איצטדיונים בישראל: האצטדיון החדש בב"ש בדרך

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י עומר, ‏14/7/08.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. Ice Cream חסה

מה רע בכיסאות בצבעי הקשת? אני דווקא מאוד אוהב את זה בטדי. הכיסאות בבלומפילד הם פשוט ביזיון! צריך לשבת על המשענת כדי שיהיה מקום לרגליים...

וכמו שבאיטליה שורקים בוז לקמוראנסי ובצרפת שורקים בוז לאנלקה, סניה, קלישי וחבריהם אין סיבה בעולם שבטדי לא ישרקו בוז לעבאס סואן או בירם כיאל, if you know what I mean http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dry.Xxx.

סקוטלנד אגב, נחשבת למדינה?

2. it700 Member

אפשר אם מישהו פה כל יום על המחשב מתעדכן, לקחת כל יום צילום מסך ובסוף לעשות מהכל סרט שמראה את ההתקדמות זה יוצא נורא יפה...

אני מתכוון מהמצלמה של אצטדיון אבי רן...

נערך לאחרונה ב: ‏23/8/11
  3. ~Omri~ Member

מה? היית פעם בבלומפילד? הייתי בטוח שמשחקי חוץ זה לא בשבילך.

לגבי סקוטלנד - היא אכן לא מדינה, אלא חבל אוטונומי עם עיר בירה. אפשר להחשיב אותה כמדינה לצורך העניין.

זה יוצא נמחד מאוד בסופו של דבר. הנה דוגמא:

צפיתי בפעם בסרטון דומה אודות האצטדיון בגדנסק, רק הרבה יותר יפה. כמה חבל שמחקו אותו מהיוטיוב.

אגב, אצטדיון אבי רן?! אתה רוצה לעדכן אותנו במשהו שאנחנו לא יודעים?

4. צ. שיף Member

לא יודע מה הולך באירופה עצמה אבל אני חושב שעד האולימפיאדה באתונה האצטדיון המרכזי ביוון היה בפיראוס השכנה, אני בטוח שהאצטדיון המרכזי בטורקיה הוא באיסטנבול ולא באנקרה הבירה. במונדיאל האחרון בדרום אפריקה העיר המארחת המרכזית הייתה יוהנסבורג ולא פריטוריה או קייפטאון (בדרא"פ עניין עיר הבירה קצת מורכב להסבר). במונדיאל הבא בברזיל המרקנה בריו דה ז'ניירו נחשב לאצטדיון המרכזי ולא האצטדיון שייבנה מחדש בברזיליה הבירה (למרות שהשמועה היא שהם יכירו באצטדיון בברזיליה כאצטדיון הלאומי אחרי המונדיאל למרות שהוא יהיה קטן יותר מהמרקנה). באזל היא לא בירת שווייץ ולמרות זאת האצטדיון שלה הוא הגדול במדינה. אם תמשיך לחפור תגלה עוד אקסיומות כאלה לגבי אצטדיונים לאומיים או מרכזיים (למשל אצטדיון רוז בול בפסדינה שהיא סוג של פרבר של לוס אנג'לס שאירח את גמר המונדיאל ב1994) וכן אולמות כדורסל שאירחו גם טורנירים כמו אליפות אירופה ואליפות עולם שבהם יותר נחשב הקטע של אצטדיון לאומי ועיר בירה ועוד.

5. Nike2013 Member

דומה לאצטדיון של רומא לא?

http://www.worldstadiums.com/stadium_pictures/europe/italy/lazio/roma_olimpico2.Xxx

6. kfiros Member

אני חושב שלא פסול להשתמש באיצטדיון לאומי במרכז הארץ במרבית המשחקים, ככה שהוא נמצא בנקודת הגישה האופטימלית. רמת גן ממוקם טוב- בלב שטח אורבני שמונה קרוב למיליון וחצי איש ומרוחק רק שעה- שעה וחצי נסיעה מארבעת המטרופולינים הגדולים ביותר אחרי גוש דן- ירושלים, חיפה והקריות, באר שבע והשרון.
    מצד שני אפשר יהיה בעתיד ?לתמרן? ולהתיק פעמיים- שלוש בשנה משחקים למטרופולינים האחרים ברגע שיהיו איצטדיונים ראויים בחיפה ובאר שבע וטדי יהיה משופץ, בצורה הזאת לקרב את הכדורגל לפריפריה.

בעניין האיצטדיון בחיפה, הלך הרוחות בעקבות קריאת שם האיצטדיון על שם טייקון הון הביא את הגרעין הקשה של אוהדי מכבי חיפה להתעקש לקרוא לו איצטדיון אבי רן, את הגרעין של אוהדי הפועל חיפה להתעקש לקרוא לו איצטדיון רובי שפירא ופעילים חברתיים מחרימים את שם האיצטדיון ומכנים אותו ?איצטדיון השקשוקה?.. ויכוחים לא ענייניים בדיוק כמן בפתח תקווה. האיצטדיון יישאר ?האיצטדיון הבינ?ל חיפה ע?ש סמי עופר? וזה לא ישתנה. הסיטואציה היחידה שיכולה להיות היא שהטוטו שתרם יותר מסמי עופר יחזור בו מהפשרה על שם האיצטדיון וידרוש לשנותו לאיצטדיון ווינר, ובינתיים זה לא קורה.

7. Ice Cream חסה

גביע הערוץ הראשון אומר לך משהו?

אני נגד לקרוא לאיצטדיונים על שם אנשים חיים, אבל גם כי גיליתי שטדי נקרא ככה לפני שטדי קולק נפטר וגם כי סמי עופר נפטר זה נראה לגיטימי יותר. למרות שממש אהבתי את השם איצטדיון השקשוקה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/lol.Xxx

8. סטפן שאלוי Member

סמי עופר ז"ל אכן הנציח את עצמו עוד בחייו, וראיתי את התוכניות עליו. אבל חובה לציין בצד הביקורת, שמדובר באחד הנדבנים הגדולים.

בכל מקרה:

איצטדיון "עופר" אשר מוקם בימים אלו בחיפה נראה לי המודרני ביותר, משום שהוא בעצם חלק מרכזי מקרית-ספורט גדולה ומשוכללת, נגישה מאוד בגלל קירבתה לכביש-מהיר, תחנת רכבת ( יצטרכו להגדיל אותה, ומהר! ), ולתחנת-אוטובוס מרכזית, ותציע אף נגישות מצויינת לנכים. גם בית מלון שיוקם בצמוד יועיל מאוד לקבוצות שבאות מחוץ לחיפה, וכמובן מחו"ל.

האיצטדיון עצמו לטעמי, הוא פנינה אדריכלית, ויציע חוויית צפיה מצויינת לכל מי שיבוא לראות שם מופעי ספורט, או מוזיקה.

יש למה לצפות!

9. Ice Cream חסה

חלק מהנדבנות של סמי עופר הייתה כמו שמיקי רוזנטל הראה בסרט שלו (אל תתפסו אותי על המספרים)- לתרום לחולי הסרטן 10 מיליון שקל במקום להשקיע 35 מיליון שקל לצמצום כל תוצרי הלוואי המזהמים ממפעלי הזיקוק שלו.

בכל אופן הוא שילם כסף למען האיצטדיון הזה ומגיע לו שהאיצטדיון ייקרא על שמו, למרות שכמו שקרייזיבלו כבר אמר- זה לא משנה מה השם הרשמי שלו (כמו שהשם של בלומפילד הוא למשל איצטדיון הפועל), זה לא חשוב מה השם הרשמי אלא איך יקראו לו. ואיצטדיון השקשוקה זה משהו שיכול לתפוס חזק http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx, אין מה לעשות, ככה כנראה נזכור תמיד את סמי עופר.

10. סטפן שאלוי Member

אוהדי מכבי-חיפה מנסים להסב את שמו ל"איצטדיון אבי רן ז"ל", ולפי הקו הזה אוהדי הפועל-חיפה עוד יבקשו לקרוא לו "איצטדיון רובי שפירא ז"ל".

אם כבר על אדם בחיים, אז אני מציע לקרוא לאיצטדיון "השחר העולה". http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

11. זכאי Member

חלק מקריית ספורט הוא כבר לא יהייה,
    בטח לא כשבונים למעשה את רוממה מחדש!

12. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

שאלוי גם אני מוכן להיות נדיב כשאני קונה חברה ששווה מיליארד שקל ב-300 מיליון שקל

או כשאני חייב 500 מיליון שקל לבנק ואז עושים לי תספורת ומבטלים לי את החוב/חותכים אותו ל-100 או 250 מיליון.

גם אני מוכן להיות נדבן כאשר חברי כנסת שמצביעים על חוקים לטובתי, מסיימים את כהונתם ופתאום הופכים למנכ"לים אצלי בחברה...

הבן אדם אומנם תורם והוא עשה את הונו מ-0! אבל לצד התרומות והעבודה הקשה מדובר, בדיוק כמו שאר הטייקונים, באחד מהגנבים הגדולים שידעה המדינה, וחלק לא קטן מהעול, העומס וההתרסקות של החברה פה - בגללו ובגלל החברים שלו.

ככה זה כש-20 משפחות! מחזיקות 98 אחוז מהכסף!

13. סטפן שאלוי Member

עומר,

רק בשבוע שעבר, נאלצתי לנסוע ברכבת לבקר חבר טוב ששוכב חולה בבית-החולים רמב"ם. אולי תתפלא, אבל חלק גדול מבית החולים המצויין הזה, וגם חלק גדול מאיכילוב בת"א נבנו ושוכללו כתוצאה מהנדבנות שלו.

לו היית רואה מה מרימים שם ברמב"ם, היית נפעם. לא יבייש אחרי הקמתו בתי חולים פרטיים בארה"ב, וראיתי כאלו. זה הולך להיות בית-החולים הממוגן הראשון בעולם, ומקימים שם מכון ענקי למחקר, בצמוד לבנין הפקולטה לרפואה של הטכניון.

ונניח שהוא לא היה תורם, והכסף היה נשאר בכיסו, היה יותר טוב?

האשמת את עופר ז"ל בגניבה: האם תוכנית טלוויזיה היא ראיה מספקת? האם נפתחה חקירת משטרה? האם עופר ז"ל נחקר?

הוא הלך לעולמו כשהוא מותיר אחריו עשרות מוסדות לתועלת הציבור שנתרמו מכספו האישי, וכך צריך לזכור אותו.

ואני חושב שמיצינו את נושא נדבנות הטייקונים בדיון הזה. אין לי בעיה שיהיה דיון נפרד, או בדיון על המחאה החברתית, אבל בוא נשאיר את הדיון החיובי, העתידי, והכל כך תרבותי ומעניין לעניין מתקני הכדורגל העתידיים והעכשוויים שלנו.

בתודה, זקן הפורום. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

14. צ. שיף Member

בעצם אפשר לפתוח פה דיון על "קריות הספורט בישראל" מול כל המתקנים הקיימים והעתידיים.
    כרגע ללא ספק קריית הספורט במלחה בירושלים הכי מפותחת עם אצטדיון טדי, אולם מלחה ואולם הארנה, מרכז הטניס המקומי ותוכנית למרכז שחייה בעמק הארזים הסמוך. מקריית הספורט בחיפה סביב אצטדיון סמי עופר נותרה כרגע רק תוכנית מגירה למרכז שחייה בעוד שתוכנית לאולם רב תכליתי חדש הוחלף בשיפוץ היכל רוממה. אצטדיון רמת גן יכל להיחשב לחלק מקריית ספורט יחד עם מרכז הספורט בשכונת הדר יוסף התל אביבית שכולל מתקני ספורט ואולמות ספורט קטנים גם אצטדיון אתלטיקה. נתניה ובאר שבע מציגות תוכניות ל"קריות ספורט" שבעצם כוללות רק אצטדיוני כדורגל ואולמות כדורסל סמוכים. גם באילת דיווחתם לא מזמן על תוכנית לקריית ספורט קומפקטית של אצטדיון קטן ומתקנים נוספים לידו. אבל אין ספק שמלחה בירושלים זוכה בגדול בתואר קריית הספורט הגדולה.

15. צ. שיף Member

אבל איפה זה מול איזה פארק אולימפי..

מצב נושא:
הנושא נעול.