מצטרף לברכות לשתי הקבוצות. משחק מצוין של שתי הקבוצות. אינטר ואיאקס, כל אחת בזמן שלה, נתנו דקות מצוינות וכדורגל איכותי. משחק קצבי וטוב. האמת, לפי פתיחת המשחק חשבתי שלאינטר ילך הרבה יותר קל, אבל אחרי החמצת הפנדל של אדריאנו גם איאקס נכנסה לקצב של מהשחק. אגף ימין של איאקס במהלך המשחק היה מצוין. טרבלסי הראה שהוא באמת ראוי לכל המחמאות שנותנים לו{איך הוא נשאר באיאקס כל כך הרבה שנים?!} וגם שני הקשרים ששיחקו שם היו מאוד אפקטיביים: מאורו רוזאלס וראיין באבל {הוא לא חלוץ בכלל?}. לא יודע למה השדרים ירדו כל כך הרבה על רוזאלס שהיה מצוין ותרם חלק גדול בהתקפות של אאיקס. באינטר פיגו היה פשוט פנטסי וכך גם חבייר זאנטי המצוין ,ששרף קילומטרים על המגרש. גם מרקו מטראצי היה יחסית טוב. כל הכבוד לשתי הקבוצות, אינטר ברבע הגמר ומשלימה שלוש איטלקיות.
בוא נגיד ככה, טרבלסי לא נהיה צעיר עם השנים, והוא השנה גם ככה מתכוון לעזוב את הקבוצה. איך הוא נשאר כל כך הרבה זמן בניגוד לשאר? אייאקס לא נתנו לו ללכת, שיכנעו אותו כל פעם לחתום על חוזה חדש. חלוץ, לא תמיד משחק על העמדה הזאת, יכול לשחק גם בקישור כשצריך.
משחק די טוב של אינטר, אבל אם יכולת כזו אין להם סיכוי רב לזכות. כמעט כל פעם שאייקס הצליחה לחבר 3 מסירות מהירות ב- 30 מטר האחרונים, הם הגיעו לחצי הזדמנות (מטראצי במשחק נפלא תמיד היה שם למנוע מהם הזדמנות של ממש). בהתקפה, יותר מדי נופל על פיגו (החליא אותי לראות את הבן-זונה נותן מחשק ענק), שבשיאו נמצא ברמה אחת מעל כל חבריו להתקפה (פרט לאדריאנו). יש באינטר חומרים טובים, אבל הם נחותים בבירור מול 3 הפייבוריטיות. די נהנתי מאייקס. גם בגרסה הלא מוצלחת הזו שלהם, רואים את היסודות עליהם הקבוצה הזו בנוייה. היכולת לשחרר לחץ עם 3 מסירות מהירות על 5 מטר, העברת משחק שוטפת מאגף לאגף, ותנועת הקיצוניים לאמצע כדי לספק מקום למגנים העולים. לפי ההתרשמות שלי מהקבוצה אתמול, חסרים להולנדים צירים מרכזיים דומינטיים, קשר חושב כלשהו שיכול לנתב את המשחק. כמו כן, מרבית השחקנים עדיין בוסר מוחלט. אבל כל עוד היסודות של אייקס מוטבעים כל כך חזק, הקבוצה הזו אף פעם לא תתרחק מדי מטווח עינינו.
לא הייתי בטוח בזה כל כך. תראה, אמנם אינטר תגיע כפייבוריטית, בגלל שהיא קבוצה גדולה יותר ורגילה למעמדים האלה, אבל לויאריאל יש סיכויים לא רעים. אינטר\אייאקס הייתה ההגרלה הטובה ביותר שהיא יכלה לקבל ברבע הגמר. לדעתי, יותר מבנפיקה. אם הסיכויים נוטים לכיוונה של אינטר, אז זה במעט. ויאריאל יכולה לעלות לחצי הגמר (ועכשיו אני מחכה כמובן למי שיגיד, שאני אומר את זה בגלל היותי "ספרדי", כפי שסרגי כינה אותי ואת כל ה"ספרדים" כמה עמודים אחורה).
אני ראיתי את המשחק רק מ20 דקות לסיום(חזרתי מאוחר מטיול בצפון), ואני לא מבין איך לדעתכם פיגו נתן משחק ענק. ב20 דקות האחרונות שראיתי הוא לא הצליח לעבור אף שחקן בחלק הקדמי, אין לו כבר את הפיזיות שלו, המגנים הצעירים של אייקס חוטפים לו, הדבר היחיד שנשאר לו זה ההרמות. היה משחק יפה אתמול גם ב20 דקות האחרונות, כמו שאמרו הפרשנים אינטר ואייקס לא קבוצות כמו יוה או צ'לסי שהורגות משחק. שתי הקבוצות מניעות כדור. אייקס עם העקבים נראתה לא רע, אבל היא לא מסוגלת לעבור את אינטר שבכמה רמות מעליה. יש השתפרות בקבוצה לאחרונה, לליגת האלופות הקבוצה לא תגיע לדעתי, שתנסה להגיע למקום השלישי ואולי באופ"א בעונה הבאה היא תעשה משהו. כמו שמצאו מחליפים לזלאטן, ואן דר והארט, ואן דר מיידה וקיבו, גם לסניידר ופינאר יהיה תחליף. טראבלסי מבזבז את עצמו באייקס, היה צריך לחתום בארסנל בקיץ . החלוצים מחמיצים כל הזמן, בעיקר אדריאנו. לא טוב בשביל אינטר שהוא מחמיץ כל הזמן שלא ייפול עליו משבר. הוא היה חייב לשים את הכדור בפנים בדקה האחרונה. אינטר לדעתי לא תגיע לגמר גם העונה. ברצלונה מילאן ויובנטוס יותר טובות ממנה. בקשר לסטאנקוביץ: קשר אגף גרוע, שיישחק באמצע ככה הוא יכול להביא את היכולת שלו לידי ביטוי.
בפעם המיליון ואחת: בהולנד יש פלייאוף על העלייה לליגת האלופות בין המקומות 2-5(בסגנון מה שיש בסוף שנה בליגות האנגליות המשניות) והמנצחת מצטרפת לאלופה בליגת האלופות. אייאקס נמצאת במקום ה4 וסיכוייה להגיע לאלופות לא רעים בכלל.
התשובה בשאלה שלך, תראה את כל המשחק ואז תבין למה אמרנו שלפיגו היה משחק ענק. הוא אולי לא כמו פעם, אבל דריבל אדיר והרמות עוד יותר אדירות, תמיד יש לו. טעות, אייאקס עדיין לא מצאה מחליפים ראויים לזלאטאן, VDM, VDV ולקיבו. גם לסניידר ופיינאר יהיה קשה למצוא מחליפים ראויים, במיוחד בקבוצה כמו אייאקס.
1.קלאס יאן הנטלאר 2.רוזנברג/יינר בעונה הבאה. 3.רוסאלס?פה אנחנו די לוקים.מסכים.קנת פרז' מגיע בשנה הבאה. 4.סתאם בעונה הבאה,מאדורו. סניידר לא עזוב,וסארפונג ואניטה הם כישרונות מספיק גדולים להחליף אותו במקרה שבטעות זה יתממש. פינאר?שילך.
באייאקס מצאו ועוד איך מתאים לזלאטן, והוא חלוץ הולנדי אלמוני העונה לשם קלאאס יאן הנטלאר. אולי שמעת עליו, עד כמה שידוע לי הוא גם כבש נגדכם. ל-ואן דר ואארט עדיין לא נמצא מחליף ראוי, ל-ואן דר מיידה אין צורך למצוא מחליף הוא גם ככה לא היה משהו מיוחד. לקיבו עדיין מחפשים מחליפים, יש אחד שמשחק בהרכב ונראה לא רע בכלל (מאדורו? לדעתי יהיה שחקן הגנה מהטובים שיצאו ממחלקת הנוער). על העזיבה של פינאר אנחנו נתגבר, ומי אמר שסניידר עוזב? הבן-אדם חתם באייאקס עד 2009, מי בכלל מדבר על עזיבה של הקשר המחונן שלנו? וגם אם הוא יעזוב, יש לנו בטוח איזה כישרון שיחליף אותו אחרי עונה או שתיים. מה המשפט הזה אומר להביע? http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/bduh.Xxx יש לנו את מחלקת הנוער הטובה בעולם, וכל שנה יש לנו כשרונות חדשים, תעשה לי טובה.
1. האנטלאר שחקן מצויין, אבל הוא לא ברמה של זלאטאן. 2. אתה משווה את רוזנברג לואן דר וארט? על מה ולמה? 3. VDM באייאקס היה יותר טוב גם מרוסאלחס של עכשיו, וגם מקנת' פרז. 4. אוקיי שוב, האנטלאר לא ברמה של זלאטאן. אולי הוא עוד יהיה, כי בכל זאת הוא כישרון אדיר. מפליא אותי שאתה אומר את זה, בתקופה שלו באייאקס היה אחד מהווינגרים הימניים הטובים באירופה. תשמע, סניידר, כמו קיבו, פאסנן, VDV, VDM וזלאטאן, צריך להתקדם לקבוצות יותר בכירות באירופה. אם הוא יישאר באייאקס עד 2009, הוא תוקע את ההתקדמות שלו. כנ"ל לגבי טרבלסי. התכוונתי ששחקנים גדולים לא מרבים להגיע לאייאקס מקבוצות אחרות באירופה(אם בכלל) גם מחלקת הנוער שלכם בשנים האחרונות לא מביאה כישרונות מפוצצים, אם כי לחלק מהשחקנים שמשחקים עכשיו באייאקס יש פוטנציאל להגיע לקבוצות בכירות באירופה(כמו טרבלסי, שניידר ובאבל).
על מה ולמה? אתה שראית את ואן דר וארט בעונה הראשונה שלו באייאקס? מה לעשות,זו קבוצה חדשה לגמרי. מי אמר שרוזנברג לא יגיע לרמות של ואן דר וארט? שנה ראשונה לשחקן שהוא סופר כישרוני. "מחליפים ראויים"- אתה מדבר במונחים שלא ככה חושבים באייאקס. אתם חושבים שאיך שמוכרים מישהו אז ישר רוכשים מישהו במקומו,כי ככה זה ברוב הקבוצות הגדולות. זה לא ככה באיאיקס. אין בעיה לחכות שנה שנתיים ולמצוא איזה כשרון אחר. וכזה מצאנו. ותסלח לי,לקלאס יש יכולת להגיע הרבה יותר גבוה מזלאטן. מה שזלאטן עשה בליגה ההולנדית ביינתים קלאס עושה כפליים. אבל עדיין חובת ההוכחה עליו. VDM יותר טוב מקנת פרז'?. נו באמת. פרז שחק מצויין,וגם ביינר(שאני מניח שאין לך מושג מי הוא) אל תזלזל. למה מי היה ואן דר מיידה בעונה הראשונה של בבוגרת של אייאקס.?. תעשה טובה,אתה צריך לחכות שנתיים כדי להגיד את הדברים האלה שכרגע שאי אפשר לעשות את השוואה בשלב הזה. השחקנים האלה שנה ראשונה באייאקס,ואתה יודע מה,אני לא בטח שה"דרים טים"(מי ישמע מה עשית מהם,הרי חצי הולנד כעסה על מה שאייאקס עשתה באותה עונה) שהצגת פה מ2003 הייתה יותר טובה מהם בשנה הראשונה של אותם שחקנים באייאקס.
לבדוק? חח אייאקס באותה עונה,במיוחד שהיא יצאה מהארינה,עברה לשחק 4-4-2. דבר שלא יעשה בהולנד. בנוסף,ראינו הרבה פעמים כדורגל ההגנתי,טקטי,ושומו שמיים,בונקר. זה דבר שאף אחד לא יכל לסבול. וזה משהו שאתה לא תבינו,כי בהולנד הדרך תתפלאו,חשובה בהרבה מקרים מהמטרה. אז כן,באותה עונה אם לא פיליפו ימח שמו אינזאגי בדקה ה90,יכלנו להגיע לחצי הגמר. אבל בכל התקשורות אייאקס ובראשה קומאן חטפו ביקורת אדירות. כי זה לא הולנד,זה לא אייאקס. לבוא ולשחק 4-4-2,לבוא למסטייאה ולעשות בונקר(הספרדים עשו לנו בית ספר במה זה התקפה),זה דבר שבחיים לא יעבור בשתיקה בהולנד. בטח שמדובר באייאקס. דומה לסיפור יורו 2004 של הולנד...שבעיקרון היה שם את אותו סיפור. הישג לא רע,אבל ביקורות אדירות על צורת המשחק הלא הולנדית.