היינצה כבלם נראה לי אסון (לפחות כרגע). לא כי אין לו את היכולות, וזה מסיבה אחת-חוכמת משחק. לפחות בריאל מדריד היינצה נראה לי כשחקן "טיפש" שלא קורא את המשחק מספיק טוב ולא מבין אותו מספיק טוב. אם בעמדת המגן השמאלי זה עושה צרות, בטח ובטח שזה ישפיע לרעה מעמדת הבלם (בה זה הרבה יותר חשוב). ההגנה של ריאל סך הכל התייצבה העונה. אישית אני די מרוצה מהציוות של פפה וקנאברו, נכון שאתמול הם לא היו טובים (אנדרסטיימנט) אבל מפה ועד להגיד דברים כמו "קנאברו כבר לא מתאים לרמות האלה" (נדהמתי כשראיתי את התגובה הזאת) זה פשוט מרחק גדול מדי. מגן שמאלי חדש וקשר שהוא לא למלם כמו גאגו (דה לה רד? ) יסדרו את ההגנה של ריאל. בתקפה יש צורך בשיפוץ הרבה יותר גדול, בגלל ההכרח לשחק עם ראול בהרכב- כל עוד הוא שם בלי תנאים יש צורך בשיפור גדול בהתקפה. אני חייב להגיד גם מילה טובה לליברפול, ששיחקה אתמול מצויין. יש לי חבר שאוהד ליברפול ומתחילת השנה מפמפם לי שהשנה זה שונה והם לוקחים אליפות (בעוד אני מההתחלה טענתי שזו העונה של מנצ'סטר). עכשיו, אחרי הפער שמנצ'סטר פתחה כבר התחלתי לשמוע שהם עומדים לקחת צ'מפיונס- אחרי אתמול זה לא נראה כל כך מופרך (למרות שליברפול עדיין לא פייבוריטית מבחינתי) . יש כאן שאלה שאני רוצה לעלות. האם לדעתכם העובדה שליברפול משחקת בליגה האנגלית וריאל בליגה הספרדית בעצם "מכינה" את ליברפול יותר טוב למשחקים ברמות האלה? האם זה נכון שעצם זה שאתה בא מהליגה האנגלית נותן לך יתרון במשחקים מהסוג הזה? מלמד אותך להשתמש בדברים שונים ולשחק בצורות שונות שפשוט לא מקובלות בספרד?
http://cache.daylife.com/imageserve/00az7mp4c50tp/340x.Xxx דבר ראשון,אני חייב להגיד תודה לפאבל נדבד,אתה שחקן וספורטאי מדהים,כלכך חבל שהכל הלך טרגי,הוא לא זכה מעולם לתהילה שבאמת הגיע לו,לא ביובה ולא בצ'כיה ---- דבר שני,כן השיפוט דפק אותנו,עבר את הקו או לא,זה לא משנה כי לא הייתה צריכה להשירק בכלל בעיטה חופשית,צ'ך היה צריך לקבל אדום,בלטי לפחות צהוב והאדום של קייליני מגוכח לטעמי,השופט ויתר לצ'לסי כלכך הרבה בהתחלה,יכל לוותר גם הפעם על אדום,מה גם שהתאקל בכלל היה נקי.אני חושב שיכול להיות שהיינו עולים לולא כל הטעויות אבל האמת שזה לא משנה,אנחנו סובלים השנה הרבה מחוסר מזל בעיקר בנושא הפציעות,זה כבר לא הגיוני,משהו בצוות הרפואי לא עובד טוב וצריך לעשות בדק בית מאוד רציני. זה היה קרב צמוד עד הסוף,ומזל טוב לצ'לסי. קשה לבוא בטענות לראנירי על זה,הוא באמת מנסה לבנות הכי טוב שהוא יכול עם הפציעות והוא עושה עבודה לא רעה,אם כי הוא כן עושה ועשה טעויות דווקא אתמול,במשחק סופר קשה למאמן הוא היה מצויין לטעמי. קודם כל ההעזה הלא ברורה בכלל לפתוח ב4-3-3 שהא יותר 4-3-1-2 היא משהו לא טריוויאלי בעייני וכל הכבוד לראנירי שסוף סוף תפס ביצים,האמון פתאום בג'יוביניקו וגם החילוף של אמאורי כולם היו מוצדקים אולי 5 דקות קודם אבל סך הכל משחק מצוין שלו. ועוד דבר אחד,חבל שבליגה שכלכך מתהדים בפייר פלי,ונגד צלילות שחקנים גם בצ'לסי גם ביונייטד לא מפסיקים ליפול מכלום,לפחות באירופה.כאילו בחייאת רעבק אסיין,וקול וכל האחרים שעפו באויר אתמול אחרי שקצת ליטפו אותם או שלא נגעו בהם בכלל.הם הרי שחקנים כלכך פייזים שלפעמים נראה כאילו גם טרקטור לא היה מזיז אותם אבל נשיפה של שחקן אחר כן. חבל חבל ושוב חבל,אבל אין מה לעשות שנה הבאה נבוא מחוזקים יותר ועם פחות פציעות.
אליאס, היינצה גם בעמדת הבלם לא נראה טוב, הדבר הזה נוסה כבר מספר פעמים בשל אילוצים, כמו למשל היעדרות של פפה. בדרבי הייתה לחואנדה ראמוס הזדמנות להציב את היינצה כבלם ואז את מיגל טורס כמגן שמאלי(הוא אומנם לא היה בסגל לדרבי, אבל אם חואנדה ראמוס היה חושב על היינצה כבלם, סביר להניח שהוא היה מוזמן, כי חואנדה ראמוס גם תכנון שמרסלו יישחק כקשר, דבר שדווקא הצליח), והוא בחר שלא לעשות זאת. היינצה לא יודע להרחיק כדור כמו שצריך וזו הבעייה שלי איתו. הוא מרחיק כדור בדרמטיות, בשלומיאליות, במקום להעיף רחוק הוא מעיף לגובה. הוא לא יודע להשתלט על כדור בחזה והוא משרה פאניקה. כבלם, סגנון המשחק שלו יכול להיות מאוד מסוכן, שכן הוא כל הזמן עושה פאולים. מול החלוצים המהירים והכשרוניים בספרד ובצ'מפיונס, זה עלול לעלות לנו בהרבה פנדלים. פפה למשל בלם דיי מהיר והוא מתמודד איתם בעזרת מהירות והוא נזהר בביצוע עבירות. היינצה שחקן לא אחראי. מונדיאל 2006 שעליו אתה מדבר, נערך ממזמן, עברו שלוש שנים. דברים השתנו. אז היינצה היה מצויין, היום הוא להיות שחקן ספסל במקרה הטוב ובמקרה הרע לעבור לשחק בקבוצת תחתית. Ohad_Glr, הביקורת שלי על קנבארו לא נובעת רק מהמשחק הזה. כמו שרשמתי בדיון של ריאל מדריד, ברוב המשחקים נגד הקבוצות הגדולות והחזקות, הוא היה רע. הסופר-קלאסיקו והדרבי הראשון נגד אתלטיקו לא נכללים בקטגורייה, שכן הוא שיחק מצויין. אבל אתמול נגד ליברפול, בדרבי נגד אתלטיקו בשבת, פעמיים נגד יובנטוס הוא נרדם, וגם במשחק נגד וולנסיה בברנבאו הוא לא הבריק. שקנבארו חוטף כדור הוא עושה את זה בצורה הכי אלגנטית שיש, והשופטים גם נותנים לו כבוד והוא יודע להעלים את העבירות שהוא עושה, אבל לרמות הגבוהות ביותר זה לא מספיק. הייתי רוצה אותו בתור מחליף, לשמור אותו בסגל בוודאות. ההגנה שלנו לא התייצבה כי היא ספגה למעלה משער במשחק בליגה הספרדית בתקופת שוסטר, וכשלה גם בתקופת שוסטר וגם מאז הגיע חואנדה ראמוס, בכל המשחקים נגד הקבוצות הגדולות. הגנה ראוייה הייתה מונעת את השער של ליברפול במצב הנייח בברנבאו וגם לפחות שני שערים מאתמול. בנוגע לראול - אתה מוזמן לדיון של ריאל מדריד, כתבתי שם את מה שאני חושב.
הוא לא "טיפש", הוא פשוט לא מגן ולא קורא את המשחק נכון בעמדה הזו. אני לא טוען שהוא בלם מהטובים בעולם אבל בהחלט בלם ראוי ברמות הגבוהות, דווקא בתור בלם הוא קורא את המשחק טוב ויש לו נתונים פיזים לא רעים. זו לפחות דעתי ועל סמך המשחקים בהם הוא שיחק בלם. דור - יש צדק בדברייך אבל אני מאמין שזה קשור לכך שאין לו המשכיות בתפקיד הבלם מאז 2006, אולי זה גם הזמן שעבר אבל אני מעדיף לתת לו את הקרדיט שעדיין יש לו את זה. כמו שאמרתי לדעתי פרגוסון "דפק" לו את הקריירה בהסבה לשמאל, שאני אומר דפק אני לא מאשים כמובן כי לפרגוסון צריכה להיות לנגד עיניו רק הטובה של מנצ'סטר... יש לליברפול מרכז שדה מהחזקים שיש בעולם לדעתי, ואני לא מדבר על הנייר, בכל משחק שאני רואה אותם הם פשוט מפרקים את מרכז השדה של היריבה. זה יתרון מאוד גדול על קבוצות שכביכול נראות יותר איכותיות מהם אבל לא מצליחות להביא את זה לידי ביטוי בגלל האגרסיביות של ליברפול. אבל אני חושב שיש להם נחיתות בהרבה עמדות שמרכז השדה מכפר עלייהן אבל רק עד רמה מסוימת. זה לפחות מהמשחקים שאני ראיתי השנה של ליברפול, שזה לא הרבה אני מתוודה.
מרדונה הוא שחקן איטי, חלש, שמן בטט, מסומם. שחקן עלוב ובנאדם עוד יותר עלוב. אני מתחיל לחבב את הנחרצות הזאת. מה גרם לך לקבוע שמדובר באדם עלוב? איך אפשר לשחק במנצ'סטר יונייטד, בריאל מדריד ובנבחרת ארגנטינה אם אתה לא יודע לעשות כלום?
Abel: No podemos especular, tenemos que ir a por la victoria desde el primer momento Pablo: Queremos hacer algo grande en la Champions League Asuncao: Deberemos estar concentrados de principio a fin Vamos Atleti !!!
גם ריאל מדריד הצהירו בגדול לפני שהגיעו לאנפילד, אני במקום פאבלו הייתי חושב קודם על שלישיית החוד הפורטוגלית (טוב נו...הדרום אמריקאית) לפני שהייתי מצהיר משהו לגבי המשך הדרך בליגת האלופות. אני גם לא מבין על מה מדבר אבל להתחשב בכך שזה ברור שהוא חייב לנצח אם להוציא תסריט מטורף ולא סביר של תיקו רב שערים נוסף.
קנאברו ופפה היו עלובים אתמול. קנאברו אכל כל הטעייה של השחקנים שלנו, זה התחיל בעקב של טורס, המשיך בהשחלה בין הרגליים של ג'רארד, והסתיים במספרת באוויר בשער הראשון, איפה הוא ואיפה הבלם שלקח את נבחרת איטליה על הכתפיים לאליפות עולם לפני רק 3 שנים? ופפה, כבר אמרתי מה אני חושב, שיחק אתמול בצורה פראית ובגלל שהשופט היה פשוט אידיוט הוא לא סיים עם אדום, בניגוד לקנאברו הוא יחד עם חוסר יכולת גם אין לו את האינטיליגנציה על המגרש, נופל ברחבה כי טורס מלטף לו את הכתף... פשוט לא מובן.
אז זהו, שקנאברו לא סחב את איטליה על הכתפיים - היה לו צוות מסייע מעולה ששיתף איתו פעולה ומאמן שסידר את הצוות המעולה בצורה שתמקסם את היכולות של כל שחקני ההגנה. בריאל אין את זה. בניגוד לשחקני התקפה שיכולים לתת תקופה בעבודת סולו, שחקני הגנה תלויים מאוד בחבריהם. שים את פרדיננד במכבי ת"א ותראה איך פתאום גם הוא יראה רע. זה לא תירוץ ל-100% מהמקרים, אבל זה תקף לרובם.
le probabili formazioni: ROMA (4-2-3-1): Doni; Motta, Mexes, Juan, Riise; Brighi, Aquilani; Taddei, Julio Baptista, Vucinic; Totti. A disposizione: Artur, Diamoutene, Tonetto, Filipe, Pizarro, Menez, Montella. All, Spalletti ARSENAL (4-2-3-1): Almunia; Sagna, Toure, Gallas, Clichy; Song, Denilson; Eboue, Nasri, Abou Diaby; Van Persie. A disposizione: Fabianski, Eduardo, Vela, Walcott, Wilshere, Djourou, Bendtner. All. Wenger רומא הולכת על המערך של העונות הקודמות.
אז מה אתה מצפה ממנו שיגיד?? הסיפור נגמר ואין לנו מה לחפש יותר בליגת האלופות?? הוא צודק, לאתלטיקו יש סגל מספיק טוב בשביל להגיע רחוק בליגת האלופות ולעשות שם דברים מדהימים... מקווה לטוב.
סתם הגבתי על הבנאליות של ההצהרות הללו, לא מצפה ליותר מדי עניין מפאבלו ושות' הבלם של רומא "שכיכב" במפגש הקודם מול ארסנל אפילו לא בסגל...קשה להגיד שזה מפתיע אבל אצלי זה מעורר שאלות על למה לעזאזל הוא פתח במשחק הראשון (ז'ואן לא היה אבל המחליף כן)?
לא הייתי קובע את זה חד משמעית. לאור הכשלון של תחילת העונה, קשה לי להאמין שספאלטי יחזור למערך האודינזי שלו. מצד שני הוא אמר בראיון שלא יהסס לעשות שינוים במהלך המשחק. לדעתי נראה היום את ההרכב הבא : --------דוני-------- ריסה--חואן--מקסס--מוטה --בריגי--אקווילני--טאדיי-- -----באפטיסטה------- -----מירקו--טוטי----- הייתי מעדיף לראות את פיזארו (שהביא את השינוי במשחק הקודם נגד ארסנל כשנכנס במחצית השניה) במקום באפטיסטה, שהוא בעצמו יתן לספאלטי אופציה התקפית נוספת מהספסל הדל.
זה לא סותר את מה שאני כתבתי, אבל תסכים איתי שקנאברו היה החוליה החזקה ביותר בהגנת נבחרת איטליה אז. לא סתם הוא קיבל באותה שנה את תואר שחקן השנה, הוא באמת היה נהדר. ואני חושב שטעויות בסיסיות כמו שהוא עשה אתמול זה לא בהכרח קשור לשחקנים שסביבו. הוא נחלש בשנה האחרונה, הגיל כנראה כבר עושה את שלו.