אלופות: בארסה מול באיירן

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י Claret&Blue, ‏10/3/09.

1. REAL MADRID Member

המועדון הציג בתחילת השנה רווחי שיא, תהיה בטוח שכסף מעולם לא היווה בעיה וכאשר פרז ייבחר לנשיאות הרווחים יגדלו עוד יותר. הבחור יכול לקחת עז ולמכור חולצות שלה במיליונים. אני לא חושב שלפרגוסון יש את הכוח לעבור את קיץ כמו האחרון. ישנם גם פירסומים על חוזה שנחתם בין רונאלדו וסוכנו לבין קלדרון (כאשר הוא עוד היה הנשיא כמובן) שלפיו במידה ורונאלדו לא יעבור לריאל מדריד בקיץ הקרוב הוא ישלם לריאל מדריד פיצויים (אבל כל שמועות, אין טעם לדון בהן).

פה אני חושב בדיוק את ההפך.

פלורנטינו השאיר אחריו הרס שהוא בעצמו עוד יאלץ לשקם אבל אני בניגוד לאחרים חושב שהמדיניות שלו הצליחה, הבעייה היחידה במדייניות שלו הייתה שהוא לא הביא שם גדול שיהיה על הקווים ופה בדיוק יגיע השינוי הקיץ. אני משוכנע שהוא כבר הריץ טיוטות אצל מיטב מאמני היבשת.

פה נמצאת השאלה האמיתית אבל נראה לך שמועדון כמו ריאל מדריד יישאר בלי מאמן?. מוריניו הוא המועדף עליי. שוב, בלית ברירה לא תהיה בעיה גדולה להביא את בניטז.

עכשיו ברשותך אני אלך לחרבן ולישון. נשבר לי מכדורגל ללילה הזה. האלה מדריד.

נערך לאחרונה ב: ‏11/3/09
  2. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

טוב. עם צורת החשיבה של ריאל מדריד - אנחנו הכי גדולים, כולם רוצים לשחק אצלנו, וכל מה שהיה חסר לגלאקטיקוס שלנו זה גלאקטיקו על הקווים (ממש לא. היו חסרים לכם בלם, קשר אחורי ועומק בסגל) - כבר הבנתי מזמן שאי אפשר להתווכח.

דבר אחד אני כן אומר - כל עוד פרגוסון רוצה שרונאלדו יהיה במנצ'סטר יונייטד, תשכחו ממנו. הוא יעשה מה שנכון ליונייטד, וכל הטריקים והשטיקים של פרס לא ישנו דבר. זה לא עניין של "יש לו כוח". כל עוד הוא מנג'ר יונייטד, הוא מנג'ר יונייטד ב-100%. אם תתלכלכו, פרגי יתלכלך בחזרה. אפשר להוציא את הבן אדם מגובאן, אבל לא את גובאן מהבן אדם.

ובעצם, דבר נוסף. לא ברור לי איך המדיניות של פרס הצליחה. בהתחלה בהחלט היו תוצאות, כי הוא הפעיל את המדיניות שלו על קבוצה קיימת טובה ובנויה היטב. אבל ככל שעברו השנים וריאל הפכה יותר ויותר דומה לחזון שלו - גלאקטיקוס וצעירים תוצרת בית - כך היא נחלשה. את מי אתם מאשימים? את קיירוש? הצחקתם אותי. לקחתם לו את הקשר האחורי בלי להביא תחליף, לקחתם לו את הבלם הבכיר בלי להביא תחליף, והשארתם אותו עם 2.5 מחליפים בעלי ניסיון. איך שריאל מדריד הפכה לקבוצה שפרס רצה, היא קרסה.

נערך לאחרונה ב: ‏11/3/09
  3. REAL MADRID Member

אז או שפרגוסון לא ירצה את רונאלדו ביונייטד או שאתה טועה, או שאולי אני טועה..

אין לדעת מה צופן לו המחר, לילה טובה ידידי.

4. Ohad_Glr Member

הדבר היחיד שלטעמי היה חסר לגאלקטיקוס הוא קשר אחורי (מרגע עזיבתו של מקללה- שהייתה הטעות הכי גדולה של פרז).

לגבי רונאלדו אני מסכים ומחזק. העניין של רונאלדו מאוד פשוט לדעתי- כל עוד פרגוסון ירצה אותו הוא ישחק במנצ'סטר, ברגע שפרגי יחליט שעדיף לוותר עליו ריאל מדריד תקבל אותו בזרועות פתוחות.

5. THE STRETFORD END Member

אמיר ע

אתה כותב להם גובאן כאילו זה ברור להם מאליו מה המשמעות של הדבר.

אני הכי שמח לאיד בעניין מדריד בעקבות היינצה,
    אני כל-כך מתעב את כל מה שמסמלת ההעברה שלו מיונייטד למדריד,איך שהתבצעה,
    מצידו,כפוי טובה עלוב ומצידם,הלנסות לקנות כל דבר שמצליח במקום אחר וזה גורם לי עונג לראות את ההגנה של ריאל מדריד ממשיכה להיות מסננת כשהוא שם,בהרכב.

6. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

כפי שכתבתי למעלה, אני חושב שזה היה עניין עמוק יותר. קשר אחורי היה עוזר, אבל היו פקטורים נוספים כמו הסגל הצר שהיה פשוט לא מספק בעונה היחידה של קיירוש, כשריאל הסתערה על שלושה תארים.

7. Obafemi משתמשים של כבוד היכל התהילה

בדיוק את זה.

You guys just never learn...

אתה מנסה לשכנע אותנו או את עצמך? רונאלדו רוצה לעזוב, אם זה היה תלוי רק בו, הוא היה עושה את זה. ברור שהוא לא מוכן ללכת לכיוונים קיצוניים, וברור שכל אחד יכול לצאת מכל מקום, אבל להגיד שהוא ביונייטד היום בגלל שהוא בחר להישאר זה פשוט לעצום עיניים ולתקוע את הראש עמוק עמוק באדמה.

בדיוק כך ולא אחרת.

8. Scouser Tommy משתמשים של כבוד היכל התהילה

OHAD GIR

ברור שזה חלק לגטימי ובלתי נפרד מהמשחק, הכוונה במשפט הזה הוא שהיינו שווים לפחות 3 שערים כבר במחצית וקסיאס, שהוא אכן חלק מריאל מדריד, מנע את זה מאיתנו.

--

ארז, אולי במקום לחשוב על שמות גדולים, ריאל מדריד תתחיל לחשוב על שחקנים גדולים?

9. Raulito Madridista

התבוסה הכואבת אמש מליברפול קצת הוציאה לי את החשק לראות את המשך המעל מעתה והלאה, אבל אני בטוח שאני אתעשת ואראה היום את המשחקים. סביר להניח שכמות השערים שנקבל היום תיהיה קטנה באופן משמעותי, אולי נקבל מחצית מהכמות אתמול, אז הייתה התפוצצות פשוט.

המשחק שאני אראה הוא מנצ'סטר יונייטד נגד אינטר. מוריניו חוזר לאולד-טראפורד והוא יוסיף הרבה עניין, שאני מקווה שיהיה גם במשחק עצמו, מבחינתה של אינטר, שמגיעה כאנדרדוג. ההגנה שלה לא מבטיחה יותר מידי עם קמביאסו כבלם לצידו של קורדובה הזריז אבל טועה. השחקן החם בשבועות האחרונים בשורות אינטר זהו באלוטלי והוא בהחלט יהיה חשוב גם מחר, לצידו של איברהימוביץ בהתקפה, בתקווה שזלאטן יישחק בריצה ולא בהליכה, כי ככה אי-אפשר מול פרדיננד ווידיץ. ליונייטד יש הגנה מעולה ובהחלט יש סיכוי שהיא לא תספוג היום, כך שאינטר צריכה להיזהר. אם גיגס ייפתח כקשר במרכז מדובר במערך מאוד התקפי של פרגוסון, שיש לו המון שחקנים יצירתיים בהרכב. רוני יקשה על ההגנה של אינטר ומעניין מה היה קורה אם הוא היה פותח בהרכב במשחק בסאן סירו. אינטר לדעתי תודח היום למרות שקשה לי להמר נגד מוריניו. אבל גם קשה להמר נגד הקבוצה אולי הכי טובה באירופה בזמן הזה, בייחד עם ברצלונה, כאשר היא משחקת בבית.

לדעתי המשחק שהעולה בו לשלב הבא בטוחה, הוא המשחק בין ברצלונה לליון, שהייתה הרבה יותר טובה במשחק הקודם, אבל החמיצה ברשלנות ושילמה על כך עם השיוויון של הנרי. ברצלונה תנצח את ליון בקאמפ-נואו, אין חוכמות. הניצחון נגד בילבאו והגדלת הפער מריאל מדריד לשש נקודות, החזירו חלק מהביטחון של השחקנים. ליון תיהיה מסוכנת עם המצבים הנייחים של ז'וניניו ואולי בנזמנה יעשה מהלכים טובים(רק שלא יחמיץ) כאשר ההגנה של ברצלונה לא במצב אידיאלי, אבל מסי היום יחזור לעצמו לפי דעתי וליון תתקשה להתמודד איתו ועם סמואל אטו. גם חזרתו של אינייסטה מצויינת עבור ברצלונה. ליון תישאר רק עם המחמאות(לגבי המשחק הראשון) וברצלונה תמשיך הלאה. הלוואי שאני טועה.

רומא תארח היום אתארסנל שנמצאת במגמת שיפור בשבוע וחצי האחרון, ואני מאמין שהאנגלים יכולים לעבור לשלב הבא, בטח לאור החיסרון של דה רוסי והספקות הרבות לגבי ההרכב. אני מקווה שרומא תעלה עם הרכב טוב בסופו של דבר, טוטי וווצ'יניץ' בהתקפה יוכלו לעשות בעיות להגנה הבינונית של ארסנל. מנז זה שחקן שראיתי אותו פעם אחת בלבד, במשחק בין אינטר לרומא, והוא מאוד הרשים אותי, הייתי רוצה לראות אותו משחק. אצל ארסנל, אדוארדו אמור לפתוח בהרכב וזה יהיה דיי מרגש. מגיע לו גם לכבוש. הייתה פציעה שעיכבה את החזרה שלו מהמגרשים. לדעתי אדבאיור השנה עושה נזק להתקפה של ארסנל והחיסרון שלו פחות משמעותי, אדוארדו וואן פרסי יוכלו לתפקד טוב גם בלעדיו. הייתי רוצה לראות את וולקוט משולב בשלב מסויים של המשחק וגם את קרלוס וולה שהציג משחק טוב בגביע האנגלי.

למרות התוצאה הלא טובה בבית, אתלטיקו מסוגלת לעבור היום את פורטו, בתקווה שהיא תמשיך את היכולת שהיא הציגה בשבוע האחרון נגד ברצלונה וריאל מדריד. בדרבי אפילו ההגנה עמדה כמו שצריך ולא חילקה מתנות לריאל מדריד. אלתלטיקו בעלת חלק התקפי מכובד, זריז, מסוכן, וגם אם אגווארו ימשיך את הכושר הרע שלו מהדרבי(אני דווקא חושב שלא), יש את פורלהאן שיכול גם לבעוט מרחוק. מי שצלע בדרבי מבחינת היכולת היה הקפטן מקסי רודריגז. מעניין איך סימאו יישחק היום כשהוא חוזר למגרש שלא כל-כך אוהב אותו. אם אתלטיקו תצליח להסתדר עם ליסאנדרו, היא תעלה שלב. כי היא שווה גול בכל מגרש.

10. yonmu Member

ליברפול - ריאל מדריד:
    כנראה שסופסוף ריאל מדריד תבין שרביעית הגנה שעומדת מצוין מול בילבאו ונומאנסיה לא בטוח תעבוד מול טורס וג'רארד, וגם לא מול קויט ובאבל. מרכז הקישור של ריאל היה עלוב, אולי דיארה עוד ניסה משהו אבל קשה להיות קשר מרכזי בודד (בזמןו שגאגו העלוב מטייל במגרש) מול שלושה מהקשרים הטובים בעולם. כל הכבוד לראמוס על זה שיש לו ביצים להעיף את רובן, אבל כשכל מה שיש לך להציע זה מרסלו, אולי עדיף להשאיר אותו.

יובנטוס - צ'לסי:
    חבל. שער מדהים של יאקווינטה מבישול ענק של טרזגה, שער מחורבן של אסיין מפוקס וטעות שוער. ב 2-1 עוד האמנתי שיש סיכוי, אבל צ'לסי ניצלה את זה שיובה חייבת גול ונמצאת בחסרון מספרי, וסיימה ב2-2. מדהים מה שהידיניק עשה לקבוצה, בעיקר לדרוגבה. את דל פיירו נראה במפעל ככל הנרה בעונה הבאה, אבל פאבל נדבד סיים את הקריירה האירופאית שלו אתמול.

באירן מינכן - ספורטינג ליסבון:
    לא מובן לי מה הלך פה (תקף לשני המשחקים). אז נוכן, פורטוגל זו לא אנגליה וספורטינג זו לא מנצ'סטר יונייטד, אבל לספוג 12 שערים בשני משחקים? אחרי הכל באירן לא נמצאת באיזו עונה מדהימה שבה היא דורסת את הליגה. אגב, שער ענק של מאוטיניו.

11. ג'ובאני אלבר משתמשים של כבוד היכל התהילה

5 שנים עברו אתמול מאז השער של זידאן לרשת של אוליבר קאן בברנבאו. אותו שער העלה את ריאל לרבע גמר הצ'מפיונס ומשמה החלה הצניחה החופשית שלה בכל הנוגע לכדורגל האירופאי. 5 שנים, כחצי עשור, זה יותר מדי זמן עבור קבוצה שהיא כביכול מלכת אירופה בכל הנוגע לתארים. לא יוצא לי לראות יותר מדי את ריאל בשלבי הנוק אאוט, אתמול הסתפקתי בתקציר מסיבות ברורות. אבל ראיתי הרבה נקודות דימיון בין ריאל של אתמול לריאל ששיחקה באליאנז ארינה לפני שנתיים. הפתיחה הסוערת של ליברפול אמש, הזכירה לי את השער המהיר בתולדות הצ'מפיונס(אם אני לא טועה), של רוי מקאיי לרשת של קאסיאס 11 שניות מהפתיחה. כל סגנון המשחק של ריאל שבאה להתגונן לאחר שניצחה 3-2 בברנבאו היה למעשה שגוי מוקדם מהצפוי. כך היה גם אתמול. גם לאחר מכן שריאל ניסתה ליזום ולתרוף זה לא הלך לה. ראינו ממנה בעיקר עצבים, בעיקר של הבחור הארגנטינאי היינצה ושותפיו להגנה המביכה שלה. גם אז באליאנז ארינה הגיע ה2-0 של לוסיו ואלמלא פנדל אומלל שלא היה ולא נברא שצימק ל2-1 8 דקות לסוף ריאל לא הגיע למינכן לשחק כדורגל. נכון, יש גם הרבה מאוד הבדל בין אז לבין היום, אבל בכל זאת ריאל שוב הוכיחה שבמשחקים האלה היא פשוט עושה במכנסיים. עוד נתון מאוד מאוד מעניין ולדעתי גם כואב, הוא העובדה שריאל לא עברה את שלב רבע הגמר(וגם באיירן לא) מאז ביטול שלב הבתים השני. לערכתי כל שיטת הנוק-אאוט הזאת בשמינית הגמר אמנם יוצרת לנו אין ספור משחקים מעניינים ומרתקים, אך יחד עם זאת אנחנו נאלצים לראות כל שנה משחקים בין ויאריאל לפנאתינייקוס, אפילו בשלבים מאוחרים יותר משמינית הגמר.

12. Raulito Madridista

טל,
    אתם דווקא צריכים להגיד לנו תודה שהבאנו אותו מרוב טיפשותינו. אברה מול היינצה - ברור למי יש יתרון, יתרון ענק. הצלנו אתכם משחקן אנטי כדורגל שלא רק שהוא לא תורם כלום, הוא גם מזיק. היינצה בשנה שעברה הראה יכולת גבוהה, אולי משום ששיחק רק מחצית מהמשחקים. הוא היה יציב בחלק האחורי ובעיקר זוכרים לו את הקלאסיקו האדיר בקאמפ-נואו בסיבוב הראשון. התעלמנו מזה שהוא לא יודע לתת פס קדימה, כי בהגנה הוא עשה את שלו.
    השנה לא רואים ממנו פשוט כלום. הוא לא חוטף שום כדור בלי פאול, בהתקפה הוא מוסר ליריב. מי עשה את הפאול בברנבאו שהוביל למצב הנייח ולשער של ליברפול? - ניחשת נכון, גבריאל היינצה.
    הלוואי ולא נראה אותו בשנה הבאה במדריד.
    ואני עדיין לא הבנתי את הטענות לגבי ריאל שקנו אותו, כאילו עשינו משהו לא בסדר.

אופיר,

אני דווקא חושב שאין הרבה במשותף בין ריאל מדריד של אמש לבין המשחק נגד באיירן לפני שנתיים. ריאל פתחה אז במערך הגנתי עם קישור מעובה - דיארה-אמרסון-גאגו, מתוך ידיעה שבאיירן הולכת לתקוף בכל הכח. בנוסף, יש הבדל בין השער שכבשה ליברפול אתמול, ובין הלחץ השוטף שהיא הפעילה, לבין מה קרה לפני שנתיים, אז רוברטו קרלוס פשוט נמנם ואיבד את הכדור ברשלנות, פשוט טעות ענקית בלי קשר למשחק. אין לדעת מה היה קורה בלי אותה טעות. אבל הטעות אולי דווקא עזרה לנו, הרי קאפלו הכניס את גוטי במקום אמרסון וכך ההתקפה התחילה לזוז. אני לא מאמין שריאל הייתה מסוגלת להחזיק משחק שלם בלי לספוג(נדמה לי שקנבארו לא שיחק). אגב, אותו משחק היה גדוש באירועים משני הצדדים. כמו שבאיירן ניצחה 2-1 זה יכל גם להיגמר 5-4. היו המון החמצות. של באיירן אולי מעמדות יותר קורצות, אבל ריאל הייתה שותפה למשחק אטרקטיבי מאוד וגם יכולנו לגנוב את הכרטיס איכשהו. ולי עדיין כואב על השער של ראמוס שנפסל, בצדק יש לומר. אם הוא לא היה נעזר למאית שנייה ביד...
    לריאל מדריד יש סגל בינוני בין לשאר ונחיתות גדולה בעמדת המאמן.

13. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

היינצה צריך לשחק בלם ולא מגן, בנבחרת הוא תופקד בשמאל אצל באסילה רק מתוך ברירת מחדל. בתור בלם הוא שחקן ראוי בהחלט לרמות הגבוהות והוא כבר הוכיח את עצמו במונדיאל האחרון, לא יודע למה פרגוסון הסיט אותו לאגף אבל זה פשוט דפק לו את הקריירה לדעתי.

14. riquelme1 Member

היינצה הוא גם בלם גרוע, הוא כסחן, שכמו שדור אמר כול תקל שלו זה עם פאול, הוא שחקן לא אחראי, בקיצר בלם גרוע.

שחקן עלוב, ובן אדם עוד יותר- להחריב אותו מהכדורגל.

15. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

לצערי היום בדרגאו של פורטו תודח אחת מהקבוצות שאני יותר מחבב באירופה, אני מקווה שזו תהייה הקבוצה הספרדית אבל בכל מקרה אני אצא קצת שמח וקצת מבואס מהמפגש הזה. המפתחות של פורטו לניצחון לדעתי (מעבר לכך שלהלטון אסור לעשות שטויות) הם הולק וסבוז'ה רודריגס, השניים (בעיקר הראשון) נוטים למשחק אנוכי שביום לא מוצלח שלהם, או מול הגנה ראויה, תוקע את משחק ההתקפה ומבטל את ליסאנדרו. אם השניים האלו יפעילו את ליצ'ה כמו שצריך, על לוצ'ו ומאירלס אני סומך יותר, אני מאמין שפורטו תתגבר על טראומת ההדחה משנה שעברה.

כמובן שהרבה תלוי גם בכך שז'סואלדו פריירה, שאני מאוד לא מעריך, לא ינסה לסגור את המשחק בצורה פחדנית אלא יחפש את הניצחון. לא רק בשם המוטו של הכדורגל היפה אלא גם מכיוון שפורטו לא בנויה לסגור משחק (התבוסה לארסנל...).