לא שופטים מועדון לפי גודל האיצטדיון שבו הקבוצה שלו משחקת. כמו במקרה אינטר, זוהי לא אשמתה של קייבו שהאיצטדיון המתאים היחיד בורונה מכיל כמעט 40,000 מקומות. תשפוט אותה על פי הממוצעים שלה, אם כבר אתה שופט מועדון אך ורק על פי כמות הקהל שהוא מביא. לואי - היחידים שירצו בנפילה של ורונה הם אוהדי קייבו (וגם אז אני מאמין שלא מדובר בכולם). אין טעם לדיון הזה מכיוון ששנינו מודעים לכך שהדעה שלך היא לא אובייקטיבית והיא מגיעה מראש של בחור שאוהד את קייבו. טבעי. אצלי האהדה לנבחרת ולקאלצ'ו איטליאנו עצמו גדולה מהאהדה למילאן. אצלך האהדה לקבוצה ככל הנראה גדולה מהאהדה לכדורגל האיטלקי. מכבד את זה.
ב- 06/07 הממוצע הקהל של קייבו עמד על 8,340 צופים בלבד, שזה ממוצע נמוך לכל הדעות בהתחשב בעובדה שהליגה האיטלקית היא אחת מ-3 הליגות החזקות באירופה (עולם), והתירוץ של מס' תושבים הוא נכון, אך לא מצדיק את העובדה שקבוצה בליגה הראשונה באיטליה צריכה לשאוף לכמות אוהדים שקולה לקבוצות מקבילות בספרד, גרמנה ובמקרים מסויימים אפילו אנגליה. נכון קייבו היא לא הקבוצה הראשונה וגם לא האחרונה שמתקשה להביא קהל, אבל מבחינתי קבוצה ללא שום מסורת וקהל אינה צריכה "לתפוס מקום" בליגה הראשונה.
קרא שוב אתה מה שרשמת, זה משהו שלא מתקבל על הדעת. על פי כך אתה שופט קבוצה? לא מגיע לנו לעלות לסרייה A בגלל שיש לנו את הקבוצה הכי טובה בליגה השנייה? לא מגיע לנו לעלות ליגה כי יש לנו את ההתקפה הכי טובה? לא מגיע לנו כי אנחנו הקבוצה הכי יציבה בסרייה בי? לא מגיע לנו להיות בסרייה A אחרי כל הכישרונות שיצרה קייבו בעבר (אמאורי, מרצינה, פרוטה, קוראדי, קוריני, סמיולי...)... הרי לא קובעים מי תשחק בליגה הראשונה על פי היכולת, נכון? חייבים לקיים ליגה שבה הקבוצות צוברות נקודות על פי הקהל שנוכח ביציעים. כולם פה מסתכלים על כמות הצופים הדלה שיש בסרייה אה, ואז קובעים שכל קבוצה שיש לה קהל טוב חייבת להוות חלק מהליגה הראשונה בטענה שזה טוב לליגה, נכון, אבל זה לא הגורם היחיד. למה להלאס ורונה מגיע לאור היכולת המשפילה שהיא מציגה בשנים האחרונות להיות בליגה הראשונה. ורונה שעם קיום ליגה מקומית מסודרת ומאורגנת בשנת 1929 {הסרייה A} היא מייד הצטרפה לסרייה בי קיבלה את הכל מוכן, בעוד שקייבו באותה שנה לא שחקה בליגה רשמית אפילו, בזמן שבו המגרש של קייבו כלל עצים באמצע המגרש, למרות הכל הצליחה צ'יו לעלות ולתפס למעלה, ולמרות כל הסיכויים ולמרות כל הזלזול שקבלנו מאוהדי ורונה, הצלחנו להגיע לסרייה A סוף סוף, סיימנו במקום החמישי בעונה הראשונה עם ניצחונות על פיורנטינה, אינטר בסן סירו, ועל מילאן, {כזכור עד חודש ינואר קייבו שמרה על המקום הראשון}, כדי להגיע לכאן החמורים המעופפים עבדו הרבה ועבדו קשה, אנשים כמו משפחת קמבדילי ועוד כמה אוהדים נאמנים האמינו שנוכל להגיע ואכן הצלחנו, מגיע לנו ועוד איך מגיע לנו. שוב מסתמכים רק על כמות הצופים, לורונה ההישג האירופאי הכי טוב שיש לה זהו רבע גמר גביע אופ"א, אני לא צריך לזכור מה הם ההישגים של פארמה במפעלים האירופאים, אתה בטח יודע. כל כך הרבה כישרונות יצרה הקבוצה, הוסיפה המון צבע. עד כדי כך, להעיף אותו לליגה הבלגית רק כדי לקבל את ורונה בסרייה A. קיבולת המארקאנטוניו בנטגודי : 39,211 39221X20 = 784420 784420/100 = 7,845 ממוצע הצופים בסרייה A של קייבו- 2001/2002 16.061 2002/2003 16.902 2003/2004 14.868 2004/2005 12.103 2005/2006 8.589 2006/2007 6.366 (לאחר האירוע בקטאניה, פספנו את המשחק שבו אירחנו את אינטר, ועוד הרבה משחקים שבהם אירחנו קבוצות ללא קהל). אבל הבעיה היא שאתה טוען שאנחנו לא יכולים למלא 20% מהאיצטדיון כשנגד הקבוצות הגדולות היינו מביאים 30 אלף אוהדים לאיצטדיון.
כן בדיוק ככה. קייבו היא קבוצה אפורה, משעממת ולא מעניינת אף אחד באיטליה. לדעתי זה גם עניין של זמן עד שהיא תעוף בחזרה ל- serie b וטוב שכך !
תשובה למה בדיוק? אני לא התווכחתי איתך מלכתחילה, כי אין פה בכלל על מה להתווכח. זאת דעתי, אתה מוזמן לקבל אותה או לא !
אם כל הכבוד למסורת של ורונה אני בעד קייבו,עם יש 20 קבוצות עם מסורת אז אולי ננעל את הליגה וכך תמיד יהיו לנו 20 קבוצות עם מסורת ואף אחת לא תרד? קייבו הרוויחה את המקום שלה בכבוד,וורונה הרוויחה את הנפילה שלה בכבוד. יותם,ורונה עדיפה על פארמה? נו באמת...
אחד מנתניה, קיבלתי את תגובתך, בסדר קייבו אפורה, ככה בלי לפרט, זה נראה כאילו לא קראת את מה שכתבתי. והעניין הוא בדיוק כמו שציין עמרי, כאילו לא מגיע לאף קבוצה שרוצה לעשות צעד קדימה, אולי גם בשנת 90, היו כאלה שאמרו למה לפארמה מגיע לעלות, אין להם מסורת בסרייה A. מסתכלים על זה ככה, שיש בכל רחבי ארץ המגף 20 קבוצות של כדורגל ורק להן מגיע לשחק בליגה הראשונה, ועל סמך מה קובעים את זה, כן כמות האוהדים הנוכחים במגרשים.
זה לא בדיוק העניין. העניין הוא איך קבוצה בונה את עצמה לאחר שהיא מקבלת את הסטטוס הזה של קבוצת סרייה A. פארמה עלתה ליגה, רכבה על הגל של הכסף הגדול ששלט בליגה בשנות ה-90' וברגע שנגמר הכסף, היא נשארה בלי כלום. כרגע היא עוד מועדון קטן שיודע לגדל כישרונות. זאת קבוצה בלי גב כלכלי, בלי מסה של אוהדים מאחוריה ובעצם אין לה דבר פרט לאקדמיה טובה ואיצטדיון נחמד. 10 שנים טובות שבאו תודות להשקעה כספית גדולה לא הופכים מועדון למועדון שחייב לקבל מקום של כבוד בסרייה A. כרגע היא לא ראויה למקום בליגה והצפי שלי הוא שהיא גם לא תעלה בחזרה במהרה. קייבו עלתה ליגה, שרדה כמה עונות - וזהו. אם היא לוקחת את אליפות הסרייה B, מגיע לה מקום בסרייה A. אבל זה המצב היחידי שבו אני אגיד שמגיע לה מקום בין 20 הגדולות. אין לה שום ערך מוסף שנותן לה מעמד מיוחד - משהו שלקבוצות כמו בולוניה למשל יש.
יפה, אתה אמרת, אני לא מתנגד לדבריך, מגיע לנו השנה לעלות אם אנחנו אלופי הסרייה בי, אבל "אחד מנתניה" מציין שלקייבו לא מגיע בכלל להיות בסרייה A.
קראתי את כל מה שכתבת ואני אף נוטה להסכים איתך, לקייבו בהחלט מגיע לעלות ליגה בזכות הכדורגל שהציגה, אבל כמו שכתב וויגאן אתלטיק ותרשה לי להמנע מניסוך נוסף : "קייבו עלתה ליגה, שרדה כמה עונות - וזהו. אם היא לוקחת את אליפות הסרייה B, מגיע לה מקום בסרייה A. אבל זה המצב היחידי שבו אני אגיד שמגיע לה מקום בין 20 הגדולות. אין לה שום ערך מוסף שנותן לה מעמד מיוחד - משהו שלקבוצות כמו בולוניה למשל יש." עריכה : הקדמת אותי
אלה היו דבריך עמוד אחד לפני מה שאתה אומר עכשיו. טוב, זה מתחיל להיות קצת ילדותי מצידי, לכן אם אתה טוען בסוף ש"לקייבו בהחלט מגיע לעלות ליגה בזכות הכדורגל שהציגה" אז מעולה, ובכך זה הסתיים.
יותם, האם הערך המוסף שדיברת עליו, על בולוניה היא מספר הסקודטו שיש לה? אשמח לשמוע קצת יותר על הסיבות האלה שכך החלטת. אני לא מסכים לגבי פארמה שכן היא הצליחה לעשות דברים יפים גם אחרי שמכרה את רוב כוכביה ובהחלט אפשרי להזכיר את העונה שהצליחה להגיע לחצי גמר אופ"א עם הנוער. היא אמנם לא אימפריה אבל קבוצה שחשוב שתהיה בליגה. לואי, מה שקורה כאן לדעתי הוא סיפטום ישראלי שנובע מכך שלא מכירים את הליגה מספיק טוב בארץ, התקשורת מעולם לא ניסתה לספר סיפורים מאיטליה בניגוד לאנגליה שם ההיכרות עם קבוצות היא רחבה יותר ולכן מתייחסים לנתונים כמו קהל.