לחלוטין הביקורות על הולנד מוגזמות. גם גרמניה חטפה חמישייה משוויץ(WTF?) - מישהו חושב שהביזיון הזה יחזור על עצמו במונדיאל? - לחלוטין לא. השחקנים(המובילים) מבחינה מנטאלית אחרי עונה קשה ומפרכת לא מסוגלים לתת מעצמם באמת במשחקי ההכנה המצחיקים האלה. איך שהיורו נפתח הכל נמחק ורמת המוטיבצייה והמוכנות מרקיעה שחקים. בהחלט ייתכן שההגנה של הולנד לא מרשימה - הנבחרת תתבסס על הנק' החזקות שלה כמו התקפה קטלנית ומרכז שדה יותר טוב. פורטוגל נמצאת בבעייה יותר גדולה מהולנד כי היא תלויה כמעט לחלוטין בכריסטיאנו רונאלדו, בעוד אצל הולנד הנטל בין שחקני ההתקפה אמור להתחלק. לגבי ואן-פרסי אני מבין את הנק' שרצה כאן. אבל אף שחקן של הולנד לא הרשים מספיק לטעמי כדי לקבל את העמדה בכנף שמאל(מה, ואן דר-וארט למשל?) עמדה שואן-פרסי כן שיחק בה. הונטלאר פחות זריז ו-וירטואוז מואן-פרסי אבל הוא חיית רחבה מה שנקרא. נניח רובן בצד ימין ו-ואן-פרסי בצד שמאל מדובר בכנפיים מאוד זריזות, כאלה שכבר הביכו את צרפת למשל ביורו 2008. אבל על זה נאמר 'צרות של עשירים'. תראו מה קורה באנגליה שאם להם חלוץ נורמלי חוץ מרוני.
אני לא אכנס איתך לזה כי אתה אומר דברים בלשון המעטה לא מדוייקים - לא מתחו ביקורת על ואן מרוויק לפני המונדיאל, להפך, דווקא אמרו שהנבחרת יחסית מוגבלת בלי קשר אליו(אולי מתחו על עצם המינוי, אבל לא על האיש לפני המונדיאל). ועדיין, סניידר ורובן בכושר שיא, טונות של ניסיון של ואן ברונקהורסט בהגנה ובאמת טורניר שיא של הקישור האחורי. לא הייתי אומר שום דבר על הסיכויים שלנו אם בבית שלנו היו דנמרק, קמרון ויפן, ואחרי זה סלובקיה... אם אותה נבחרת הייתה מקבלת בשלב הראשון את גרמניה ופורטוגל יש סיכוי טוב שלא היינו מגיעים לנוק אאוט, וזה כל היופי. טורניר זה דבר דינמי, שמתפתח, היינו חלשים בבית (ניצחונות דחוקים על יפן ודנמרק) וחלשים גם בשמינית מול סלובקיה. ידענו להתעלות במחצית השנייה מול ברזיל (במחצית הראשונה זה היה צריך להגמר 5, אבל לא משנה) ובאמת עשינו משהו הירואי. אתה לא רואה שהמצב היום שונה? אתה לא רואה שההגרלה שונה? שהשחקנים שונים (אפילו אוהדי ליברפול פה יגידו שקוייט, שאני אישית מעריץ את השחקן הזה על אף היותו פיינורדי, נמצא בנסיגה גדולה וכבר לא ימשיך איתם) סניידר בעונה גרועה ביותר שלו וההגנה רק נחלשה דיברנו על זה למרות שאתה שוב ושוב מנסה לצייר שלא. אתם אשכרה לא מסוגלים להבין את ההבדל בין 2010 להיום?! לא אמרתי לתת לסטורטמן ונארסינג 90 דקות ולשלוח את ואן בומל וקוייט לעאזעאזל, אבל כמו שאמרתי, צריכה להיות מחשבה לעתיד גם אם נודח, אז כן, כמה דקות בהכנה מול בולגריה וסלובקיה, שגם ככה אנחנו נראים נורא וזה לא ממש מבריק שאין לך מה לשנות, לא היו מזיקות, להפך. ביקשתי קצת להריץ אותם, הם העתיד שלך. זה הכל. ** מילה אחרונה לגבי ואן מרוויק. רוב הביקורת פה היא כללית ולא עליו, הוא לא אשם שאין מגן שמאלי, הוא לא אשם שאין בלמים נורמלים ומגן ימני שיודע גם להגן. ברמה הכללית, גם אם נודח, 60-70 אחוז מהאשמה לא נופלת עליו, כי גם אם ישבץ את הפאזל נכון, עדיין יש לנו פשוט נבחרת מאוד לא מואזנת שנמצאת עם שתי נבחרות מאוד חזקות בבית. ה"ביקורת" שלנו היא ביקורת בנושאים ספציפיים מאוד ורק בהם - רון ולאר, בלם שכן נתן עונה גדולה בפיינורד (מקום 2 בהולנד אחרי שציפו שתאבק בתחתית) בחוץ וווילפרד באומה, שחקן גמור שהיווה את אחת החוליות החלשות בהגנה החלשה גם ככה של פ.ס.וו, בפנים. זה מבחינתי ביזיון. והדבר השני הוא החוסר וודאות בשפיץ. תגיד ואן פרסי או תגיד הונטלאר, אני אחיה עם מה שתגיד, הוא פשוט לא יודע - ואן פרסי מתחיל בצד, אחרי זה בכלל עובר מתחת לחלוץ (שקוייט נכנס) ומפריע לסניידר, ואחרי זה חוזר לשפיץ שהצייד יוצא. זה היה פשוט מביך ויש סיבה לכך - ואן מרוויק פשוט לא יודע מה לעשות. הוא עדיין לא יודע מה לעשות בענין הזה. תוסיף את העובדה שלמרות שאין מגן שמאלי, אניטה ואורבי יכלו למלא את העמדה הזו בסיטואציה מסויימת, ושניהם נשארו בבית. אלו הטענות שלי (ושל כל הולנד..). וזה באמת לא יותר מדי, בשאר הוא לא אשם. ואני אומר את זה גם אם נודח עם 0 נקודות.
זה הדבר הכי דפוק שראיתי בחי...לפעמים באמת אין לי מושג איך אנשים לא מתביישים בעצמם... בכל מקרה בעל טורניר גדול שהולנד משתתפת בה יוצאים רשתות הסופרמרקט הגדולות עם כל מיני מבצעים מיוחדים. רשת הסופרמרקט הגדול במדינה 'אלברט היין' תמיד יוצא עם איזה בובה קטנה. לפני שנתיים היה לנו למשל את beesie: ביורו 2008 קיבלנו את ה-Welpie. קטע מה-BBC, כמה שהאנגלים האלה חנונים... במונדיאל 2006 היו אלה ה-Wuppie שקשיטו את הכל... בקיצור, נראה מי שיכול להתחרות עם השגעון הכתום שלנו :aaa021:
ההרכב למשחק האחרון מול צפון אירלנד: שטייקלנבורח, ו.ד ויל, הייטינחה, פלאר, ווילמס, דה יונג, ואן בומל, רובן, אפלאיי, סניידר ורובין ואן פרסי. ראיתי עכשיו את ואן מרווייק בראיון לפני המשחק והאיש לדעתי איבד לגמרי שליטה. התקשורת בצדק מעבירה ביקורת על כמה נקודות, אבל האדון ואן מרווייק ביחד עם משפחתו (ואן בומל) עושים כאילו כולם האויבים שלהם. אני רוצה בהצלחתה של הנבחרת, אבל יש מאמן וכמה שחקנים שחושבים שאנחנו מטומטמים. נראה מה יהיה במשחק הערב, אבל האווירה סביב הנבחרת מתוחה מתמיד. לי יש הרגשה שגם האוהדים יודעים את זה ולא יתביישו לשרוק בוז אם הם רואים דברים שלא מקובל עליהם.
הולנד נראית נהדר.מעניין כמה ייגמר בקצב הזה? כיף לראות את רובן עם בטחון לפני הטורניר.זה נהדר שואן מרוויק לא תוקע אותו באגף ימין ומשחרר אותו לצד שמאל וגם לאמצע שם הוא יכול להיות לא פחות טוב. עצם זה שהוא לאט לאט מתחיל לבעוט לשער ונכנס לעומק מראה שהוא מקבל את הבטחון שהוא צריך.חבל לי שהוא מחפש בעיקר את ואן פרסי וסניידר ופחות את האחרים. סניידר יותר מתרכז בניהול המשחק ומשחק ממש מאחורה ככה שהוא קצת חסר בהתקפה. ואן פרסי מעולה.כל טאצ' שלו בכדור שווה זהב. לגבי ההגנה אין פה מבחן רציני כי אירלנד לא בעטה בעיטה אחת לשער.אבל בקצת עבודה שיש לה היא נראית לחוצה קצת.
חבל שאתם לא יודעים הולנדית כי אחרת אתם יכולים להנות איך באתרי אוהדים אחוז מסויים של הולנדים כמעט מקבלים אורגזמה ממה שואן פרסי עשה הערב... מבחינתי טוב שאנחנו מנצחים היום ובגדול, אבל ההתנהגות הילדותית של ואן מרווייק לפני המשחק הראה שהבעיות לא ייפתרו אחרי משחק אחד בלבד בטח לא מול נבחרת צפון אירית עלובה (גם בולגריה וסלובקיה לא היו יותר טובים...). אנחנו נראה נגד דנמרק עד כמה המשחק הזה הערב שווה משהו...תבדקו בגוגל מה התרגום של המלה opportunisme כי זה בדיוק מה שקורה עכשיו. גם אחרי הערב ההגנה עדיין מלאת בעיות וגם אחרי הערב המוצלח של ואן פרסי קלאס יאן הנטלאר עדיין מלך השערים תחת הדרכתו של ואן מרווייק. שלא לדבר על העובדה שחלוץ שאלקה כבר הכי הרבה מבין כל שחקני אירופה שהתמודדו במוקדמות האחרונות.
למרות שאני נהנה מאוד לראות את הנבחרת ככה, זה לא אינדיקציה לכלום. אגב, אני לא מבין למה נרסינג נכנס רק עכשיו, המשחק הזה היה גמור כבר בדקה ה-30...תן לילדים לשחק ברט.
מה שהונטלאר יוסיף זה את התנועה לעומק ויותר לשחק כמו חלוץ רחבה.ואן פרסי מגיע המון אחורה כדי לקבל כדורים ופחות מחכה להם מאשר הונטלאר. הונטלאר ממש משחק כמו חלוץ רחבה,ואן פרסי מנסה לעשות הכל(אולי הוא התרגל כבר מהעונה האחרונה בארסנל).
ואן פרסי פשוט מנסה בכח להיות הכוכב כמו בארסנל. זה לא עבד לפני שנתיים במונדיאל, זה לא עבד במוקדמות (הנטלאר גמר כמלך השערים במוקדמות בכל אירופה!) ואולי גם לא יעבוד ביורו הקרוב. מבחינתי הנטלאר מתאים יותר לשיטה הזאת, אבל ואן מרווייק והאגו של ואן פרסי אולי יותר גדולים מהצלחת הנבחרת...שלא תבינו אותי נכון, ואן פרסי שחקן מהטובים שיש, אבל הוא לא משחק בארסנל שם יש 10 שחקנים שמשחקים בשבילו. בהולנד יש גם את סניידר ורובן שחקנים עם לא פחות כשרון וסטטוס מהתותחן. המשחק של הערב לא מהווה אינדיקציה לכלום. המוראל יכול לקבל דחיפה רצויה, אבל זה גם הכל. אם הולנד לא מנצחת את דנמרק יש סיכוי רציני ביותר שלא נראה את הולנד בשלב הנוקאאוט. את פורטוגל כבר לא ניצחנו שנים וגרמניה זו גרמניה... בהצלחה לואן מרווייק ורובין ואן פרסי, אבל אם זה לא עובד אז השניים צריכים גם להיות גברים ולקחת אחריות. הראשון להתפטר והשני להתחיל פעם ותמיד להבין שהולנד זו לא ארסנל. אם הוא לא רוצה את זה אז יאללה רובין הביתה. כולם שכחו כבר שנים שהיה באירופה שחקן הולנדי שבקלות היה יכול לתרום לנבחרת, אבל משהו לא עבד. כולם מכירים את קלרנס סיידורף, לא? להתראות בעוד מספר ימים נגד דנמרק...
אחרי מחצית של 4-0 אני חושב שיש מקום לתת לצעירים שיכולים בכל רגע נתון בזמן הטורניר להיכנס לשחק. הרעיון הוא גם כדי ששחקני ספסל יכירו את שחקני ההרכב...
לא התרגשתי בתצוגות פחות טובות, לא מתרגש אחרי היום- בטח לנוכח היריבה הכל כך חלשה ומסכנה שפגשנו. אבל טוב שהיה משחק כזה, לביטחון, להרגשה, למצב רוח- כך או כך נגיע למשחק הראשון שכל מה שהיה לפני כן פחות רלוונטי. יש פרפרים בבטן, יש רצון לכתוב יותר אבל אין הרבה לומר, המשחק הראשון הוא מבחינתנו המפתח להכל. כמו ששי אמר... נתראה בעוד מספר ימים.