ממתי לרונאלדו יש שכל מחוץ למגרש? החשיבה בריאל מדריד היא איך חוזרים לטופ העולמי. ראינו שהדרך של רכישת 'הבטחות' כגון גאגו ומרסלו פשטה היום את הרגל וצריך לחזור לדרך בה עשינו זאת בפעם האחרונה - למיטב זכרוני אלו היו פיגו וזידאן בסכומים אסטרונומיים שהובילו את ריאל למעמד שאנחנו מחכים כ"כ הרבה זמן לחזור אליו. רונאלדו הוא המקביל לימנו לאותם שמות. פירקו לנו את הצורה מכל הכיוונים והשאלה היא איך מתאוששים לקראת העונה הבאה. לא, לא כריסטיאנו רונאלדו היה עושה את ההבדל אבל הוא בהחלט לא היה מזיק. מה שהיה חסר זה שחקן בדמותו של ססק פברגאס או צ'אבי אלונסו לצידו של לאס דיארה במקום הכוסית הזאת הנקראת פרננדו גאגו. ----- לאחר השני של ג'רארד, העברתי מידי פעם למשחק של יובה וקיוותי שהם יעברו את צ'לסי. גם בשביל לסתום לאברמוביץ' את הפה אבל בעיקר בגלל פאבל נדבד, אף פעם לא הייתי אוהד יובה והחיבה שלי באיטליה תמיד הלכה למילאן אבל קיוויתי שדל פיירו ונדבד יעברו שלב, את הליגה האיטלקית אני לא רואה והידיעה שהיום ראיתי את משחקו האחרון של אגדת כדורגל כמו פאבל נדבד מעציבה אותי מאוד..
הופתעתי מכמות השערים והמשחקים שנראו די פתוחים (לפחות בצפייה שטחית). כל הכבוד לפלגריני והפרוייקט המוצלח שלו בויאריאל הצנועה שבתקופתו הופכת להיות משתתפת קבועה בליגת האלופות ואף מצליחה להעפיל לשלבים גבוהים יחסית. אם אני לא טועה, מישהו הזכיר את זה כבר, הניצחון שלהם היום היה הראשון של קבוצה ספרדית מול פאנא ביוון. שחקו כמו איבאגאסה ברבע גמר ליגת האלופות, מי היה מאמין ? ליברפול ממה שראיתי שטפה את הבלאנקוס וטעות שיפוט כזאת או אחרת לא השפיע על תוצאת המשחק לדעתי, חבל רק שטעות שיפוט תמנע ממסצ'ה לשחק במשחק הבא... ריאל חייבת למצוא פיתרון למרכז השדה החלש שלה. יובה - צ'לסי לא ראיתי אבל נותר לי רק להצטער שדל פיירו לא ימשיך במפעל הזה. התבוסה של הפורטוגלים הייתה פשוט מעליבה למעמד הזה אבל לפחות פודולסקי שב לחיים.
להגיד את האמת אני הרבההה יותר מצטער על נדבד. אולי השחקן שיש לו הכי הרבה מזל נאחס בתולדות הכדורגל. פשוט לא יאמן כמות הפציעות שלו ברגע החשוב שמונע ממנו, לא נקלט הצהוב המטומטם שהוא קיבל מול ריאל ב 03/04. פשוט חבל על שחקן שהיה השחקן הכי טוב בעולם לפני כמה שנים ואחד השחקנים היותר טובים בעשור האחרון !!!!! תודה לך פאבל !!!!
כל עוד רונאלדו משחק במנצ'סטר יונייטד - וחרף זיוני המוח של התקשורת, כולנו יודעים שכששחקני כדורגל ממש רוצים לעבור, הם יודעים איך לדאוג לכך שזה יקרה או לפחות יודעים איך לעשות בעיות - כנראה שיש לו שביב של שכל. לגבי ריאל, אי אפשר להשוות את מצבה לימים לפני פיגו וזידאן. היא היתה קבוצה טובה עוד לפני שהיא הביאה אותם (אלופת אירופה רגע לפני שפיגו הוחתם). אין ספק שהם הפכו אותה לקבוצה טובה יותר, אבל הבסיס היה שם, וכשהבסיס החל להתערער (העזיבה של היירו ומקללה בלי שיובאו להם מחליפים, שחרור שחקנים נוספים והפיכת הסגל לצר מאוד), לא פיגו, לא זידאן, לא רונאלדו ולא בקהאם היו מסוגלים לעשות משהו. כן, אתה יכול להביא את רונאלדו באיזה 80 מיליון יורו, אבל זה לא ישנה הרבה. לפני הקצפת והדובדבן, צריך להכין את העוגה. את הכסף שלה ריאל תצטרך להוציא הקיץ על יציקת יסודות בקרקע. אם היא תבזבז את כולו על שחקן אחד, טוב ככל שיהיה, היא תמצא את עצמה בעונה הבאה בדיוק באותו מצב. אין לי ספק שהשם "רונאלדו" יעלה הקיץ בריאל, זו הרי שנת בחירות וכל מועמד יבטיח את השמות הכי נוצצים, לא הכי נכונים. אבל אני חושב שכדאי שתביטו במקום אחר. ה"פרויקט" שלכם כרגע לא ממש מושך.
אמיר - יש לי הרבה הערכה וכבוד לנדבד, אבל להתחשב ביכולת שהוא מציג השנה קשה לי להגיד שאני אצטער על הדחתו יותר מאשר על דל פיירו. בכל מקרה בכלל שכחתי את הצ'כי שראוי להרבה כבוד בעונת הפרישה שלו http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/icon_thumright.Xxx
פה אתה טועה. המוניטין של ריאל מדריד זה מוניטין שגם 20 שנה רעות לא יצליחו להרוס. אין כמעט שחקנים בעולם שיגידו 'א' כאשר ההצעה מריאל מדריד תעלה על הפרק. תהיה בטוח שכפי שפרז לא התקשה במיוחד להוציא 220 מיליון יורו בקיץ אחד, גם הפעם ייצאו סכומים כאלה ואפילו יותר. ממש לא מדובר בקנייה של שחקן אחד, פלורנטינו יודע טוב מאוד שהגמר של הצ'מפיונס משוחק בסנטיאגו ברנבאו בעונה הבאה ומהפך נמצא בגדר חובה. רונאלדו הוא אחד השמות הנכונים, אין לנו שני שחקני אגף ראויים וכאשר רובן עולה בלי מקביל באגף השני, קל מאוד לנטרל אותו. בקיץ קנאברו כנראה יעזוב ויגיע בלם אחר בעל שם אירופאי, כמו כן גם מגן שמאלי וקשר אמצע (סטייל פברגאס). העוגה תהיה בסדר וטעימה, ריאל מדריד תשוב להיות הקבוצה הטוה ביותר באירופה, במוקדם או במאוחר. הבעיה של ריאל מדריד תהיה בעמדת המאמן. השנים האחרונות הן קטסטרופה ורק מטומטם ייקח על עצמו את התפקיד. אני מקווה שמוריניו מטומטם מספיק, אם לא - בניטז רק מחכה שיקראו לו חזרה הבייתה.
הכי תמוה בעיניי שריאל רוכשת את גאראי,שיפה,זה סוף סוף צעד להתקדמות בהגנה אבל אז משאילה אותו,מה אתם עושים? הוא יותר טוב מכל מה שיש לכם בהגנה.
לדעתי הוא היה פצוע שהם רכשו אותו, ובכלל אני חושב שהבעייה של ריאל בהגנה היא יותר באגפים (שמאל אם להיות מדויק) ודווקא באמצע בלי כל הפציעות אפשר להרכיב צמד מצוין.
Rushie, אתה חייב להבין שאוהדי ריאל קיבלו היום סטירה לפנים, וסטירה מהסוג הגרוע - מהסוג שאתה לא מוכן אליהן ואין לך מושג שהן באות. פפה וקנאברו זה ציוות שהוכיח עצמו בצורה יוצאת מן הכלל בליגה, במידה וגאראי היה מגיע כבר העונה הוא היה רואה במשך 85% מהעונה. ההשאלה שלו הייתה צעד חכם, לא פה ריאל טעתה. ריאל טעתה כשלא ניסתה להביא מגן שמאלי בחודש ינואר, ריאל טעתה כשנתנה לשחקנים כמו גאגו ומרסלו חוזה בקבוצה, ריאל טעתה כשלא הביאה בקיץ קיצוני והייתה בסרא שרונאלדו 100% מגיע..
צריך לקחת את הדברים האלה בעירבון מוגבל, אבל לפני חודשיים או משהו כזה דיברו על כך שריאל בודקת אפשרות לקחת הלוואה כדי שתוכל לנסות (לפעמים צריך להזכיר לכם שאתם גם יכולים לרצות ולא לקבל) לקנות את רונאלדו. יכול להיות שהסכומים שעליהם אתה מדבר פשוט לא עומדים כרגע לרשות המועדון. עם כל הכבוד למוניטין של ריאל מדריד, אני ממש לא בטוח ששחקן שנמצא כבר באחד המועדונים הגדולים בעולם, מקבל משכורת עתק וזוכה בתארים, ינטוש את זה לטובת חוסר הוודאות של הברנבאו. כבר עשיתם מעצמכם צחוק פעם אחת עם רונאלדו במשך קיץ שלם, וכל מה שהצלחתם "להוציא" מהסיפור זה שהעלבתם את רוביניו כל כך שהוא היה מוכן ללכת לכל מקום, רק לא להישאר במדריד. אני לא חושב שאוכל להפסיק לצחוק אם דבר דומה יקרה שוב. אני בטוח שריאל מדריד תחזור לעצמה מתישהו, זה טבעם של מועדונים גדולים, אבל האם זה יקרה בקרוב? לכך אין שום ודאות. אתם בונים כל כך על פלורנטינו אחרי מה שהוא השאיר מאחוריו בפעם הקודמת? אפילו נתניהו אולץ לחכות עשור. יופי, אז תביאו את הבלם הזה ותביאו את המגן הזה. פעם גם הבאתם את וולטר סמואל כשהוא נראה כמו הסחורה הכי חמה בשוק, ולפני שלוש שנים זה היה פאביו קנבארו. השאלה היא יותר עמוקה מאשר את מי מביאים, וכמו שאתה אמרת - למרות ששמרת את זה לסוף, חרף העובדה שזה צריך להיות הבסיס - לך תדע עכשיו מי יהיה המאמן.
גם את זה אני מוכן לקבל,אבל קנבארו כבר שחקן שלא מתאים לרמה הזאת ופפה הוא אחד האוברייטדים הגדולים באירופה,פשוט בלם מסננת.בליגה אולי זה יהיה קצת יותר מטושטש אבל באירופה כשקבוצות באות מוכנות טקטית כדי לדרוס זה כבר יהיה הרבה יותר ברור. בלי שטויות ובלי גאגוים למיניהם,ריאל מדריד יכולה לקחת דוגמה ממנצ'סטר יונייטד ולהתחיל להתבסס על שחקני הבית שלה,גוטי ראול ואיקר פותחים ככל האפשר,נורא חבל על מה שקרה לדלה-רד ונקווה שזה לא הסוף עבורו אבל חוץ ממנו יש עוד כמה שחקנים לא רעים שריאל יכולה להקפיץ קדימה,שינגנו כינור שני בשביל השמות הגדולים. גם בקבוצה שלי,אמנם יש רק שני שחקני בית אבל הם השלד האמיתי של הקבוצה. אם ריאל ימשיכו להביא עוד ועוד שמות מפוצצים אני חותם על זה שהעתיד שלהם יראה יותר מצחיק מההווה. כנראה שהם תמיד ישארו בטופ כי זה המועדון הגדול בעולם אבל אף פעם לא יהיה אפשר להגיד עליהם שהם שולטים באירופה כמו שהיו בעבר.
פשוט עמדתי היום מול המסך והתביישתי וכמעט בכיתי... לא האמנתי שריאל מדריד מובסת 4-0 ע"י ליברפול , אפילו על הקבוצה של מודל 2008/09 לא האמנתי שיצליחו לבזות את המועדון הכי מפואר באירופה. כאב לי על איקר , ראול , סרחיו ראמוס , גוטי , סניידר או בקיצור השחקנים שבאמת אכפת להם ולא רובן הדפ"ר ומספר 12 שלא בכבוד שלי לכתוב את השם שלא שנמצא בריאל כנראה רק בגלל שהוא דומה לרוביניו או משהו כזה.. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dry.Xxx ---- פאבל נדבד מסיים את הקריירה האירופית שלו ומה שאני הכי יזכור זה את הצהוב שלו בדלה אלפי ב-2003 שמנע ממנו לשחק בגמר ולזכות בגביע עם יובה כי זה הרי ידוע שאם נדבד היה משחק הגביע היה הולך לטורינו.
אני אגיב רק לגבי המשפט הזה. כדי "להקדים תרופה למכה" אני אגיד שאני חושב שליברפול עברה את ריאל בצדק, בלי קשר לשופט. אני פשוט שונא "תירוצים" (לא יודע עד כמה אפשר לקרוא לזה תירוץ) כאלה. שוער הוא חלק רגיל לגמרי ממשחק כדורגל. גם בלי טורס ליברפול לא הייתה מבקיעה 4 שערים (גם בלי ג'רארד). אתם רואים בנאדם שהיה כותב "אם לא ג'רארד ליברפול לא מבקיעה כלום" ? שוער הוא חלק רגיל לגמרי מהמשחק, וכמו שטורס יכול לתפוס יום גדול ולהיות מעורב ב-4 שערים ככה גם איקר יכול להציל 4, וזה לא משהו שאמור לשמש כתרוץ. אם יש דבר אחד שאני מרוצה ממנו בריאל הנוכחית זה השוער. לליברפול יש שני "קראקים". לריאל אומנם יש אחד, אבל בעמדה הכי חשובה במגרש (לפחות מבחינתי). לגבי הויכוח על בניטז. לקרוא לו "המאמן הכי טוב בעולם" זה פשוט פאתטי. מילא הטקטיקן הכי טוב בעולם (למרות שלדעתי התואר הזה שמור לקאפלו), שגם זה לדעתי לא נכון בגלל שתאמינו או לא אבל גם במשחקי ליגה יש טקטיקה. בניטז מאמן נוק-אאוט מצויין אבל הוא פחות טוב בהרבה מאוד אספקטים חשובים אחרים. לדעתי הוא לא עומד בכלל באותה רמה עם שמות כמו פרגוסון (המאמן הגדול ביותר לדעתי) או קאפלו. אם קשר היה פשוט מוסר מדהים, אבל חלש באספקטים אחרים של התפקיד. הייתם קוראים לו "הקשר הגדול בעולם" ?