תגיד אתה דפוק? סתם העלתי סיטואציה, על הדבר הזה אתה מתעכב? שנה שעברה, פפ העדיף לשחק רוב הזמן עם אינייסטה בצד גם שהוא היה בריא. ואולי האספקט שבארסה הכי שיפרה השנה, זה החדות והיעילות.
רק אני הייתי רוצה לראות את פפ גווארדיולה נמצא בקבוצה אחרת במדינה אחרת? הכוונה שלי היא שבארסה יש לה מחלקת נוער מדהימה, לא באמת משנה את מי תעלה, הוא כנראה בכמה רמות מעל שחקן אחר שעולה בקבוצה גדולה אחרת, למה? כי זו השיטה של גידול השחקנים שם בין היתר. הייתי רוצה לראות את פפ גווארדיולה בעוד שנה שנתיים נמצא במועדון אחר, באנגליה/גרמניה/איטליה לראות עד כמה הוא באמת יכול לבנות קבוצה לפי טעמו כשלא עומדים לפניו כל המשאבים ואין לו את האמצעים הטובים ביותר, מהבחינה שלו כמאמן, ולא שחלילה אני מוריד במשהו מבארסה שהוא בנה ומפילוסופיית המשחק שלו וההבנה והקריאה של המשחק שלו, אבל הייתי רוצה לראות אם זה יכול להיעשות גם במועדון אחר, ואני מקווה מאוד שנראה את זה, כי בארסה עם כל הכבוד, תהיה גם אחריו קבוצה גדולה ויכול להיות מאוד שתמשיך לשחק ככה גם אחריו
רק להזכיר לך שלפני פפ במשך כמעט עשור ברסה מעטה לעלות שחקני בית לבוגרים. וברור שפפ עוד צריך להוכיח את עצמו גם במועדון אחר.
שרשור מעולה היה פה. אוהדי בארסה נגד אוהדים אנגלים תמיד מבטיח בידור. מצחיק מאוד שיש כאן אוהדי ארסנל שמעיזים לדבר על ההרחקה הלא מוצדקת של ואן פרסי כגורם מכריע תוך התעלמות מהנתון שאומר שהיו אפס נסיונות לבעוט לשער גם לפני ההרחקה, וכמובן, הכי חשוב, השער החוקי של מסי שנפסל במשחק הראשון. ברצלונה עלתה בצדק והיא היתה הקבוצה הטובה יותר מבין השתיים. אגב, פנדל על מסי לא היה גם כי הוא לא היה מגיע לכדור לא משנה מה. צלל באופן מקצועי ברגע שזיהה את המצב.
שתי הקבוצות החביבות עלי באירופה, חבל שאחת מהן הייתה צריכה ללכת אבל לפחות היותר טובה המשיכה הלאה. לא ציפיתי מארסנל להשתלט על המשחק ואפילו לא לתת משחק כמו שנתנה באמירייטס, אבל התאכזבתי מאזלת היד שהיא הפגינה. שום תלונה על המאמץ, כולם קרעו את התחת להוציא את ססק שאחרי שאיבד אפילו לא התאמץ לחטוף לאינייסטה, אבל משהו בגישה היה לא חיובי. הנתונים הסטטיסטים פשוט לא נתפסים, לא מדובר על אוסאסונה או מאלאגה, זו פאקינג ארסנל! אני מקווה ומאמין שלא תהייה למשחק הזה השלכה על הליגה, לפחות לא לרעה, וארסנל תצליח לקחת את האליפות. ג'ק ווילשייר שחקן עם לב ענק. לראות את ברצלונה ולהקליט טוב טוב בזיכרון, אחרי שצ'אבי יפרוש אני לא מאמין שנראה עוד קבוצה משחקת ככה. כאילו יש להם צ'יפים בנעליים ובכדור שגורמים לכך שכל מסירה תגיע לרגל, לא משנה על איזה טווח ותחת איזה לחץ. 700+ מסירות ב 85% דיוק! מתמסרים בצפיפות של שכונת עוני בעזה כאילו מדובר במרחבים של הסהרה.
אף-אחד לא מופתע מהתוצאה אתמול, היה ברור שברצלונה עדיפה ועוד בקאמפ-נואו, אבל אני מרגיש צורך לשבח את ארסנל ולקלל את השופט שפשוט הרס את המשחק עם ההרחקה המטופשת של ואן-פרסי. הרי מסי בחיים לא היה מקבל צהוב-שני על דבר כזה - זו פשוט בושה וליבי עם ונגר. ברצלונה הייתה טובה יותר בסיכום שני המשחקים(אם כי לא התרשמתי מהמחצית הראשונה אתמול - להחזיק בכדור זה יפה אבל למעט הגולאסו של מסי - ברצלונה לא איימה בכלל על השער והניעה כדור לרוחב) ואני מאמין שהיא הייתה ממשיכה הלאה בכל-מקרה - אבל היה ברור שארסנל תאבד את עצמה אחרי ההרחקה. ארסנל הציגה משחק הגנה נקי מטעויות והחזיקה מעמד הרבה מעל המצופה. אני באמת חושב שהפעם האוהדים יכולים להמשיך הלאה עם ראש מורם. בנדטנר אפילו הגיע להזדמנות מצויינת וכמעט ארסנל גנבה את העלייה. היה מתח עצום בעשרים הדקות האחרונות. ברצלונה הציגה מחצית שנייה אדירה בעיקר בזכות יכולת פנטסטית של אינייסטה, אחד מאותם ימים שאי-אפשר היה להוציא לו את הכדור מהרגל.
ברור שהרסה את המשחק, כי ואן פרסי מאז ומעולם היה בלם מעולה. אם הוא לא היה מורחק ארסנל הייתה יושבת על ברסה כדי להשיג את הגול השני(מבלי לבעוט כמובן). אין ספק בכך.
אני מקווה מאוד שאתה מתכוון להגנה במחצית הראשונה, כי במחצית השנייה ההגנה של ארסנל הייתה רחוקה מלהיות נקייה מטעויות. יכול להיות שהאשמה כאן לאו דווקא על הבלמים, אבל בכלל בארסה במחצית השנייה הייתה צריכה לכבוש עוד לפחות 4 שערים. רק וייה לבדו מצא את עצמו 3 פעמים באחד על אחד מול אלמוניה.
העניין הוא שלא תמיד הקבוצה שמגיע לה לעלות עולה כי אם זה היה ככה אז ברצלונה הייתה צריכה לזכות גם באליפות אירופה בעונה שעברה וצ'לסי לפני שנתיים וכן הלאה וכן הלאה... אין צדק בכדורגל בפרט ובחיים בכלל. אם אני יתחיל לתת רשימה של משחקים שלארסנל הגיע לנצח וזה לא קרה זה לא ייגמר. אז זה שטויות במיץ עגבניות להגיד שבמילא לברצלונה הגיע לעלות. אי אפשר לדעת איך המשחק היה מתפתח אם ואן פרסי היה נשאר על המגרש. סה"כ ברצלונה עד ההרחקה שלו הניעה כדור בצורה אופטית במובן יחסי ולא הגיע למצבים יותר מדי מסוכנים וגם השער שהיא הבקיע היה תודות לעקב הגאוני של 'אל קפיטן' - ססק פברגאס. כמו שכבר כתבתי בעמודים הקודמים. השיפוט היה קטסטרופה עבור שני הצדדים וחבל שזאת רמת השיפוט בזה משחק במעמד כזה חשוב.
גדול אתה אלכס, פשוט גדול. כמו שאמרתי, עליתי עליך, אתה לא אמיתי, אתה מסתלבט על כולנו. אם שחקן התקפה מורחק = משחק ההגנה של הקבוצה לא נפגע בכלל, אתה הורג אותי כל פעם, תמשיך ככה. אייג'נט - מסכים איתך שמתעסקים הרבה יותר מדי בטעות השיפוט הזו. למרות שהיא הרבה יותר מקוממת מאלו שברצלונה לא קיבלה - אפשר לפספס פנדל, אבל האדום הוא בדיחה. וגם מסכים שאנחנו נהנינו במשחק הראשון מהשיפוט ולכן אין מה להתלונן. חבל לי שהעצבים מדברים אצל הרבה אוהדי ארסנל. בכל מקרה שיהיה לכם בהצלחה הערב.
תמשיכו לבכות ואת התארים ימשיכו לקחת במקומות אחרים. מי שכל החיים שלו בוכה על כל דבר, לא עובד על הטעויות שלו. ונגר הפך לגונב דעת ובכיין ונמאס על כולם.
אני לגמרי אאוט...אני פשוט רציתי בעיקר לדעת למה סרנה הפך למטרה במשחק בדונייצק. דה רוסי יקבל לדעתי כרגע הרחקה של מספר משחקים, אבל מבחינתי גם בוריילו ואולי גם ריסה היו צריכים לקבל אדום. העבירה של בוריילו פשוט מחרידה, הוא בכוונה הלך על הרגל בניסיון לגרום נזק לקרואטי של שאחטאר. אגב השופט הווארד ווב גם היה עיוור או כמו בגמר המונדיאל הוא לא רצה להרחיק שחקנים...(וכהולנדי אני מדגיש שואן בומל ובטח דה יונג היו צריכים לקבל במחצית הראשונה אדום, בשנייה היה זה נדמה לי אינייסטה שניסה להחזיר לואן בומל)