באותה קבוצה, השחקן היחידי על המגרש בכל משחק ומשחק, שתי רמות מעל השאר. חוץ מזה, גדולים ממנו (גדולים באופן זמני) כשלו באנגליה, בטח בתחילת דרכם.
ראיתי את טבז, לא כ"כ את ווסטהאם לצערי. למרות שטבז היה ווסטהאם בחודשים האחרונים. והנתונים שלו בווסט האם, יואב, עושים לו עוול בגלל שבשנת ההתאקלמות שלו הוא הצליח לכבוש מספיק שערים כדי לעשות את אחד המהפכים הגדולים בהיסטוריה ולהוביל קבוצה שלמה. 'אינטר'- שוב, אני מאוד מעריך את היכולות של זלאטן, פשוט חושב שטבז יותר נינוח עם הכדור, יש יותר באז כשהכדור אצל הארגנטינאי ברגל. שלא תבין לא נכון, מהמשחקים שתפסתי של אינטר העונה פשוט הייתי המום מהיכולת של זלאטן.
אז לא הבנתי-למה הזכרת רק את החודשים האחרונים של העונה ולא את כל העונה שלו? אם הוא סקורר, איך זה שממוצע השערים שלו הוא שער לשלושה משחקים(מצטער, אבל קורינטיאס היא לא מדד בעבורי)?
ועדיין זלאטן שחקן יותר טוב כרגע, הבחור גאון אמיתי של כדורגל. אני ממליץ לאנשים לראות את הקליפ הנהדר שאינטר הכין רק על העונה האחרונה של זלאטן.
ראיתי, ואני שוב מציין שטבז אדיר. אבל, אתה ראית את זלאטן העונה? שחקן מעולם אחר. הוא אומנם לא טוב מטבז בהרבה, אבל עדיין יותר טוב. עזוב אותך לנסות להיזכר, סיכמתי לך 95% מזה ברבע שעה http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/smile.Xxx
אין בכלל שאלה אם טבז סקורר או לא. הוא לא! הוא לא משחק תמיד קרוב לשער, הסיומת שלו טובה, אבל לא מצויינת, מתמזמז יותר מדי עם הכדור, ובטח שזלאטן יותר טוב. בטכניקה, בכח, ביצירתיות, במסירות, בבעיטה האדירה ובמהירות. אם טבז יגיע לאינטר על תקן חלוץ שני אולי הוא יצליח, אבל בטח שלא יהיה הסקורר בקבוצה, כי עם כל הכבוד אין לו את זה מול השער כמו החלוצים הגדולים באירופה.
שוב, אני לא בטוח שאנשים ראו את טבז משחק הרבה פעמים. למשל-מהירות? אין מצב שבעולם שזלאטן יותר מהיר מטבז. אין כזה. הם שחקנים די דומים, שניהם טכניים ברמות ואני מניח שהויכוח הקטן הזה לעולם לא ייגמר לבדו, כי זה כבר מגיע למצב שכל הודעה מסבירה למה האחד יותר טוב מהשני. אפשר לסיים את הויכוח פה ולהסכים ששניהם מוכשרים אבל יהיה להם קשה לשחק יחד.
כמה משחקים של טבז ראית העונה? הבחור יכול ליצור שער מדאבל פס באיזור מחצית המגרש ומשם לדהור כל הדרך אל הסטיוארטים כדי לחגוג עם האוהדים. זלטן באמת כישרון מדהים- יש לו שליטה אבסולוטית בכדור, אבל אני חושב שאם אני צריך לבחור שחקן ולתת לו להיות אחראי בלעדי ומוציא לפועל בהתקפה שלי, אני בוחר בטבז. לבחור יש ממוצע שערים מדהים בברזיל וארגנטינה, וכמו שאמרו מעליי העונה הראשונה שלו באנגליה הוא אומנם לא התחיל טוב(גם בחלק מהמשחקים לא נתנו לו לפתוח אפילו) אבל הוא לקח קבוצה שלמה על הגב שלו והכריע כל כך הרבה משחקים חשובים עבור ווסטהאם העונה והוביל מסע הינצלות מטורף. אם הוא יגיע לליגה הספרדית, או אפילו לאחת הגדולות באנגליה אתם תראו שהוא פשוט יוצר שערים מכלום.
זלאטן גבוה ואולי בגלל זה נוטים לזלזל במהירות שלו... הוא אחד השחקנים המהירים באינטר ותאמין לי שזה קשה כשיש את קורדובה, זאנטי, מאייקון, סטאנקוביץ'.... אני לא אשקר ואגיד שראיתי. אבל הספקתי לראות אותו במדי ארגנטינה עוד בקופה ההוא... שאדריאנו פגע. טבז בהחלט שחקן מוכשר ויודע ליצור מצבים, אבל מבחינת מהירות ושליטה בכדור איברהימוביץ' יותר טוב. איך אפשר להגיד שאין לו שליטה אבסולוטית בכדור? הוא אולי השחקן הכי טכני בעולם ואי אפשר להגיע לרמות של טכניקה כאלו. בנוסף, אני לא בטוח איך טבז יוכל להשתלב באינטר, אם אני לא טועה, בקבוצות שהוא שיחק עד עכשיו הוא היה השחקן המרכזי, הכוכב, ובאינטר הוא יצטרך לשחק עם סוללה של כוכבים, ואני לא מדבר על העניין מבחינה של אגו, כי כמו שנראה הוא לא אחד שיש לו אגו מנופח, אלא מבחינת ריכוז המשחק אצלו. כמו שראינו במילאן את ג'ילארדינו, שבפארמה הוא היה השחקן שצריך לתת את התפוקה, הכדורים הלכו אליו, והוא סיפק את הסחורה, ב-2 העונות הראשונות של מילאן הוא לא מצליח לשחזר את המספרים המדהימים שהיו לו במדי פארמה. כנ"ל לגבי סואזו שאני לא יודע עדיין איפה הוא חתם. חלוץ אדיר בכל קנה מידה, יש לו הכל, אבל עדיין אי אפשר לדעת אם הוא יפגע במילאן, או מי יודע אולי בכל מקרה הוא יהיה באינטר... בכל אופן בנוגע לדבריך בקשר לממוצע השערים שלו, עם כל הכבוד בדרום אמריקה זה לא מדד, ומהבחינה של יצירת שערים מכלום ככה זה אמור להיות עם שחקנים טכניים עם חוכמת משחק. ואתם עדיין מתעקשים להגדיר אותו כסקורר... אבל לפי דעתי סקורר מלבד ממוצע שערים למשחק זה שחקן שאמור לנצל את רוב המצבים שלו. אמרתי ששערים בדרום אמריקה זה לא מדד, אז שבעה שערים ב-26 משחקים זה לא ממוצע כזה גדול... במיוחד לאור העובדה שבעט 80 בעיטות לשער. עצם העובדה שהבקיע את שבעת השערים האלה בעשרה משחקים לא הופך אותו לסקורר... אלא עקביות השערים קובעת...
עד כמה שזה נשמע נדוש, אני חושב שעדיין יש צורך לציין שאם אדריאנו יחזור ליכולת הטובה שלו, אינטר יכולה לסגור את הבסטה בכל הנוגע לרכש בהתקפה. חוד התקפה של זלאטן ואדריאנו בכושר טוב יכול להיות הקטלני ביותר בעולם, אולי למעט חוד של אדריאנו בכושר טוב יחד עם הנרי. הבעיה היא, כידוע, שהסיכוי שאדריאנו יחזור להציג את היכולת בגללה הוא הפך לטוב בעולם בזמנו יחד עם הנרי, הוא קלוש ביותר כרגע.
וכבש אותה כמות בחצי מהכמות כששיחק בליגה בברזיל. אגב, הכמות שהבקיע טבז בבוקה דומה מאוד לכמות שכבש זלטן במדי יובה. בווסטהאם טבז שיחק חצי עונה אחרונה כבש כמעט בכל משחק,וזה לא שהוא משחק עם שחקנים כמו ויירה, סטנקוביץ וכו', אלא הוא לוקח את הקבוצה לבדו, שערים ממבצעים אישיים, בעיטות חופשיות, הכל הכל לבד...
יחי ההבדל הקטן... ההגנות באיטליה וההגנות בארגנטינה ובברזיל. אמרת את זה בעצמך... בעיטות חופשיות. נניח והוא יבוא לאינטר, בעיטות חופשיות הוא כנראה לא יבעט, כך שכבר מאזן השערים שלו יירד. שוב, שאומרים סקורר צריך להסתכל יותר על שערי שדה, כי עם כל הכבוד יש שחקנים מוגבלים מול השער ובבעיטות חופשיות ופנדלים כובשים כמו גרוסו ושחקני הגנה וקישור רבים