא לא רק במגרש אלא גם בראש - הם מצליחים לגרום לשחקנים בארסנל או בריאל מדריד להרגיש שכל פעם שהם מקבלים את הכדור הם גם הולכים לאבד אותו. וזה מה שהופך את בארסה לקבוצת הגנה ענקית. שנית, הדיון לגבי צדקת הדרך של מוריניו במשחק הראשון הוא חשוב ומעניין אבל הוא לא יכול להתקיים אל מול מבחן התוצאה. גם אני חושב שלריאל יש את היכולת לשחק משחק יותר התקפי גם נגד ברצלונה, אבל לזכותו של מוריניו יאמר שלפני שפפה הורחק באשמה מגוכחת המשחק התנהל בדיוק כפי שהוא רצה. עוד לפני שהתחיל המשחק בשבוע שעבר היה ברור לכל אחד שמכיר במעט את מוריניו שהוא מאוד רוצה להוציא 0-0, זו התוצאה האהובה עליו כשהמשחק הראשון בשלבי נוקאאוט מתנהל אצלו בבית. יכול להיות שהוא יכל יותר, אבל תוכנית היתה לו וסבירות לא נמוכה בכלל שהיא היתה מצליחה אם הוא היה מקבל הזדמנות לקרב הוגן. דבר אחרון. זה פשוט בלתי נסבל לראות את ברצלונה משחקת. מעצבן ברמות שמשחק כדורגל נייטרלי לא אמור לעצבן. כל פעם ששחקן של ברצלונה מאבד את הכדור - וזה בכלל לא משנה להם אם בעבירה או לא - הם נופלים על הדשא ומצפים לשריקה. לפעמים בנפנופי ידיים, לפעמים הם תופסים את הפנים, את הרגל, שואגים צווחות אימה - יש להם ארסנל מפותח ומגוון, הרבה יותר ממשחק ההתקפה שלהם. הם נראים כאילו הם באמת בטוחים שלא יכול להיות שהוציאו להם את הכדור מהרגל בלי עבירה. זה לא הופך כל שריקה לטובתם ללא מוצדקת, בוודאי שלא. לפעמים באמת עושים עבירות. אבל זה גם לא משאיר לשופט שום סיכוי לשפוט בצורה סבירה. כשכל הזמן שחקנים נופלים, צורחים, מתגלגלים - אחוז מסויים מהפעמים השופט יבלע את זה וישרוק לעבירה סתמית (והמון עבירות חיוורות נשרקו אתמול לטובת ברצלונה לעומת עבירות שלא נשרקו לטובת ריאל) וישלוף את הכרטיסים מהכיס. זה פשוט עניין סטטיסטי. וזו הנקודה האמיתית בה ברצלונה היא קבוצה לא הוגנת. כי שחקנים מגעילים כמו אלבס, מסצ'ראנו או בוסקטס יש בכל קבוצה (למרות שבוסקטס באמת משהו מיוחד...).