עובדתית, הוא לא נמצא בתוכניות של אינטר. "היו מסכימים לקיצוץ" זה בדיוק ההפך מעובדית. אף קבוצה בינונית ומטה לא תחזיק שחקן לא יציב עם משכורת כמו שלו. די ברור שאינטר תשלם חלק ממנה, אבל המטרה היא להיפטר מהחוזה כולו ואין דרך אחרת לעשות זאת. תסתכל על העסקה הזו במאקרו. חסכתם כסף, נפטרתם משחקנים לא רצויים וסגרתם את ההתקפה עם כישרון צעיר שהיה חיוני לסגל (אלא אם אתה מצפה שמצארי יפתח את העונה עם שני חלוצים).
קובי, בחייאת ראבק! 1. בראנקה מגיע עם תוכנית מראש להיפטר מקסאנו וסילבסטרה וללכת בכל הכוח על בלפודיל 2. בראנקה מחליט ללכת בכל הכוח על בלפודיל ולאונרדי (אחד המנכ"לים הותיקים והמוערכים בליגה) סוחט את בראנקה כאילו אין מחר איזה מהתסריטים נראה לך יותר הגיוני? אתה לא יודע מי זה בראנקה? אתה לא יודע מי זה לאונרדי? תעשה לי טובה. הנוכחות של שחקנים כמו קסאנו (על קביים הוא יעשה יותר בשביל פארמה מאשר ג'ובינקו מסור ו-100% בריא עשה בשבילם) וסילבסטרה אמורים להוריד את המחיר של בלפודיל. משכורת כן או לא זה לא משנה - מדובר בחיזוק משמעותי עבור פארמה וההכללה שלהם בעסקה אמורה להיות מחווה מצידה של אינטר כדי להוריד את המחיר של בלפודיל - אז איך לעזאזל פארמה עוד מעלה את המחיר? אם התאוריה שלך נכונה, אז אינטר בעצם שילמה לפארמה כדי שתשאיל ממנה את קסאנו וסילבסטרה כשהיא אפילו לא חוסכת את כל המשכורות. זה הזוי. אם היא באמת הייתה רוצה להפטר מהם היא הייתה מצליחה. חסרות קבוצות שהיו מציעות לקסאנו סכום גדול? לסילבסטרה לא זוכרים באיטליה את העבודה שלו בסיצ'יליה? איך בראנקה שרף 2 קלפי מיקוח ועוד גמר עם מחיר גבוה זה חומר לפרק שלם בספרי לימוד למנכ"לים עתידיים. כמה עמודים אחרי הפרק שמדבר על לקנות בסכום מפוצץ שחקן צעיר ולא מוכח בשיא ההייפ סביבו כשאתה קצר במזומן. קוטיניו ב-8 מיליון זה בכלל אגדה שאני בספק אם בעוד כמה שנים מישהו יאמין לה אם ירצו להשתמש בה כדי לחנך מנכ"לים פוטנציאליים. לא משנה איך תסובבו את זה, בראנקה הרגע העריך את בלפודיל ב-25 מיליון יורו. הוא מטורף.
ודונאטי נמכר ללברקוזן תמורת 3 מיליון יורו. מזל טוב אינטריסטי יקרים http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_clap.Xxx
הבעיה היא שאנחנו מחתימים מישהו כמו סקלוטו עבור 7.5 מיליון יורו במקום לסמוך ולתת דונאטי את הדקות שלו ברוטציה ולחסוך סכומים אדירים של כסף. מסר רציני לכל שחקני האקדמיה. אם אתם לא באלוטלי, חבל לכם על הזמן. מה גם שרק השאלה שלו לקבוצת סרייה א'(שרבות כבר הציעו לקבל את שירותיו) ושנת משחק של סרייה א' כבר הייתה מעלה את הערך שלו לכפול מ-3 מיליון. אבל מישהו צריך לממן את המשכורת של קסאנו כשהוא מבשל ומבקיע בצרורות במדי פארמה, ונמצא בין המובילים בליגה בייצור מצבים.
קסאנו היה נהדר השנה ואנחנו נותנים אותו תמורת חלוץ שעוד לא הוכיח את עצמו כל כך, בדיוק כמו איקארדי. בעצם, אינטר פותחת את העונה עם פלאסיו ועוד שני שחקנים שיכולים להיות גדולים, אבל כיום הם לא כאלה, וששניהם ביחד עלו 22 מיליון יורו במזומן, לא כולל זה שנתנו גם את אחד משחקני ההתקפה הפורים בליגה ושאנחנו מקבלים רק חצי בלפודיל. כל הנהלה נורמלית, שמבינה כדורגל גם, הייתה משקיעה את ה-10 מיליון יורו האלו על נאינגולאן. עכשיו בטח נמכור את הנדנוביץ' כדי להביא קשר, גדול מוראטי. אני מחזיק מבלפודיל, לא אומר שלא, אבל עסקה מיותרת לגמרי.
יותם, אני לא מתעסק ב- "מי הוכיח שהוא יותר דביל לאורך ההיסטוריה", מעדיף לגבש דעה על המקרה עצמו. יש לאינטר אפשרות לחסוך שתי משכורות גדולות ואולי גם להיפטר על הדרך מהחוזים של שני שחקנים לא רצויים. זה לא משנה כמה הם יכולים לתרום וכמה יצירתיים הם, הצוות המקצועי מעדיף שחקנים אחרים ולא רוצה לראות את הפרצוף הממורמר שלהם שנה שלמה. אני חושב שאתה מתבלבל עם עסקאות בהן מצרפים שחקנים בהשאלה או חצי בעלות כדי להוריד את המחיר. במקרים אלו מדובר בהשקעה כלכלית שמוציאה את כל הצדדים מרוצים ומחייבת שחקנים צעירים שיגדילו את ערכם בעתיד. אני לא ממש מצדיק את המהלך (בגלל בלפודיל עצמו), אבל עדיין מוזר לי לקרוא את הפליאה והשוק מעסקה שבסך הכל משרתת את אינטר (בעיקר מבחינה כלכלית) כשמנגד, מקרה כמעט זהה בקיץ שעבר עם דסטרו-בוריילו נרשם כהצלחה גדולה של סבאטיני. הסכום שיצא על בלפודיל בא על חשבון חלוץ אחר (ג'ילרדינו, אסובלדו) שאינטר הייתה מצרפת בכל מקרה בסכום דומה. לא על חשבון שחקן בעמדה חשובה אחרת שגם אותה אינטר תחזק בכל מקרה.
מרוב השטויות של יותם פיספסתי את ההודעה הזאת. אני מסכים שרכישות של סקלוטו\פריירה הן פדיחות גדולות שקל היה לצפות מראש. אבל היום, לאינטר יש אפשרות לתקן את האגפים עם שחקנים מוכחים יותר כמו באסטה, אנטונלי, איסלה או זוניגה. על איזו רוטציה אתה מדבר? הוא שחקן כנף לגיטימי ל352 ועוד אצל מצארי? לא היה בו שום שימוש אם היה נשאר. גם לא מהספסל. כלומר, 6 מיליון יורו על שחקן שעד כה רק ירד לליגה השלישית מהמקום האחרון ונתן 2-3 משחקים טובים בטורניר צעירים? גם אם היה ממצא את הפוטנציאל בדקות המעטות שהיה מקבל בקבוצה קטנה בסריה א', ההייפ סביב היורו היה דועך עם הזמן ואיתו גם המחיר שקיבלתם מהגרמנים.
בינתיים עסקת בלפודיל מתעכבת בעקבות רצונו של מתיאס סילבסטרה להישאר באינטר ולהיאבק על מקומו. אפשר לומר שהעסקה, בה בלפודיל מגיע לאינטר ואילו קסאנו וסילבסטרה יעשו את הדרך הפוכה, נסגרה כבר בין המועדונים, אך עד שהארגנטינאי לא ישנה את דעתו- לא תהיה כל התקדמות.
דיווחים בכלי התקשורת הגדולים על פריצת דרך במו"מ של מוראטי מול אריק טוהיר האינדונזי, שקרוב לרכוש 40% מהמועדון כבר בקיץ הקרוב, כשבשנים שאחריי תושלם רכישת מלוא הקבוצה ע"י טוהיר. מוראטי בינתיים ישאר האיש החזק והנשיא.
ככה או ככה, נשמע יותר כמו רכישה בסגנון של פאלוטה ופחות בסגנון של אברמוביץ'. מעניין אם בכל זאת יגיע קולפו גדול הקיץ או שתישארו ברמת הבלפודילים למיניהם. היכן עומדת ההצעה לבניית איצטדיון חדש לאינטר?
לפי הגאזטה, כניסתו של האינדונזי צפויה לגרום למספר מהלכים בשוק: * המטרה העיקרית כרגע היא להנחית במילאנו את נאינגולאן (בעל שורשים אינדונזיים) המצוין מקליארי בתור חיזוק רציני לקישור הדליל. * בלי קשר לנאינגולאן, מצארי עדיין רוצה לראות את נוצ'רינו בקבוצה. * העניין מאיסלה לא ירד, אך קיימים פערים כספיים עם יובה. * יימשכו השיחות בנוגע לדראגוביץ'. * הנדאנוביץ' וגוארין יישארו בקבוצה. נשמע מרשים למדי.
אני ממש לא חושב שאינטר צריכה לבצע מתיחת פנים רצינית כדי להיאבק על מקום בליגת האלופות. יש לה בסיס מצוין וכעת גם מאמן כזה. גם במערך של שלושה בלמים, ראנוקיה, חואן, קמפניארו, אנדראולי, סמואל וכנראה גם דראגוביץ' הם מספיק טובים כדי ליצור תלכיד מצויין. בצדדים, איסלה יכול להוות אופציה מעולה ולא ניראה שמצארי מתכוון לוותר עליו, על אינטר יהיה כמובן לדאוג לצד השני, אך חלון העברות נמצא רק בפתחו. נאינגולאן הוא חיזוק עצום לקישור וגם נוצ'רינו יכול להשתלב מוצלחת בקבוצה. נראה שההתקפה תהווה את החוליה החלשה בעונה הקרובה, אך לא הייתי פוסל שילוב מצוין בין פלאסיו, בלפודיל ואיקארדי. אני לא מצפה שינחתו סטארים באינטר, אבל לפחות בעיני הם מתנהלים בדרך הנכונה (מלבד עסקת בלפודיל).