איצטדיונים בישראל: האצטדיון החדש בב"ש בדרך

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י עומר, ‏14/7/08.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. גיל פ Member

למרות שמופיע בויקיפדיה כי האצטדיון בנשר מכיל 5,000 מקומות ישיבה, הוא בכלל מכיל 3,000 מקומות בלחץ...כך שמעבר של הפועל חיפה לנשר בכלל לא ריאלי. לעומת זאת מעבר של הקבוצה לאצטדיון בעכו נשמע הרבה יותר הגיוני.
    אני נוטה להאמין כי בסופו של דבר הם ישחקו באצטדיון החדש, זאת לאחר שהעלויות שיידרשו לשלם בעבור השימוש באצטדיון יסובסדו ע"י עיריית חיפה.

2. omermor89 Member

לעומר יש לך שם יפה אבל אני חולק עליך!
    זה ברור שאם לא הייתה קבוצה גדולה ומשמעותית כמו מכבי חיפה בעיר חיפה...לא היו בונים אצטדיון חדש ובטח לא בגודל כזה.
    וכן מכבי חיפה המועדון הגדול והמסודר בארץ ובעלת הפוטנציאל הגדול ביותר להשתתף בכל שנה במפעל אירופאי אם זה בליגת האלופות ואם זה בליגה האירופית.
    והדבר הכי חשוב שכולם יבינו,למכבי חיפה יש הכי הרבה אוהדים בארץ בפער גדול מכל הקבוצות האחרות גם ממכבי תל אביב גם מביתר וגם מהפועל תל אביב. וזה דבר שנבדק בכמה סקרים רציניים והוכח
    שאירחנו את ליגת האלופות לפני כ שנתיים כאשר נמכרו יותר מ 40 אלף מנוייםם! לא כרטיסים...מנויים ל 3 משחקים שנחטפו בכמה ימים ובתור אחד שהיה ברמת גן בכל המשחקים האלה אני אומר לך שאין דברים כאלה במדינה שלנו.
    ושתדע דבר אחד ברור, המון אנשים לא הולכים למשחקים של מכבי חיפה ובכלל לכדורגל בארץ זה בגלל המתקנים איצטדיון קרית אליעזר מיושן ורק מחצי מהיציעים רואים סביר...אני בטוח שברגע שיהיה מתקן מרשים ברמה עולמית שמקורה כולו...ולא תצטרך לחזור חולה בחורף, כמות המנויים והכרטיסים שימכרו תוכפל.
    ולסיום אני מבין שאתה לא אוהד מכבי חיפה....אבל אם הית במשחקים נגד באיירן יובנטוס ובורדו היית חש גאווה ולא ביזיון...מכבי חיפה לא השפילה את עצמה היא עמדה בכבוד. וביום שהקבוצה שלך לא משנה מי זאת, תגיע כל כמה שנים לליגת האלופות או תאבק כל שנה להגיע לשם אתה תדבר אחרת.

3. אלי מתחן Member

אחרי שסיימת עם דברי הלל למכבי חיפה, איך זה בדיוק מתקשר למשהו שקשור לדיון?

4. omermor89 Member

סליחה פעם הבאה אני אשאל אותך מה לרשום
    ואם תלמד לקרוא תבין שזה קשור מאוד והגבתי פה למישהו

5. Ajax Amsterdam Member

עומר עדיין אני לא רואה את חיפה ממלא איצטדיון של 30,000 נגיד במשחק של ליגת העל

6. omermor89 Member

לגבי זה אתה צודק...במשחק ליגה רגיל לא יבואו יותר מ15-17 אלף אלא אם כן זה משחקים נגד הגדולות

7. ~Omri~ Member

סלח לי, אבל זה קשקוש מוחלט. רואים שאין לך חצי מושג. הסקרים הללו בוחנים פופולריות נכון לנקודת זמן ספציפית. בהתחשב בעובדה שמכבי חיפה היא הקבוצה המצליחה ביותר בכדורגל בישראלי ב-15 השנים האחרונות, באופן טבעי שהפופולריות שלה בסקרים תהיה הגבוהה. עם זאת, האם הסקר מבדיל בין אוהד שהולך למשחקים, לבין אוהד טלוויזיה? האם הסקר מבדיל בין אוהד שמלווה את הקבוצה שנים רבות והולך למשחקים רבים, לבין ילד מתלהב שהתחיל ללכת למשחקים אבל עדיין לא בגדר "אוהד שרוף"?

לסקרים הללו אין משמעות רבה מדי. מה שחשוב באמת, ורלוונטי יותר בהקשר של האצטדיון החדש, זה כמות האוהדים שמגיעים בפועל למשחקי בית וחוץ. ממוצע האוהדים של מכבי חיפה בעונת אליפות הוא בסביבות ה-10,000, ומנגד ממוצע האוהדים של בית"ר בעונת האליפות האחרונה היה 13,000 ובעונה שלפני כן הוא עמד על 15,000. אני מעריך שבתקופות טובות מכבי תל אביב מסוגלת להעמיד ממוצע אוהדים דומה ואף גבוה יותר (אם כי זה קצת בעייתי בשל הגודל של בלומפילד).

בקיצור, הקבוצות עם הכי הרבה אוהדים בארץ הן בית"ר ומכבי תל אביב, כשההפרשים לכאן או לכאן הם לא גדולים מדי. הכוח של מכבי הוא בגוש דן, ובית"ר לעומת זאת חזקה יותר בפריפריה. מכבי חיפה? ממש אבל ממש לא הקבוצה עם הכי הרבה אוהדים בארץ. הבלוף האמיתי של אוהדי מכבי חיפה יתפוצץ בעונה בה הקבוצה תדשדש במרכז הטבלה.

נערך לאחרונה ב: ‏14/7/12
  8. yedidel Member

מישהו יכול לתת לי נתונים לגבי הבנייה של האצטדיונים בנתניה ופתח תקווה?
    מתי התחילו את הפרוייקט
    מתי התחילו את הבנייה בפועל
    מתי פתחו/יפתחו את האצטדיון

9. alexshw Member

שוב הקמת איצטדיון לאומי חדש על הפרק.
    http://www.haaretz.co.il/sport/israel-soccer/1.1775308

לדעתי זה בזבוז כסף. יש לבנות בגוש דן איצטדיון נוסף בשביל אחת התל אביביות, אבל קטן יותר ממה שמציעים.
    בכלל לא צריך איצטדיון לאומי.

10. LIVERPOOL87 Member

סתם בזבוז כסף ואני בטוח שזה לא ייצא לפועל, יש פה עוד שנה שני אצטדיונים סופר ראויים למשחקי הנבחרת ולא צריך יותר משניהם.
    במשחקים קטנים שיישחקו בבלומפילד או במושבה.

11. crazyblue5 למען האיש עם המגל והפטיש

מעניין איך למכבי חיפה יש את הקהל הכי גדול בארץ והיא מוכרת רק 5000 מנויים ומביאה ברוב המשחקים לא יותר מ8000 אוהדים
    ולא פעם גם פחות מזה

אם היו בונים איצטדיון שתפור למכבי חיפה הוא היה צריך להיות לא יותר מ20 אלף מקומות
    בדיוק כמו שפ"ת ונתניה גדולים על הקבוצות שמשחקות בהן.
    האיצטדיונים משמשים מעבר לכדורגל ויהיו בהם אירועי תרבות
    זה בושה להגיד שאין להפועל חיפה מה לשחק שם!

12. kfiros Member

הויכוח על האיצטדיון בחיפה עקר לחלוטין. הקיבולת נועדה בראש ובראשונה להציב את חיפה ?כעיר כדורגל? כשהרצון הוא שמשחקי נבחרת וטורנירים מיוחדים יתקיימו בחיפה ועל כן שמו המקורי ?האצטדיון הבינלאומי חיפה?, שיקול נוסף כמו שכבר צויין פה הוא ההופעות. מעבר לזה, אצטדיון חדש ימנע נדידה של מכבי חיפה למרכז הארץ במשחקים באירופה ויוכל לעמוד בביקושים הגבוהים למשחקי עונה שמכבי חיפה מעורבת בהם וכמובן משחקי דרבי.
    אבל ברור לכולם שללא שיווק נכון, מכבי חיפה לא תעבור את ה10,000 אוהדים בממוצע למשחק (וגם זה נכון אופטימי) וכמובן שהפועל חיפה תפגר עוד הרבה מאחור. אבל זה היה ידוע לכולם מראש ואין פה שום הפתעות, זה מחיר שניתן לספוג. באשר למעורבות של מכבי חיפה, היא לא השתתפה בתכנון האיצטדיון אך מאחר וברור שתשלם את הסמוכים שידרשו עבור השימוש באיצטדיון, בוצעו כמה התאמות עבורה לפי מספר דרישות (כשהשלד של האצטדיון היה בנוי ברובו) מדובר בפרטים מינוריים בלבד. לגבי הפועל חיפה, נשר לא ריאלי (ראש עיריית נשר הבטיח שאם הפועל חיפה תארח שם הוא יקים יציע זמני עם 1500 מקומות אבל עם כל הכבוד גם ה4500 מקומות שיווצרו הם בדיחה לליגת העל), עכו כבר רחוק בצורה מוגזמת ומחיר בליעת הקהל באצטדיון סמי עופר כבר נחשב למחיר ?קל? יותר. אני מאמין שכץ ועיריית חיפה יגיען לבסוף לעמק השווה מבחינת דמי השימוש באצטדיון. אם שואלים אותי, עדיף היה להשאיר את קריית אליעזר להפועל חיפה, כספי הסבסוד של העירייה המצטברים גם ככה יגיעו בשלב מסויים לעלות השטח של קריית אליעזר. אבל לצערי העירייה כבר החליטה סופית למכור את השטח ליזמים וטוענת שאין הצדקה ששתי הקבוצות לא יעשו שימוש במתקן החדש.

13. alexshw Member

בונים אותו בגודל הזה בשביל משחקים בינלאומיים. עוד איצטדיון שיוכל לארח את ליגת האלופות.
    ברור שרוב משחקים בליגת זבל הזו לא ימלאו גם 20 אלף.

נערך לאחרונה ב: ‏14/7/12
  14. aleminio Member

כל דברי ההלל של אוהדי מכבי חיפה כאן כלפי קבוצתם ונסיון לקשר זאת לעובדה שכביכול בגלל
    גדולתה של מכבי חיפה, נבנה אצטדיון חדש - רק מוכיחים את הדברים שאמרתי ולא סותרים אותם.
    הכוונה שאוהדי מכבי חיפה מנסים בכוח לשייך את האצטדיון אליהם ובגלל זה בעצם החל הדיון המטופש
    האם כדאי להפועל חיפה לעבור לאצטדיון קטן יותר.
    בפועל מדובר באצטדיון עירוני שאין שום סיבה שגם קבוצה בעלת 500 אוהדים תוותר לשחק בו
    לטובת גושי הבטון שזרוקים ברחבי הארץ ונקראים אצטדיונים.
    זאת מבלי להתייחס לעניין העלויות שאני מאמין בסוף יסתדר.

15. WellNeverDie Member

אבל העניין הוא כן העלויות. אולי פספסתי משהו אבל מה הסיבה של הפועל חיפה לא לשחק בסמי עופר אם לא העלויות?

במשחקים גדולים אוהדי חיפה מתפקדים יפה וראינו את זה בר"ג במסע האחרון לליגת האלופות, אך בליגה המצב רחוק מאוד. יש כאלה שיאמרו שיש לא מעט אוהדים ירוקים מחוץ לכרמל וזה הגיוני אבל אני אשאר בגישה שהליגה שלנו מחורבנת ואנשים לא משתוקקים לעשות מנוי. היום אוהד טוב זה אחד שמוציא כסף על צ'רלטון ולא מסתפק בתקצירים של חדשות הספורט - ואני לא ציני, עד כדי כך הליגה שלנו עלובה. אל תצפה מאוהד חיפאי ממוצא (שלא עשה מנוי) לרוץ לקריית אליעזר כדי לראות את ראשון לציון.

השנה גם הקבוצה שלנו הייתה עלובה אבל בדרך כלל גם היריבות עלובות פרט ל2-3 משחקים בשנה ואז גם הרמה ירודה מאוד, המתקנים אומללים והמחירים די גבוהים. ואני נותן את כל הנאום הזה רק בשביל שתבינו שלווא דווקא הקהל של מכבי חיפה אשם בכך שקריית אליעזר לא מגיע ל-10 אלף כל משחק. וגם אם נשים את הדרים טים החיפאי של כל הזמנים עם ברקו ובניון בקישור ואיגביני בחוד קשה לי לראות אנשים דוהים למשחקים מול יריבות עלובות - ויש לכך חלק עצום.

אבל תאמין לי, כאשר סמי עופר יפתח המתקנים יהיו ברמה גבוה יותר וכל עוד נצליח העונה בליגה ותהיה אירופה - האוהדים גם יגיעו יותר למשחקי הליגה. לא 20-30 אלף כל משחק אבל הממוצע יכול להגיע לחצי מהאצטדיון ויותר (והלוואי שיענקלה יוריד את המחירים)

מצב נושא:
הנושא נעול.