דפור כן צצה משומקום כי לא ממש הייתה לה היסטוריה כקבוצת צמרת לפני כן ולכן יותר הגיוני שהיא תיעלם כפי שהיא באה ושקבוצה אחרת תמלא את מקומה. אכן גול אדיר של פרד. אמנם אני מודה שבקושי ראיתי אותו משחק אבל ממה שראיתי\קראתי נראה שהוא הולך כנראה להיות משהו טוב. הוא הבקיע משהו כמו 40 (?) שערים בעונה שעברה בליגה הברזילאית מה שמעיד כנראה על יכולת סיום טובה ומלבד זה ממה שראיתי יש לו גם כמובן בנוסף לטכניקה הסטנדרטית של ברזילאים (וכפי שראינו היום, הוא אפילו מעל הממוצע הברזילאי, עשה תרגיל א-לה רונאלדיניו) חוץ מזה (ואת זה אני אומר על סמך מחצית אחת מול ריאל אז אני יודע שיש סיכוי שאני לא מדייק) הוא גם חזק פיזית ואי-אפשר סתם לדחוף אותו. קיצור, נראה שחקן מאוד מבטיח לעתיד, אולי אפילו החלוץ הטוב בעולם עוד כמה שנים. אני מסכים איתך שבאמת מזלזלים בליון יותר מדי ונראה לי שהם הגיעו לשלושה רבעי גמר רצופים עם לה גואן (ממש לא סגור על זה) ואם זה לא השתפשפות אז אני לא יודע מה כן.
משחק נהדר בין ריאל לארסנל, יש גם 0-0 מצויינים וזה עוד הוכחה, באמת שלא היה משעמם. ההחמצה של ראול.. אוי ויי, אחת בברנבאו אחת בהייבורי והנה כל ההבדל. בכל מקרה ארסנל ברבע הגמר בזכות, נשאר רק לאחל לריאל מדריד להיבנות מחדש בקיץ, אני הייתי מעיף כמה וכמה שחקנים. רונאלדו היה פשוט נורא בשני המשחקים, אני מבין שהוא רוצה להידמות כמה שיותר לרומאריו, אחד שתקוע למעלה ועד שלא מגיע אליו כדור אתה לא שם לב אליו בכלל, רק שאפילו רומאריו שלא היה אחד הרזים לא נראה כמו רונאלדו, זה פשוט לא ייאומן עד כמה הוא בולט על המסך, ולא מסיבות מקצועיות. לא ראיתי מילאן באיירן, אבל אני מתאר לעצמי שזו הייתה "גראנדה מילאן" נוספת, נו טוב, רק שלא נקבל אותם ברבע הגמר בכושר הזה, נחכה לחצי לפחות. מה שעשה לי את היום זה הידיעה שליברפול בחוץ, כל כך פחדתי שאני אצטרך להמשיך לסבול את השידורים שלהם שמשום מה זוכים לבלעדיות מפחידה פה, לקבוצה הזאת אין מקום בין שמונה הטובות, למרות שגם לבנפיקה ו-ויאריאל עם כל הכבוד.. עם הפנים לאייקס, רק שלא נפשל שם, יש סיכוי לא רע לקבל יריבה נוחה גם ברבע הגמר (למרות שאני מאמין שאם עולים מקבלים את בארסה או יובה), ובכלל הגיע הזמן כבר להתקדם, העונה היחידה שעשינו משהו באירופה בזמן האחרון היה החצי גמר ב2003, עם כדורגל מהמגעילים שראיתי ועם סגל שמקומו היה בגביע אופ"א.
ביזיון. רפא שילם ביוקר על הזילזול שלו בבנפיקה במשחק הראשון . ההתקפה של ליברפול פשוט אנמית,לא מסוגלים להבקיע שערים בכלל . קראוץ' זה בכלל בדיחה מהלכת ,מההתחלה לא רציתי אותו בליברפול. שרוך חסר תועלת. בקיץ ליברפול חייבת להתחזק בשחקנים בעלי אופי התקפי ואם רפא יעזוב למדריד או אינטר שיביאו גם מאמן עם אופי התקפי.זה לא יכול להימשך ככה בהצלחה לארסנל,בארסה,ליון,יובה וכניראה שגם אינטר בשלב הבא ולויאריאל למילאן אני לא יאחל בהצלחה ,מה שכן ניראה שהם מתכוונים השנה ללכת עד הסוף. אני אוהב את אינזאגי וכיף לראות אותו בכושר כזה . אם קבוצה אחת שלי הודחה מליגת האלופות (ליברפול) לפחות שהקבוצה השניה (בארסה) תזכה בתואר.
עם כל הכבוד למשחקים מול פ.ס.וו ופורטו, זה לא סוג ההשתפשפות עליו אני מדבר. יש תכונות אשר קיימות אך ורק לקבוצות גדולות. אם ליון רוצה להצטרף לקבוצה אקסקלוסיבית זו, עליהם לפתח תכונות אלה. דבר כזה אפשר לעשות כאשר משחקים מול יריבות כמו מילאן, יובה או בארסה העונה. ליון יכולה לזכות כמובן בתואר - אבל אם זה יקרה, רק בגניבה, בגלל נפילה של קבוצה גדולה.
בגלל עונה חלשה יחסית בליגה, שלב בתים בינוני ובעיות בהגנה, הרבה סימני שאלה הועלו לגבי יכולתה של הקבוצה הטובה באירופה בשלושת השנים האחרונות לזכות העונה בתואר. היום אני חושב שקיבלנו תשובה, מילאן אומנם עדיין רחוקה מגמר שלישי ב-4 שנים, אבל היא בהחלט הראתה יכולת של אחת שמסוגלת לזה. ההגנה של מילאן מתגבשת, הבדיחות על קלאדזה וסרג'יניו כבר לא כל כך מצחיקות משום ששניהם מראים בחודש-חודשיים האחרונים יכולת משכנעת. אתמול, לא ראינו שום דבר בחלק ההתקפי מבאיירן, נכון שזה לא רק לזכות ההגנה של מילאן, אלא גם לרעת ההתקפה של באיירן, אבל לפחות ראינו שוב גושפנקה לכך שהשיפור של קלאדזה את סרג'יניו הוא גם בליגת האלופות. הקישור של מילאן שיחק על בטוח היום, לא ראינו מסידורף ופירלו פעולות התקפיות רבות, אבל משחק בטוח ושקט שלהם נתן שקט לקבוצה. ווגל היה בסדר, אבל בסדר זה לא מספיק, במיוחד אחרי שהשער של מילאן הגיע בגלל טעות של ווגל בעבירה שהוא עבר שלא לצורך. קאקא, היה בתרדמת חורף, אבל גם הוא חוזר עכשיו לכושר המדהים שאפיין אותו. פיפו, או כמה שהוא מסוכן. אני המלצתי עליו בהרכב עוד במפגש הקודם, אבל היום רק טיפש היה משאיר שחקן שכבש 7 שערים ב-5 משחקים (ועכשיו 9 ב-6) מחוץ להרכב. לפי הכושר הנוכחי גם ליפי יצא טיפש אם לא יזמן את סופרפיפו לסגל של האצורי. שבצ'נקו הוא קלאסה, אין צורך להרחיב. בעניין באיירן. למי שעוקב אחר הדיון הגרמני, יש שם טופיק על מה שקרה בשנים האחרונות לכדורגל הזה. אני נתתי תשובה שלי, והיא הזרים הבינוניים שמגיעים לליגה הזו בעשור האחרון. תאמול קיבלנו הוכחה. באיירן בכל התקופה הזו תמיד מקבצת אצלה את הזרים הטובים ביותר שיש לבונדסליגה להציע ובדרך כלל זה נכון, רובם בהחלט מהשחקנים הבינלאומיים המרשימים ביותר שיש לליגה הגרמנית לתת. אתמול ראינו כמה זה פוגע בכדורגל הגרמני שקודם כל בגלל ריבוי הזרים איבדה את האופי הגרמני וגם השחקן הגרמני נפגע לא פחות. אבל אתמול, דווקא הקישור עבר בבאיירן, דווקא הקישור שכלל בתוכו 3 גרמנים מתוך 4. ההגנה היתה פשוט זוועתית, לוסיו ואיסמעל הם פשוט לא ברמה שהקבוצה הזו שואפת להיות, עם כזו הגנה באיירן בחיים לא תקח את אליפות אירופה. ומגאת, למה להעלות את ליזראזו בן ה-200 שיש לך שחקן מוכשר שכבר הוכיח את עצמו לא פעם ולא פעמיים בדמותו של לאהם, שאני בטוח שהיה מסתדר הרבה יותר טוב עם ההתקפה של מילאן. נדב יעקובי ציין שזקני מילאן היו משתגעים אם רק היו יודעים שבחוד ההתקפה של באיירן ישחקו שני פרואנים, ואכן, מי שביינהם כבר לא איתנו בוודאי מתהפך בקברו. היחיד שאולי היה במיטבו היה שווינשטייגר, באלאק אומנם לא היה במיטבו ובכל זאת היה התקווה היחידה של המועדון הבווארי. לסיכום, עצה לבאיירן ולכל הליגה הגרמנית. הגבלת זרים!
הרבה זמן לא ראיתי משחק 0-0 כזה טוב כמו שהיה אתמול. בדרך כלל משחקי 0-0 הם משעממים ולא מעניינים,אתמול דיי נהניתי מהמשחק שהנרי לדעתי ללא ספק הוא המצטיין.(שניתן לציין גם לשבח עוד מס' שחקנים,שמריאל לדעתי הבולטים היו ראמוס(שחוץ מטעות אחת שכמעט עלתה בגול היה דיי טוב) וסלגאדו שהוכיח שהוא היה עדיף על סיסינו שבעיקר עושה התקפה ופחות הגנה. לליברפול הגיע להפסיד את האמת,כמו שאיציק זוהר אמר - הזילזול שבמשחק הראשון אתה עולה לשחק בלי ג'רארד וקראוץ'(לא יודע אם זה זילזול לא לעלות עם קראוץ' http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/biggrin.Xxx אבל עדיין שחקן הרכב) אולי מנע מהם את העלייה,שבה המשחק השני אתמול היה יכול להיות אחרת לגמרי. ליון שוב מוכיחה את מה שאמרנו פה אתמול שהיא קבוצה אטרקטיבית וטובה עם סיכוי לא רע אם היא לא תפגוש את בארסה להגיד עד לגמר. ממילאן דיי הופתעתי,הייתי בטוח שבדומה ליובה הם ייתקשו ואולי בכלל לא יעברו,פיליפו אינזאגי בכושרו בזמן האחרון בהחלט עדיף בהרכב על פני ג'ילארדיניו. סה"כ היה ערב לא רע של ליגת האלופות,נקווה שגם עוד שבוע המשחק של אינטר יספק הנאה מקסימלית עד כמה שאפשר http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/biggrin.Xxx
איזה ערב גדול של כדורגל היה אתמול,נהנתי לצפות במשחקים בכל רגע. התמקדתי בארסנל-ריאל,כפי שהזכירו כאן למרות התוצאה היה משחק נהדר,קצבי ביותר וכו.. בכדי שיובקע שער היה חסר הגרוש ללירה.. לגבי ארסל שתמשיך לשלב הבא,אני לא בטוח אם הם מסוגלים ללכת עד הסוף,נראה לי שהם לא קבוצה שלמה לגמרי בשביל הרמות הגבוהות של ליגת האלופות.. מצד שני הם עשו שלב בתים מצויין ועמדו נכון באופן טקטי בצמד המפגשים מול ריאל. ליון ממשיכה להיות עילוי בפני עצמה,כדורגל התקפי ומשכנע,מאמין שהם יכולים להגיע רחוק,קבוצה יציבה ביותר לאורך זמן. ליברפול איכזבה בגדול,אבל איזה שער ענק של מיקולי, מקפיץ לעצמו בתוך הרחבה ושולח מספרת לרשת של ריינה,מהלך גדול פשוט.
וואו, איזה משחק מדהים בין ריאל וארסנל.בסיום המשחק פשוט קמתי ומחאתי כפיים על הצגת כדורגל מושלמת.אין מה להשוות בין ברסה וצ'לסי שלשום, משחק שהפסקתי לראות כבר במחצית. סה"כ מגיע לארסנל לעלות, בשני המפגשים היא יכלה להבקיע לפחות עוד ארבעה שערים. היה ברור כמעט בוודאות שמילאן תעלה, אבל באיירן הפתיעה אותי לרעה למרות היום המושלם של מילאן.כנראה שמה שטוב לליגה הגרמנית לא טוב לשלבים המכריעים באירופה.מילאן כנראה תלך עד הסוף. ליון, אח איזה רביעה קלילה לרשת של איינדהובן, אותה איינדהובן שמילאן כ"כ מתקשה נגדה בשנה האחרונה.גם היא תלך עד הסוף, לדעתי הגמר יהיה בין ברסה/מילאן/ליון.כך אני לפחות מקווה, זה יהיה הגמר המושלם. משחק אחרון חביב ליברפול בנפיקה.ראינו את ליברפול במערומיה.קבוצה אפורה ממנה אני לא זוכר הרבה זמן.חוץ מהגול של קראוץ' מול היונייטד לא זכור לי מקרה שהחלוץ שלהם הבקיע בתקופה הקרובה.איזה מזל שהיא בחוץ. רק שברבע גמר לא יסדרו לנו מפגש בין ויאריאל ובנפיקה http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/ph34r.Xxx http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/5eek.Xxx והלוואי שליון תצא מול יובה/מילאן/ברסה שסוף סוף היא תוכיח פה לכולם שהיא בהחלט אחת משלוש הקבוצות הטובות באירופה.
זאת לא אותה פ.ס.וו. איינדהובן שמילאן כל כך התקשתה מולה. הקפטן ואן בומל עזב לבארסה והקוראני עזב למנצ'סטר. פ.ס.וו. גם ככה לא בתקופה כל כך טובה, כנראה שזה מה שקורה כשאתה שולט ללא עוררין בליגה, יש אצלך ירידת מתח חמורה.
נכון, אבל להזכירך השנה מילאן לא הבקיעה לרשת של איינדהובן שכמעט גרמה להדחתה(היה חסר לשאלקה גול אחד מסכן). בכל מקרה, מזה הייתי רוצה לראות את שלב הבתים השני חוזר http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/peace.Xxx
בדיוק. אני לא מבין אותך סרגי.. אתה חושב שקבוצות לא משתנות משנה לשנה? אותו דבר אמרת גם על ברמן וגם על פ.ס.וו - בלי לחשוב על השינויים שעברו בשנה הזאת. מילאן היו בתקופה איומה באותו זמן(השנה). ושלב הבתים השני זה רעיון גרוע. 6 משחקים משעממים במקום 2 מרתקים.. מה גם שיש את גורם העייפות של השחקנים.
ריאל מדריד גמרה את העונה ובגדול. לא ייאמן איך אף שחקן לא מסוגל לתת כדור לאחד הקשרים באגף, וזיזו חייב לרדת לחצי. היה עצוב מאוד לראות את המשחק האחרון של ריאל בליגת האלופות, כאשר זיזו לובש את המדים שפעם היו קדושים. לופז קארו הוא מאמן דביל ומפגר. אתה רואה שהמחצית הלכה חרא ואחרי 2 מצבים ריאל לא הגיעה לכלום. לא ייאמן למה רק 7 דקות לסוף רוביניו נכנס. גוטי היה אפס למרות שבדקות האחרונות ניסה מסירות ארוכות. בפטיסטה היה צריך לשחק יותר דקות, למה להכניס את קאסנו ממש לקראת הסוף? שוב יש שליטה בכדור אבל אין שליטה במקומות הנכונים. ארסנל לא הייתה פחות טובה מריאל נמאס לראות את העונה נגמרת. כאב לי מאוד על ההדחה הזו ועדיין כואב לי. רונאלדו של לפני שנתיים וחצי היה נוגח פנימה מהמצב שהיה לו, כמה היה עצוב לראות שהכדור האדיר שראול שלח, הלך לקורה!!! בקשר לארסנל, כל הכבוד להם, ידוע שבאנגליה אני אוהב אותם. אבל לדעתי הם לא יצליחו להמשיך הלאה, זה יותר החולשה של ריאל מאשר הם. באיירן מינכן חטפה בראש 4-1 ממילאן, משחק ענק לאינזאגי שהזכיר איזה חלוץ גדול הוא, כל החלוצים של איטליה בכושר נפלא נראה לי שהיא מועמדת מספר 2 לזכות במונדיאל. אני חשבתי שאחרי הגול שבאיירן צימקה היא תתן גול, אבל היא ביזבזה את מעט הדקות הטובות שלה. מילאן שלטה במגרש, הגול השלישי שבאיירן ספגה היה ממש מביך, כבר אמרתי שההגנה שלהם לא מתאימה לרמות האלה. ליזארזו מבוגר מדי איטי וכבד ושיילך הביתה כבר וייפרוש בכבוד. חבל לראות את באיירן חוטפת על הראש, חשבתי שהעונה היא תלך עד הסוף. זה כישלון של פליקס מגאת למרות שמילאן קבוצה פנטסטית. את האליפות בגרמניה זו לא חוכמה לקחת שיש לך תקציב פי 3 מכל הקבוצות, אבל בזירה האירופית הצלחה זה משהו אחר, ובאיירן תקועה. אם היא תמשיך ככה היא תאבד את האליפות בסוף, ויהיה סוף עונה טראגית לבווארים. מילאן מנצחת את באיירן 3 פעמים ב4 משחקים. באיירן הייתה שווה 2 גולים במשחק הזה, אם היא לא הייתה חוטפת את הגול השטותי, היא הייתה כובשת ועולה לדעתי. באיירן צריכה לעשות רכש בקיץ, למצוא מחליף הולם לבאלק וגם בלם, מגן שמאלי. רוי מקאיי היה כלכך עלוב, גררו שנכנס במקומו ניסה, אבל זאת טעות גדולה של מגאת, מקאיי יותר מנוסה. מילאן עלתה בגדול לרבע הגמר והיא המועמדת מספר 2 לזכות לדעתי, היא הרבה יותר מרשיהמ מיובנטוס. הלוואי ותקבל את ברצלונה ותעיף אותה. הייתי בטוח שליברפול יעלו אבל טעיתי. אני לא ראיתי את המשחק לא יודע מה הלך שם אבל סביר להניח שבנפיקה היו הרבה יותר טובים. איפה הגאונות של בניטס? אומנם הוא פתח עם הרכב התקפי אבל לא הבקיע לבנפיקה הבינונית במשך 180 דקות, שער אחד. לא כל יום פורים, מקרה העונה שעברה לא יחזור, עם סגל דל כזה בחלק הקדמי אין לליברפול מקום ברבע הגמר. ליון נקמה באיינדהובן בגדול, 4-0 מצויין, ענק. ליון הובילה 1-0 ושיחקה בבית שלה מצוין, הכרטיס האדום שקיבל קוקו(צהוב שני), שבר את האמונה אצל איינדהובן והמשחק עבור ליון היה כמו טיילת. האם הוייה כבר לא יהיה לוזר? לדעתי מהשלב הבא, לליון יהיה סיכויים להתקדם לשלב הבא אם תפגוש את: אייקס\אינטר, ארסנל, בנפיקה וויאריאל. אני לא רואה אותה עוברת את ברצלונה, יובנטוס ומילאן.
אני לא מבין, יש פה לחלק בעיות בהבנת הנקרא או מה?אמרתי שאיינדהובן עשתה בעיות למילאן בשנה האחרונה.ז"א גם בשנה שעבה וגם השנה.בשנה שעברה כולנו ראינו שהגיע לפסוו לעלות לגמר ולא למילאן, והשנה אותה איינדהובן כמעט וגרמה להדחה של מילאן.אז מה סה"כ אמרתי?שאותה איינדהובן שמילאן כ"כ התקשתה נגדה בשנה האחרונה, הושפלה 5-0 חלק ע"י ליון.
סרגיי, כמה קלאסיקות ראינו בשלב הבתים השני בכל ההסטוריה שלו? 0 אם אני לא טועה. קבוצות לא משחקות ככה כשיש להם עוד 5 משחקים שאפשר להוציא מהם נקודות, בארסה צ'לסי וריאל ארסנל מעולם לא היה קורה בשלב הבתים השני, לא במימדים האלה בכל אופן. ובוריס צודק לגבי ליון, כל עוד הם לא עברו קבוצה גדולה באמת, הם עדיין רק כמעט.