איצטדיונים בישראל: האצטדיון החדש בב"ש בדרך

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י עומר, ‏14/7/08.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. ~Omri~ Member

זה עדיף מלבנות שני יציעים גדולים אחד מול השני כמו בפ"ת. כמובן שהיה עדיף אם היו מחברים את היציעים, אבל מה שהם הולכים לבנות לא כ"כ גרוע. אני דווקא די מחבב את זה.

2. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

נכון שכמעט כל דבר שיבנו עדיף מ'וסרמיל', אבל זו לא סיבה למה לבנות אצטדיון שמרגיש מנוכר רק כשמתבוננים בהדמיה שלו. חבל שהיציעים לא מחוברים ואני לא מצליח להבין למה לא תכננו את זה ככה מלכתחילה.

3. צ. שיף Member

דבר ראשון גם אצטדיונים קטנים יכולים להיות חדשים. תהיה בטוח שיש הרבה קבוצות שרובן אולי לא מליגת העל אלא מהלאומית ומטה שהיו שמחים לאצטדיון ביתי חדש ובעצם אפילו בליגת העל יש קבוצות שהיו רוצות לקבל אצטדיון ביתי חדש (למשל בני יהודה שכבר עכשיו לפני השיפוץ בלומפילד גדול עליה) או משודרג (למשל האצטדיון בקריית שמונה שזקוק לקירוי היציעים, בניית חומות שיחסמו קצת את הרוחות ושדרוג היציע הישן).

בנוסף לזה נכון שיש קבוצות שלא מושכות מספיק קהל אבל עדיף לשקול איחוד קבוצות מאשר ביטול תוכניות בנייה. למשל בירושלים מצפים מזמן שהפועל ירושלים והפועל קטמון יאוחדו לקבוצה אחת והמצב הנוכחי של קבוצות כמו אלו של פתח תקווה ורמת גן מעורר את השאלה האם לא כדאי לבנות קבוצה עירונית מאוחדת עם אצטדיון ביתי אחד, קהל אחד, מגרש אימונים אחד, צוות הנהלה אחד, תקציב משותף אחד גם אם בינתיים קיימת יריבות חזקה בין הקבוצות שבפועל החלישה את שני הצדדים. מ.ס. אשדוד יכולה להיות מודל לעוד קבוצות ויש לא מעט קבוצות אלמוניות שמשחקות בערים בהם יש קבוצות מוכרות יותר בליגת העל. נכון שאיחודי קבוצות מורידות את מספר המשחקים הביתיים אבל תמיד אפשר להוסיף עוד מחזורים וסביר גם שהקבוצות המאוחדות יביאו גם יותר קהל.

דבר שלישי, כבר לא מצפים כאן להקים אצטדיוני ענק. מצפים כאן להקמת אצטדיונים מודולאריים שניתן יהיה להרחיב אותם בצורה מהירה, גמישה וזולה יחסית ושיהיו עם יציעים קרובים לדשא, קירוי גג, שירותים תקינים ועוד דברים שאלמנטרי לבקש מטעם האוהדים.

דבר אחרון, במקום לתכנן עוד ועוד אמפיתיאטרונים גדולים כמו אלו שצפויים לקום בשנים הקרובות באשדוד, באר שבע וראשל"צ, ניתן להשקיע את התקציבים בשדרוג האצטדיונים. נגיד בראשל"צ רוצים לבנות אמפי שיכיל עד 20,000 צופים. למה במקום זה לא לדאוג שהאצטדיון העירוני יכיל ב3 יציעים 20,000 מקומות? ככה האצטדיונים יהיו מלאים לא רק במשחקי כדורגל. לידיעתך ש"ס למשל כבר אירגנה כנסים גם באצטדיון טדי וכבר היו מי שאמרו שאם לא ישחקו בשבת אז גם הרבה אוהדים דתיים יגיעו למשחקים, גם כמות הצופים במשחקים בטלוויזיה תגדל (ואיתם תקציבי הפרסום וגובה עלויות השידור שיהיה אפשר לדרוש מערוצי הטלוויזיה) וגם חוגים חרדים נוספים ירשו לעצמם לערוך כנסים באצטדיונים שלא יתויגו עוד כמחללי שבת.

נערך לאחרונה ב: ‏26/1/12
  4. אלי מתחן Member

אומרים את זה כדי שישנו את ימי המשחקים, אין שום הבדל בין כמות הצופים באמצע שבוע לבין כמות הצופים בשבת, להיפך, משחק לא אטרקטיבי בשבת מושך יותר צופים מבאמצע שבוע.
    איצטדיון הרבה יותר יקר לתחזוק מאמפי תיאטרון, לא צריך להחזיק דשא ירוק ומקוצץ, לא להשקות שום דבר, רק לטפח לפני הופעה וזהו.

לא כדאי לבנות קבוצה עירונית כי המודל הזה הוכח ככישלון. אשדוד מהעיר הרביעית הכי גדולה בישראל בקושי מביאה 5,000 צופים למשחק. מועדון בלי מסורת הוא לא מועדון, אי אפשר לבטל את זה רק בשביל כמה שקלים.
    אני אישית חושב שזה תיכנון איצטדיון מדהים, יציעים קטנים וקרובים לדשא, גג על כל האיצטדיון, אם הוא יצא לפועל כמו שזה בתמונות העיר ב"ש הרוויחה בגדול.
    האיצטדיון בב"ש לא אמור להתרחב וזה בסדר גמור. הסיכוי שבעתיד הקרוב יהיה צורך בבאר שבע ליותר מזה הוא מזערי. הוא גדול יותר מוסרמיל ששירת את הפועל ב"ש בלי בעיה (רק מבחינת כמות) במשך הרבה שנים.

5. Torph Member

נראה לי שהבנת ממני שאני נגד בניית איצטדיונים.... אני האחרון שיהיה נגד. אני סובל מהאיצטדיון בקופסא כבר המון שנים ורק מחכה שיפתחו את האיצטדיון החדש בנתניה. פשוט קראתי פה הרבה תגובות של אנשים שמתלוננים שאיצטדיונים של 15 אלף לא מספיקים ואין מחשבה על העתיד. אבל החשיבה פה היא הפוכה, איצטדיון של 40 אלף צופים לא יביא לך 40 אלף צופים אלא השקעה ארוכת טווח ותיקון של נזקים מתמשכים שעשו פה לציבור אוהדי הכדורגל כבר למעלה מעשרים שנה. קודם שיהיו פה איצטדיונים ראויים אפילול5 אלף צופים ואז אולי הקהל יחזור.

6. itay7 Member

אני מאוד מקווה שההדמיה של בלומפילד היא לא אמיתית, אחרת צריך לפטר את מי שעשה אותה. מאיפה בדיוק אמורים להיכנס לשערים 10-11? מהשמיים? ומה עם איזה מדרכה בשביל לעבור לצד האצטדיון? לא צריך... אני בכלל לא רוצה לחשוב על המעבר מאחורי יציעים 13-2, שכבר עכשיו צר בצורה מדאיגה, מה יהיה אחרי שהכיסוי ייקח הרבה יותר מקום מעכשיו?
    טוב נו, לצייר שטויות שבמילא לא יהפכו למציאות לא עולה כלום...

7. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

ההדמייה הזאת דווקא נראית מדהים רק חבל שהא לעולם ועד תישאר על הנייר...

מה גם שהיא לא רלוונטית כי עושים את ההרחבה של 5 ו-11 ל-18 אלף.

מה כן היה רלוונטי? אם היו עושים קומה שניה לבלומפילד בשביל להגדיל אותו לאיזור 25-30 אלף כמו שהוא באמת צריך להיות (עם כל הכבוד אם בחיפה יש איצטדיון של 30 אלף אז בת"א צריך להיות של 50 אלף) ואז לעשות את הגג הזה...

8. crazyblue5 למען האיש עם המגל והפטיש

גם בתל אביב יודעים - איצטדיון ראש הזהב.

http://www.ynet.co.il/PicServer2/13062011/3710228/33_gd.Xxx

9. abcd Member

כל הכבוד לכם אבל לדעתי כמו שמישהו כבר אמר פה בדיון הזה מתישהו לדעתי אתם עושים טעות עם "ראש הזהב" ו"איצטדיון סטלמך" היה שם שנתפס הרבה יותר בקלות אצל האנשים. אבל בכל מקרה בהצלחה עם זה

10. crazyblue5 למען האיש עם המגל והפטיש

אולי אתה צודק, אבל איצטדיון סטלמך נשמע פחות טוב.

איצטדיון ראש הזהב יתפוס, אנחנו לא ממהרים לשום מקום
    השם כבר מתחיל לתפוס לא רע, השדרים בטלויזיה מזכירים את זה התקשורת הכתובה מזכירה את זה
    וגם קהלים שבאים לשחק בפ"ת יודעים שהם באים ל"ראש הזהב"

אני אגלה לך סוד? גם ברכבת ישראל האיצטדיון נקרא ראש הזהב http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

11. זכאי Member

אנשים שהיו אתמול בטדי יכולים לעדכן?
    מה קורה עם החלפת השורות הראשונות? ממשיכים "לטפס" למעלה או שעצרו את זה?

12. HapoelFan ואיפה שתגידי אני מתייצב

מה קורה עם האצטדיון בנתניה?

13. katamoni Member

השלב הראשון של התקנת הכיסאות המתקפלים בשורות החדשות הסתיים.

התקנת שאר המושבים החדשים בשורות העליונות תתחיל כשתסתיים העונה.

בנוסף אתמול אפשר היה לראות שכבר התחילו לצקת יסודות בטון ליציע הדרומי.

14. גיל פ Member

עדכונים מהאצטדיון בחיפה:
    ביציע המזרחי הונחו לראשונה מספר שורות במפלס השני.
    ביציע המערבי החלה בניית הקומה הפנימית הרביעית (בחלקו המרכזי של היציע).
    כמו כן החלה בניית החלק המערבי של היציע הדרומי.

15. it700 Member

גיל תודה על העדכונים! אתה יודע אולי מה נסגר עם השידור חי מהאצטדיון? כבר איזה חודשיים שלושה זה לא עובד....

מצב נושא:
הנושא נעול.