איצטדיונים בישראל: האצטדיון החדש בב"ש בדרך

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י עומר, ‏14/7/08.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. aleminio Member

WellNeverDie, זה כל העניין, שאין סיבה.
    אבל אנשים פה התחילו להעלות טענות הזויות בנוגע לכמות הקהל וכמה ישתלם
    לקבוצה בסדר גודל של הפועל חיפה לשחק באצטדיון קטן יותר בלי קשר לעלויות.

בכל העולם מתווכחים על איכות, רק בארץ יש את הוויכוחים המטופשים בנוגע לכמות.
    מה לעשות, מכבי חיפה שולטת בכדורגל הישראלי כבר קרוב לשני עשורים, אז טבעי שיהיו לה יותר
    אוהדי הצלחות מה שנקרא, ולהביא את קרית אליעזר או את הרמה של ליגת העל כסיבה, זה רק תירוצים
    כי אפשר להגיד את זה על כל קבוצה בארץ.
    והפועל ב"ש אפשר להגיד שהיא הקבוצה היחידה שמייצגת את הדרום בליגת העל (אפשר להגיד שגם אשדוד) אז
    צפוי שיהיו לה אוהדים רבים מהדרום וב"ש בפרט.
    או שאולי אם הייתי ילד מתלהב וזורם עם זה כשהייתי קטן אז הייתי אומר שאני אוהד בית"ר כמו רבים אחרים.

הנקודה שלי היא שאם כבר להתווכח בנוגע למשהו, אז אפשר בנוגע לאיכות, אולי זה לא משהו שניתן לקבוע באופו חד משמעי,
    אבל אפשר בהחלט לדון עליו כי זה משהו שבאמת מייחד כל קהל וזה גם משהו שלנו כאוהדים באופן אישי יש השפעה עליו, באופן
    יחסי כמובן.
    כמות? זה דבר שכן יכול לקבוע מי הקבוצה הבכירה באותה העיר כשמדובר בהפרשים גדולים כמו מכבי חיפה מהפועל חיפה
    או הפועל פ"ת ממכבי פ"ת, אבל חוץ מזה להתווכח למי יש יותר זה טמטום מוחלט כי זה תלוי בתקופות, הצלחות וסטריאוטיפים שונים.

נערך לאחרונה ב: ‏14/7/12
  2. דוקטור מכבי Member

אתם יכולים לבלבל את המוח ולהגיד הרבה דברים...
    אם לא מכבי חיפה לא היו בונים את אצטדיון סמי עופר!
    לא עכשיו... לא בעוד 5 שנים.. ולא בעוד 20 שנה!

האם על הדרך יעשו שימוש באצטדיון לעוד דברים? כן!

למה בנו אצטדיון של 30 אלף ולא של 10 אלף? כי לקחו את פוטנציאל הקהל של מכבי חיפה... וחשבו שהגיוני שבאצטדיון חדש כמות המנויים יכולה להיות כפולה לפחות... לכן במשחק ממוצע יהיו סביב 15 אלף צופים...
    ולקחו בחשבון שבמשחקים גדולים קהל היריבה יביא 3-4 אלף אוהדים +מעל ל20 אלף אוהדים של מכבי חיפה...
    ולכן החליטו על אצטדיון של 30 אלף!

ואגב כמויות קהל שמגיעות לקרית אליעזר היום...
    תשימו את בלומפילד בחיפה ואת קרית אליעזר בת"א ותראו איך כמות הקהל של חיפה מכפילה את עצמה.. ואיך כמות הקהל של מכבי והפועל ת"א יורדת חלקי 2...

בקרית אליעזר יש 3 יציעים שנורמלים לצפיה... 3 היציעים האלו מלאים במנויים...

3. it700 Member

דוקטור עזוב אותך הם סתם קנאים...אני רוצה לראות באמת מה היה קורה אם קריית אליעזר היה במקום בלומפילד. שאני הולך למשחק בבלומפילד, גם אם האצטדיון חצי מלא, זו חוויה. בקריה במשחק שכל היציעים מלאים אין מקום לזוז, לא מרגישים אווירה בכלל. אני רואה מיציע 5 את ג' בטירוף ובקושי שומעים משהו כי זה רחוק והאקוסטיקה גרועה.... בבלומפילד מרגישים את האווירה מכל מקום ורואים מעולה את המשחק לא משנה איפה אתה יושב...
    אני מאמין שעם שיווק נכון והוזלה במחירים חיפה יכולים להגיע ל15 אלף מנויים באצטדיון החדש, שנבנה בשבילה!
    עאלק "נבנה בשביל הופעות ולא רק למכבי חיפה" חחחחחחח פשוט מצחיק אין לי מה להגיד יותר...

4. Abu George כותרת משתמש מותאמת אישית

אירוח יורו 2020... :aaarofl: :aaarofl: :aaarofl:

5. shawarma Member

שישחקו בטדי המחודש הגיע הזמן שהנבחרת תארח בירושלים, בשביל מה להקים אצטדיון חדש במליונים?

6. ~Omri~ Member

בשביל שאבי לוזון יוכל לטפוח לעצמו על השכם ולטעון שהוא היו?ר הכי מוצלח שהיה פה....

7. crazyblue5 למען האיש עם המגל והפטיש

יורו 2020 ישוחק ב20 מדינות שונות

החלום אפשריייי!

8. צ. שיף Member

דבר ראשון אני לא מבין למה מתייחסים לחיפה כאל בועה. תכלס הרחבת היכל רוממה ואצטדיון סמי עופר לא ישמשו רק את משחקי הבית של הקבוצות החיפאיות בכדורגל וכדורסל ולא רק מופעים ולא רק משחקי נבחרות אלא גם משחקים של קבוצות בצפון (מעירוני קרית שמונה בכדורגל ועד הפועל גלבוע גליל בכדורסל) שאצטדיוני הבית שלהם לא מתאימים לאירוח טורנירים בינלאומיים והרבה יותר עדיף להם לשחק בחיפה "בירת הצפון" באשר בירושלים או תל אביב/רמת גן. ואם מזכירים ירושלים ברור שגם טדי המורחב גדול על ירושלים כאצטדיון עירוני ובמיוחד שהפועל ירושלים לא מתחרה על הפופולאריות של הפועל חיפה שמשחקת בליגת העל. אבל גם בירושלים כמו חיפה ופתח תקווה ונתניה (ובעתיד גם אשדוד ועוד) בונים גדול יותר בתקווה שבסוף הקהל יגיע. רק חבל שלא בונים גדול יותר (או לפחות עם תוכניות הרחבה מוכנות מראש) כדי שקהל בינלאומי יגיע לטורנירים גדולים.

דבר שני אני דווקא שמתי לב על הידיעה המחודשת שנוגעת לאצטדיון החדש בר"ג (למרות שזאת טעות לבנות אצטדיון לאומי במקום הנוכחי עם צפיפות התנועה והקניון סביבו ועוד מגדלי מגורים או משרדים שאמורים לסייע לממן את הבנייה, ברור שבעיניי היה עדיף למצוא מקום מרווח יותר כמו השוליים של פארק שרון-איילון). מעניין שהשאיפות לאצטדיןו של 60,000 ירדו ב5,000-10,000 מקומות לפרופורציות צנועות יותר כמו אצטדיונים לאומיים אחרים שנבנים באירופה במדינות שהכדורגל עדיין לא פופולארי כמו אנגליה ספרד או גרמניה (פולין, רומניה, שבדיה ועוד גם בונים בין ה50,000-55,000). מה שברור שגם כאן כדאי להכין תוכנית מגירה להרחבה.

9. אלי מתחן Member

שיקחו את הכסף, יבנו מגדלים במקום האיצטדיון ויקימו קרן שתשפץ את המגרשים של כל קבוצה שעולה לליגת העל כדי שלא תצטרך לנדוד 4 שנים עד שמשפצים את האיצטדיון.

10. Gianluigi Buffon Campione d'Italia

זה עלה כרגע רק בתור רעיון של פלאטיני (לא?), עוד לא הוחלט וכרגע זה עדיין לא קורה.

11. crazyblue5 למען האיש עם המגל והפטיש

צחקתי כן?

גם אם זה יקרה אין לנו מה לחפש בטורניר כזה.

12. Sss91 Member

לגבי טדי - עברתי אתמול ליד האצטדיון - אין חדש מאז העדכון האחרון שלי.

עדיין רואים שורה של מטרים בודדים בנויה אבל לא מעבר,

למי ששאל לגבי הכיסאות - עדיין לא החליפו את הישנים.

13. אדום עולה Member

14. Luis Suárez Member

אני בטוח שזה העיכוב האחרון. עם איך שהאצטדיון נראה, ואחרי 400 העיכובים שכבר היו, זה חייב להיות האחרון.

15. צ. שיף Member

בספורט של ידיעות כתבו שאבי לוזון וראש עיריית רמת גן ערכו פגישות עם שתי חברות אדריכלות באנגליה, אחת מספרד ואחת מגרמניה כדי להציג להם את החזון של האצטדיון הלאומי החדש ברמת גן לפני שיבחר מי יתכנן אותו.

מצב נושא:
הנושא נעול.