גם מילאן עדיין לא חזרה לעצמה, כלומר בליגה כן אך באירופה עדיין לא. הבעיה היא ההתנהלות הלקויה שמעכבת את חזרתכם לצמרת האיטלקית והאירופית. העונה הקרובה תהיה אולי ההזדמנות האחרונה שלכם. וכן, לקבוצה בסדר גודל של יובה 6 שנים הם מעל ומעבר גם אם ירדתם ליגה.
על זה אני מדבר. כמה שמועות שלא יצא מהן כלום, אף אחד מהם לא הגיע לאינטר ואיכשהו בכל זאת "הם חוזרים לעצמם מהר". אם כך תנסה לקרוא יותר מפעם אחת את ההודעה שתבין על מה מדובר.
לקחת אליפות אחת אחרי 5 שנים שחונות זה לא לחזור לעצמך. השאלה מה מילאן תעשה השנה, כי אם היא תהיה למעלה ראש בראש ותיקח אליפות/תהיה עד המחזור האחרון במאבק - כן היא חזרה לעצמה. אם היא רק תהיה זנב ותעשה קולות של, ולא תהיה שם בסופו של דבר, אז לא, היא לא חזרה לעצמה, יותר נכון היא כן חזרה להיות מה שהיתה ב-4 השנים שלפני כן (כרגע מילאן נמצאת באמצע, לא בינונית מאוד כמו שהיתה ב-4 השנים האחרונות ולא מעולה כמו שהיתה בשנים פרו קאלצ'יופולי מבחינת היכולת, כי עדיין האליפות הקפיצה אותה לאנשהו, השאלה לאיפה). כל קבוצה יכלה לקחת השנה אליפות עם איך שאינטר נראתה, עם כל הכאוס ששרר שם החל מה-23.5.10. ואז מה הייתם אומרים אם נאפולי היתה זוכה? חזרה לימיה הגדולים. נו באמת. החוכמה זה לעשות המשכיות, בלי המשכיות מה שווה האליפות פרט מרגע שמחה רגעי? אני לא מבין מה אתם רוצים מאינטר וכל ההודעות של "הם חוזרים לעצמם" - ובכן גאוני וילנה, בואו תמנו את המאמן הבא של אינטר שפנוי בשוק, כי כל מאמן אחר, יצטרכו לזרוק עליו כסף. פרט לליפי, שברור שלא יחזור לאינטר ולדליו רוסי, מי מהמאמנים האדירים שאתם מפנטזים עליהם יכול לבוא לאינטר שאין לו קבוצה? אף אחד. אז בחייאת, אל תבלבלו את המוח. עריכה: אהה סליחה, מצאתי אחד, לואיס ואן חאל. אבל הוא זה או שהוא מחבר את אינטר והם מפלצת או שהוא מפרק אותם כמו באיירן. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx העברות: דיווחים באיטליה אומרים שאינטר וג'נואה סיכמו ביניהן על עסקת חליפין - פאנדב לג'נואה, פאלאסיו לאינטר. גאלאטסריי הציעה 7 מיליון יורו (!) על סולי מונטארי, סוכנו אישר את ההצעה, באינטר נוטים לקבלה. וואו, זו הצעה שבחיים שלי לא ראיתי אותה מגיעה לאינטר, הכנסה של קרוב ל-10 מיליון יורו (פלוס משכורת שלו ובונוסים וה...)
התשובה בגוף השאלה - דליו רוסי. אם מוראטי מעדיף ללכת על ביאלסה/מיכלאוביץ' ולא על רוסי שנמצא פנוי בשוק אז אני באמת לא מצליח להבין את ההתנהלות הזו מצד מוראטי. כבר עדיף שלאונרדו יישאר.
כרגע נזרקים מלא שמות, מוראטי צינן את נושא מיכאילוביץ', אף אחד מאיתנו לא יודע באמת מה המחשבות של הבן אדם בראש, ואם הוא יילך עליו אז הוא יילך עליו ואם הוא יילך על רוסי אז הוא יילך על רוסי. הרי כל מה שנגיד כרגע לא משנה מי המאמן זה יהיה מטומטם, למה? כי כל מה שאומרים עכשיו, זה מה שחשבו כשאלגרי חתם במילאן ומה קרה? הבן אדם לקח אליפות, לאמן בפיורנטינה ובקטאניה זה לא כמו לאמן קבוצה גדולה כשיש לך משאבים ולא בהכרח להיות בינוני עם קבוצות כאלה אוטומטית הופך אותך למאמן גרוע בקבוצה גדולה. סך הכל הוא לא נכשל עם קטאניה מיכאילוביץ', וגם עם פיורנטינה למרות פתיחה לא טובה, הוא עדיין סיים במרכז הטבלה, שבואו נגיד את האמת, הקבוצה שיש שם, לא שווה יותר מזה. אבל מפה ולהגיד שהוא מאמן גרוע שיחזיר את אינטר לעונות מקום 5-6? על סמך מה?
אלגרי חתם במילאן אחרי שנבחר שנתיים ברצף למאמן העונה בקליארי (כשבליגה אימן מוריניו). הוא היה מוערך מאוד כבר אז, ואני לא זוכר אף עיתונאי באיטליה שניבא כישלון למהלך. לעומתו מיכאלוביץ': כמעט ירד ליגה עם בולוניה, הציל את קטאניה מירידה ונכשל טוטאלית עם פיורנטינה. אי אפשר לקרוא לסגל של פיורנטינה בינוני, אם תסתכל על הסגלים של לאציו ואודינזה ואפילו נאפולי אז לא תבחין בהבדל משמעותי, הוא פשוט לא הצליח לחבר את הסגל שעונה לפני כן עשה שמות באירופה. ורגאס נראה כמו הצל של עצמו (שחקן ברמה עולמית בעונה הקודמת), ג'ילא היה מסוגל להרבה יותר ממה שנתן העונה, והדבר שהכי הרגיז אותי הוא הספסול הבלתי פוסק של לייאיץ' למרות שתמיד היה טוב יותר מסנטנה הפותח.
גם עם מיכאילוביץ' אינטר יכולה להעפיל לליגת האלופות כי הסגל שלה הוכיח שהוא מסוגל לנצח גם בלי מאמן. "החזרה" לא תתממש כל כך מהר, אבל הם בדרך הנכונה.
המאמן השנה הוא אמור להיות סתם caretaker שיעביר לנו את השנה.. בגלל זה למוראטי לא הייתה בעיה להשאר עם ליאונרדו לפני שהוא התחיל מו"מ עם פ.ס.ז. מבחינתי אין לי בעיה בכלל מי זה יהיה - אחרי שהסגלתי לרעיון של ליאונרדו כל אפשרות תהיה טובה יותר... אבל אם שנה הבאה לא יגיע שם רציני, אז אני באמת יתעצבן. בכל מקרה - אם זה תלוי בי, אני לוקח את דונגה בלי למצמץ בכלל.. בדיוק מה שאנחנו צריכים, יעשה את העבודה וישפר את מה שהיה חסר לנו בחלק ההגנתי והסדר, יוכל להמשיך את הדרך של מוריניו כשעדיין יש לנו פחות או יותר אותו סגל.. מבין כל השמות שצצים הוא האופציה שאני הכי מעריך.
מבטל? רק מחזק את זה שאם מיכאילוביץ' יהיה זמין הוא ייקח אותו בחשבון. קורבינו יהיה במילאנו לרגל עסקיו הפרטיים בפיורנטינה, אבל אולי זו תהיה גם הזדמנות לדון עם אנשי אינטר בעתידו של הסרבי.
סקיי ספורטס: פיורנטינה סירבה לשחרר את סיניסה מיכאילוביץ' לאינטר, וילאש בואש והידינק נמצאים כאופציות הראשונות לאימון הנראזורי. העדיפות ע"פ סקיי היא לפורטוגלי. גם בגאזטה דלו ספורט מדווח שסיניסה מעוניין להישאר בפירנצה וכי המועמד המוביל הוא וילאש בואש (אך שם ההתלבטות השניה היא בינו לבין קאפלו). מתוך האתר של רקאלקאטי: http://www.fcinter1908.it/?action=read&idnotizia=26115 בקוריירה ובפוטבול איטליה מדווח בכלל שסינישה הוא המאמן של אינטר וההכרזה תצא בשני. כמו כן באינטר כועסים מאוד על ליאונרדו ומתארים את המעשה שעשה כפשע מאחר והוא "דפק" להם את ההכנות לכל העונה. מצד שני בתור אוהד אובייקטיבי, אם הוא בגד במילאן ועבר ליריבה העירונית - למה זה אמור להפתיע מישהו שהוא החליט לעזוב את המועדון הגדול השני באיטליה שנתן לו במה אחרי מילאן?
חבל שעיתונאים ואנשים מבזבזים את הזמן עם וילאש בואש, הוא לא עוזב את פורטו והוא לא אופציה.. חבל להזכיר אותו. מכל השמות שהוזכרו איתנו עד עכשיו המועדף עלי הוא כאמור דונגה, אבל לדעתי זה אכן יהיה מיכה... גם את מאנצ'יו לקחנו כשהוא תחת חוזה, זה לא אומר שום דבר בשביל מוראטי.. הדרך שהוא הזכיר אותו מראה שהוא 90% סגור במועדון, ולדעתי חבל. אבל עוד פעם, בהנחה שזה מאמן זמני ולא מישהו לטווח ארוך, אחרי שהתרגלתי לרעיון שליאונרדו יישאר באמת שלא תהיה לי בעיה עם אף אחד.
יפה לך שאתה מסיק דברים על סמך.....עצמך. כן עוזב לא עוזב, כן אופציה לא אופציה. אם וכאשר תונח הצעה אמיתית לוילאש בואש לבוא לאינטר כולם יודעים, כולל הוא, שהוא במטוס הראשון למאלפנסה. זה שאדון וילאש בואש אמר שהוא נשאר בפורטו, מה ציפית או רצית שהוא יגיד? שום מועדון אירופאי לא שם לו הצעה על השולחן, לא צ'לסי, לא אינטר, לא ריאל, לא ברצלונה, לא יונייטד ולא באיירן מינכן ולא מילאן ולא שום מועדון. הכל היה ועדיין נמצא בגדר שמועות/ספקולציות/ידיעות סרק. ביום שתהיה הצעה אמיתית על השולחן, הוא לוקח את המטוס הראשון מפורטו ומתחפף משם - למה? כי מאמן כדורגל צריך לדעת מתי לעזוב, ועבורו לעזוב עכשיו יהיה בשיא, כי את אליפות אירופה עם פורטו הוא לא ייקח, ואני בספק אם יגיע גם לשלבים הגבוהים בצ'מפיונס, כי המצב באירופה ממש לא דומה למצב של 03/04 וכשמגיעה אליך הצעה אמיתית ממועדון שהיה אלוף אירופה לפני שנתיים/מועדון מהקליברים הגדולים של אירופה - לא אומרים לו לא בשביל להישאר בפורטו. למה לאיזה מועדון בדיוק הוא היה הולך בעוד שנה? המועדון היחידי שיכל/יכול לקלוט אותו זה צ'לסי - מי מבטיח לו שמי שיאמן השנה בצ'לסי ייכשל? דונגה זה ספקולציה שלא ראיתי בשום מקום, פרט להודעה ממך. דונגה לא יהיה באינטר. בדיוק כמו שקאפלו לא יהיה באינטר (אם כן זה משול לנס בדאלונה/ז'לגיריס) כי שום מאמן נבחרת לא יעזוב/יאמן במקביל קבוצה. מוראטי גם הזכיר את אדן הזאר ואמר שהבן שלו/נכד כל הזמן מקשקש עליו, אז מה? זה אומר שהוא 100 אחוז במועדון? הוא גם אמר על ביילסה זה אומר שהוא כבר שלח לו חוזה חתום לא? אהה איזה קטע ביילסה דחה את אינטר. ----- בעקבות דבריו של סמואל אטו אתמול לגבי מעבר לאנגליה, מתרבות השמועות שיתבצע טרייד בין אינטר למנצ'סטר סיטי במסגרתו יעבור סמואל אטו לאיסטלנדס וקרלוס טבז, שכבר הביע את רצונו לעזוב את הקור של מנצ'סטר הקודרת, יעשה את דרכו לאפיאנו ג'נטילה.
אני מסיק דברים על סמך עובדות, והעובדה היא שוילאש בואש אמר שהוא נשאר בפורטו - הנשיא של פורטו פינטו דה קוסטה אמר שהוא נשאר בפורטו, ואף הציב סעיף שחרור של 15 מיליון יורו.. בתמורה הוא גם לא מתכנן למכור שום שחקן מרכזי שלא כהרגל הקבוצה ולתת לוילאש בואש להמשיך בעבודה שלו. אגב זה מצחיק שאתה אומר את זה עלי - ובאותו פסקה אומר בעצמך שאם כן תהיה הצעה הוא עף על המטוס הראשון ועוזב.. הבנאדם גדל בפורטו, הוא במועדון מגיל נוער ואוהד הקבוצה כל ימי חייו - הייתה לו עונה בכורה חלומית באותה הקבוצה והבעלים עושה מעל ומעבר כדי לתת לו להמשיך לפחות עוד עונה במה שהתחיל ולנסות גם בליגת האלופות.. אתה חושב שהוא יעזוב - שיבושם לך.. אני לא רואה מצב - לא שנציע 15 מיליון יורו כדי לשחרר אותו, ולא שהוא יעזוב גם אם נציע את אותה הצעה לקראת השנה הבאה. דונגה מוזכר בעיתונים באיטליה ביחד עם שלל מועמדים לעמדת המאמן(כולל אותו קאפלו), יכול להיות שלא יהיה המאמן - אבל הוא עדיין המועמד הריאלי שאני הכי הייתי רוצה לראות במועדון וזה שהכי יעזור לנו. נכון - מוראטי רצה את ביילסה והוא דחה את אינטר, הסבר לי בבקשה מה הקשר בין זה לבין מה שאני אמרתי? בתקשורת מדווחים שמה שמפריד בין מיכה לאינטר זה שיש לו חוזה בפיורה - אני ציינתי שגם למאנצ'יו היה חוזה ועדיין הוא הגיע לאינטר - וכשחקן שהיה במועדון גם בשחקן וגם כעוזר מאמן, אדם שמוערך ע"י ההנהלה שלנו וקושר אלינו בעבר, יחד עם הדיבורים שמוראטי אומר לא צריך להיות חכם גדול כדי לחבר 1+1 ולהבין שבאמת רוב הסיכויים שהוא ינחת באינטר לעונה הבאה. הוא לא ידחה את אינטר כמו ביילסה שעשה זאת מסיבות אישיות - והחוזה שלו עם פיורה לא יפריע למוראטי בדיוק כמו שזה של מאנצ'יו לא הפריע בזמנו. אני מקווה שאתבדה אבל זה אכן הכיוון שאליו אנחנו הולכים... אבל כמו שאמרתי אם זה אכן משהו זמני לפני שיגיע מאמן על רמה זה לא כ"כ מפריע לי.
נו ואם אינטר ישימו 15 מיליון יורו? גם מוראטי רצה 16 מיליון יורו בשביל לתת למוריניו ללכת לריאל בסוף הוא קיבל 8. אז מה אם וילאש בואש אמר, המילה שלו שווה כקליפת השום עוד לא הבנת את זה? אני בטוח שהוא לא ימכור אף שחקן. צ'לסי/ריאל/לא יודע יבואו וישימו לו 30-40 מיליון על שחקן אז הוא יגיד להם, לא. ברור. וילאש בואש יחתום על העברה בעצמו. אז מה אם הוא גדל בפורטו, מה הקשר? הוא מאמן כדורגל, השאיפה שלו היא לא להישאר בפורטו, מועדון שהוא לקח איתו הכל, השיג כל מה שהוא יכול. אני חושב שאם תהיה הצעה על השולחן אמיתית, להגיע, באותו היום הוא כבר חותם על החוזה באינטר. להגיד:"הוא אוהד פורטו, הוא אוהב את פורטו" תסלח לי אבל זה טיפשי בעולם שהרומנטיקה בכל הקשור לכדורגל מתה ממזמן. הדבר הטוב ביותר של דונגה זה שהוא יודע להעמיד הגנה טובה, מה שהיה חסר עם ליאונרדו. ההגנה הברזילאית תחתיו היתה מצוינת, ולמרות שהולנד שיחקה טוב ברבע והדיחה אותה, לא היה חסר שבמחצית המשחק יהיה 3:0 לברזיל. אמרת שזה שמוראטי צינן את מיכאילוביץ' אז הוא 90 אחוז סגור. אז אמרתי לך 2 דוגמאות שמוראטי גם עליהן דיבר ולא יצא מהם כלום - משמע, אין מה לנסות לפענח פסיכולוגית את מוראטי ודבריו, כי הם לא רלוונטים, מיכאילוביץ' יחתום רק כאופציה אחרונה באינטר.