איצטדיונים בישראל: האצטדיון החדש בב"ש בדרך

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י עומר, ‏14/7/08.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. kfiros Member

אני חושב שדי יומרני להגיד שהגג של טדי יהיה כמו הגג בליל. בשביל קונסטרוקציית גג כזו צריך לשנות את החיצוניות של האיצטדיון מן היסוד בעלויות עתק, יהיה הזוי אם ביום מן הימים יחליטו להרחיב שוב את טדי, לפרק את הגג ועשרות מיליוני הדולרים ירדו לטמיון. לדעתי יהיה משהו הרבה יותר צנוע אבל ימים יגידו.

בעניין אחר, אתו"ס שאמורה לקבל את זכויות הניהול של איצטדיון סמי עופר הודיעה שצבע הכיסאות שנבחר הוא אפור בהיר ובחלקו אפור כהה. זאת על מנת ליצור נייטרליות ולא לאפשר סימני היכר לקבוצה כזו או אחרת. הפועל חיפה (הודגש פעם נוספת) תשחק באיצטדיון החדש ולא תישאר בקריית אליעזר או תעבור לנשר, בניגוד לשמועות שמפיצים אוהדי מכבי חיפה ברשת.
    מבחינת ענייני התשלומים על השימוש במתקן שאמורים להכביד מאוד על שתי החיפאיות עדיין לא ברור לחלוטין מה יהיה ההסדר, אבל מאחר והעירייה כביכול כופה על הקבוצות את המעבר אני מקווה שתגלה גמישות.

ועוד בעניין סמי עופר, הושלמה הנפת קורות ה-V גם מאחורי היציע הצפוני וכל שנותר הוא להציב את אלו שמאחורי הדרומי וכבר יצוקים וממתינים לבואו של המנוף.

נערך לאחרונה ב: ‏14/12/11
  2. צ. שיף Member

כירושלמי קל לי לעקוב אחרי כל מיני פרסומים בתחום הספורט שמתכננת העירייה. הזכרנו המון את הרחבת טדי קודם בבניית יציע דרומי ותוכנית עתידית להרחבה עד ל50,000 מקומות ואת בניית הארנה ומיזוג טדי ובניית מרכז שחייה אולימפי בעמק הארזים הסמוך למלחה אבל תמיד יש כל מיני ידיעות בתחום מתקני הספורט בעיר. למשל במלחה מתוכנת להיבנות אכסניה לספורטאים בין טדי לארנה. באזור מלחה אמור על פי מה שהתפרסם לאחרונה לקום ספורטק גדול חוץ ממתקן קנטרי קלאב שיכלול בריכת שחייה ברמות. מגרש (או אצטדיון למגזימים) קראפט בשוליים של גן סאקר אמור להיהרס והיה אמור לקום מגרש חלופי באזור רמות לקבוצות בפוטבול הירושלמיות שהתאמנו ושיחקו בו אבל אל תשללו את האפשרות שבסוף יוקם המגרש באזור אחר או שירחיבו את השימושים של אצטדיון האוניברסיטה ששופץ לאחרונה ב2004 אבל המצב שלו ממש התדרדר ודורש שיקום של המסלולים והדשא ובינינו גם רצוי היה להרוס את עמודי התאורה והיציע שלו ולבנות מחדש. בעיר ומסביב לה במסגרת פרוייקט שנקרא פארק ירושלים שמשתרע בין עמק הארזים למוצא וגם בתוך העיר העירייה מתכננת להכשיר עשרות ק"מ של מסלולי אופניים אבל אין לי מושג האם זה אומר שיהיה אפשר לארח בירושלים תחרויות של אופני הרים כמו שאירחה חיפה על הכרמל. וכמובן אי אפשר לשכוח שהעירייה מעוניינת למסד את תחרות המרתון העירונית. אז לסיכום יש כל מיני הצהרות שיוצאות מתחום הספורט בעיר.

3. crazyblue5 למען האיש עם המגל והפטיש

כמה דברים מתוך מה שרשמת פה באמת ייבנו בשנים הקרובות?

כבר התחלנו לשמוע על חורים של מליונים בבניית הארנה
    בטדי ייבנה יציע דרומי, 50,000 מקומות לא יהיה שם בדור שלנו.

כל שאר הדברים, לא מאמין.

4. Don Joan Roman Member

זה יהיה אולי בעוד שלושים שנה

5. LIOR120 Member

ולמה אתה אומר "בשביל קונסטרוקציית גג כזו צריך לשנות את החיצוניות של האיצטדיון מן היסוד בעלויות עתק, יהיה הזוי אם ביום מן הימים יחליטו להרחיב שוב את טדי, לפרק את הגג ועשרות מיליוני הדולרים ירדו לטמיון"
    אם תסתכל על הצורה של המבנה של האצטדיון של ליון שהיא מין ריבוע כזה עם פינות מעוגלות אתה תבחין שלטדי יש מבנה דומה גם מין ריבוע כזה עם פינות מעוגלות. אני לא מבין למה בשביל גג כזה צריך לשנות את החיצוניות מין היסוד.. לא ניראה לי הגיוני. בכל מקרה אם וכאשר גג כזה יתוכנן לטדי הדבר יבוצע במסגרת השלמה היציע הדרומי ולא בשידרוג שיהיה 20 שנה.
    אני שוב מדגיש שקבלתי את הידיעה ממקור לא מהימן בעל קשרים במחלקת הספורט בערייה.

6. צ. שיף Member

אני דווקא התרשמתי מהפרסומים שתאריכי היעד להשלמת רוב הדברים ברשימה הם בין 2013 ל2017 וחלק אפילו לפני.

ואם כבר יצרתי רשימה ארוכה אז אזכיר גם שליד גן הפעמון הקימו בשנים האחרונות מגרש חול לטורנירים של כדור חופים ולידו אמורים להקים סקט-פארק חדש במקום הישן וההרוס בגאן סאקר. חוץ מזה יזמים ניסו לעניין את העירייה בהקמת מגרש לבייסבול במימונם אבל העירייה לא הקצתה שטח למיזם ולכן הוא בעצם נפל או לפחות הוקפא.

7. LIOR120 Member

דרך אגב איך מתקדמת בניית היציע הדרומי בטדי?
    חוץ משבירת החומה זז שם משהו?

8. ~Omri~ Member

לפי התמונות מהמשחקים האחרונים, נראה שעדיין לא התחילו לבנות אותו ממש. מחר ככל הנראה אני אהיה שם, אז אני אוכל לעדכן.

נערך לאחרונה ב: ‏16/12/11
  9. Don Joan Roman Member

כרגע בונים את החומות בצדדים כדי לתחום את האזור ובונים את כל התשתיות שצריך בלנות מתחת לאדמה, ואז יתחילו לשים יסודות של יציע, אני מאמין שעד אחריי המשחק מול הפועל תל אביב כבר יתחילו לבנות את היציע.

נערך לאחרונה ב: ‏16/12/11
  10. Telkiyski Member

יש מין דיעה ברורה לכולם שבתחילת העונה הבאה האצטדיון החדש בנתניה אמור להיות מוכן.
    זה רק אני או שיש עוד אנשים שזה לא נראה להם?
    האצטדיון נראה רחוק משלבי סיום ועושה רושם שהוא לא יהיה מוכן עד תחילת 13\12, לפחות לדעתי.

11. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

אין לי ספק שהוא לא יהיה מוכן לעונה הבאה.

12. Luis Suárez Member

הוא יהיה מוכן אבל לא להתחלת העונה. לעונה הבאה בכללותה הוא בטוח יהיה מוכן.

13. yot_yot Member

בטח הוא יהיה כמו פתח תקווה יגררו אותו איזה חודשיים מוכן לפני שיחנכו

14. זכאי Member

מה עם החניון המערבי, כולל חניית האורחים בחלק הצפוני שלה, בטדי?
    כבר התחילו שם העבודות להעברת קו חשמל או מה שלא מתוכנן שם?
    אני מאוד מקווה שהם מספיק חכמים להמתין עם זה עד לאחר המשחק ביום רביעי הבא בין בית"ר להפועל...

15. ~Omri~ Member

תמונה שצילמתי אתמול בטדי. אכן נראה שהתחילו לעבוד על התשתית של היציע הדרומי.
    http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/98/Teddy_Stadium_Renovation39.Xxx/800px-Teddy_Stadium_Renovation39.Xxx

לגבי החניון במערבי. ממה ששמתי לב, הוא היה אתמול פתוח באופן מלא. אני לא בטוח בזה, כי לא התעמקתי, אבל לא זכור לי שראיתי משהו חריג.

מצב נושא:
הנושא נעול.