איצטדיונים בישראל: האצטדיון החדש בב"ש בדרך

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י עומר, ‏14/7/08.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

מתוך NRG מעריב

http://www.nrg.co.il/images/archive/300x225/1/351/901.Xxx

דצמבר 1992. ראש עיריית עכו דאז, אלי דה קסטרו ז"ל, לצדו מחזיק תיק הספורט מנדי בראון, ועסקונה פוליטית מקומית, מזמינים את אנשי התקשורת למבואות הדרומיים

האצטדיון החדש בעכו צילום: מקס ילינסון
    של עכו, אזור שומם עם דיונות חול רחבות, ומצהירים: "פה יקום איצטדיון הכדורגל החדש של העיר
    גוזרים סרט, מניחים אבן פינה, מפזרים חיוכים למצלמות. 19 שנים חלפו מאז אותו טקס, ורק בחודש הבא צפוי האיצטדיון המדובר כל-כך להיחנך.

הרבה מים עכורים עברו מאז בנחל נעמן. פתאום צצו כל מיני תושבים שהתעקשו כי הם בעלי הקרקע, ונשבעו שהם שם עוד מימי נפוליאון. אחרי אינסוף עיכובים, דיונים משפטיים ופיצויים, יצא הפרויקט לדרך. הגיע בולדוזר, יישר את השטח וזהו.

לפני שבע שנים נבחר שמעון לנקרי לראשות העיר. לנקרי, ההיפך הגמור מהעסקנים הפוליטיים ששלטו עד אז בעכו, היה האיש שהביא לא רק את הבשורה אלא גם את המנחה. לנקרי - צעיר, נמרץ, אנרגטי ובעל חזון - הסיר את המכשולים הביורוקרטים, גייס כספים, השלים תקציבים, ובשנתיים העמיד אצטדיון לתפארת.

ב-4 בספטמבר ייחנך האצטדיון במשחק ראווה בין הפועל עכו למכבי חיפה. קודם לכן יהיו שלושה ימים מרוכזים ופתוחים לקהל, בהם יופיעו מיטב האמנים: משה פרץ, מירי מסיקה, דודו אהרון, רוני דלומי, שלומי סרנגה, כוכבי
    "כוכב נולד" וגם יובל המבולבל. משחק הליגה הראשון מתוכנן לאמצע ספטמבר, מפגש נגד הפועל ב"ש.

העבודה באצטדיון עדיין בעיצומה, התאורה עדיין לא הושלמה והאוהדים די פסימיים. אחד מהם הוא דני פינקלשטיין, מהאוהדים הוותיקים: "גם עכשיו, כשאני רואה את האצטדיון, אני עדיין לא מאמין שזה קורה. זה כמו פאטה מורגנה. אני מאוד מקווה שראש העירייה יעמוד במילתו, והמגרש יהיה מוכן בזמן".

"אני מחויב לאוהדים, לתושבים ובעיקר לקבוצה שכבר שבע שנים נודדת מחוץ לעיר", הבטיח ראש העירייה לנקרי.
    כולל תרבות
    באצטדיון החדש הושקעו 50 מיליון שקל. הקמתו התאפשרה הודות לשיתוף פעולה בין עיריית עכו, הטוטו, רכבת ישראל, משרד התחבורה והמשרד לפיתוח הגליל. 5,000 מקומות, ארבעה חדרי הלבשה מודרניים, חדרי שירות וכ-1,000 מ"ר של שטחי מסחר.

הכוונה היא לאכלס את קומת המסחר בגורמים עסקיים ולהפוך את האיצטדיון לקומפלקס רב-תכליתי שיוכל לארח, מלבד משחקי כדורגל, גם אירועי תרבות.

למרות המודרניזציה, לדעת פינקלשטיין האוהדים לעולם לא יחליפו את החוויות מתקופת המגרש הישן בגבעת נפוליאון. "אם עכשיו יגידו לי שהפועל עכו חוזרת למגרש בגבעת נפוליאון, אהיה הכי מאושר בעולם.

http://www.nrg.co.il/images/archive/465x349/1/351/903.Xxx

"במגרש בנפוליאון היתה אווירה חמה, ביתית, משפחתית, נוסטלגית. היינו יושבים על הגדרות ושחקני הקבוצות היריבות היו עולים עם פיק ברכיים", המשיך האוהד הוותיק. "הנחמה היחידה באיצטדיון חדש בעיר זה שנפסיק לנדוד ולבזבז זמן וכסף על נסיעות".

מנהל הקבוצה כיום הוא דוניה שינהולץ, שחקן עבר בהפועל עכו, וגם הוא מתגעגע: "המגרש בנפוליאון הוא חתיכת היסטוריה. קבוצות איבדו נקודות כבר בכניסה לעיר. המגרש החדש יותר רחב, פתוח, מרוחק מעט מהקהל. אבל אין מה לעשות, חייבים להתקדם".

שם לאצטדיון החדש עדיין לא נבחר. האוהדים חוששים שיבוא איזה אוליגרך וישים כסף גדול תמורת שמו. פינקלשטיין: "האצטדיון צריך להיקרא 'נפוליאון'. זה יזכיר לכולם את ההיסטוריה של המועדון".

לאצטדיון בעכו אין כרגע מתחרים בנוף הקסום. ממרומי היציעים ניתן להשקיף על חומות העיר העתיקה ועל מפרץ חיפה. נקווה שהקבוצה המקומית תיתן הצגות במגרש, כך שהנוף יהיה רק תוספת שולית.

----

אם היה לי ספקות - עכשיו אין לי - אני רוצה שהפועל עכו תישאר בליגה, ולו בשביל האיצטדיון הזה...מעדיף אותם ב-על מאשר קבוצות שהאיצטדיון הרעוע שלהם יילך קיבינימאט איתן ללאומית...

נערך לאחרונה ב: ‏24/8/11
  2. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

מצב האיצטדיונים החדישים/משופצים/מטופחים (גם יחסית) ב-2 הליגות הבכירות:

* - האיצטדיונים החדישים יחסית/משופצים/מזמינים קהל שיהיו כבר השנה

ליגת העל:
    מכבי ת"א - *בלומפילד - 14,700 - בעוד שנה וחצי 17,700 (ייתכן ובעתיד גם יהיה קורה כולו)
    הפועל ת"א - *בלומפילד - 14,700 - בעוד שנה וחצי 17,700 (ייתכן ובעתיד גם יהיה קורה כולו)
    בני יהודה - *בלומפילד - 14,700 - בעוד שנה וחצי 17,700 (ייתכן ובעתיד גם יהיה קורה כולו)
    מכבי חיפה - סמי עופר - יפתח בעוד שנה וחצי לערך - 30,000 מקומות (עוד שנה וקצת לק"א שלעומת חלק מהאיצטדיונים בארץ הוא אימפריה...)
    הפועל חיפה - סמי עופר - יפתח בעוד שנה וחצי לערך - 30,000 מקומות (עוד שנה וקצת לק"א שלעומת חלק מהאיצטדיונים בארץ הוא אימפריה...)
    בית"ר י-ם - *טדי - 19,800 - בעוד שנה יכיל 30,000 מקומות
    הפועל עכו - *איצטדיון עירוני חדש - 5,000 מקומות - יפתח עוד חודש
    מכבי פ"ת - *המושבה - מכיל 12,000 מקומות יפתח בעוד כחודשיים
    הפועל פ"ת - *המושבה - מכיל 12,000 מקומות יפתח בעוד כחודשיים
    מכבי נתניה - איצטדיון עירוני חדש יפתח בעוד כשנה וחצי ויכיל 14,500 מקומות (עוד שנה לרפש הקופסה)
    הפועל ב"ש - איצטדיון עירוני חדש יפתח בעוד כ-4 שנים ויכיל 16,000 מקומות (בינתיים נמשיך לסבול עם וסרמיל)
    בני סכנין - *איצטדיון דוחא - 8,500 מקומות ישיבה
    הפועל ראשון לציון - *איצטדיון הברפלד - 6,000 מקומות ישיבה
    מ.ס. אשדוד - איצטדיון ה-י"א המיושן 7000 מקומות ושום דבר באופק
    עירוני רמה"ש - איצטדיון גרודנמן הקטנטן 5000 מקומות ישיבה - אמור להיפתח בעוד 3 חודשים.
    עירוני ק"ש - איצטדיון עירוני - 5,300 מקומות עם יציע איכותי ויציע אחד בזיוני שלא יוחלף/ישופץ בעתיד הנראה לעין.

ליגה לאומית:

הפועל ירושלים - בית"ר י-ם - * טדי - 19,800 - בעוד שנה יכיל 30,000 מקומות
    מכבי אום אל פאחם - איצטדיון השלום - מכיל עם יציע עמידה קרוב ל-10,000
    עירוני בת ים - איצטדיון עירוני - מכיל 3,100 מקומות ישיבה
    סקציה נס ציונה - * איצטדיון עירוני מגיל 3,500 מקומות
    הפועל כפ"ס - איצטדיון לויטה - מכיל 6,500 מקומות
    הפועל רמת גן - איצטדיון וינטר - מכיל 8,000 מקומות
    בית"ר ת"א/רמלה -?
    מכבי הרצליה - * איצטדיון עירוני - מכיל 8,000 מקומות
    הפועל נצרת עילית - * איצטדיון עירוני - מכיל 4,500 מקומות
    הכח עמידר רמת גן - איצטדיון וינטר - מכיל 8,000 מקומות
    בני לוד - איצטדיון עירוני - מכיל 3000 מקומות
    מכבי ב"ש - איצטדיון עירוני חדש יפתח בעוד כ-4 שנים ויכיל 16,000 מקומות (בינתיים נמשיך לסבול עם וסרמיל)
    הפועל הרצליה - * איצטדיון עירוני - מכיל 8,000 מקומות
    הפועל רעננה - איצטדיון אורן קרני - מכיל 2,500 מקומות
    הפועל אשקלון - איצטדיון עירוני מכיל 10,000 מקומות
    מכבי אחי נצרת - עילוט - מכיל 5,000 מקומות

3. EO11 בפה אליל היכל התהילה

טדי מכיל 21,900 מקומות, לא 19,800.

4. ~Omri~ Member

אצטדיון גרונדמן מכיל/יכיל 5,000 מקומות ישיבה? האמנם?

5. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

הוא מכיל נכון להיום קצת יותר באיזור ה-3000 מקומות (ממול ליציע הגדול יש מקום לעוד איזה 500 איש ככה לאורך המגרש במספר שורות) אבל היציע הגדול (2500) מוחלף ללמעלה מ-4500 מקומות...

6. סטפן שאלוי Member

טדי מכיל כרגע 20,600 מקומות. 900 מקומות התבטלו בגלל הגבהת משטח הדשא. בעבר הוא הכיל 21,500.

בית"ר ת"א/רמלה תשחק את משחקי הבית שלה בשכונת התיקווה. האיצטדיון ברמלה לא מאושר כרגע לליגה לאומית.

7. eldan Member

היום עברתי ליד האצטדיון בחיפה ואני שמח לבשר שראיתי חתיכה ראשונה מהגג העתידי....אומנם עדין לא מותקנת אבל ראיתי מין כיסויי מגן שהפועלים התחילו לקלף ומתחת לזה היה צבע זהב....אין לי ספק שזה חלק מהגג.

8. סטפן שאלוי Member

אתה בטוח שעברת ליד האיצטדיון בבניה, ולא ליד מקדש הבאהאים? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

9. EO11 בפה אליל היכל התהילה

איך אפשר כבר להתחיל לבנות את הגג שהיציעים לא בנויים?

10. crazyblue5 למען האיש עם המגל והפטיש

משיחה עם הקבלן בפ"ת הוא טוען שאף אחד לא דיבר איתו עד היום על זה שרוצים לארח באיצטדיון ב17.9 הצפי לו לפתיחה נשאר 30.10.11.

החומה כבר מתחילה לקבל צורה.
    במקביל החלה הקמת מגרשי אימונים סמוך לשטח האיצטדיון.

11. סטפן שאלוי Member

אין קשר בין בניית היציעים להנחת הגג. ברגע שכל תומכות-הבטון ( העמודים ) יצוקים, שתי העבודות יכולות להתנהל במקביל. היציעים הם קורות-בטון שמונחות בצורה אופקית, במדורג, ע"ג התומכות האלכסוניות, וכך נוצר הבסיס למושבים. אפשר לומר שהיציע הוא בעצם גרם מדרגות, מצופה במושבי פלאסטיק.

הגג הוא מבנה-מתכתי שמשתמש בנקודות העליונות של העמודים כנקודות המשען והחיבור, וכאמור, אין קשר ליציעים עצמם, למעט השימוש המשותף בעמודים כתשתית.

הנחת הגג כבר עכשיו יכולה להקל על המשך עבודות הבניה בזמן החורף הגשום, ולהקל מהשמש הקופחת בימי הקיץ הלוהטים.

12. katamoni Member

חברים אני שמח להודיע:

החלה שבירת הקיר בטדי!

13. eldan Member

שאלוי חח אני בטוחhttp://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx שמע ראיתי סוג של קונסטרוקציה מברזל שמחוברת לסוג של פלטה מעוגלת כזאת...ופועלים הורידו את הכיסויים כמו כאלו כשאתה קונה משהו חדש...ומתחת היה צבע זהוב...מה עוד זה יכול להיות?

14. kfiros Member

יש למישהו תמונה של העב"מ המדובר?

דרך אגב, הקורות V לא יתמכו בגג ישירות אלא בקצה העליון של הטריבונות הגבוהות. הגג ישען על עמודי פלדה דקים שיוצבו בסמוך לקורות V- ככה שלדעתי כרגע אין שום תשתית להכריב עליה את הגג.
    אבל אולי מתחילים להרכיב פיסות בסמוך לאיצטדיון כמו שעושים בהרבה אתרי בנייה בחו"ל ובבוא היום (עוד כ8 חודשים) יחלו בהנפת הקונסטרוקציות אל מקומן.

15. eldan Member

זה גם מה שאני חשבתי. זה חלק מאוד קטן יחסית לגודל הגג. לפי מה שאני יודע בדצמבר אמורה להתחיל הרכבת הגג ולפי מה שהבנתי היצור של הגג כבר התחיל על ידי חברת הגבעה. אולי הם מתחילים להעביר חלקים. אולי אני טועה אם למישהו יהיה תמונות נוכל לדעת יותר טוב

מצב נושא:
הנושא נעול.