איצטדיונים בישראל: האצטדיון החדש בב"ש בדרך

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י עומר, ‏14/7/08.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. Hapoel_Tel_Aviv Member

אם מנסים משהו כמו משחקי אירופה שזה לארח המון אנשים וספורטאים לתקופה של שבועיים-שלוש, סופר קאפ נראה הרבה יותר פשוט בארגון שלו, והאמת שבארגון נכון, הרכבת לחיפה מנתב"ג לא כל כך גרועה, באזור השעה ורבע-וחצי נסיעה, סביר לחלוטין, הבעיה היא מלונות שאני לא יודע כמה יש בחיפה.

הסופר קאפ זז לאחרונה ליום רביעי אם אני זוכר נכון ככה שאין בעיה של תח"צ בשבת (שאגב יש בחיפה)

2. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

יותר פשוט בארגון שלו? היית פעם אחת בטורניר אירופאי? אני מניח שהתשובה היא לא. אני הייתי 3 פעמים בגמר אלופות + 3 פעמים יורו, כולל אורח של אופ"א פעם אחת במשך שבועיים שלמים, אין לך מושג על מה אתה מדבר שאתה אומר אירוח. אירוח זה אבטחה, זה מלונאות, ואני מדבר איתך על כך שכל קבוצה מביאה לפה סדר גודל של 20 אלף איש, שזה 40 אלף משתי הקבוצות + עוד אלפים מחו"ל, אם לא יותר מכך. ישראל ערוכה לארח 100 אלף איש על פני שבוע? ברור שלא. אין לך CAPACITY בשדה התעופה לכמות ההמראות והנחיתות, על מה אתה מדבר בכלל, שלא לדבר על כבישים ורכבות. תבין, מונטה קרלו, כפרובינציה קטנה, יש בה ובסביבה שלה בין אם זה צרפת ואיטליה פי 10 ממה שיש בישראל, ולישראל וממנה להזכירך אין אפשרות לנסוע באוטו/רכבת. תוסיף לדברים הללו FAN ZONE, ולא חרטה, אלא כזה שיכול להכיל עשרות אלפים. המשטרה פה לא יכולה להשתלט על כמה עשרות חוליגנים אוהדי לה פמיליה אז על איזה חוליגנים מחו"ל היא תשתלט?

בשביל לארגן טורניר אירופאי/עולמי צריכים בישראל את הדברים הבאים:

א. שלום
    ב. שדה תעופה אה-לה בן גוריון בדרום (ואין וגם לא יהיה) ועוד אחד בצפון (ואין ולא יהיה)
    ג. רכבת מרושתת של כלל מדינת ישראל מהצפון עד הדרום ומהמזרח ועד הים
    ד. חמישה איצטדיונים בעלי קיבולת של 35 אלף, עוד שניים עם קיבולת של 45 אלף, עוד שניים עם קיבולת של 60 אלף ועוד אחד עם קיבולת של 75 אלף.
    ה. נתיבי תחבורה עם מינימום פקקים, מערכת אוטובוסים משוכללת בכל עיר, ומטרו/רכבת קלה במספר ערים מרכזיות
    ו. חדרי מלון ברמה ארצית עם סטנדרד להחזיק עד מיליון איש במשך חודש שלם

כשיהיה לך את זה, תוכל לארח, משהו.

3. Hapoel_Tel_Aviv Member

אנחנו כן מארחים טורניר, אמנם טורניר חובבני "המכביה" אז אנחנו כן יודעים לטפל בכמות סבירה של אנשים שבאים.
    כמובן שטורניר כמו יורו או אפילו גמר אלופות אין לנו סיכוי, סופר קאפ הרבה פחות מעניין אנשים והרבה פחות אנשים יבואו.
    כמובן שלטורניר רציני צריך את כל מה שאמרת ואפילו יותר.

4. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

מה אתה שח? משחקים במכביה משוחקים בספורטק, זה ממש לא נקרא לארח טורניר...תעשה לי טובה אין לך פה מתקני אימון, מכל סוג שהו, לא מדבר על כדורגל, אתה רוצה לארח לי טורניר? יש לך פה מגרשי טניס? מגרש טניס רציני אין לך, אין לך פה אולמות להתעמלות, אין לך פה מתקני אתלטיקה בינלאומיים, איך תארח טורניר? איך תארח אליפות כלשהי? בשביל שחיפה תארח משהו, היא צריכה לקחת את האיצטדיון אתלטיקה אצלה בעיר, לקחת את התכנית שיפוץ שם, ולהוסיף לו יציעים מכל הצדדים (אם התכולה אמורה להיות 5,000 אז להפוך אותה ל-25-30 אלף בקלות) וים של חניה תת קרקעית ועוד כהנה וכהנה.

5. Hapoel_Tel_Aviv Member

שוב פעם אני לא מדבר על טורניר ואני מצדיק אותך בטענות על טורניר שחיפה לא יכולה לארח את משחקי אירופה כי היא לא בנויה לכך וזה מה שכתבתי בהתחלה.
    אמרתי שישראל צריכה לנסות דברים שהם לא טורניר כמו סופר קאפ שזה בסך הכל משחק אחד שגם ככה לא מעניין יותר מידי אנשים באירופה.

6. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

אתה זוכר את הפקקים והאין חניה במשחקי נבחרת? תפתור את זה קודם, אחרי זה נדבר על סופר קאפ, בינתיים אפשר לארח סופר קראפ.

מה זה לא מעניין? מתוך 30 אלף תכולת האיצטדיון 2 הקבוצות מקבלות כל אחת כ-10 אלף כרטיסים למכירה...

7. amn Member

דווקא אני לא יודע אם זה כזה מופרך סופר-קאפ.
    ב-3 השנים האחרונות המשחק שוחק בגיאורגיה (54,549), ווילס (33,316) וצ'כיה (20,800), והשנה ישוחק בנורבגיה (21,166).

מבחינת גודל אצטדיון, עומדים בגודל. אני גם לא בטוח שאנחנו בהכרח נופלים ממדינה כמו גיאורגיה למשל בתשתיות תחבורה ויכולת לקלוט תיירות. מכיר לא מעט אנשים שטסו לשם, וכולם בירכו על מצב התשתיות והמלונות בארץ. ורובם היו אנשים מבוגרים (לא אנשים שיצאו לטרק וחיפשו להתכלב ולחסוך כסף).

8. ~Omri~ Member

בטביליסי יש מטרו, כך שלפחות בהיבט של החתבורה הם ניצחו אותנו בנוקאוט.

עומר אוהב/ת את זה.
  9. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

עד שלא יהיה פה מטרו לא תארח גם אליפות אירופה לכלבים, מעבר לזה שאפילו פיינל פור כבר אי אפשר לארח פה כי נוקיה מאכלס 11,000 וגם החדש בירושלים מאכלס רק 11,000 (שמבחינתם זה סבבה כי קודם היה להם 2,200) אבל כיום בשביל לארח פיינל פור צריכים אולם של 15 אלף ומעלה, וזה בהחלט משהו שצריך כבר בישראל...

10. Nave ורק מי שאוהב אותך באמת מבין היכל התהילה

* חוץ מאליפות אירופה בכדורגל עד גיל 21.

11. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

עזוב, כולם יודעים שלא קיבלת את האליפות הזאת על סמך איזשהו משהו פרט לשחיתות

12. Nave ורק מי שאוהב אותך באמת מבין היכל התהילה

ועדיין, אני צפיתי שהאליפות הזו תעשה בושה למדינת ישראל ולא ירצו לחזור לכאן אחר כך. מלבד כמה תלונות על פקקים והכל שזה לגיטמי ביחס אלינו, לא שמעתי משהו מעבר, משמע עמדו במשימה הזו בהצלחה. אז כנראה שאפשר לארח כאן דברים גם מעבר לאליפות אירופה לכלבים.

גם את אליפות אירופה לנערות בקיץ הולכים לארח. אז הפוסטים האחרונים שלך נוטפים זלזול, וחלקם גם נכונים, ועדיין אירחנו כאן טורניר שהוא בערך ה4-5 בחשיבותו בכדורגל האירופאי, ככה שאפשר לארח גם סופר קאפ. מעבר לזה ? מוגזם, אבל זה בסדר, אף אחד לא מכוון לשם כעת.

13. saras 21 Member

אז המגרש החדש בב"ש עומד להיות מוכן. מה הלאה? לא שמעתי על תכניות מסוימות לבניית אצטדיונים חדשים מלבד זה של מכבי שעוד לא קרם עור וגידים. אשדוד? אילת (לדעתי יש מצב שמקימים שם עכשיו קרית ספורט)? משהו?

14. Hapoel_Tel_Aviv Member

אני חושב שנתב"ג כן מסוגל לקלוט 20 אלף איש שיבואו לכמה ימים.
    אני לא מבין איזו שחיתות, מילא תגיד קשרים, ישראל הגישה את המועמדות ב2011 והגיעה למקום שני ואז הגישה שוב ב2013 וזכתה, על כל אירוח כמעט בעולם אתה יכול להגיד שזה שחיתות או קשרים, ולגבי "הפקקים" תזכר את הבלאגנים שהיו בברזיל 2014, דר"א 2010 ושיהיו ברוסיה 2018 או כמעט כל טורניר גדול בעולם, אז אני לא חושב שזה כזה גדול על ישראל לארח סופר קאפ, אולי מעט גדול אבל תמיד אפשר לשאוף ולהשתפר.

15. Nave ורק מי שאוהב אותך באמת מבין היכל התהילה

אין משהו באופק.

האשכול זה הלך וצמח ב4-5 שנים האחרונות כי הייתה כאן תנופה מטורפת שאני אישית לא ציפיתי שתתרחש בבניית אצטדיונים, אבל אין כרגע מעשים בשטח לבניית אצטדיון חדש וגדול בארץ.

מצב נושא:
הנושא נעול.