אכזבה כתומה - הדחה משפילה עם 0 נקודות כבר בבתים

הנושא בפורום 'פורום יורו 2012' פורסם ע"י הרצליה עד המוות, ‏25/5/12.

1. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

מחצית, יתרון של 1-0 על סלובקיה.

זה היה ההרכב ב45 הדקות הראשונות:

Maarten Stekelenburg

Wilfred Bouma

John Heitinga

Stijn Schaars

Gregory Van Der Wiel

Nigel De Jong

Mark Van Bommel

Ibrahim Afellay

Arjen Robben

Robin Van Persie

Wesley Sneijder

2. Ajax Amsterdam Member

זאת לא נבחרת הולנד שהתאבתי בא איפה הכדורגל היפה,והקהל ההולנדי מסכים איתי

3. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

נקודות חיוביות בהפסקה:
    1) אפלאיי ולאו דווקא בגלל השער.
    2) יש יותר תנועה מאשר בתשעים דקות מול בולגריה. נראה שיש יותר רצון.

נקודות שליליות:
    1) ה-ג-נ-ה...
    באומה פשוט אפס, את ראינו כבר אחרי 15 שניות כשהוא התנגד בהייטינחה. גם ואן דר ויל פשוט חולם.
    שחארס פשוט לא מגן ולא תורם דבר להתקפה. העיקר שואן מרווייק מבסוט שעמנואלסון בבית...
    2) סניידר. כנראה מחכה למשחקי אמת
    3) מותר לי גם לרדת קצת על ואן פרסי...?

4. לירן מנהל כללי מנהל כללי

נראה רע, אבל ראשים נחתוך כאשר נעוף בשלב הבתים, ההגנה נראית רע, סלובקיה שרוצה מגיעה למצבים שלה.

5. Ajax Amsterdam Member

פתאום שואן פרסי לt משחק הנבחרת כן משחקת

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏30/5/12
  6. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

בדיחה עצובה. איך אפשר להגיד שלפורטוגל יש הגנה יותר גרועה משלנו? יש נבחרת בתחרות להוציא את בית א' עם הגנה כל כך נוראית? מה זה הדבר הזה? אנשים באמת חושבים שדה יונג וואן בומל יתפסו איזה טורניר שיא כמו ב2010? וגם אם כן, אתם שוכחים שבסך הכל עברנו מחצית אחת טובה מול נבחרת ברמה גבוהה (ברזיל) ובטורניר הזה יש לנו שתיים על ההתחלה. כאילו, כבוד על הגמר והכל, אבל איך אפשר להסיק מדברים כל כך ספציפיים שהיו באותו טורניר לפני שנתיים על הטורניר הזה?

ואן מרוויק בחודש הבא יחפש קבוצת אמצע טבלה בהולנד לאמן אותה. וזה לא שאני לא מכיר במגבלות של הנבחרת, הוא לא יכול לייצר בלמים זה בטוח, אבל ראבק, אפילו אתה לא משבץ את מה שיש לך כמו שצריך. באומה כן, ולאר לא. פשוט לא ייאמן.

נערך לאחרונה ב: ‏30/5/12
  7. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

לירן מבחינתי תכין כבר את הרשימה של שחקנים שאחרי היורו כבר לא נראה בנבחרת:
    מרק ואן בומל, חאליד בולארוז, ווילפרד באומה, ודירק קויט. את האמת, למרות השער שלו גם ואן דר וארט כבר לא ממש עושה לי את זה. לדעתי הגיע הזמן שדור העתיד יקח פיקוד. שחקנים כמו איברהים אפלאיי, ייטרו ווילמס, קווין סטרוטמן, לוסיאנו נארסינג, לוק דה יונג, באס דוסט, ריקי ואן וולפסווינקל, דרק בורחיטר, ריקרדו ואן רייהן, סטפן דה פריי, ג'פרי חאובנלייוו ואחרים יכולים עד למונדיאל בעוד שנתיים לקחת פיקוד ביחד עם כמה וותיקים כמו סניידר, רובן, שטייקלנבורח ורובין ואן פרסי אם סוף סוף יתבגר ולא ידרוש מאף אחד דברים שבנבחרת לא מגיעים לו!

למשחק היום. אם אנחנו מנצחים בצורה הזאת 2-0 אז מצבינו טוב. חוץ מאפלאיי לא ראיתי היום דבר. ההגנה פשוט אסון ואני פשוט רותח על ואן מרווייק שקודם שולח את עמנואלסון הביתה ועכשיו שם לי קשר הגנתי בצד שמאל שאין לו שום מושג באיך עוזרים להתקפה. הסטטיסטיקה לא רימתה כי עד עמוק לתוך המחצית השנייה שחארס אפילו לא תמך פעם אחד במשחק. בשביל הכדורגל ההולנדי שחארס הוא פשוט בושה וזה לא ממש באשמתו.

ההתקפה לא דמתה הערב לכלום. היו כמה דקות בתוך השיעמומון הזה שראיתי בהתקפה יותר תנועה, אבל ואן פרסי שוב לא מבין שהוא חלוץ ולא עושה משחק...אין שום ויכוח לגבי הכישורים של השחקן הזה, אבל בנבחרת ההולנדית יש יותר שחקנים עם אגו. במצב שכזה אני מעדיף חלוץ רחבה טיפוסי כמו הנטלאר שלא ינסה בכח לתפוס את הכותרות. אם חלוץ ארסנל לא יסיים את האליפות עם לפחות 2-3 שערים הגיע הזמן שהוא יפסיק לדרוש דברים. אם הוא לא יכול לשחק בשביל אחרים אז שידבר עם סיידורף...והמבין יבין.

ארז, הבאת חתיכת תגובה לעניין. מונדיאל 2010 לא תחזור כי גם סניידר זה לא אותו שחקן מלפני שנתיים וההגנה עוד יותר גרועה מלפני שנתיים. כמו שאתה אומר, בסה"כ ברב המונדיאל לא שיחקנו כדורגל מדהים, אבל כנראה שהמזל האיר לנו פנים עם ההגרלה. עכשיו נצטרך לעבור בית מוות אמיתי...
    עד כמה שזה קשה לי אני מנבא שגרמניה עולים ואני מקווה שדנמרק שוב תסיים לפני פורטוגל. צריך רק לקוות שאריקסן לא יככב כי אחרת יש לנו גם אחרי היורו סיוט... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

עדכון קצר לגבי הפצועים. ואן מרווייק אמר שהוא מאמין שמתהייסן יהיה כשיר לדנמרק. הפציעה של סניידר כנראה לא רצינית ובאומה? אוי באומה. הבחור נסע לבית החולים כדי להיות בטוחים שאין לו זעזוע מוח.

נערך לאחרונה ב: ‏30/5/12
  8. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

שי נגע פה בנקודה שבאמת כואבת לי. אני "מוכן נפשית" להדחה, אבל אתם יודעים מה, תנו לי לפחות לראות את העתיד, הרי השחקנים שיובילו אותנו בברזיל הם לא ואן בומל וקוייט, הם סטורטמן ונארסינג (לא ייאמן שהכישרון העצום הזה לא מקבל דקות), אז אם כבר להיות מודחים או אם כבר דברים לא הולכים, זה לא שאנחנו נראים מצויין שאין מה לגעת, למה לא לתתת להם לשחק? מה יש להפסיד, לפחות אם נודח נרוויח ניסיון לקראת המונדיאל והטורניר הבאים. הנבחרת הזאת בשלב מיצוי. תודה לאל יש לנו מספיק שחקנים ב"קנה". אז יש כאלה שלא נסעו מכל מיני סיבות (בוריחטר פציעה, ריקי באמת נקלע למצב שיש שני חלוצים פשוט בכושר מטורף), אז שייתן למי שיש דקות, כי אני כבר רואה איך זורקים את נארסינג בדקה 80 של משחק קריטי שינסה להיות מושיע, במקום לנסות ומהתחלה כבר היום ומול בולגריה להכניס אותו. שיצבור קצת ניסיון, ביטחון. לא מתאים. ואן באסטן, עם כל התחלואים שהיו לו, תמיד אמר שהוא לא מסתכל רק על הטורניר הזה (בעיקר 08) אלה גם על מה שיהיה אחר כך. זו חשיבה הולנדית טיפוסית. לא יזיק לואן מרוויק גם טיפה כזאת.

9. Armstrong Member

כל כך הרבה מלל. תעשו את זה קצר וקולע: יאללה למונדיאל.

10. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני חושב שהתגובות כאן מוגזמות. מצד אחד מבליטים את החסרונות של הנבחרת אבל מהצד השני שוכחים את היתרונות שלה. אתם צריכים להירגע ולהבין שלא יותר מידי דברים השתנו לנו בהתקפה מאז המונדיאל וזה מה שגם הפעם (לדעתי לפחות) יקח אותנו רחוק.
    צריך לזכור שלפני משחקי הידידות הייתה לנו ריצה מדהימה במוקדמות, וצריך גם לזכור שביורו נעלה עם ההרכב החזק ביותר שלנו כשכולם מגיעים בריכוז של 100% ובאינטנסיביות אחרת לגמרי.
    אני גם מזכיר לכולם שברמה של הנבחרות הרבה פעמים הנבחרת עם השחקנים האינדבדואלים הטובים ביותר תגיע רחוק. לנו יש לא מעט כאלה שאם יתפסו טורניר מוצלח כמו סניידר במונדיאל יוכלו לקחת אותנו רחוק. טורניר איכותי של ואן פרסי, רובן, רפאל או סניידר יקח אותנו רחוק. האם נספוג שערים? בהחלט יתכן, מצד שני אני מאמין שאנחנו גם מסוגלים לכבוש כמות לא מבוטלת של שערים. יותר מכך, אני מאמין שמבחינה התקפית אנחנו יכולים גם להיות טובים יותר מהמונדיאל שם ואן פרסי הגיע בכושר ירוד, רובן הגיע ללא כשירות וגם רפאל הגיע אחרי עונה פחות טובה. ולא אמרתי מילה על הכושר של הונטלאר.

היורו לדעתי יהיה סיפור אחרי לגמרי. בכל מקרה הביקורת כאן היא מוקדמת מאוד, ההרגשה היא כמו הפסד לדנמרק במשחק הראשון ביורו ולא כמו אחרי ניצחון 2-0 במשחק ידידות מול יריבה לא אטרקטיבית.

11. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

משה, האמן לי שהביקורת לא רק בא מהאוהדים (גם פה בהולנד האוהדים ברובם לא אוהבים מה שהם רואים) אלא גם מאנשים כמו ואן באסטן, רוד חוליט, ווילם ואן הנחם, חרט יאן וורבייק ואנשי כדורגל אחרים. ואן מרווייק מנסה בכח קיצוני לתת את האמונה לשחקנים שגם לפני שנתיים אולי כבר לא היו בשיאם. בינינו, למה בכלל בולארוז נוסע? קויט נמצא בנבחרת רק בגלל ש'הוא עובד הכי הרבה על המגרש'.

אנחנו לא נביאים, אבל לא אהיה מופתע אם נעוף בבית המוקדם. האם זה יקרה? אין לי מושג, אבל אני אשמח אם אני לגמרי טועה. מה שרק מרגיז אותי שהאדון ואן פרסי מצא לעצמו סיבה למה הוא צריך לפתוח: הוא הרגיש אתמול קליק עם אפלאיי...משום מה אני חושב שלהנטלאר יש 'קליק' יותר טוב עם רובן וסניידר, אבל עזוב. אם כוכב ארסנל מנסה בדרך הזאת להגיד לנו שאין להנטלאר מקום בהרכב אז אחלה בשבילו. מבחינתי זה פשוט מאד, אם ואן פרסי שוב ייעלם בטורניר גדול כמו לפני שנתיים הנטלאר יהיה האיש שיוביל אותנו להצלחות נוספות. הבחור מדבר על קליק כשכולם ראו שאפלאיי בעיקר בלט עם הברקות אישיות...

12. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

ואני זוכר את הביקורת על ואן מרווייק לפני המונדיאל (הייתה אגב דומה מאוד לביקורת שנשמעת עכשיו). ואני זוכר שלהרבה מהאנשים שכתבת היה קשה עם ההצלחה של הולנד במונדיאל כי היא הייתה עם כדורגל מסגנון אחר, כדורגל שלא הם הנחילו.

מי שמסתכל על המשחק מול סלובקיה ודרכו מנתח את היורו כניראה לא מבין את ההבדל בין משחקי ידידות למשחקי מאני טיים. נכון, ההגנה ההולנדית לא תהפוך פתאום לסלע יציב, אבל הדברים ביורו יראו לדעתי טוב יותר.

בקשר לואן פרסי, אני יכול להבין את הדברים שלו. מדובר בחלוץ שלדעתי היה הטוב באירופה בשנה האחרונה, שהיה השחקן המצטיין באנגליה לאורך עונה שלמה אחרי שארסנל עברה מכירת חיסול, והנה הוא מגיע לנבחרת ולא מקבל את המעמד שמגיע לו. אני חושב שלשחקן כמו ואן פרסי מגיע הקרדיט לא רק לשחק בהרכב הראשון אלא לשחק בעמדה שתמקסם את היכולות שלו (חלוץ חוד). אם גם הונטלאר יהיה בהרכב, לא בטוח בכלל שואן פרסי ישחק במקום שבו הוא ימצה את כל האיכויות שלו.

אני מבין שהכישרונות הצעירים כבר כאן ונראים מאוד מבטיחים, אבל גם דור הזהב, אותו דור שהוביל את הולנד למרחק נגיעה מזכייה במונדיאל, עדין כאן ומשחק ברמות הגבוהות ביותר (ואן פרסי בארסנל, סניידר באינטר, קאוט בליברפול, רפאל בטוטנהאם, רובן בבאיירן, ואן בומל במילאן ודה יונג בסיטי).

באופן אישי, אני הולך עם דור הזהב. זה מפתה לתת את הקרדיט לילדים, בכל זאת הם עדין לא נכשלו, כרגע כשמסתכלים עליהם מה שרואים זה רק את הכישרון בלי שום דבר שלילי, אבל אני מסתכל על התמונה הגדולה. אני מסתכל על השחקנים שציינתי למעלה ואני יודע מה אנחנו יכולים לקבל מהם, אני יודע לאיזה שיאים הם יכולים להגיע, אני מאמין שאם השחקנים שציינתי למעלה ימקסמו את היכולות שלהם לא רק שנעבור את שלב הבתים, אלא גם אנחנו יכולים לזכות ביורו. נכון, הוגרלנו לבית קשה שיתכן ולא נעלה ממנו, אבל אני חושב שבניתוח של הסגל כרגע, יום לפני, בטח לאור המונדיאל האחרון, צריך ללכת עם דור הזהב הותיק בעמדות המפתח.

13. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

ואם כבר מדברים על לתת למאמן ולשחקנים שלקחו אותנו לגמר המונדיאל להנות מהספק בזכות אותו הישג:
    הולנד תחת ואן מרווייק ודור הזהב -
    48 משחקים, 33 ניצחונות, 10 תוצאות תיקו (כולם במשחקי ידידות) ורק 5 הפסדים (מהם 3 במשחקי ידידות).
    102 שערים כבשנו (ממוצע של יותר משני שערים למשחק), 36 שערים ספגנו (פחות משער למשחק) ומאזן שערים כולל של +64.
    הסיכום הכולל אגב הוא 68% הצלחה (ובצורה פשוטה יותר, מאז שמונה ואן מרווייק למאמן ב2008 ותחת הדור הנוכחי, הפסדנו רק פעמיים במשחקים רשמים, פעם אחת לספרד הנפלאה בגמר המונדיאל ובפעם השנייה בחוץ לשבדיה במוקדמות היורו).

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/1/10/Netherlands_fans_-_2006_FIFA_World_Cup.Xxx/800px-Netherlands_fans_-_2006_FIFA_World_Cup.Xxx

14. Armstrong Member

משה, סטטיסטיקה לא תמיד אומרת את האמת. מה שכן אני מסכים שביורו עצמו יכול להיות שנראה נבחרת טובה יותר כי על משחקי ידידות כולם שמים זיבי. אני מקווה שזה יקרה.

15. 亚历山大帕托 Member