טוב מה יהיה חברים, השתלטות עויינת? תנו לנו להפרד מאגדה של המועדון שלנו בלי כל השנאה שלכם בבקשה, שמענו עליה מספיק במשך השנים.
כאן אני לא מסכים איתך, צלילה מכוערת של מאלודה גרמה לפנדל. דווקא על המונדיאל אני ממש מעריך אותו (למעט המקרה עם זידאן).
אין צורך לנסות להמעיט מארכו של מטראצי בזכיה בגביע עולם. כאשר נסטה נפצע, הייתי בטוח שההגנה האיטלקית תהפוך למסננת. מי היה מאמין שדווקא מגן בינוני שלא היה מקבל זימון אצל כל מאמן אחר, יתן טורניר כל כך עצום (תודה גם לנסטה שללא הפציעה שלו כל זה לא היה קורה). זאת לא הנגיחה של זידאן, זאת היכולת האדירה שהציג לאורך כל המשחקים. יכולת שנמשכה גם בעונה שלאחר המונדיאל בה היה הגורם המשמעותי ביותר באליפות הראשונה של אינטר. מעבר לכך אין שום דבר חיובי שראוי לאיזכור. לא בשנים שלפני המונדיאל ולא בשנים האחרונות בהן הפסיק להיות רלוונטי.
כתבתי שאני ממעיט מערכו? כתבתי שזו הייתה זכייה קבוצתית שלא הושפעה מאף שחקן במיוחד. הוא לא הסיבה שזכינו במונדיאל. הוא גם לא הסיבה להגנה העילאית בטורניר - אלא קנבארו ובופון ובמיוחד הראשון. ושניהם לא היו עושים את זה בלי שאר הנבחרת. אנחנו גם נפרדים ממנו.
נימנע מלהגיד את האמת עליו רק כי הוא פורש? אוהדי אינטר מציגים אותו בתור אגדה וסמל, אנחנו רק משלימים את התמונה.
שחקן הזוי. כשהוא שיחק בנבחרת התכחשתי למי שהוא היה ברמת המועדונים וכשהוא שיחק באינטר ניסיתי להתכחש לתרומה שלו בנבחרת (בעיקר פוסט 2006). הוא ושבצ'נקו מסמלים יותר מכל את המאבקים המטורפים בדרבים של אמצע העשור, אז אני שונא אותו. הוא אחד האחראים העיקריים לזכייה במונדיאל וכל מי שמפחית מתרומתו לא אובייקטיבי, אז אני מת עליו. הוא לא פורש ממשחק ולכן אין טעם לסכם את כלל הקריירה שלו. הוא עוזב את אינטר, שבמדיה היווה חלאה לא נורמלית, במיוחד נגדנו. ולכן - הללויה.
גם בואו לא נשכח שהוא נתן למילאן ניצחון ראשון בדרבי זה שנים, כשראיתי אותו עולה בדרבי הראשון של השנה, היה לי ברור שיהיה פנדל שהוא יעשה, רק לא תיארתי שזה יגיע כבר באפשרות הראשונה... שחקן גדול לטוב ולרע. מונדיאל 2006 היה עצום מבחינתו, גול נגד צ'כיה שלמעשה היה קצת נגד כיוון המשחק כי הם לחצו אותנו יותר אבל היה זה שהיטה את הכף. כל הטורניר שלו היה גדול, כמות המצבים שהגיעו אל השער שלנו היתה מאוד נמוכה, הרבה בזכותו ובזכות פאביו קאנאבארו. הגול של מאלודה בגמר, עד היום מדובר באחד השדידות הנוראיות של גמר המונדיאל! פשוט גנב, אבל אלוהים ראה מלמעלה ולשים שינוי עשה צדק חיובי עם מאטראצי כשנתן לו לכבוש שוב. הכסחנות, ההצגות והבכיינות - שנאתי את זה אצלו למרות שהוא היה שחקן שלנו, אישית אני שונא לראות את זה תמיד, ובמיוחד כשזה בצד שלי כי זה לפעמים מצייר את הקבוצה שלנו בדימוי שלא בהכרח מגיע לה. עד השנתיים האחרונות היתה לו יכולת מצוינת, גם אם שאר הקבוצה שלצידו לא תמיד תאמה את רמתה. תודה למאטריקס על הכל באינטר, הוא יוצא לשנת פרישה, ככל הנראה באנגליה (או בארה"ב), שלאחריה ישוב בעונת 2012/13 לצוות הניהולי של אינטר!
עם כל הכבוד, הרגע שבו הורחק זידאן היה שווה את הגביע, הרבה יותר מהתרומה של קנבארו, בופון, גרוסו ופירלו לכל אורך הטורניר. זה כלכך מצחיק איך זה מקובל על כמה אנשים כאשר זה שיחק לטובתם, אבל כאשר חוזרים לרמת המועדונים זה פתאום מכוער. אין לי כוח להתבכיין, מטראצי לא אגדה ולא נעליים, הוא אגדה אך ורק מבחינתנו. * אם גאספריני יחתום באינטר, יש סיכוי שאזרוק את עצמי מהחלון.
ומה היה שווה בזה כל כך? מטראצי לא מתקרב לאגודל של זידאן, חבל שהמונדיאל המדהים שלו נגמר עם תחושת אשמה מבחינתו. במקומו הייתי מתחרט שהנגיחה לא היתה לפרצוף כדי לשבור למטראצי את האף.
קללות היו ויהיו בכדורגל, זה שזידאן החליט לנגוח בו? בעיה שלוץ....הרי אותו שחקן אצלך בחתימה עושה מעשי מאטרצי בכל משחק כנגד שחקנים אחרים, במיוחד עם הפה שלו...זה חלק מהכדורגל... רשמית: סולי מונטארי נמכר לגאלאטסריי תמורת 7 מיליון יורו...ייפיי נפטרנו ממנו ברוך השם.
היה שווה, כי בזכות זה יצא לך לראות את איטליה מניפה את גביע העולם. לגבי זידאן, הרגע שבו הוא הורחק, במשחקן האחרון בקריירה, במשחק כלכך חשוב וגורלי, היה אחד הרגעים הכי משמחים מבחינתי. באותה רמה שאתה שונא את מטראצי, אני שונא את זידאן. ולמרות שהוא ערבי http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/cool.Xxx
זה חלק מההתנהגות המגעילה של מאטראצי, הרי זידאן לא נגח בו כי הוא אמר לו כמה שהקרחת שלו יפה ונוצצת. זה מתווסף לכסאחיות של שבירת רגליים, היתולי שופטים והרמאות (אני לעולם לא אשכח איך הוא המציא עבירה במה שנראה ההתחזות הנוראית בהיסטוריה - אם למישהו יש את הסרטון...)
גם אם הייתי אוהד אינטר לא הייתי שם את מטראצי ברשימת האגדות. המונח הזה שייך לשחקנים כמו זאנטי, פאקטי, מאצה וברגומי. מטראצי לא שם כמו שבחיים לא הגדרתי את פירלו (מבחינת יכולת הוא אגדה) או סיידורף כאגדות מילאנזיות. זאת ראייה אישית שלי ואני לא חושב שיש טעם להיגרר לויכוחים על כך. אם כבר מטראצי, איך דיברנו עליו ולא הזכרנו את השער הזה? באיזו קומה אתה גר? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/cool.Xxx
הייתי רוצה להאמין שהזכייה היתה כרוכה ביותר מפרובוקציה של הבן מנישואים אסורים. יש אנשים שיודעים להעריך את אחד הכדורגלנים הגדולים בתולדות המשחק וספורטאי למופת, ויש אנשים שאוהבים שחקנים כמו מטראצי. כל אחד וטעמו.