אתה משווה את פאברגאס לקמביאסו? ראינו למה הקישור של אינטר מסוגל כאשר היא הייתה צריכה לתקוף ללא סוף מהדקה הראשונה. זאנטי היה השחקן הכי יצירתי שם וזה בעצם אומר כבר הכל.
אני הרגשתי שלאינטר חסר שחקן שיארגן את המשחק במרכז-קדימה. אולי זה כי סטאנקוביץ' לא היה טוב, אולי כי פיגו על הספסל. בכל מקרה, חסר לאינטר קשר מרכזי\התקפי, לפחות על פי המשחק הספציפי הזה (קראבליו?).
הפגם הגדול בהרכב של אינטר שאין לה את הפליימייקר, הקשר היצירתי הזה שיוסיף לרמת המשחק של הקבוצה. אינטר יודעת אולי הכי טוב באירופה איך להרוג משחק אבל אין לה מספיק כלים יצירתיים ובשביל זה הקבוצה הזאת כדי להשתדרג ברצינות צריכה להביא קשר כזה ברמה גבוהה אולי דייגו אולי בן ארפה מליון או מועמדים אחרים לא חסר כי סטנקוביץ הוא אופציה טובה לספסל לא להרכב הבכיר ולא מתאים לקבוצה שרוצה לזכות בליגת האלופות.
תקרא את מה שכתבתי - קמביאסו לא נופל מפאברגס בעבודת מרכז שדה. לשניהם יש סגנון משחק שונה, הספרדי אכן יותר טוב מבחינה התקפית(שפה אני מתכוון בעיקר לכיבוש שערים) למרות שקמביאסו לא נופל ממנו מבחינת יכולת מסירה וגם קוצ'ו כובש לא מעט יחסית לתפקיד שבו הוא משחק. גם למערכי שתי הקבוצות יש השפעה על הנ"ל. הקישור של אינטר לא סיפק מספיק יצירתיות התקפית מהסיבה הפשוטה שמנצ'יני לא פתח עם קשר התקפי טבעי כמו פיגו ואפילו חימנז והעדיף שוב פעם את סטאנקוביץ' המידרדר שגם ככה את כמות המשחקים בהם הוא הצטיין באופן משמעותי בעמדה הזאת אפשר לספור על אצבעות שתי הידיים. מנצ'יני ידע שכאשר המשולש ויירה-קמביאסו-זאנטי כשיר אין לסרבי מקום במרכז השדה(ומכאן המסקנה שהוא צריך להיות גיבוי ורוטצייה למרכז השדה ותו לא) וכנראה היה לו יותר נוח להוריד את פיגו לספסל בשביל שסטאנקוביץ' ישחק, ובפעם המי יודע כמה זרק את סטאנקו לעמדה שפשוט לא מתאימה לו ואינטר נדפקה מזה. לכן, אין מה להאשים פה את קמביאסו, שבמשחק הזה קיבל כנראה הוראה יותר להתרכז בהגנה. ומה הקשר זאנטי? הרי הוא מאז ומתמיד היה ידוע בפריצות שלו, אין לזה קשר לאיך שהאחרים שיחקו.
נחמד מאוד שהוא ידוע בפריצות שלו, זה קשור לאחרים ברגע שהפריצות שלו הן הדבר הבולט ביותר במשחק ההתקפי של הקבוצה.
האימרה הזאת שלך נכונה לגבי הקישור, לא מעבר לכך. אבל ככה זה שמנצ'יני מטיל את משחק הקישור ההתקפי על קשר מרכז שדה כמו סטאנקוביץ', הפעם הוא היה פשוט חייב להוריד את יקירו הסרבי לספסל לטובת פיגו. אבל זה היה כ"כ ברור שסטאנקו יפתח, למרות שהוא בכושר לא טוב(ואם כבר סטאנקוביץ' חייב להיות בהרכב, אז במרכז המגרש לצד ויירה וקמביאסו ולהוריד את זאנטי להגנה על חשבון בורדיסו/ריבאס). חוץ מזה, גם ויירה השתתף הרבה במשחק ההתקפה.
מוראטי מגיב בעניינו של זלאטן "זה כולו היה רגע שבו השחקן התעצבן, לא מבין למה התקשורת מנסה לעשות מזה סיפור, אני עדין לא בטוח שהתנועה הזאת היית מכוונת למנצ'יני". אלסנדרו דל פיירו גם הוא מגיב, הוא אמר שזה טבעי מאוד שחקנים יתעצבנו ויפגינו למאמנים שהם לא מרוצים מחילוף כלשהו. ד"א, יש שאומרים שהוא אמר למנצ'יני ברגע שהוחלף "הלוואי ותעזוב"!!
לואיס פיגו מכחיש את השמועות על כך שהוא סירב להיכנס למשחק נגד ליברפול כבקשת מאנצ'יני. http://www.goal.com/en/Articolo.aspx?ContenutoId=624706 אני מאמין לו, כי אם הוא באמת סירב להיכנס, מאנצ'יני לא היה נותן לו לשחק נגד פאלרמו. * מקסוול שנפצע במשחק נגד רומא חזר להתאמן עם הקבוצה.
מצד שני אולי מנצ'יני לא רצה לעשות מזה מהומה ולכן נתן לפיגו לשחק מול פאלרמו, הכל אפשרי, מאוד מעניין מה שהולך עכשיו באינטר. מנצ'יני שרף את עצמו עם כל הסיבוב פרסה הזה.
הוא נגיד שאם היה אומר לו שחקן פחות חשוב באינטר למשל כמו דויד סואזו, הוא היה נותן לו עונש. אך בגלל שזלאטן הוא כרגע השחקן הכי טוב ו(אולי) הכי חשוב בסגל של אינטר הוא כנראה פחד להסתכסך איתו ועם שאר השחקנים. עם כל הכבוד, שחקן כדורגל ברמה כזאת, שהוחלף/מוחלף במקרים נדירים לא צריך להגיב כך, אפילו אם הוא מתעצבן שהחליפו אותו. אני במקום מנצ'יני הייתי מגיב למקרה זה בעונש מתאים, לא עונש שישפיע על הקבוצה כמו אי שיתוף בכמה משחקים, אלא איזשהו קנס כספי שיגרום לו להתחרט על מעשיו.
קנס כספי לt יגרום לו להצטער, אולי רק יחמיר את המצב. עדיף למנצ'יני לקחת את זלאטן לשיחה שבסיומה תבוא התנצלות/"כלום לא קרה" לתקשורת.
מנצ'יני כבר הצהיר שזלאטן התנצל בפניו, ושהוא כשחקן לשעבר הבין את התגובה שלו, והכל בסדר. אנצ'לוטי, מצד שני, גינה בצורה חד משמעית את התופעה הזאת ששחקנים מרשים לעצמם להגיב ככה לעיני עשרות אלפי צופים, ושהם חייבים להראות יותר כבוד וללחוץ יד למאמן בדרכם החוצה.