רק צ'לסי מסוגלת לעבור את ברצלונה. אינטר עם לאונרדו נראה לי קלוש מאוד... ליונייטד אין הגנה מספיק טובה, כנ"ל ריאל מדריד. אני חושב שאתמול אבידאל הוכיח שהוא אחד הבלמים הטובים בעולם, תצוגה פשוט מושלמת שלו. כמה טכניקה, איזה סגירות, מהירות ואתלטיות - פשוט בלם מושלם. יותר טוב מכל הבלמים של ברצלונה.
ההגנה של ארסנל למרות שהיא לא מההגנות החזקות באירופה עמדה אתמול מצוין מבחינתה, ולמרות זאת, בארסה הגיעה להרבה מאוד מצבים, במחצית השניה כמובן, אחרי ההרחקה. למזלה של ארסנל אלמוניה היה ביום מצוין אחרת זה היה נגמר לפחות ב-1:4 של השנה שעברה. אינטר בשנה שעברה הגבילה את ברצלונה בכל המשחק ל-3 מצבים בלבד, הפריצה של מסי שז'וליו סזאר הוציא בקצות האצבעות, הנגיחה של בוז'אן שחלפה סנטימטרים מהקורה והגול של פיקה שבא מטעות של הליצן, מונטארי, שכמה לא מפתיע הוא שבר את מלכודת הנבדל אחרי שנכנס. לא מבין את אלה שאומרים שאינטר השנה מסוגלת לעצור את ברצלונה, קודם שאינטר תעשה את הבלתי יאומן ותעצור את באיירן מינכן במשחק חוץ ותהיה לקבוצה השניה בהיסטוריה שתעבור אחרי הפסד ביתי, אחרי זה תדברו איתי על את מי אינטר מסוגלת או לא לעצור, אינטר של השנה לא דומה בכלום לקבוצה של שנה שעברה, בכלום, אולי אם ליאונרדו שעושה עבודה יחסית מצוינת, פרט להגנה שיש לו מה ללמוד שהיא הדבר החשוב, היה נמצא מההתחלה של העונה אז דברים היו נראים אחרת, אבל אני בספק אם אינטר מסוגלת לעצור את בארסה גם אם היא תעשה את הסנסציה באליאנץ ארינה. בכל מקרה במחצית הראשונה כמו שאמרתי ההגנה של ארסנל עמדה מצוין ופרט לגול של מסי ולמצב שלו שאלמוניה קלט את הבעיטה למרכז השער, בארסה לא הגיעה למצבים וארסנל עמדה מצוין. איך זה שכל פעם כשברצלונה עם הגב אל הקיר שולחים שופטים שעוזרים לה? למה קשה לי להאמין שד"ר מרקוס מרק או קולינה היו שולחים את ואן פרסי הביתה? שורקים לפנדל לזכות צ'לסי ו/או לא מרחיקים את מוטה? למה זה תמיד קורה? הרי כולנו פה תמימי דעים פה בעניין שברצלונה לא צריכה עזרה של אף אחד בשביל לנצח את כל הקבוצות בעולם, אף אחד. אגב רק אני חושב שהפנדל של קוסיילני היה קצת גבולי? אם תסתכלו בשידור החוזר, מי שהצביע על הפנדל היה הקוון! לא בוסאקה, שהצביע בכלל על כדור שוער. זה היה נראה שפדרו מנסה ליזום את המגע, כאילו היה מגע של קוסיילני אבל השאלה היא מי ייצר את המגע ואם זה היה יותר תיאטרלי מאשר פנדל, אני לא יודע. מי אבל שלדעתי הפסיד את המשחק לארסנל לא היה השופט, אלא רק אדם אחד: ארסן ונגר. לפני המשחק הוא הצהיר שארסנל תבוא לשחק התקפי ובלה בלה בלה, בפועל ראינו שארסנל לא מסוגלת לשחק התקפי כי מה לעשות כשמגיעים לשחק בקאמפ נואו בשנים האחרונות יש רק שיטה אחת לשחק ולצאת בשלום או "לנצח" במסגרת שני משחקים. הגנה. אין שום שיטה אחרת, ומה לעשות, זו שיטה שעובדת וראינו את זה לא מעט, ואין שום בושה לעשות את השיטה הזאת בקאמפ נואו, כי לא מדובר באיצטדיון הביתי של הקבוצה ששם בארסה ניתנת להכנעה וגם יכולה לא לנצח כמו שראינו גם בלא מעט מקרים. בכל מקרה חזרה לסוגייה. ארסן ונגר באה עם שני קווים של 4 שעמדו מצוין במחצית הראשונה ואלמלא הוגעל נפש של ססק, היא גם היתה יורדת כנראה עם שיוויון, כי כל קפטן של קבוצה, יודע שהדבר הראשון שאתה עושה כשאתה בדקות של לחץ ליד הרחבה שלך, זה לקחת את הכדור ולהטיס אותו לקיבינימאט בשביל כמה שניות של הסתדרות. אבל הוא? כנראה שרצה לעזור לחברים מהקיץ הבא. בכל מקרה ארסן ונגר ראה שההתקפה לא קיימת וגם הגול היה של בוסקטס, אז ברגע שהשווית, ארסנל היתה במומנטום של 2-3 דקות מבחינת המשחק, אומנם לא תקפה בדיוק אבל בארסה גם לא היתה בדקות הלחץ שלה שהיא עושה על היריבה. הטעות של ונגר היתה שהוא כבר ראה במחצית הראשונה שאין לו התקפה, אז בשביל מה לשחק בכוח? בשביל מה למות יפה ולא לחיות מכוער? דווקא? הרי ברגע שואן פרסי הורחק הדבר הראשון שהוא היה חייב לעשות זה להכניס בלם או שחקן הגנה ולהגיד לסאנייה להפסיק לעלות למעלה כי הוא היה מסננת במחצית השניה (ולמזלה של ארסנל אדריאנו ואפלאיי באגף היו גרועים). הרי אם תסתכלו על המשחק, ברצלונה הבקיעה את ה-1:2 בדקה ה-69 כשהיא חדרה דרך האמצע, כנראה שאם האמצע היה יותר צפוף זה היה עוזר לארסנל יותר, במיוחד כשככל הדקות חולות, ויש סיכוי לא רע בכלל, בטח נוכח העמידה הטובה של ארסנל בהגנה שכמות המצבים של בארסה שהיא הגיעה אליהם במחצית השניה היתה יורדת משמעותית. הרי אם ונגר היה עובר, זה לא היה מעניין אף אחד איך הם עברו נכון? זה לא היה מעניין אף אחד איך הם שיחקו, העובדה היא שהם הדיחו את בארסה, וזה דבר שהיה נותן להם בוסט אדיר שיכל למנף אותם עד לזכייה היסטורית בליגת האלופות על אדמת אנגליה, אבל לא, ונגר, ביצע טעות של מאמן טירון, במקום שהמטרה תקדש את האמצעים, הוא נשאר בשיטה שלו, כשרוזיצקי שהתחפש לצלם חתונות היה בכל מקום על המגרש כצופה עם הפלאש והוא ב-10 שחקנים. אהה ואף מילה על המשחק המביש של "הקפטן" אם זה קפטן אז טוני אדאמה בוכה מתחת לשמיכה!
מאיפה אתה מביא את זה שליונייטד אין הגנה טובה מספיק? וידיץ' ופרדיננד צמד הבלמים הטובים בעולם כשהם כשירים נוסיף לזה את ואן דר סאר הנפלא ואברה(לטעמי אחד המגנים השמאליים הטובים בעולם לצד אשלי קול). הבעיה של מנצ'סטר יונייטד מול ברצלונה היא הקישור, אם סקולסי היה צעיר בכמה שנים הייתי אומר שיש לנו אחלה של מצ'אפ אבל סקולס כבר לא יכול להתרוצץ הרבה וכשקאריק לא מזכיר את עצמו כבר שנה שנייה ופלטשר בעונה חלשה יותר הקישור הוא בעיה אמיתית.
היא לא עמדה מצוין. ברצלונה הגיעה ל10 מצבים לכיבוש, זה ממש לא מצוין. ההגנה שלהם עוד שנייה עוברת את החצי, מה זה הקו הגנה הגבוה הזה? אלבס בכל התקפה כמעט חתך את ההגנה שלהם עם הכניסות מאחורה. קבוצות בליגה הספרדית כבר עומדות יותר טוב.
מפתיע שיש כמה אנשים שלא ביקשו מברצלונה להפסיד את המשחק בכוח...לכל דבר שקורה לברצלונה יש לכם תלונות...די כבר גם אם נשלחו מטעם הקבוצה ללחוץ על ססק או מסצ'רנו או כל דבר טיפשי אחר שאתם מציגים...זכותם כל עוד לא עברו על חוק מסוים אין פסול בזה...אפשר לחשוב שהקבוצות האנגליות כאלה צדיקות וכולם פשוט מלאכים שנפלו מגן עדן...מזל שיש מעט אנשים שיש בהם אובייקטיביות ולא התעוורו... גם אני חושב שליונייטד יש את הכלים ההגנתיים לעמוד מול ברצלונה..הבעיה שלהם זה חלק אחד קדימה וזה הקישור שלא יכול להתמודד במשך 90 דקות עם הלחץ של ברצלונה(על הנייר לפחות) ואבידאל מגן שמאלי..זה שהוא נראה מדהים גם כבלם מראה איזה שידרוג הוא עבר בשנתיים האחרונות ואיזה שחקן תותח וכמעט מושלם הוא...אחד השחקנים הכי אנדרייטד בעולם..נכס לברצלונה
שמות זה לא מעניין. ההגנה שלכם במשחקים נגד הגדולות מובכת. נגד צ'לסי וליברפול. היא במקום הראשון באנגליה והיא ספגה 30 שערים שזה יותר מדי. משחק ההתקפה נהדר אבל כבר הוכח שעוברים את ברצלונה קודם כל בהגנה נוקשה. אני יודע ובגלל זה כתבתי את זה. למרות שהוא התחיל כבלם בתאכלס. אבל היכולת שלו כבלם פשוט הפתיעה אותי, נראה כאילו הוא בלם עם 15 שנות ניסיון, קריאת משחק מדהימה.
מה הקשר? מול אינטר בשנה שעברה כל השחקנים של בארסה היו בקו של בין 40 ל-20 מטר מהשער והם לא הגיעו כמעט למצב אלא בהבלחה. ארסנל עמדה טוב מאוד, ברגע שהיתה ההרחקה, ונגר היה חייב להכניס עוד שחקן הגנה כי זה בעצם נתן לבארסה עוד יתרון של שחקן קדימה ואז ארסנל היתה הופכה לשחק כמעט כמו אינטר, שאז הורידה את כולם לקו ה-35 מטר ורק מיליטו מנסה להבליח לפעמים וכשהוא יצא אז סניידר, אבל ונגר לא עשה את זה ולכן בארסה הגיעה לכל כך הרבה מצבים אחרי ההרחקה, עובדה שבמחצית הראשונה בארסה יצרה 2 מצבי כיבוש! 2! שאחד מהם היה מהמסירה הענקית של ססק. ובקשר למי שכותב אם ליונייטד יש כלים או לא, כמו שראינו אתמול אין שום פקטור לקישור ההתקפי ולחלוצים במשחקים מול בארסה בקאמפ נואו כי הם לא רלוונטים למשחק, רק השוער, ההגנה והקישור האחורי הם החשובים. הקישור ההתקפי וההתקפה צריכים לעזור להגנה, ואת זה יש ליונייטד בנוסף לטקטיקן נהדר על הקווים שלא עושה את הטעויות של ונגר, אז כן יונייטד יכולה להעביר משחק שלהם ולהפסיד 1:0 או לא להפסיד כמו צ'לסי בקאמפ נואו.
גם אני לא מבין את הטענה הזאת...לא היה ספק מהשניה הראשונה שברצלונה בכל רגע נתון מסוגלת לשבור את ההגנה שלהם די בקלות ולגמור את המשחק...בזכות חוסר מזל אדיר,החמצות מזעזעות ולפעמים נראה סוג של זלזול/אי רצון לכבוש גול פשוט ורגיל אלא גול יפה ו"וירטואוזי" המשחק נגמר בתוצאה שמדמה משחק די צמוד ושקול...
יכול להיות שהיינו צריכים להפסיק עם קו ההגנה הגבוה אחרי ההרחקה... אבל אני עדיין לא מאמין שהיינו שורדים עד הסוף ככה. אחרי ההרחקה הסיפור פחות או יותר נגמר, לא יכולנו ללחוץ על הכדור מעבר לחצי, הנעת הכדור שלנו נגמרה לחלוטין וזהו.
JR-Riquelme, מול צ'לסי שיחקנו ללא פדריננד ומול ליברפול ללא פרדיננד ווידיץ'. מאיפה הבאת את זה שההגנה שלנו מובכת מול הגדולות אני לא יודע. כבר כמה שנים שוידיץ' ופדריננד רצים ביחד כזוג, זכו בליגת האלופות, הגיעו לגמר כעבור שנה זכו באליפויות. אבל העיקר שהם מובכים מול הגדולות.
את זה לעולם לא נדע ובגלל זה אני טוען שהייתם צריכים להתמקד רק בהגנה, שהם יתמסרו ויתמסרו וארסנל תנסה לבנות קיר. תודח? תודח זה היה קורה בלי קשר. תעבור? סנסציה גדולה והפתעה ענקית. עצם זה שהם לא עשו את זה, זו הטעות הגדולה של ונגר. למה את מוריניו ואינטר עניינה בכלל ברצלונה והמשחק שלה? הם שיחקו את המשחק שהם רצו לשחק בקאמפ נואו, לא את המשחק שברצלונה רצתה שאינטר תשחק בקאמפ נואו! זה ההבדל הגדול. מוריניו אמר להם, בואו תנצח אותנו במשחק שלנו, אנחנו לא ניגרר איתכם למשחק שלכם כי אין לנו סיכוי, וזה בסדר גמור להודות בכך, כי בארסה היא היחידה בעולם שמשחקת את המשחק שלה, היא היוצאת מן הכלל ולא מעידה על הכלל. וזה מה שארסנל היתה צריכה לעשות, להיות מוריניו וצ'לסי לפני שנתיים בקאמפ, במיוחד אחרי ההרחקה, ברגע שזה לא קרה, זה היה ברור שבארסה תנצח, אבל אם היתה עושה את זה, יכול מאוד להיות שהיתה עוברת ואם לא אז יש מצב לא רע שזה היה נגמר בהארכה או פנדלים. הסטטיסטיקה לא מספרת את סיפור המשחק מהבחינה של המטרה שהיא לעבור שלב. אני זוכר שלקראת הסיום אופ"א העלתה כתובית על החזקה הכדור: 87-13. את מי זה עניין? שיתמסרו, שיחזיקו, שיעשו מה שהם רוצים, רק שלא יגיעו למצב ויודחו. זה היה הדבר החשוב, ועזוב את העובדה שבארסה גם כמעט שלא הגיעה למצב (ואל תספרו לי שבעיטה מ-30 מטר לקיבינימאט זה מצב או קרוס שאין שחקן ברחבה). ארסנל היתה חייבת לנקוט בשיטה הזאת שהיא מקובלת לגמרי בקאמפ נואו, כשאתה מגיע בהובלה מהמשחק הראשון וגם כשלא.
יונייטד העונה קבוצה חלשה. בטח יחסית לשנים קודמות. ברצלונה תאכל גם אותה בלי מלח, אין לי ספק. לדעתי רק צ'לסי בסיכום שני המשחקים יכולה להדיח אותה. הגנה מצוינת וקישור אחורי רצחני שיכולים לשבש את המשחק הרגיל של ברסה. יש לי הרגשה שהן יפגשו ברבע.
יונייטד חלשה מקום ראשון בליגה וצ'לסי שבתקופה מסויימת השנה עשתה קפיצה חופשית מהמקום הראשון לחמישי יש סיכוי יותר טוב? זה משחקים של בית-חוץ לא סדרה של 7 משחקים, גם יונייטד וגם צ'לסי יכולות לנצח את ברצלונה ואין קשר כמה הן חלשות השנה.
רק אני חושב על נוק אאוט של בארסה ריאל? ואז בחודש אחד נקבל 4 פעמים בארסה ריאל חחחח וחוץ מזה שבשני משחקים אחד בבית ואחד בחוץ אפשר לראות מי קבוצה יותר טובה ומי ראויה לעבור שלב, אני יעדיף את זה מאשר לראות גמר של בארסה נגד ריאל בוומבלי. (לא מבחינת חומר השחקנים, לא מבחינת צורת המשחק, אלא נטו במפעל והתחרות של המפעל).
אבל לארסנל אין את הכלים לעשות את מה שאתה אומר...אין להם את קיבו,לוסיו,מאיקון ולא את קמביאסו,מוטה ועוד... לארסנל אין את הכלים לעשות בונקר וראו את זה אתמול שהם פשוט לא קבוצה שמתאימה לזה...זה לא חכמה להגיד בוא נעמוד כולנו בשתי שורות ולא יעברו אותנו..בפועל אתה צריך כלים מתאימים לזה... לצ'לסי היו,ליונייטד ולאינטר גם...לארסנל אין