איצטדיונים בישראל: האצטדיון החדש בב"ש בדרך

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י עומר, ‏14/7/08.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. זכאי Member

זה לא מה שהוא אמר...

2. אלי מתחן Member

שהפועל חיפה יתחילו לשחק בנשר נראה לי יעשה להם רק טוב.

3. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

הבעיה היא שמדובר באצטדיון שקטן מדי עבור המידות של הפועל חיפה. לפי דעתי, הכרישים צריכים לעבור לאצטדיון החדש. זה לא באמת משנה אם לא ממלאים את קריית אליעזר או לא ממלאים את סמי עופר.

4. Captain Canada משתמשים של כבוד היכל התהילה

ודאי שזה משנה: אחרי הכל, סביר להניח שקולם של 6,000-7,000 אוהדים (כמות הקהל הגדולה ביותר אותה תוכל למשוך הפועל חיפה, במצבה הנוכחי) יהווה פקטור משמעותי יותר באצטדיון בעל 15,000 מקומות ישיבה (גם אם מדובר בחורבה נטולת אקוסטיקה, מהסוג של קרית אליעזר) מאשר באצטדיון בעל קיבולת מושבים כפולה. משום כך, עושה רושם כי דווקא מעבר למגרש קומפקטי כמו זה שבנשר עשוי להיטיב עם הקבוצה של יואב כץ.

נערך לאחרונה ב: ‏11/7/12
  5. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

כבר יצא לי להיות נוכח במשחקים מול הפועל חיפה במצב שאתה מתאר ובאמת שלא הייתי מרגיש טוב יותר או פחות אם במקום לראות שטח פתוח הייתי רואה יציע ריק. אל תשכח שעם הגג, דווקא האצטדיון החדש מקבל יתרון שעולה על ה'חסרון' בלראות מושבים ריקים (שיחליפו אויר או יציע קטן ומרוחק בקריית אליעזר). אני לא חושב שיש לקבוצה בעלת פוטנציאל קהל (כפי שאתה בעצמך ציינת) של 6,000-7,000 מה לחפש באצטדיון של 5,000 מקומות.

נערך לאחרונה ב: ‏11/7/12
  6. crazyblue5 למען האיש עם המגל והפטיש

אל תשכחו ש10% אתם צריכים לתת ליריבה
    ככה שיש בנשר 4500 מקומות לאוהדי הפועל חיפה
    מעט מידי.

7. aleminio Member

הצביעות פה של אנשים הורגת אותי. למה לעזאזל שהפועל חיפה תעבור לשחק בנשר?
    א. להפועל חיפה יש פוטנציאל אוהדים רב, כך ש5000 מקומות לשתי קבוצות זה אפילו לא מתקרב
    למספיק. וזאת מבלי להתייחס למשחקים מושכי קהל מול מכבי ת"א, בית"ר או מכבי חיפה, מה יעשו אז,
    יתחילו לדלג בין האצטדיונים מדי שבוע?
    ב. למה שהם יוותרו על התנאים שיציע אצטדיון מודרני ועל כמות הצופים שתגדל בשביל לעבור לשחק בחורווה?!
    ג. אצטדיון של 30 אלף לא מתאים לאף קבוצה בארץ, אם להפועל חיפה עדיף לשחק באצטדיון קומפקטי אז גם למכבי חיפה שבתקופות פחות טובות מגרדת את החמש אלף. אז אם הגודל הוא פקטור עיקרי, למה בכלל בונים את האצטדיון החדש? קריית אליעזר התאים בגודל למכבי חיפה אז וואלה אפשר היה להשאר שם וזהו לפי ההיגיון פה של חלק מהאנשים.

אני מבין שאוהדי מכבי חיפה מנסים בכוח לשייך את האצטדיון אליהם, אבל לא, מדובר באצטדיון שמיועד לשתי הקבוצות, אם קיבולת הייתה משנה משהו אז לא היה צורך לבנות אצטדיון חדש, ואם כבר בונים אז לא היה צורך ביותר מ15 אלף מקומות ישיבה.
    אבל כן בנו, בשביל לשפר את חווית הצפיה, התנאים הבסיסיים, הגישה, האסטטיקה ובכללי בזכות כל זאת - להגדיל את כמות הצופים שתגיע. וזה לא משנה אם קבוצה אחת מביאה 3 אלף והשניה מביאה 8 אלף. באצטדיון של 30 אלף, שתי הקבוצות יבלעו ברוב המשחקים.

נערך לאחרונה ב: ‏12/7/12
  8. shawarma Member

לפי הפרסומים הפועל חיפה לא מיועדת לשחק בסמי עופר, הבנתי שהעלויות גבוהות או משהו בסגנון

בסך הכל סמי עופר הוא אצטדיון עירוני ולא שייך לקבוצת מכבי חיפה ובגלל זה מתי שהפועל חיפה רק תחליט שזה מתאים היא תוכל לשחק שם

9. t o m a c c a b i Member

התחילו כבר להרכיב את הכיסאות בנתניה כמו שאמרו?

10. abcd Member

לא(לפחות לא ביציעים שרואים מכביש החוף)...אומרים שעד סוף החודש רוצים לסיים את זה, נחיה ונראה

נערך לאחרונה ב: ‏13/7/12
  11. Don Joan Roman Member

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/goodpost.Xxx

12. דוקטור מכבי Member

אל תהיו תמימים...
    האצטדיון החדש בחיפה נבנה בעיקר בשביל דבר אחד, בשביל מכבי חיפה וקהל אוהדיה!
    אם לא מכבי חיפה לא היו בונים אצטדיון חדש בחיפה! בטח לא מפלצת כמו סמי עופר!

בדיוק כמו שהיכל נוקיה קיים ונבנה בשביל מכבי ת"א! הוא אולי היכל עירוני... אבל בתכלס הוא קיים שופץ ומתוחזק בעיקר בשביל מכבי ת"א!

האצטדיון החדש בחיפה נבנה בצורה שתתאים למכבי חיפה ובצורה שהיא ביקשה!
    יש מוזיאון של הקבוצה חנויות מזכרות של הקבוצה... פאב אוהדים של מכבי חיפה... חדרי הלבשה חדרי אימון ועוד ועוד דברים בהתאם לבקשות של מכבי חיפה!

אז ברור שהפועל חיפה ישחקו שם אם הם ירצו! וברור שכלפי חוץ זה אצטדיון עירוני...
    אבל בתכלס? זה האצטדיון הביתי של מכבי חיפה! כמו שנוקיה הוא ההיכל של מכבי ת"א!

13. it700 Member

"דוקטור מכבי" כתב את אחת התגובות הנכונות בזמן האחרון בפורום הזה. אם לא היה מכבי חיפה לא היו משקיעים באצטדיון כזה גדול אם בכלל. האצטדיון הוא אצטדיון עירוני שנבנה בשביל מכי חיפה וצריך להתאים לדרישות האוהדים והקבוצה.

למישהו פה יש קצת תמונות מהאצטדיונים בארץ? חיפה, נתניה, ב"ש, טדי? אמרו שהשבוע יתחילו לשים כסאות בנתניה, מישהו יודע מה מתקדם עם זה?

14. Nave ורק מי שאוהב אותך באמת מבין היכל התהילה

אין לך מה לראות בבאר שבע..

15. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

ד"ר מכבי אתה טועה ומטעה, היכל נוקיה, לא נבנה בשעתו עבור מכבי ת"א, הוא נבנה קודם כל וביסודו כאיצטדיון עירוני, לפני למעלה מ-40 שנה! הרבה לפני שמכבי ת"א זכתה בגביע אירופאי כזה או אחר, בשנות ה-60, כשהקבוצה הטובה בת"א היתה בכלל...הפועל ת"א. להגיד שהאיצטדיון נבנה עבור מכבי חיפה זה בילבול מוח אחד גדול - הרי לא זכור לי שמכבי חיפה משתתפת כל שנה, בניגוד למכבי ת"א כדורסל, בליגת האלופות? עד כמה שאני זוכר בסך הכל פעמיים, פעם אחת הופעה מכובדת עם הגלייה לקפריסין, פעם שניה הגלייה לר"ג וביזיון מתמשך - הצורך לאיצטדיון חדש קודם כל נובע מהועבדה הפשוטה: הקבוצות החיפאיות לא יכולות לארח משחקים בבתים של ליגת האלופות בחיפה, ואל תיתן לזה שנתנו לכם לארח את שאלקה בק"א כסוג של הנה אירחנו, ממש לא, אם היה מדובר במנצ'סטר סיטי או ליברפול אפילו בליגה האירופאית, המשחק היה מתקיים בעיר אחרת.כך שקודם כל הצורך הוא לארח משחקים בבית, על אמת. זה שבנו איצטדיון של 30 אלף מקומות? נו אז? מעודי לא ראיתי את מכבי חיפה מביאה 30 אלף אוהדים למשחק בארץ, כך שפרט למשחק אליפות, אני בספק אם יהיה משחק שסמי עופר יהיה מלא, אולי מול מכבי ת"א, וגם זה בתנאי שלקבוצה האורחת יתנו משהו כמו 5,000 כרטיסים, ובטח ובטח שיהיה לזה השלכה לאיך תיראה העונה של מכבי חיפה בליגה. אבל מפה ולהגיד שהאיצטדיון נבנה למכבי חיפה? תהיה בטוח שלפני שחשבו על מכבי חיפה, ראש העיר חשב על איך הוא מביא זמרים והופעות לאיצטדיון הזה, כי מה לעשות, הופעה אחת מכניסה כמו עונה שלמה. (לך תשאל את משרד הכרטיסים לאן ועיריית ר"ג כמה הם עשו על מדונה וכמה הם עושים מעונת כדורגל שלמה)

מצב נושא:
הנושא נעול.