איצטדיונים בישראל: האצטדיון החדש בב"ש בדרך

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י עומר, ‏14/7/08.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. crazyblue5 למען האיש עם המגל והפטיש

פ"ת היא עיר מטונפת ואני לא ארחיב יותר שלא תקראו לי גזען.

לא רק בספורט, עיר מגעילה עם תושבים מפגרים.

2. ~Omri~ Member

אינפקציה כתבו על זה שיר.

3. crazyblue5 למען האיש עם המגל והפטיש

הלוואי וזה היה נשאר ערסים זקנות ובני עקיבא.

היום אנחנו תקועים עם אתיופים, רוסים וחרדים מפגרים
    וכמובן ערסים וזקנות.

חוץ מזה השיר קלאסיקה.

4. אדום עולה Member

מתוך ידיעות אחרונות:
    - השיפוץ בבלומפילד עשוי להידחות. תפנית מפתיעה עבור הקבוצות מת"א שכבר החלו בחיפוש אחר מגרשים חלופיים לקראת העונה הבאה בשל השיפוץ הצפוי בבלומפילד.
    מנכ"ל היכלי הספורט, נדב גרינשפן, עידכן לאחרונה את ראשי הקבוצות לגבי אפשרות בדבר דחיית השיפוץ.
    גרינשפן ביקש מראשי מהקבוצות שלא לסכם עדיין על אירוח משחקים באצטדיונים אחרים מאחר שיתכן שבלומפילד יהיה פנוי.
    ההחלטה צפויה להתקבל בימים הקרובים, ככל הנראה עם שובו של ראש עיריית ת"א, רון חולדאי, מחו"ל.
    התוכנית המקורית הייתה לבצע שיפוץ בשני שלבים- הרחבה ל18 אלף מקומות ישיבה ומאוחר יותר ל25 אלף.
    העירייה כבר הקציבה והעבירה 25 מליון שקל לטובת העניין, כפי שסוכם בינה לבין היכלי הספורט, אלא שעכשיו מתברר כי הסכום עשוי שלא להספיק.
    השינוי בחשיבה הגיע אחרי ישיבת דירקטוריון של היכלי הספורט, בה הוצגו העלות מול התועלת, והובן כי למרות שהשיפוץ המקורי בבלומפילד אמור להתחיל ביוני ולהסתיים עד פברואר 2013 מדובר באיבוד עונת הכדורגל כולה.
    בהתחשב בכך שלאחר מכן מתוכנן שלב נוסף בשיפוץ שישבית שוב את האצטדיון, שוקלים כעת בהיכלי הספורט לבקש מהעירייה תקציב של 70-80 מליון שקל לשיפוץ כולו במטרה לסיים את כל השלבים במהלך העונה הבאה.
    "הסיכוי שיתקבל תקצוב נוסף קלוש", אמרו אתמול גורמים שונים בעירייה.
    יש לציין כי קיימת מחוייבות לא רשמית מול ההתאחדות לשיפוץ בשל אירוח היורו עד גיל 21 בקיץ 2013, כשבכל מקרה, מה שברור הוא שתשתיות המחויבות לעמוד בתקני משרד התמ"ת ישופצו ללא קשר להחלטה בנוגע להליך כולו.
    מחזיק תיק הספור בעיריית ת"א, אלון סולר, הגיב אתמול: "תקציב שיפוץ בחומפילד כבר הועבר, וכרגע אין שינוי".

5. זכאי Member

תוכנית להרחבה ל25 אלף? איפה בדיוק? קומה שניה ב2 ו13 או ב7 ו8?

בנוגע לעכו, המגרש הוא בסדר יחסית למה שצריך שם. הלוואי לכל הקבוצות בסדר גודל הזה היה איצטדיון כזה. רק הגג שם הוא פשוט בדיחה מהלכת. אם אין קירוי מאחורה, הוא לא מכסה פשוט כלום בזמן גשם. למה הוא גבוה כ"כ? הגשם ייכנס מאחורה ומקדימה.
    אגב, כמה עלה האיצטדיון בעכו? המושבה עלתה 200 מיליון שקל נכון?

6. ~Omri~ Member

האצטדיון בעכו עלה כ-50 מיליון שקל. נכון שהתכולה שלו תואמת את הצרכים של קבוצה בסדר גודל של עכו, אבל זה אומר שצריך לבנות אותו בצורה חובבנית. הפיצול של היציע המרכזי לשלושה בלוקים הוא צעד מטופש שמראה שלמתכנני האצטדיון אין ניסיון בתכנון אצטדיונים. לשם מה זה נחוץ? הרי גם ככה לאוהדי הקבוצה היריבה יש יציע משלהם אז למה ההפרדה? מעבר לעבודה שזה מכער את האצטדיון, זה פוגע באווירה, היות שבמקום שיהיה גוש של אוהדים, הם יתפזרו על פני שלושה בלוקים. בכל מקרה, אני בספק אם אפשר יהיה בעתיד לחבר את שלושת החלקים, היות שהם לא נבנו בצורה מקבילה.

גם עניין הגג בעייתי. בבלוק האמצעי של היציע המרכזי הגג לא מכסה את כל היציע, כמו גם ביציע האורחים. הגג כאמור גם לא סגור מאחורה מה שיכול לגרום לחדירה של מים. ברור שגשם גם יכול לחדור בזוויות נוספות, דבר שלגג אין יכולת למנוע אותו, אבל הייתה אפשרות לסגור אותו מאחורה בעלות לא אסטרונומית, אז למה לא בעצם?

להלן הכתבה על בלומפילד:
    http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4170527,00.html

נערך לאחרונה ב: ‏3/1/12
  7. Nike2013 Member

יש גם ב- ONE כתבה על זה.

בכ?א, תזכרו מה שאני אומר.. במידה ולא יבוצע השיפוץ כמתוכנן ליורו, אני בספק
    בכלל אם בעתיד יבוצע שיפוץ כזה או אחר..

אני חושב שבלומפילד אולי האצטדיון היחידי בארץ שצריך הרחבה, שכן משחקות שם
    שתי תל אביביות שיש להם כמות לא קטנה של אוהדים. הדרבי התל-אביבי מסוגל להביא
    הרבה יותר מ- 14,000 אלף אוהדים, אני חושב שתסכימו איתי.

את בלומפילד נחוץ להרחיב...

8. אדום עולה Member

האצטדיון בעכו למרות שהוא חדש הוא על הפנים.
    מבחינת מקומות ישיבה, יש מספיק וזאת לא הבעיה.
    הבעיה היא באיך שבנו את האצטדיון, 3 בלוקים נפרדים והגג לא מכסה את כל היציע.

בקשר לבלומפילד גם אני לא לא ידעתי שיש תוכניות ל25 אלף מקומות עד הכתבה הזאת, ובאמת מענין איך חשבו לעשות את ההרחבה.
    אבל כנראה שלא יהיו 25 אלף מקומות, ויהיו רק 18 אלף, שזה לא מספיק ו25 אלף לדעתי היה עונה על הדרישות של שתי התל אביביות.

9. katamoni Member

מעניין אם השיפוץ של בלומפילד יהיה לפי התמונה מתוך העיתון ששמתי 2 עמודים קודם.....

10. האיש והאדום Member

נראה שתל אביב בראשות רון חולדאי לא רוצה להשקיע בספורט, 3 קבוצות על אצטדיון אחד עוד 2[ביתר שמשון ויפו] על אצטדיון שעבר זמנו וגם בכדורסל אני זוכר עוד את ההבטחות להפועל אחרי הריסת אוסשיקין.

11. amirb91 משתמשים של כבוד היכל התהילה

כל עוד חולדאי ראש עיריית ת"א אז אתם לא תראו מגרשי ספורט חדשים אלא רק בניינים גבוהים.. מנהטן בישראל זה מה שהוא רוצה וכל הזמן מפמפם על זה

12. Luis Suárez Member

זהו שבמנהטן יש לך את המדיסון סקוור גרדן. אם הוא היה רוצה מנהטן הוא היה משקיע גם בספורט.

13. amirb91 משתמשים של כבוד היכל התהילה

את זה תספר לו...

14. אלי מתחן Member

גם בתל אביב יש את יד אליהו.

15. צ. שיף Member

נכון שתל אביב-יפו יכלה להציג הרבה יותר מתקני ספורט משודרגים כולל לפחות שני אצטדיוני כדורגל (נגיד אחד 8,000 והשני 30,000) וגם נראה שאם היו מגדילים את נוקיה ל15,000 היו דורגים למלא גם אותו אבל לגבי הפועל אוסישקין התוכנית להרחבת הדר יוסף ל3000 ובעתיד אולי בניית אולם חדש של 3000 לפחות עדיין קיימים ועומדים ליישום. אבל אני מזכיר לכם שעיריית תל אביב משקיע בפרוייקטים אחרים כמו טיילות ארוכות ושיפוץ התיאטרונים והמוזיאונים בעיר. למשל עכשיו אחרי שהבימה הושלם והיכל התרבות בשיפוצים היא גם עומדת להשקיע בשדרוג תיאטרון בית ליסין.

מצב נושא:
הנושא נעול.