איצטדיונים בישראל: האצטדיון החדש בב"ש בדרך

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י עומר, ‏14/7/08.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. Ice Cream חסה

מותר? זה לא יכול להשפיע על שופטים וזה..?

2. it700 Member

למה גרוע? מיקום נורמלי וטוב

3. Don Joan Roman Member

מה הקשר של מסכים באיצטדיון לקבוצה שלי? האיצטדיון של העיריה בדיוק כמו בחיפה.

4. אלי מתחן Member

אם אין הילוכים חוזרים זה בסדר.
    בכל מקרה, אם לא, אז ברוב האיצטדיונים הגדולים בעולם כנראה שעוברים על החוק. גם בר"ג במשחקים מול צרפת ואירלנד לפני איזה 7 שנים שמו מסכים גדולים ששידרו את המשחק.

5. Luis Suárez Member

כתבתי "לעיר ולקבוצה". ובמאמר מוסגר אפשר לומר שהאיצטדיון הזה הוא בעצם האיצטדיון של בית"ר, הרי הפועל ירושלים לא תביא 21 אלף צופים גם עוד 2,000 שנה.
    בכל מקרה אני משוכנע שהאדריכלים של סמי עופר תכננו מראש את האיצטדיון עם מסכי ענק. הרי מדובר באיצטדיון בינלאומי שאמור לעמוד בסטנדרטים של FIFA ו-UEFA.

6. Ice Cream חסה

איך אפשר לדאוג שלא יהיו שידורים חוזרים? שידור מיוחד?

מוזר שלא מאפשרים בפיפ"א להציג את הזמן מעבר לדקה ה-90 על הלוח לפי מה שאמרו פה בדיון, אבל כן מאפשרים להראות את המשחק בטלוויזיה, לחץ של קהל, שופט שבעצמו מסתמך על הטלוויזיה ולא על מה שראה, הסחת הדעת של השחקנים...
    http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dunno.Xxx

7. אלי מתחן Member

מה זה משנה אם הקהל רואה את המשחק במסך או בעיניים? השופט יסתכל איך שהכי נוח לו, בסוף הוא יתנהג רגיל.
    מעבירים את השידור ישירות מהחדר בקרה, כאשר חוסמים את ההילוכים החוזרים, זה מגיע בדילי זה כמה מאיות. אין עם זה שום בעיה.

8. Ice Cream חסה

קהל לא משנה, אבל לשחקנים הסיטואציה הזו נראית לי מוזרה שהם רואים את עצמם.
    אבל מה שמפריע לי יותר זה שיש אפשרות לשפוט לפי הטלוויזיה, ולקהל שישרוק כל פעם כשיש נבדל או פאול תהייה השפעה יותר רצינית על השופט אם הקהל רואה את המשחק בטלוויזיות (זה יכול ליפול בדיוק על הזווית שבה כולם יראו...).

9. אלי מתחן Member

מה ההבדל בין לראות את המהלך בטלוויזיה לבין לראות אותו במציאות?
    זה הולך בכל מקום. תהיה פעם במגרש, תראה איך זה עובד ואז תדבר.

10. LIOR120 Member

זה בהחלט מיוחד לראות את המשחק במציאות עם שילוב של מסכי הענק במיוחד כשהמצלמה עושה קלוזאפ על שחקנים במהלכו.. צריך להתרגל זה רק יתרון יוקרתי יותר.

11. Ice Cream חסה

איך זה ישפיע על השופט אם קהל שלם שראה את המהלך מהזוית הכי טובה ישרוק על החלטה? עכשיו םא חלק מהקהל שורק אז לשופט די ברור שהוא ראה את זה טוב יותר.
    ומי אמר שהם לא יסתמכו על השידור בהחלטות שלהם?

12. aleminio Member

אני בקושי מצליח להבין את הטענה שלך, מה זאת אומרת "מי אמר שהם לא יסתמכו על השידור בהחלטות שלהם"?!
    אם מדובר היה בשופט ביוני עם 6 עיניים שיכול לראות את מהלך המשחק ובו זמנית להסתכל על המסכים באצטדיון
    אז היה הגיון במה שאתה אומר, אבל השידורים במסכי ענק אינם כוללים הילוכים חוזרים אז איך בדיוק השופט
    יוכל להסתמך על השידור?!

והדבר לא ישנה דבר, מי שבא למגרש צופה על מה שהולך על המגרש ולא על המסכים ובכל
    מקרה כיום יש שריקות על כל החלטה של השופט, בין אם היא מוצדקת או לא מוצדקת, כך אין סיבה שהמסכים ישנו משהו בנושא.
    בכל מקרה, שאני אבין, אתם מנסים להמציא כאן את הגלגל מחדש? הרי הדבר עובד במקומות אחרים בעולם ואם זה לא הוכנס עד עכשיו כאיסור בחוקי אופ"א אז אין סיבה שהדבר יהווה בעיה.

מה שכן, עם איך שהדברים בארץ מתנהלים, אפילו כריזה לא יודעים לכבות ולהדליק כראוי, במשחקי הידידות של הנבחרת הצעירה
    אשר נערכו באצטדיון ראש הזהב, התנגן שיר של אייל גולן בזמן שהשחקנים עלו על הדשא ואף אחד לא דאג לכבות זאת
    כך שהשיר המשיך להתנגן במקביל להשמעת ההמנון של הנבחרת האורחת.
    אז אני לא אתפלא אם תהיה איזו "פליטה" לא נעימה של הילוך חוזר, וגם זה במידה ובכלל יצליחו לארגן מלכתחילה שידור של המשחק על המסכים.

13. גיל פ Member

14. it700 Member

אחלה תמונות תודה רבה!
    אני שמח שהתחילו לעבוד יותר על היציעים היציע המזרחי נראה יפה מאוד
    ראיתי ששמת באתר לוח זמנים, איך אתה חושב הבנייה ביחס ללוח הזמנים? (מה הקדימו ובמה הם מאחרים)

15. גיל פ Member

עקרונית את היציע המזרחי התחתון היו אמורים לסיים כבר מזמן, אבל את ה-10 שורות האחרונות עדיין לא הניחו. כנראה שבכוונה השאירו את זה לשלב מאוחר יותר.
    יש עיכוב מסוים בבניית החיבורים בין עמודי הוי לתושבות. העבודות החלו בחודש ספטמבר, כלומר עברה כמעט חצי שנה ובמזרחי סיימו רק 5 חיבורים מתוך 10 (4 חיבורים הנוספים בבנייה). אם כי בחודשיים האחרונים האיצו את העבודות הללו ונראה כי תוך חודש וחצי כולם יהיו מוכנים.
    2 חיבורים נוספים נמצאים בבנייה ביציע הצפוני.
    סה"כ אמורים להיות 32 כאלה, כלומר עבודה על 21 מהם עדיין לא החלה. זה די מדאיג, אם קצב ההתקדמות הזה יימשך אותו הדבר, ייתכן עיכוב של מספר חודשים, מה שיעכב גם את בניית הגג ומועד פתיחת האצטדיון..

בוא ניקח את החלק המפגר ביותר באצטדיון- היציע הדרומי מערבי שרק לפני חודש החלו העבודות עליו. היציע הצפוני הדומה לו (אם כי קצת גדול ממנו) היה באותו השלב בחודש יוני. כלומר עברו 8 חודשים. לכן אפשר להניח שהיציע הדרומי יהיה בשלב של הצפוני כעת רק בעוד חצי שנה (הפחתתי חודשיים כי הוא קטן יותר), כלומר בסוף אוגוסט, וזה עוד לפני שהונחה עליו טריבונה, החלו עבודות הגג והונחו המושבים, עבודות שיימשכו לפחות חצי שנה, כלומר לא לפני פברואר..וזה לפי דעתי במקרה הטוב, במידה ולא יהיו עיכובים..

בייציע המערבי מתבצעות כעת עבודות על הקומה הפנימית השלישית והרביעית. רק עוד חודש תסתיימנה העבודות על הקומה השלישית כולה. הקומה הרביעית תהייה מוכנה רק בעוד 3-4 חודשים. קומות 5 ו-6 קטנות יותר משמעותית והעבודות על שתיהן תימשכנה 4-5 חודשים. כלומר רק עוד 8 חודשים תסתיימנה העבודות על השלד של היציע המערבי, באזור חודש אוקטובר. כמובן שמדובר פה בעיכוב משמעותי, כי בתוך חצי שנה עד למועד הפתיחה המתוכנן לא יספיקו לסיים את שאר העבודות..

כמובן שמדובר בהערכות בלבד. אם כי להערכתי כרגע יש עיכוב של חודש-חודשיים בפרויקט כולו.

יונה יהב יכול להמשיך ולומר שהאצטדיון יהיה מוכן עד סוף השנה, הוא חי בסרט...יהיה מצוין אם האצטדיון יהיה מוכן בתאריך היעד שנקבע- 15.03.2013. האם זה ייקרה? אני בספק...

מצב נושא:
הנושא נעול.