אלופות: אלופת אירופה מודחת

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י לירן, ‏28/4/10.

1. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני אף פעם לא עושה את זה, אבל נתקלתי בשני ציטוטי פייסבוק גדולים מהחיים, אז אני מעלה אותם לכאן. קחו הכל בהומור.

1. של המשתמש Ampelmann:

אינטר הצליחה לעבור את החצי בלי לעבור את החצי...

2. של חבר אוהד מכבי נתניה וריאל מדריד:

בו(נ)קר טוב אירופה... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

נערך לאחרונה ב: ‏29/4/10
  2. 亚历山大帕托 Member

אתה יודע בדיוק מה אני מרגיש כלפי אינטר, ולא החזקתי בשום דעה שלילית לגבי בארסה רק כי היא מצליחה. תדמיין לעצמך עד כמה המועדון שלך הגעיל אותי אתמול שבסופו של דבר נאלצתי לעודד את החלאות מהצד השני של הכביש. אינטר כאלופת אירופה זה הסיוט הכי גדול שלי, ועדיין, לא יכולתי להחזיק את עצמי מלהריע למוריניו והחבורה, ולגנות את המגעילים מקטלוניה.

3. Rosner VFB 1893 מנהל כללי

לא קוראים לי אורי גלר (או לפחות את המיליונים של הליצן הזה אין לי) ואני גם לא חוזה את הנולד.
    בחרתי במודע לא לראות את המשחק אתמול, כי ידעתי מה הולך להיות, בדיוק כמו שאי שם בשנות ה 90 ידעתי בדרבי החיפאי מה רובי יאנג הולך לעשות.

היתה לי תחושה עוד לפני המשחק באיטליה שאינטר היא היחידה שיכולה לעצור את בארסה וראו זאת פלא, היא באמת היחידה, כמו המאמן שלה היחיד במינו.

POLARIZE, חבל שאין מילה כזאת בעברית, בכל אופן זה מוריניו, או שאוהבים אותו ואת הקבוצות שלו או ששונאים אותן וכך גם היה אתמול.
    האיטלקים לבטח יגידו בית ספר לכדורגל, הספרדים יגידו בונקר מכוער והצופה הנייטראלי יגיד שקאמפ נואו נגד ברצלונה ככה צריך לשחק.
    בדיוק כמו שמסי (או משהו אחר) אמר שמהטרה של בארסה זה להוציא לאינטר את החשק מכדורגל, אז בדיוק זה קרה רק בצד ההפוך.

לא יכול להביע סולידריות עם סגנון כזה, לעולם לא, אבל אינטר עשתה הישג עצום והצליחה לגבור על המפלצת הקטאלנית (במובן החיובי של המילה).

אני רק מקווה שלא נראה משחק חפירות בין לואיס ומוריניו בגמר ושיעמומון של 90 דקות.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏29/4/10
  4. Bensh Member

למה? כי בוסקטס עשה הצגה? השחקנים האהובים עליך עושים הצגה בכל משחק! ואתה יודע מה? ככה או ככה הגיע למוטה צהוב שני ואדום, ההצגה בסך הכל וידאה את זה. מה עוד? פתיחת ממטרות? קהל שזורק חפצים? טוב מאוד! הרי כולם יודעים להתלונן על הקהל הספרדי והברסאי בפרט שהוא קהל הצלחות שמניף מטפחות. הנה, אכפת לו, אלימות זאת הדרך של הקהל להראות שאכפת לו. זה ולהמשך לשיר בגאווה גם אחרי השריקה. כל הכבוד לקהל! מוריניו התנהג בזלזול ובחוסר כבוד לקבוצה טובה ממנו פי 4 מונים, קבוצה שהחלום הרטוב שלו זה לאמן אותה (חלום שישאר חלום בלבד). איזה מין דבר זה להקניט שחקנים יריבים אחרי שניצחת בקושי? בארסה כבר פירקה קבוצות גדולות עם תצוגות הרבה הרבה הרבה יותר מרשימות, ומעולם לא ראית את השחקנים יורדים מהמגרש בלי ללחוץ יד ליריב, בלי לשמוע את פפ אחרי המשחק מכבד את היריב שהוא כרגע זימבר. אתה יודע למה? כי זאת קבוצה עם כבוד, זה מאמן עם כבוד, אלה שחקנים עם כבוד. איזה מין מאמן, מאושר ככל שיהיה, פורץ לדשא בשריקת הסיום ומציק לשחקני היריבה?! משחקנים אני עוד מסוגל לצפות לזה, ניחא, אבל מאמן?! בדקה ה90 בדיוק לפני שנה פפ לחץ את היד למאמן שהתעלה עליו טקטית, מחווה יפהפייה. איפה ראית את מוריניו עושה פעם משהו כזה?! הוא חתיכת שחצן ובדיחה. והכי מצחיק בו זה שאחרי הפסדים הוא נעלם. בדיחה

5. Dyer משתמשים של כבוד היכל התהילה

האמת שלא קראתי את מה שנכתב כאן, אבל אני די בטוח שרוב התגובות היו בסגנון: "מה זה? אינטר הורסת את הכדורגל! הם לא באו לשחק!" ושטויות דומות.

לפי דעתי ראיתי השנה 60%-70% מהמשחקים של ברצלונה השנה, ואני חייב להודות שברובם באמת נהנתי. בארסה משחקת כדורגל יפה לעין, ובאמת שקשה שלא לסמפט את החבורה החביבה הזאת, שמשחקת כדורגל מרהיב. מה גם שלא מדובר פה בשחקנים שקל לשנוא סטייל כריסטיאנו, רובן, ראמוס ודומיהם, אלא בטיפוסים חביבים כמו מסי, צ'אבי ופדרו.
    אבל,
    וזה אבל גדול,
    בארסה ניצחה את המשחקים בסגנון מסויים. בארסה, כפי שאוהדיה אוהבים להתפאר, מחזיקה בכדור בכל משחק לפחות 60% מהזמן (במקרים הרעים), ובלא מעט מקרים חלוקת האחוזים הייתה נראית דמיונית, משהו בסגנון 75%-25%. כי ככה בארסה משחקת. היא מתמסרת בלי סוף, משתלטת על המשחק לחלוטין ומתסכלת את היריבות. בארסה משתלטת על המשחק לחלוטין, מכתיבה את הקצב, ומחכה לרגע הנכון בו מסי יפרוץ או שצ'אבי ימסור עד שהיא תנצח. יש לה זמן, אם אין אופצייה טובה היא תמשיך להניע את הכדור, תוך כדי שיריבותיה ייצאו מתוסכלות מהסיפור עוד יותר. כפועל יוצא מכך, כשהיריבות שלה סוף סוף זוכות בכדור, השחקנים כ"כ לא מורגלים למצב הזה שקשה להם לתפקד. תמיד במשחקים של בארסה, כשהכדור נמצא ברגלי היריבה, ישנה תחושה ש"משהו כאן לא בסדר", ותיכף העניינים ישובו לשגרה ובארסה תחזור להניע כדור.
    כנגד צורת המשחק הזו, בבארסה כנראה ציפו שהיריבה תנסה להתמודד איתה באותה שיטה. הם רוצים שכל הקבוצות שמשחקות נגד בארסה יעלו עם הרכבים התקפיים, יתקפו וינסו להשיג את השערים. מה שקורה בפועל זה שהמון שחקנים בקבוצות היריבות הופכים להיות מתוסכלים יותר ויותר ככל שהמשחק ממשיך, פשוט כי הם בקושי נוגעים בכדור. ברגע שהכדור מגיע אליהם, הם מנסים לבצע איזה דריבל, או למסור מסירה מתוחכמת, אבל בדרך כלל זה נגמר מהר מאוד.

אתמול, מוריניו הצהיר: אתם משחקים ככה? סבבה. אין לי בעיה. לי אין את הכלים לשחק פה משחק פתוח ומהיר, כמו שאתם רוצים שאני אשחק. אין שום סיבה שאני איגרר לשיטת משחק שלכם, שאני אעשה מה שאתם רוצים שאני אעשה, בשביל שיהיה לכם יותר קל להבקיע. אתם משחקים ככה? אני אלך נגדכם עד הסוף, בכל הכוח.
    וככה הוא עשה.
    באיזשהו שלב המספרים הראו שהשליטה בכדור הייתה 80%-20%. תאמינו לי שלא היה אכפת למוריניו אם זה גם היה 90%-10%, זה לא מעניין אותו. הוא נתן לבארסה לשחק את המשחק שלה, אבל לא נכנע לתכתיבים שלה. בארסה מסרה אתמול 585 מסירות. אינטר הסתפקה ב67. מוריניו פשוט בא ואמר לבארסה "בואו, נראה אתכם עכשיו".

למעשה מוריניו הוא הראשון בשנתיים האחרונות (בשנה שעברה לא ראיתי בכלל ליגת האלופות אז אני לא כ"כ יודע מה היה) שהצליח לקעקע את המשחק של ברצלונה. ברצלונה לא הייתה מוכנה לתרחיש שכזה, היא לא יודעת מה לעשות מול קבוצה שמשחקת בהתאם למשחק שלה (של ברצלונה), והיא לא הצליחה.
    בגלל זה מגיע למוריניו. ובגלל זה מגיע לאינטר להיות בגמר. חד וחלק.

6. piston Member

כפי שכבר בזכרתי, השער נפסל לחלוטין על פי החוקה.

על יד לא מכוונת, בין אם צמודה לגוף או לא לא שורקים, אלא אם נגיעת היד גורמת ליתרון לזכות הקבוצה של מי שנגע ביד.

ללא ספק, במידה ולא הייתה נגיעת יד, הכדור לא היה מתקרב לקרקחץ', ולכן פסילת השער היא 100% נכונה.

7. Bensh Member

הכדור ניתז חצי מהגוף וחצי מהיד, והיה הולך לבוז'אן either way. שער חוקי

8. 亚历山大帕托 Member

תראה לי שחקן אהוב עליי שמתחזה בצורה כה מגעילה כדי לגרום להרחקה של יריב. למוטה לא הגיעה שום הרחקה כי ליטוף עם אצבעות זאת לא עבירה של צהוב. אף שופט בחיים לא יוציא צהוב שני בדקה ה-28 בגומלין חצי גמר אלופות על דבר כזה אם מישהו לא היה גורם לו לחשוב שהוא שם אגרופן וניסה להתנקש בבוסקטס. השחקנים של בארסה עלו לרמות אחרות של גועל גם לפני וגם אחרי ההרחקה עם כל הצלילות וההתחזויות.

אתה רוצה שאני אגיד לך שמוריניו לא שחצן? שהוא לא מגעיל את היריבים שלו? בסופו של דבר, כל מה שעשה אתמול הוא מוצדק לחלוטין לאור היחס לו זכתה אינטר בביקורה. איפה הוא הציק לשחקני היריבה? הוא רץ אל הקהל של אינטר, ואם כבר זה היה ואלדס שניסה למנוע את זה ממנו.

9. piston Member

הכדור עף למעלה, הגוף התיז את הכדור הצידה, היד הורידה אותו למטה, ולכן הכדור הגיע לקרקיץ', אחרת הוא היה ממשיך לעלות.
    יכול להיות ששינוי הכיוון במידה והיה נוגע רק בגוף, היה מטעה את השוער ונכנס פנימה, אבל זה לא ממש משנה.

התוצאה הסופית היא שקרקיץ' קיבל את הכדור כתוצאה מנגיעת יד, ולא משום סיבה אחרת.

אתה מוזמן לצפות שוב בהילוך החוזר ולראות שכוון הכדור היה בכלל כלפי מעלה, אל תסתמך על המילים שלי...

10. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

אנשים פה הולכים בין שני קצוות - אוהדי ברצלונה מאשימים את "שונאי" הקבוצה בקנאה. המתנגדים לברצלונה טוענים שמדובר במועדון מגעיל.

האמת, כרגיל, היא איפשהו באמצע. אני מניח שהרבה מאוד אנשים היו רוצים שהקבוצה שלהם תשחק כדורגל כזה ותיקח תארים כפי שברסה לקחה בשנה האחרונה. אבל הקטע הזה של לחפש את הרע אצל מי ששולט במשחק (גם אם לתקופה לא ארוכה) הוא טבעי. גם הרבה אנשים התחילו לקוות שפדרר יפסיד כשהוא התחיל לקחת תארים בלי הפסקה, וכשהוא פתאום התחיל להפסיד אותם בלי הפסקה - הם פתאום שוב היו בעדו. זה טבעי, זה טבע האדם. כשמישהו נהיה "גדול מדי", רוצים לראות אותו נופל. בסך הכל, כמו לכל מועדון וקבוצת כדורגל, לברצלונה יש פגמים. מצד שני, בין שחקני הבית לכדורגל, גם יש בה הרבה מאוד דברים טובים.

וחוץ מזה, יש כמובן את עניין התקשורת הישראלית. אין מה לעשות, כששוטפים לך את המוח ואתה מרגיש בזה - הנטייה הטבעית היא להתנגד בכך מאודך. ומה שהיה בישראל בשנה האחרונה זו שטיפת מוח טוטלית. כאילו ברסה הכי גדולה, הכי נפלאה, כולם חייבים להיות בעדה - ולא יכול להיות שאנשים יעריכו ויאהבו כדורגל מרהיב פחות.

הייתי בעד אינטר אתמול. אני לא מת על בונקר, אבל אני בהחלט יכול לכבד אותו - וגם הקבוצה שלי עשתה זאת בעבר. אבל אין לי שום דבר ממשי נגד ברצלונה. את הסיבה שהייתי נגדה אתמול אפשר לראות לעיל.

11. Bensh Member

היד הייתה צמודה לגוף ולכן לא יכלה לגרום לשום תרחיש לא סביר. הכדור שיחק ביד ולא להיפך. לפי מה שאני יודע ועל פי כמות המקרים שראיתי במהלך שנותיי כצופה, אין סיבה לשרוק כשהכדור משחק ביד, אלא רק במקרים הפוכים

אנדריי - מוטה שלח יד לכיוון הפנים של בוסקטס. אני לא מכיר חוק שמאשר דבר כזה, לא משנה מה תוצאות המקרה. אף שופט גם לא יפסול גול כל כך קריטי אלא אם הוא מפחד מהתגובות של מוריניו (שכמובן בטוב ליבו טרח להזכיר בסיום המשחק שעבר את אוברבו על מנת ללבות עוד יותר את המשחק). לצערי השופט שיחק ישר לידיים של מוריניו עם הרבה שריקות של פיפטי פיפטי שהוא נתן להם במתנה. לגבי הפסקה השניה, אוהדי ברצלונה היו באטרף לקראת המשחק וטבעי שהם יתנהגו ככה. אם אינטר כקבוצה מקצוענית לא יכולה להתמודד עם זה, שתשתמש באמצעים לא כשרים, כמו לוחמה פסיכולוגית בזויה, בונקר מבחיל והתגרות ביריב לאחר שנוצח. בדיוק מה שהיא עשתה. הריצה אל הקהל של אינטר היא סתם תירוץ. תעשה לי טובה, אתה פחות תמים מזה

12. 亚历山大帕托 Member

זאת אכן עבירה של מוטה שלא חישב נכון את מיקומו של בוסקטס, אבל לא של צהוב. ההומו הקטן שלכם ניצל את זה בשביל להתגלגל על הדשא ולצעוק "ירו בי! ירו בי!". אם אתה רואה בליטוף האצבעות צהוב שני, אז אין לי מה להגיד לך. עובדה שאם שחקן נשאר לעמוד כמו גבר או לפחות עוצר ומראה לשופט שנמנע ממנו מאבק על כדור שלא כחוק, מבלי לעשות הצגות מיותרות, אין שום צהוב אלא רק לחיצת ידיים בין שחקנים.

אמצעים כשרים לחלוטין, חוץ מהתגרות ביריב שלא היתה. ככה מוריניו החליט לחגוג ואין בזה שום דבר רע. ככה הוא רץ גם באולד טראפורד ב-2004. אתה יכול לשנוא את זה, וגם אני הייתי שונא את זה, אבל הייתי יודע שהרגש הזה נובע מהיותי butthurt באותו הרגע. מוריניו יצא למלחמה עם האוהדים של בארסה, אין ספק, אבל אל תציג את זה כאילו יש רק צד אחד שהוא "מגעיל" בסיפור הזה.

13. Bensh Member

עכשיו תגיד לי אתה - האם ראוי שמאמן ייצא למלחמה באוהדים? משום מה, הדברים האלה תמיד נקשרים במוריניו. באנגליה הוא לכלך על מאמנים ותיקים, באיטליה הוא לעג לאופי, לתקשורת ולכדורגל האיטלקים. עם אוהדי בארסה הוא תמיד מתכתש כמו ילד קטן ואומלל. הוא פשוט טיפוס דוחה שזוכה לשנאה בכל מקום שהוא מגיע אליו

14. 亚历山大帕托 Member

נכון. לפפ יש פי כמה יותר קלאסה ממנו. למוריניו יש חסכים בתחתון, אין מה לעשות. אם להניח את ההתנהגות המוחצנת שלו בצד, שהיא בסה"כ הצגה וכלי נוסף לדרבון השחקנים (ככה הוא גורם להם להרגיש שכל העולם נגדם), הוא העמיד קבוצה מאומנת וממושמעת אתמול והתעלה בכמה רמות מעל פפ בדו קרב ביניהם בסיכום שני המפגשים - מבחינה טקטית, פסיכולוגית, חוצפה, מה שלא תרצה. עזוב את זה שהוא היחיד שהצליח גם לנצח בצורה כמעט מוחצת וגם לנטרל בצורה מוחצת את בארסה הנוכחית, הוא הוביל את אינטר לגמר ליגת האלופות! את אינטר! אי אפשר שלא להוריד את הכובע ולהודות שיש שם באמת משהו מיוחד.

15. THE STRETFORD END Member

ברכות לאינטר וברכות למוריניו ואיזה יופי לראות התקדמות של קבוצה תחת מאמן.
    מוריניו הפיק לקחים,גיבש את הקבוצה ואחרי הקלות שבה אינטר עפו עונה שעברה מליגת האלופות
    הפעם היא התבגרה,הפכה להיות חכמה ויעילה הרבה יותר,
    רבותיי,מי שמדיח את צ'לסי וברצלונה שלב אחרי שלב מגיע גם מגיע לו להיות בגמר
    וכל מי שחושב שהמשחק שלהם אתמול היה בושה אז פשוט אין לו מושג.

אינטר באה עם יתרון 2 שערים ואחרי תצוגה נהדרת במשחק הראשון
    ,היה ברור שהיא תשחק הגנתי ותנסה להאט את המשחק,
    למה לה לשחק אחרת?הם היו צריכים ל"עזור" לברצלונה במשחק התקפי או חסר אחריות בשביל שחסרי המושג יהיה מאושרים?בשביל זה יש את חרס,חטאפה וכל השאר מהליגה הספרדית.
    היה ברור שברצלונה תעלה למשחק בטירוף,מההתחלה אבל לאחר כמה דקות ראשונות היתה הרגשה
    שזה נרגע קצת,אינטר הצליחה להניע יותר את הכדור ולהגיע עם מספר שחקנים לאיזור הרחבה של ברצלונה,
    ככה שתוכנית המשחק לא היתה בונקר או אקסטרה הגנתי אבל מה לעשות,ההרחקה השערורייתית שינתה את כל פני המשחק,זה היה לרעת ברצלונה ומגיע לה שנענשה ככה על התחזות מכוערת של שחקן שלה(איפה אופ"א לעשות משהו עם הצילומים המרשיעים?).

ברצלונה לפני שנתיים בחצי גמר כפול נגד יונייטד לא הגיע לשום מצב כשיונייטד ידעה לשמור כמו שצריך,
    ברצלונה שנה שעברה ואם לא שיפוט ביזיוני היתה מודחת מול צ'לסי שידעה לנטרל ולתסכל אותה גם כן,
    אינטר עשתה זאת נהדר במפגש הכפול העונה,
    ככה משחקות קבוצות מהרמה הגבוהה,יודעות לשבש את משחק היריבה הסופר איכותית ולתקוף כשצריך ועם שכל.
    ברצלונה קבוצה נהדרת,באמת שללקק את האצבעות בלא מעט מהפעמים אבל עובדה,מול יריבות שוות
    פחות או יותר היא מתקשה,מאוד מתקשה ואתמול היא שיחקה עם הראש לקיר,
    עוד דאבל פס ועוד דאבל פס ושום נסיון הגבהה(להוציא בסוף את מסי שהגביה פנימה כדור טוב וכמעט היה שער,למה לא לעשות זאת יותר אתמול?)או איומיים מבעיטות מרחוק,דבר שגורם לשחקני הגנה לצאת קדימה ואז ההגנה הצפופה יכולה להיפתח,
    הזכיר לי את ארסנל האנמית לא מעט פעמים בעבר גם כן,מניעה כדור נהדר אבל הת'כלס לקוי.
    כמובן שצריך ריכוז,סדר והבנה טאקטית מצויינת ואינטר הראתה זאת ועלתה בצדק!