רובי, הבנו מזמן שאתה אוהב את הליגה האנגלית ואנחנו גם מכירים את הרעיונות שלה, אבל לדיון ולנושא שלו לא ממש התייחסת.
הבעיה שלא משדרים משחקים של קבוצות פחות מוכרות בערוץ הספורט. במקומם מעדיפים לשדר את סנטנדר שמראה כדורגל משעמם יחסית. ואם כבר עושים לנו טובה ומראים לנו משחקים של הקבוצות זה רק בגלל שהיריבה ריאל ,ברצלונה או סנטנדר. בתחלאס את מי זה מעניין ברצלונה - סנטנדר או שאר משחקים משעממים כיוון שהתוצאה פחות או יותר ידועה מראש. רוצים לראות קצת קבוצות אחרות ושחקנים ותגליות אחרות,ולא יותר מדי כדורגל אנגלי בבקשה!!!!!! בליגה הזאת מראים את כל המשחקים או רובם!!!!! אז די, שישימו יותר שידורים של הליגה האיטלקית והספרדית שאת שניהם אני מחבב ועוד רבים(לפחות אחת מהליגות). ואז תהיה יותר חשיפה .
סוגייה מאוד מעניינת, שיצא לי לחשוב עליה לא מעט, ולעניות דעתי דווקא תתאים יותר לפורום העולמי. לפי דעתי, YYY העלה את הנקודה הכי חשובה בכל הנושא של שיווק הליגות - אנגלית. אנגליה נהנתה משימוש בשפת הגלובליזציה, שלאחר מלחמת העולם השנייה הפכה ללשון השנייה בפי מרבית אזרחי העולם. כאשר אנשים החלו לספוג תרבות אמריקאית, ללכת למקדונלדס ולצפות ב- CNN, היה הרגע בו אנשי ההתאחדות האנגלית היו חייבים לפעול. אחרי הכל, הכי קל להתחבר למה שאתה מבין (ולכן, למשל, הפופולריות של הכדורגל הספרדי בדרום-אמריקה והצרפתי באפריקה). כל זה אינו בא כדי לאמר ששיווק הליגה האנגלית רכב אך ורק על שימוש בשפה הבינלאומית. אנשי ההתאחדות ידעו לתת תדמית של לחימה ואהדה חסרת פשרות, ולפתח מיתוסים נגישים. ובכל זאת, השפה האנגלית הייתה המרכיב הדומיננטי בכך שהליגה האנגלית נצפית היום ב- 120 מדינות בעולם (ותקנו אותי אם אני טועה). בם באיטליה לתת ספין טוב לסריה א', למרות השפה האיטלקית. אם יצירת עידן הכפר הגלובלי, ידעו האיטלקים לתת את האימאג' השיווקי הנכון לליגה שלהם - הלחימה, התשוקה, וגם השערורייות נתנו לסריה א' תדמית של ליגה פרועה, מרתקת ואנושית - ממש כמו ה'איטלקיות'. בנוסף לכך, הם נעזרו בכמות יפה של קבוצות בעלות שם באירופה - מילאן, יובנטוס, רומא, אינטר ואחרות. השיווק של הליגה הספרדית דווקא לקה מאז ומתמיד בחסר, מכמה סיבות. לראשונה, בל נשכח שמדובר במדינת הכדורגל האירופאית הגדולה האחרונה שהשתחררה מנטל הדיקטטורה. עד ל- 1975, שנת מותו של הרודן פראנקו, ספרד הייתה מדינה פאשיסטית טוטאליטרית. כאלה, כידוע, אינן נוהגות להיות פתוחות לעולם ולמרות קשרים לא רעים עם המערב, לא היה עניין בשיווק הליגה הספרדית. מה עוד, שבתקופה ההיא מבחינת האנשים בעמדת הכוח היה מדובר בריאל מדריד בלבד. לאחר מותו, החלה ספרד אט אט להפתח לעולם הרחב ותהליך הגלובליזציה. בכל זאת, עבר זמן עד שהספרדים, פחות ממולחים ומחושבים מהבריטים, חשבו לראשונה על שיווק הליגה. דבר ראשון, כמובן, הוא לבדוק את החומר הגולמי שיש לך בידיים, ובמקרה שלהם זה היה פשוט מאוד - ברצלונה וריאל מדריד. ההסטוריה של הכדורגל הספרדי היא, כמעט כולה, ההסטוריה של שני המועדונים הללו. ולכן, הספרדים החליטו לא לגעת הרבה בנושא, ולתת את הבמה המרכזית לשני היריבות הותיקות, בתקווה שהן ישווקו את עצמן ובכח יאירו על הליגה הספרדית. זוהי החלטה מעניינת מאוד, שקשה לקבוע אם הייתה נכונה או שגוייה. מצד אחד, ריאל מדריד וברצלונה אכן הפכו לשניים מהמועדונים הכי פופולריים ומפורסמים בעולם (כאשר לקטלונית יש את בסיס האוהדים הכי רחב, מוצק ומאורגן בארץ). ההצלחות שלהן באירופה, הכוכבים שדרכו במועדון, ההסטוריה המפוארת וגם היריבות המרתקת גרמו לעניין אדיר בשני הגדולות של הכדורגל הספרדי בכל רחבי הגלובוס. אבל, כל שאר הליגה נותרה בצל. הבאסקיות ואתלטיקו מדריד, 3 הקבוצות המצליחות ביותר לאחר בארסה וריאל, לא זכו אף פעם לאהדה גדולה מגופים ספרדיים רשמיים, ולא זכו לחשיפה מרשימה. בטיס, ויאדוליד, אלבסטה הפכו לקבוצות שהצופה הממוצע רואה 4 פעמים בעונה - מול ברצלונה ומדריד - ושוכח. ובכל זאת, נראה לי שבשנים האחרונות חל שיפור במצב של הליגה הספרדית בעולם, שאת תוצאותיו נראה בבירור בעוד כמה שנים כאשר יתחילו לבצבץ אוהדים של קבוצות נוספות. ההצלחה של הקבוצות הספרדיות באירופה בעשור האחרון פתחה לכדורגל הספרדי חלון לעולם, ולדעתי הוא היטיב לנצל אותו. רבים מחשיבים אותה לליגה הטובה והמעניינת בעולם. לה פרימרה קיבלתה תדמית של המקום בו משוחק הכדורגל האמיתי - הטכני, היפה והמהנה. כיום, הליגה הספרדית משודרת בכ- 20-30 מדינות, כאשר בשנים האחרונות מדובר גם בשידורים שוטפים באחד מהערוצים של רשת סקיי ספורטס הבריטית. כמו כן, ישנם סימטומים ראשונים של הצלחת ההגירה מספרד בליגה האנגלית, והספרדיות ממשיכות להפגיז באירופה (במיוחד השנה באופ"א). בקצב הזה, אני מאמין שבקרוב הליגה הזו תהפוך להיות הרבה יותר פופולרית.
לגבי שיטת השידור אני חייב להסכים. פשוט סיוט לצפות במשחקים של הפרימרה לפעמים. הצילום שם מפגר ב-10 שנים לפחות מזה שבאנגליה.