איצטדיונים בישראל: האצטדיון החדש בב"ש בדרך

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י עומר, ‏14/7/08.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. crazyblue5 למען האיש עם המגל והפטיש

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx
    אוווווווו אתה לא מבין כמה זה הרגיז אותו

הוא השתולל ביציע הכבוד על הנהלת הקבוצה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx

ובכל המשחקים זה ככה... גם במשחקים של גביע הטוטו הסמלים היו כאלה
    רק במשחקים של הנבחרות היו סמלים נורמליים

2. Maccabi_Haifa Member

אני ממש לא מסכים עם מה שכולכם אומרים כאן
    דווקא במדינה כמו שלנו יש מקום לאצטדיון לאומי שיהיה זהות לנבחרת
    ברוב המדינות הקטנות יש אצטדיונים לאומיים ראו דוגמא סקוטלנד, ווילס, דנמרק, אוסטריה..
    דווקא במדינות כמו גרמניה וספרד אין טעם בכך כי רק בגרמניה יש אולי 20 אצטדיונים שיכולים לשמש אצטדיונים לאומיים לכל מדינה, מה גם שקשה להציב אצטדיון לאומי במדינה כזאת בגלל המרחק ורצוי לפזר את המשחקים ברחבי הארץ.
    ישראל כן צריכה אצטדיון לאומי בלי תלות מאף אחד מצדי שיעשו אותי בתל אביב ושיהווה גם בית למכבי והפועל(כמו בבוקרשט).. מביאים מאמנים כועסים על השחקנים לא הגענו 40 שנה לטורניר בין לאומי.. אל תשכחו שאין לנו בית רמת גן זה אצטדיון הכי לא ביתי שיש הוא לא מהווה שום יתרון ביתיות על שום נבחרת אחרת וגם בלומפילד זה קטן מדי למשחק כל כך חשוב כמו נגד יוון, הנבחרת שלנו כל הזמן תלויה באצטדיונים אחרים, עכשיו בטח היא תארח במושבה.
    איזה כבוד עצמי יכול להיות לנבחרת ככה? תביאו את קאפלו כל עוד אין בית יציב וקבוע לנבחרת כל כך חשובה לעם כל כך חשוב אנחנו לא נעפיל גם עוד 20 שנה

3. אלי מתחן Member

שטדי יהיה איצטדיון של 30 אלף מקומות, הוא אחלה בית לנבחרת ישראל.

4. LIVERPOOL87 Member

עם זה שרמת גן הוא האצטדיון הכי פח בעולם אף אחד לא חולק עלייך.
    העניין הוא עלות לצד שימושיות, ואין למכבי והפועל מה לחפש באצטדיון של 50 אלף עם כל הכבוד להן שהן קבוצות גדולות והכל.

הבאת לדוגמא את נבחרת גרמניה, ואזכיר באותו הקשר את נבחרת ספרד.
    שתי הנבחרות הטובות בעולם היום לדעת רבים ואין להן בית קבוע.
    למה אתה מתנגד למשחקים ברוטציה בסמי עופר\טדי ולמשחקים מול הקטנות ביותר בלומפילד?

5. ~Omri~ Member

הבעיה היא כסף. כמעט כל עיר נתקלת בקשיים להרים פרוייקט לבניית אצטדיון, ועד שהפרוייקט סוף-סוף יוצא לדרך, צצות כל מיני בעיות בדרך. פשוט חבל על הכסף במקרה הזה. כמה משחקים כבר ישחקו בו בעונה? עשרה משחקים בלחץ? כמו כן, הופעות אפשר לעשות גם בכל אצטדיון אחר. אין צורך לשפוך מיליונים שגם ככה אין פה.

כמו כן, כפי שכתבו גם לפני, אצטדיון של 50 אלף גדול על התל אביביות ועל כל קבוצה אחרת בארץ (גם עבור משחקי ליגת האלופות). האמת שגם עבור הנבחרת שלנו תכולה של 50 היא יחסית גדולה. נכון שבמקרים רבים בעבר ר"ג התמלא, אך התקופות השתנו, וכיום הקהל פחות מחובר לנבחרת.

תכולה של 30 היא תכולה הולמת, ואם ביום מן הימים יבנו בת"א אצטדיון כזה, זה יהיה מעולה. גם אם זה לא ייצא לפועל, עדיין יהיה את סמי עופר וטדי עבור משחקי גדולים ואת שאר האצטדיונים (בלומפילד, נתניה, פ"ת וב"ש) עבור משחקים קטנים יותר. אצטדיון לאומי מודרני זה לוקסוס שהמדינה שלנו לא יכולה להרשות לעצמה. עדיף שהכסף יילך למקומות חשובים יותר.

נערך לאחרונה ב: ‏16/1/12
  6. amirb91 משתמשים של כבוד היכל התהילה

אם יהיו מגרשים חדשים לדעתי בכלל צריך שהנבחרת "תטייל" בכל הארץ, שבכל משחק תשחק במגרש אחר, ככה תקרב את כל האיזורים לנבחרת ותחשוף אנשים שלא יכולים להגיע למשחקי נבחרת כשזה באיזורים אחרים

7. זכאי Member

רצו לבטל לחיילים את הזכות לסוע באוטובוסים בחינם כדי לחסוף כסף ואנשים חושבים על מותרות כגון איצטדיונים?
    מצטער, אני מאוד בעד איצטדיון לאומי חדש, אבל רק אם יש ספונסר או גורמים פרטיים, או שטחי מסחר שנמכרים כדי לממן אותו. שלא יצא שקל מקופת המדינה!
    יותר מזה, ברגע שסמי עופר וטדי מוכנים, אני חושב שאין טעם בכלל שאיצטדיון רמת גן ימשיך להתקיים. אפשר להרוס אותו ולמכור את השטח ובכך להכניס כסף. אף אחד הרי לא יצטרך את קמת גן ברגע ש3 האיצטדיונים שציינתי יהייו מוכנים. הבעיה היחידה שאני רואה זה מה יקרה אם יהייה גמר גביע בין חיפה לבית"ר, אבל דיה לצרה בשעתה... זו בעיה קטנה שיהייה אפשר לפתור (ישחקו בבלומפילד לעיני 18 אלף, לא יקרה כלום)

8. crazyblue5 למען האיש עם המגל והפטיש

כשמכבי ת"א שיחקה ברמת גן והגיעה לחצי גמר וגמר מישהו דאג להעביר את המשחקים למקום אחר?

אז יהיה גמר בין מכבי חיפה לבית"ר בטדי או בסמי עופר לא יקרה כלום.

כל עוד חלוקת הכרטיסים תהיה שווה אין שום בעיה.

9. צ. שיף Member

אני כן חושב שכדאי לשקול הקמת אצטדיון כדורגל לאומי גדול שלא מזוהה דווקא עם ערים מסויימות וקבוצות עירוניות (של הערים חיפה, ירושלים, תל אביב וכו') וסביר גם שכדאי להקים אותו במרכז הארץ והכוונה לא לראשון לציון.

כדאי אבל לכלול כמה תנאים בהקמה. למשל אני נגד בניית אצטדיון לאומי חדש באותו חור צפוף ברמת גן (שעוד רצו לצופף עליו עוד כמה מגדלי משרדים שיעזרו לממן את הבנייה) אלא בעד שיקצו קרקע במחיר זול ואפילו חינם למשל בפארק שרון-איילון לאצטדיון לאומי גדול עם חנייה בשפע ואפילו תחנת רכבת ולצידו מקום לקריית ספורט עתידית שלמה או מרכז תערוכות או כל מה שאין לו מקום היום בתוך הערים בלי לתת לערים בגוש דן לשדוד ארנונה ולהשתלט על ניהול האצטדיון הלאומי ועל הזהות שלו. אני בטוח שעיריית רמת גן תמצא מה לעשות בשטח האצטדיון הלאומי הישן בין אם זה יהיה הרחבת קניון איילון, הקמת אצטדיון כדורגל עירוני קומפקטי חדש, בניית מגדלי משרדים לשדידת ארנונה או תוספת כמה דונמים לפארק איילון מהצד של רמת גן.

תנאי נוסף כדאי לשלול את התוכנית שהייתה להקמת אמפיתיאטרון גדול באזור החיריה שאמור להכיל עד 50,000 מקומות וגם לאסור על המשך קיום הופעות ענק בפארק הירקון בתל אביב כדי להביא את רוב אותן הופעות פוטנציאליות עתידיות לאצטדיון הלאומי העתידי. (סביר להניח שההגבלות יביאו להזזת הופעות מפארק הירקון גם לאתרים אחרים מחוץ לאזור גוש דן).

בנוסף אני לא חושב גם שהסיפור נגמר רק בכדורגל. למשל בשנים האחרונות בולטת חשיבות היתר שנתנו להיכל נוקיה שמייצג מאוד את העיר תל אביב ומכבי תל אביב כהיכל ביתי. נכון שהקמת אולם הארנה בירושלים ובהמשך אולמות של לפחות 5000 מקומות בערים אחרות יאפשרו קצת פיזור משחקים אבל עדיין הגיע הזמן להקים באזור המרכז ארנה של לפחות 15,000 מקומות עם חנייה בשפע שלא מזוהה עם עיר וקבוצה ומתאימה לאירוח הופעות ומשחקים במסגרת אירופאית.

10. ChelseaPensioner משתמשים של כבוד היכל התהילה

הם לא באמת רצו למנוע מחיילים את הזכות לתחבורה ציבורית בחינם, אבל איתך אין ספק שהם השיגו מה שהם רצו...

11. Gianluigi Buffon Campione d'Italia

אז מה הם רצו לעשות? בולשיט...

12. צ. שיף Member

אתם מתווכחים אם צריך בכדורגל אצטדיון לאומי יחיד בגוש דן או לנדוד משחקים ל"פריפריה" כלומר בירת הצפון חיפה או בירת המדינה ירושלים. ההגמוניה של היכל נוקיה בכדורסל גם תתערער כשתושלם הארנה בירושלים. אבל אתם לא שמים לב כמה תחומי ספורט נדחפים באופן כללי לפריפריות ולא לאחת הערים הגדולות שקצת יותר מתכננות מתקני ספורט והכוונה פחות או יותר לירושלים, ת"א, חיפה, נתניה, ראשל"צ, אשדוד ובאר שבע וכמה ענפים אחרים מרוכזים רק בערים הגדולות ולא בפריפריה.

רוצים לתרגל סקי בכאילו? סעו לגלבוע. תרצו מירוץ סוסים? גם לגלבוע. מרוצי מכוניות? חצרים בצפון הנגב. מסלול רכיבה בינלאומי שהוכשר לאופני הרים? סעו לחיפה. החלקה על קרח כל השנה? מעלות, מטולה ואילת. גולף? רק בקיסריה. טניס? ברובו ברמת השרון. אימוני חתירה? רק בירקון בתל אביב. בריכת שחייה אולימפית מאושרת לתחרויות בינלאומיות? בינתיים רק בוינגייט.

זאת מגמה טיפשית של הרחקת רוב הציבור מענפי הספורט והבילוי האלה בגלל שאינם קיימים בערים הגדולות. זה לא שיש לי בעיה עם כל מקצוע ספורט שנודד כמו למשל גלישת רוח או תחרויות שיט שנעשה גם בחיפה גם בתל אביב וגם באילת ומקומות נוספים. אבל למה יש ענפים שמרוכזים רק במרכז ואחרים רק בפריפריה למה אי אפשר גם וגם. מה רע להקים עוד מסלול גולף למשל בעוטף ירושלים, להכשיר מסלולי אופני הרים בהרי ירושלים או נחל באר שבע היבש או להכשיר באחד העמקים שסביב ובתוך ירושלים מתחם לאימוני ותחרויות חתירה סטייל הירקון (ומתי אגב יוכשר גם מסלול כשיר ליד הקישון בחיפה וליד אשדוד ובעוד ערים מרכזיות יותר). למה קשה להקים עוד מתחמי סקי מלאכותי ליד אילת, ירושלים וערים גדולות אחרות שיש לידם כמה צלעות הרים. למה בערים הגדולות מתחמי החלקה על קרח הם עונתיים בלבד. מה רע אם גם בפארק איילון שרון יוקם היפודרום למירוצי סוסים ואפילו מסלולי מירוצים למכוניות. תנו לגוון את ענפי הספורט גם ליד הבית.

נערך לאחרונה ב: ‏17/1/12
  13. זכאי Member

חברים, מישהו יודע כמה עלתה בניית היציע החדש בקריית שמונה לפני 3 שנים?

14. זכאי Member

אני אסביר למה שאלתי:
    אני מניח שהקמת היציע הזה עלתה באיזור ה30 מיליון שקל, אין סיבה שהיא עלתה יותר.
    האיצטדיון בקריית שמונה, כיום, נראה זוועה. היציע החדש הוא יציע טוב. הוא לכל אורך המגרש, יש רחבת כניסה גדולה מתחת ליציעים שבה ממוקמים המזנונים והשירותים, יש מספיק כניסות והוא נוח. אבל היציע הישן הוא פשוט זוועה, לא סימטרי, לא נוח, צפוף, ממוקם בצורה מאוד מוזרה ולא במרכז המגרש...
    עכשיו, קריית שמונה, ככה זה נראה, בדרך לאליפות. אם זה יקרה, אני מאחל לה שתעלה לליגת האלופות, ובשיטת פלאטיני זה לא חזון שכ"כ רחוק מהמציאות. אם זה יקרה, אנחנו מכירים את שירצקי, האיש חכם ומשקיע בתבונה. הוא אוהב להשקיע את הכסף בתשתיות, אקדמיות. אני מאוד אשמח אם וכאשר ביום שבו קריית שמונה תעפיל למפעל האירופי ותכניס עשרות מיליונים, כמה עשרות מתוך אותם מיליונים יוקצו להקמת העתק של היציע החדש על חשבון היציע הישן בקריית שמונה! אפשר גם יהייה להוסיף תיחום לתא כבוד באמצע. זו לא צריכה להיות השקעה גדולה בכלל וזה ישדרג את האיצטדיון של אלופת המדינה שבדרך בלי היכר! והכל מכספי הקבוצה עצמה, בלי השקעה ציבורית. זה יכול להיות נהדר.
    אבל מה, רק חבל שאנחנו מדברים על כל זה בד בבד כשרואים את מיעוט הקהל במשחקי קריית שמונה!

15. ~Omri~ Member

זה אצטדיון עירוני. לא נראה לי שהקבוצה תשקיע סכומים מטורפים בעניין הזה. אני נווטה להאמין שאם יהיה שינוי כלשהו באצטדיון, הוא יבוא לידי ביטוי בהוספת יציע מאחורי אחד השערים, ולא בבנייה מחדש של היציע המרכזי. אסתטיקה לא בעדיפות ראשונה אצלנו בארץ.

מצב נושא:
הנושא נעול.