amirb91 לא יודע אם אתה מדבר רק על קבוצות שהודחו בנוקאאוט, אבל לפני כמה שנים אא"ק אתונה סיימה את שלב הבתים עם 6 תוצאות תיקו והודחה.
אין כואב כמו פנדלים. עצוב לי היום להיות אוהד רומא, ולא בגלל שזה קשה הדחה כזאת(וזה קשה, הרבה יותר ממה שציפיתי שזה יהיה לפני שהגיע השמינית גמר, נראו רוקו עד לזה שאמרתי כמה זה לא חשוב לי המפעל הזה), אלה בגלל השחקנים. טוטי שלא יזכה להניף גביע אלופות, בריגי, דיאמונטה ופיזארו שנתנו את הנשמה כל המשחק הזה ולא הפסיקו לרוץ. פשוט לבכות עליהם. ריגש אותי לראות את דיאמונטה פשוט בוכה, מזיל דמעה על כר הדשא היום, ואת טוטי שוכב על הדשא ולא זז משם, גם 5 דקות אחרי סיום המשחק. המשחק היום היה חלש. מחצית ראשונה סבירה, מחצית שניה והארכה ממש איומות. במחצית השניה וההארכה לא היה אף איום על אף שער. אבל בכל זאת השחקנים קרעו את הנשמה. אני גאה לראות קבוצה שמשחקת מהדקה ה25 עד הדקה ה60 עם בלם אחד נגד קבוצה כמו ארסנל, ואז קבוצה שמשחקת עם שחקן ספסל של לצ'ה ומגן שמאלי בתור בלמים. ההתקפה לא תפקדה כל כך פרט לווצ'יניץ' שניסה לפחות, וטוטי שנתן איזה 2-3 הברקות. דוני-לא נתן הצלה המשחק כי הוא לא היה צריך בכלל, אף איום ממשי עליו. בגלל הפנדלים אני נותן לו ציון נמוך, וזה היה יותר נמוך אם זה לא היה ידוע ששוער של פנדלים הוא לא. 5.5 מוטה-היה נהדר היום, שנה הבאה תיהיה תחרות גדולה בינו לבין סיסיניו אם יוחלט לרכוש אותו. 7 דיאמונטה-היה גדול. הרבה לחץ, במחצית השניה זכה בכל קרב אווירי(והיו כאלה), יופי של בלם, בטח יותר טוב מהגרוטאה לוריה. היה מרגש לראות אותו בוכה בסיום. 7.5 ריסה-גם הוא היה נהדר היום. התחיל כמגן שמאלי וב20 דקות הראשונות עשה 3 איומים בבעיטות מרחוק שאם 2 מהם לא נבלמות זה גול. אני מחכה כבר שייתן איזה פצצה לחיבור ועוד שער. 7.5 טונאטו-היה סביר, לא מדהים אבל לא רע. 5.5 פיזארו-מבחינת רמת משחק סה"כ לא עשה משהו מיוחד, אבל איזה לחימה, אני לא רגיל לראת אותו ככה במרכז השדה מחלץ כל כדור. זה עבודה של בריגי ודה רוסי בד"כ. 7 בריגי-עשה את העבודה הרגילה שהוא עושה. 6.5 טאדיי-משחק טוב מאוד שלו. בגול פתח רגליים בצורה גאונית(כן, ככה) כדי שהכדור יגיע לחואן וזה השתלם בגול. 7.5 באפטיסטה-פשוט כלום ושום דבר. משחק ממש גרוע שלו, אם היה לנו 2 שחקנים כמו טוטי על המגרש, ואחד מהם היה מוסר כמו שטוטי מסר לו 3 פעמים ואחד מהם היה מסיים כמו שהוא היה צריך לסיים 3 פעמים, לא היינו צריכים להיגרר לפנדלים ולהדחה. 2.5 ווצ'יניץ'-הציון שלו הוא 7, אבל אני חייב להוריד לו 2 לא בגלל הפנדל, אלה בגלל שהוא לא מסוגל להרים כדור ברגל שמאל וזה הרס לו כל מהלך חיובי. 5 טוטי-כמו שאמרתי כבר, 2-3 הברקות וזהו, אבל יופי של הברקות, בטח לשחקן שכשיר ב50%. 6.5 יהיה בסדר.
Nereo Rocco, תגיד, עישנת משהו ב-24 השעות האחרונות? מי זלזל או צחקק? התגובה הראשונה שלי הייתה רצינית לגמרי. בטח שהפעם האיטלקיות היו יותר קרובות, אבל העובדה שאפילו במשך דקה אחת אף איטלקייה לא הוליכה (בסיכום שני המשחקים) בטח תבשר שעם כל הכבוד ל "הפעם זה הלך לאנגליות יותר קשה" עדיין הייתם רחוקים. יונייטד הייתה יותר טובה בצמד המשחקים. צ'לסי אכן הקיאה דם ולא שיחקה מספיק טוב ועדיין הדיחה את יובה. רומא לא הצליחה לנצל חולשה בלתי רגילה של ארסנל (למרות שלזכות רומא יאמר שהיא סבלה מהמון פציעות, אבל זה תקף גם לגבי ארסנל). לא רואה מאיפה אתה שואב עידוד...
האיטלקיות היו יותר קרובות מאשר בשנים קודמות? האנגליות עדיין יותר טובות? יופי, זה בדיוק מה שאמרתי. אז מה בדיוק אתה רוצה ממני ולמה פנית אליי מלכתחילה?
אוי נו די לדיונים המעוסים והמשעממים האלה. הליגה האנגלית הכי חזקה בעולם, הקבוצות האנגליות הכי טובות באירופה. סוף סיפור.
עדיין אתה לא יכול להסתמך על המשחקים השנה לדעתי. צ'לסי וארסנל הרבה יותר חלשות העונה ממה שהן היו שנה שעברה, זה לא בהכרח סימן להתקדמות איטלקית. אינטר היחידה שהייתה מעט יותר טובה אבל בהתחשב בכך שמדובר כרגע בקבוצה היחידה שהיו לה משאבים אינסופיים בשנים האחרונות, זה די פתטי.
בדיוק ! אין על מה להתווכח לצערי הרב , עד שלא יהיו תוצאות מהצד האיטלקי, זה אומר שהכדורגל שלנו לא מספיק טוב לעומת האנגלים , חבל על הדיונים האלו . ארנסל שיחקה מול קבוצה פצועה וחבולה , ועדיין ניצחה רק בפנדלים , ועם עזרה מהשופטים , תגידו מה שתגידו .
ארסנל קבוצה בינונית מאוד, אין לה מקום ברביעייה הראשונה באנגליה, לכן לא הייתי לוקח את הקושי שלהם לנצח קבוצה כמו רומא כמחמאה גדולה מדי. בניגוד לליברפול, ארסנל קבוצה שידעה תמיד להביא את היכולת לליגה, השנה אין לה את היכולת ורומא הייתה חייבת לעבור אותה, אני אישית הייתי בטוח שרומא עוברת היום, ארסנל פשוט קבוצה מוגבלת השנה שלא מצליחה לייצר יותר מדי דברים חיוביים.
על התקדמות איטלקית ספציפית אפשר לדון גם בפורום האיטלקי, זה פחות רלוונטי בצורה ישירה. אני מדבר על כל המצב של ההתנגדות לשלטון האנגלי. אני טוען שלמרות שעדיין יש פער בין אנגליה ואיטליה, הוא לא גדול כמו בעונות האחרונות. אם זה מהתקדמות נטו של האיטלקיות או נסיגה נטו של האנגליות, אפשר לדון עד הפרישה של סאנטון. האמת? כנראה שילוב של שתיהן. נסיגה בעוצמה של 2 קבוצות אנגליות זה לא טיעון שנוגד את מה שאני אומר, נהפוכו, זה רק הופך את האופטימיות שלי ליותר לגיטימית.
שכחת קבוצה אחת שהיא לא מאנגליה אבל כן בשמונה האחרונות. מעניין למה? המממ... אולי כי קשה לומר בר........ אתה צודק זה עושה צמרמורת בר.. ובאווירה פורימית . על זה בדיוק נאמר "לא מאהבת מרדכי אלא משנאת המן". ת'אמת אני הכי מסכים איתך בעולם הרבה פעמים כל אוהד כדורגל בעולם מוצא את עצמו אומר. וואלה אם זו לא הקבוצה שלי לוקחת את הצ'מפיונס.שתהיה כל קבוצה אחרת בעולם רק לא השנואה מהצד האחר של העיר או המדינה. הספורט הכי ספורטיבי בנוי ומושתת על שנאת היריבה. אוקיי אני זז עכשיו להתרכז בשנאת הסקאוזרס . בשבת הקרובה צפוי לנו קרב .חבל שלא נותרה שום יריבה איטלקית במפעל. הרגיש לי מאוד נוח לומר בשבועיים האחרונים FORZA UNITED
יכול להיות שהוא יותר טוב כבלם, זה גם יותר היגיוני, אבל הבן אדם משחק מגן כבר שנים... טוב אני מציע שנפסיק את הוויכוח כי זה לא הולך לשום מקום. אגב, מי אמר שפל? למה שאני אגיד שפל על אחד שאני בכלל לא מכיר אישית?
מיכאל, אני אומר שאינטר הודחה מוקדם מן הצפוי מאירופה, משום שברור שהביאו את מוריניו כדי לשנות את ההרגל הזה של אינטר להיות בחוץ בשלבים המוקדמים. דווקא בשנת 03\2002 הקבוצה הגיעה לחצי הגמר למרות סגל שחקנים דיי בינוני, בעיקר בגלל ויירי וטולדו שנתנו עונה גדולה. כל קבוצה בעולם תתקשה לעבור את מנצ'סטר וזה לגיטימי להפסיד להם, אבל ההופעה שאינטר נתנה בסאן סירו הייתה דיי עלובה. אני חושב שבסיכומו של דבר, אינטר של מוריניו כנראה לא יותר טובה מאינטר של מנצ'יני, ששיחקה כדורגל טוב בעונת האליפות הראשונה, וגם בשנה שעברה היא הייתה לא רעה, למרות שבצ'מפיונס זה לא הצליח. אני מקווה שישאירו את מוריניו וייתנו לו צ'אנס גם בעונה הבאה, שייתקן את הרכישות הכושלות שהוא הביא(הוא הביא שחקנים בעמדות נכונות אבל הם לא הצליחו להשתלב). אגב, מה אתם אומרים על המשחק של איברהימוביץ?; הוא שוב לא הבקיע בנוק-אווט והוא החמיץ פעמיים, והיו לו בעיטות מביכות. באולד-טראפורד הוא שיחק טוב יותר והוריד מספר כדורים יפים, אני גם לוקח בחשבון את סדר הגודל של ההגנה שהוא עומד מולה. אבל קשה להתעלם מהעובדה שזלאטן לא הבקיע מעולם במשחק שהוא לא בשלב הבתים. אליאס, אני כל-כך מבין את הביקורת על המשחק של פורטו. אני ראיתי את התקציר, והפורטוגלים פשוט שכבו על אתלטיקו. לאו פראנקו נתן משחק גדול ומנע מפורטו להבקיע לפחות שלישייה. דיברו כאן על האיטלקיות, אז אני חשבתי שליובנטוס יש את הכח להגיע לחצי הגמר או משהו כזה. התרשמתי מאוד מהחלק האחורי המצויין שלהם, במשחקים נגד ריאל מדריד, הגנה גבוהה, פיזית, מהירה, מתואמת, אפס טעויות. אבל כנראה שהיריבה הייתה גרועה. אני חושב שליובנטוס היה חסר קצת מזל במשחקים נגד צ'לסי, ובאמת חבל על הצורה בה נדבד סיים את הקריירה האירופית שלו. דבר שלא יישכח זה הצהוב המטופש שלו נגד ריאל מדריד בחצי הגמר לפני שש שנים. ראיתי אתמול את הפנדלים במשחק נגד רומא והקלוז-אפ של המצלמה היה על טוטי. היה נחמד לראות אותו דיי רגוע יחסית למרות המעמד. אני שמח שטוטי לא החמיץ. ווצ'ינ'יץ לעומת זאת בעט פנדל מרושל והייתה לי תחושה שטונטו יחמיץ. אבל הפנדל הכי מעצבן היה דווקא של אדוארדו. משחקן שחזר למגרשים לא מזמן אחרי תקופה ארוכה, הייתי מצפה לקצת יותר רעב ולפנדל יותר טוב, מה גם שהוא נכנס לקראת סיום 90 הדקות ואי-אפשר להגיד שהוא היה עייף או משהו כזה. ארסנל בינונית מאוד, היא לא עשתה שום דבר מההתקפות המתפרצות שהיו לה. ארסנל תוכל להדיח אולי את ויאריאל או פורטו, אבל לבי השאר אני לא חושה.
דור, תתבגר כבר, ממתי קובעים משו לפי התקצירים של ליגת האלופות, כול המצבים של פורטו היו אקראים, המשחק היה די שקול, נכון שפורטו בעטה לשער יותר, אבל זה היה מצבים לא מסוכנים, אתלטיקו גם יכולה להרגיש מקופחת שלא קיבלה פנדל מוצדק, אבל זה לא תירוץ היא פשוט לא באה למשחק הזה בטירוף, והית אנמית לחלוטין.