(העניין הוא, שעל תחושות לא יכול להתפתח דיון... על ידיעות כן, וזוהי מטרת הפורום... http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/rolleyes.Xxx ) ואגב אחרון: הפסוק הוא "צדיק באמונתו יחיה", אבל לכמה אנשים (חילוניים) לא היה נעים שרק לדתיים יש פסוק נחמד שכזה, אז הם שינו אותו קצת.
העיקר שתהיה מרוצה עופר. http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/laugh.Xxx אכן על תחושות אין מה להתווכח, אבל אני מניח שהתגובות הקודמות שלנו יהיו חומר למחשבה לאנשים שהדעות שלהם פחות נחרצות משלנו...
מסכים איתך. טוב, כדאי שנפסיק את מופע הספאם הזה... http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/laugh.Xxx
No, that's the human nature. When you have a fight in school with another guy is it because of your or his religion? The human nature is to always want to be the best, the superior, to achieve control - the Jewish religion in fact lectures not to behave like that and live modestly and happily. It lectures to respect other people and your friends, to be ohnest and fair. Stupid people that use the religion for their personal ambitions are the reason you think that way. I just want to say the smartest post in this thread was Roy's first one here, where he explains he believes in God because he choses to and not because of researches or reason. Don't tell other people what to believe.
תראו,אין לי תשובה חד משמעית אם אני מאמין או לא,אך בסכ"ה נוטה להאמין.דווקא בתור אדם שנהיה מסורתי בשנים האחרונות אני אתן לכם את השקפתי הפסימית בנושא אלוהים והחיים:אומנם,אני נוטה(!)להאמין שיש איזה שהו כח עליון שאחראי על בריאת העולם ועל החיים,אך יש לי 2 הסתייגויות: 1.קשה לי להאמין שאם כבר קיים אלוהים,אז שהוא אותו אלוהיי ישראל שמדברים עליו ביהדות 2.אם קיים אלוהים(אלוהיי ישראל או אחר),אני כבר לא רואה בו יישות כ"כ מושלמת וטובה כפי שמציגים אותו.סלחו לי על הבוטות!אם הגורל הוא כה אכזר והחיים כה אכזריים אז לא נשארה לי ברירה אלא לראות באלוהים כדבר חסר אכפתיות,שרק כבודו חשוב לו.וסלחו לי,אבל אם לזה קוראים אלוהים אז באמת אין לי מה להגיד.כ"כ הרבה אנשים נולדו למציאות כה אכזרית-נולדו עם מוגבלויות קשות,עם הפרעות,עם פגעים נפשיים/פיזיים קשים,וללא אבל בכפם.אני מכיר מקרוב כמה אנשים כאלה,ואף אני בעצמי עברתי חיים דיי איומים שלא אתחיל לפרט אותם.כך שגם אם אני מאמין באלוהים,אינני מאמין בטובו ובחסדיו!
אתה עדיין מתלבט ולא בטוח שאם שאם כבר קיים אלוהים,אז שהוא אותו אלוהיי ישראל שמדברים עליו ביהדות. ובכל זאת נהיית אדם מסורתי..... למה?!?! http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/huh.Xxx
הטענה הדתית היא שאלוהים כביכול "מלמד" את האדם להשתמש בחיים שלו. מעביר אותו מכשולים פיזיים ורוחניים, כדי שהבנדאם לבסוף ילמד. הדוגמא הקלאסית של הדתיים היא: שמישהו נותן לך לנסוע על אופניים בפעם הראשונה בחייך, תיפול. אך אם הוא ילמדך לפני כן, אתה תדע לנסוע. עכשיו, לפי הקבלה, היישות האלוהית היא בכלל אסטרונומית פיזיקאית. שאני לא אכנס אליה עכשיו כי אין לי זין לשטויות שלהם.
לגבי השאלה של אורי:לפני כמעט 4 שנים החלטתי להתחיל להתקרב לדת.אני לא יודע להסביר בדיוק למה,אבל היתה לי מן תחושת בטן שזה הדבר שנכון ושצריך לעשות.האבסורד הוא שלא עשיתי זאת מאהבה לדת או לאלוהים,להיפך-לעולם לא אהבתי ואף שנאתי במידה מסויימת את אלוהים ואת החיים האלה.אני מאמין שזו הסיבה שאני מת לעזוב את הדת לגמריי.אני לא מזדהה עם הדת כלל וכלל!!! לגבי התגובה השנייה:אני לגמריי פוסל את מה שאמרת.אינני רואה שום סיבה לכך שאלוהים מתעלל באנשים במשך כל חייהם.אני לא רוצה שתרחמו עליי או משהו,אבל אני מרגיש שהוא מירר לי את החיים מילדות עד עצם היום הזה.כמובן שישנם עוד אנשים שאני מכיר מקרוב מאוד,שגם להם הוא מירר את החיים.אתה טוען שזה בא ללמד אותנו דברים,אז אני רק יאמר לך שחיי כמעט ולא לימדו אותי כלום ורק השניאו את אלוהים עליי!
לדעתי אין אלוהים. זאת המצאה של האנשים הקדומים כדי שיהיה להם משהו להאמין בו,גם אין שום הוכחה בעולם שמה שקרה בתנ"ך אכן קרה ,או לפחות חלק מהדברים. אלוהים?לא קיים לדעתי.
אני לא חושב שיש סיבה לדון בזה בכלל. הרי לאנשים כמו רונלדיניו אלוהים תמיד יהיה קיים, ובשביל אנשים כמו נדב אלוהים אף פעם לא יהיה קיים. זה לא שאלה של שכל ישר ושל הגיון, זה שאלה של אמונה. גם לכל אחד(לא משנה הדת) יש דעה שונה לגבי תפקידו המדויק של אלוהים בעולם. אני אישית לא מאמין באלוהים, וגם לא חונכתי להאמין בו. אני חושב שאמונה באלוהים יכולה להיות מצוינת לאנשים שצריכים לעבור רגעים קשים בחיים. עובדה שהרבה אנשים ברגעי מצוקה או ברגעי אושר(גול לדוגמא) פונים לאלוהים ומבקשים עזרה או אומרים תודה, גם בלי שהם האמינו בו קודם. וד"א, רונלדיניו, אני לא חושב שתורת האבולוציה סותרת את האמונה באלוהים וכל מה שמשתמע מכך, היא פשוט סותרת את סיפור הבריאה. שהוא בסה"כ סיפור, מעשיה שהתגלגלה בע"פ הרבה לפני שהיא קובעה סופית לתנ"ך, והדבקות בסיפור הספציפי הזה לא חשובה כמו דבקות במצוות או משהו כזה.
למה לא כדי לדון בזה? כבר 3000 שנה דנים בזה (או יותר... הלכתי למצריים כי לפני מצריים זה היה רק משפחה אחת), ועדיין אין פיתרון או צד מנצח לדיון הזה. מה מונע מאיתנו לנסות למצוא את הפיתרון?
אם היית טורח לקרוא קצת אחרי השורה הראשונה היית מבין למה התכוונתי. והעובדה שהדיון הזה מתרחש כבר 3000 שנה ולא נמצא לו פתרון הוא יופי של נקודה לטיעון שלי. הרי זה בלתי אפשרי להוכיח מדעית שאלוהים קיים וזה גם לא הכרחי. בכל מקרה מי שלא מאמין באלוהים לא יטרח לחפש את אלוהים בדרך הגיונית, כי הוא "יודע" שהוא לא קיים אז מה אכפת לו. ומי שמאמין באלוהים במילא לא יקשיב לטענות מסוג:"זה המצאה של הקדמונים בשביל לתת פתרון", או כל טענה דומה, בגלל שהוא "יודע" שאנחנו לא מסוגלים להבין את אלוהים ושזה דבר רוחני וכו'... הנקודה שלי היא, שהדיון הזה(לא הספציפי בפורום אלא הסוגייה באופן כללי) הוא חסר משמעות לשני הצדדים.
כן אבל זה לא אומר שצריך ישר לפסול את הדיון הזה. ברור שלכל אחד יש את הזווית ראיה שלו בנוגע לנושא, אבל זה לא אומר שאי אפשר לדון בנקודות האלה.