לא ביקרתי את המאמן. זה בדיוק העניין, הסגל שלנו בנוי שלא כהלכה. אנחנו עומדים על הרגלים הצנומות של ילדים שיש להם עדיין חלב על השפתיים. במקום שיהיה שילוב נכון של כשרון צעיר ונסיון. כשמפילים על ילד בן 20 את ההווה של המועדון טבעי שלא יתמיד, ישבר או יעלם דקןת ומשחקים רבים. וגרוע עוד יותר שהמחליפים שלו, צעירים ופחות מנוסים הרבה ממנו. הביקורת שלי לא כלפי יובטיץ', ליאייץ' או קאריסון, אלא כך שמי שמנהל את המועדון, חשב שעל גבם השדוף הקבוצה תסיים במקום הרביעי ותעבור את באיירן.
ועדיין אורי, פיורנטינה היו רחוקים שער אחד מליגת האלופות, וסבלו מהרבה חוסר מזל. הם לא נפלו מבאיירן שהעונה באמת קבוצה טובה ונמצאת בעונה טובה, ומה שהכריע את המפגש הזה, זה השופט ימח שמו שאישר את השער שלא היה ולא נברא של קלוזה. זה הרבה יותר מזל מאשר ניסיון או חוסר יכולת. הטעות הגדולה של פיורנטינה שהיא שיחררה את הקפטן שלה, כמו שאמרת מונטוליבו הוא שחקן גדול, אבל עדיין לא מספיק גריזמתי בשביל להיות קפטן, גם לא הייתה חסר הדחיפה שלו קדימה, אבל הוא עדין צעיר. פיורה צריכה עוד בלם, וחיזוק להתקפה שלה, החסרון של מוטו הוא קריטי, לג'לארדינו אין מחליף ראוי. עוד אחד שמגיע לו מחמאות הווא מרקיוני, היה פנטסטי אתמול.
אתה צודק, הרבה אנשים לא רואים אותם בליגה האיטלקית, ומסתמכים אך ורק על ההופעות בליגת האלופות. איזה מישהו אמר בפורום העולמי שהם קבוצה יותר טובה מסביליה למשל, זה פשוט טמטום טהור. אני לא יודע אם הוא אוהד פיורנטינה, אבל צריך להיות מציאותי. הבעיה של פיורנטינה היא כפי שURI אמר- הקבוצה לא נבנתה בצורה נכונה. כמה שחקנים צעירים מוכשרים, אבל אין את הניסיון ואין את המנהיגות על המגרש. בכלל, אל תתנו להצלחה היחסית באירופה לשקר - הויולה בעונה רעה ומאכזבת מאוד מאוד בליגה האיטלקית. אגב, יש לי הרגשה שיובטיץ מגיע רק לליגת האלופות בשלושה חודשים האחרונים. מעניין אם זה מקרי או שיש לכך סיבה מסוימת ההבאה של קיירסון בעצם מסמלת את כול הבניה הלקויה של פיורנטינה. מדובר בחלוץ כושל שלא ראה מגרש בבנפיקה, ואפילו נדחה ע"י סארגוסה שהוצא לה אך זו העדיפה להביא את סואאזו הצ'ילאני. מדובר בשחקן שהיא כמעט ידוע מראש שאין לו מה לתרום לקבוצה. מדוע לא הלכו על מניה קצת יותר בטוחה?
אתה שקרן. קייריסון הוא חלוץ ברזילאי בן 20, שנרכש ע''י ברצלונה ב15 מיליון יורו, הוא הושאל לעונה אחת לבנפיקה ששתי החלוצים הבכירים שלה(סביולה וקרדוסו), נמצאים בעונה אדירה, הוא דחה את ההצעות שהיה לו מסרגוסה וחרז בינואר והלך לפיורנטינה שהביאה אותו מאילוץ, בגלל בעיות הסמים של מוטו, הוא לא הגיע לחזק את הקבוצה הוא הגיע מתוך אילוץ שפיורנטינה הייתה חייבת חלוץ להמשך העונה. פיורנטינה נמצאת בעונה מצויינת, היא עשתה קמפיין ענק בליגת האלופות ובליגה היא הדרדרה מאז שהקפטן שלה עזב, לפני זה היא הייתה חזק בצמרת. הסגל שלה בהחלט לא מספיק עמוק לעמוד בשתי מפעליים.
קודם כל, תעשו טובה - כאן אני מדבר בטון של מורה - ותשמרו את המתח בינכם למקום אחר. ועדיין, היה אפשר להביא שחקן אחר מנוסה ומוכח יותר, דווקא בשל החסרון של מוטו ובמיוחד בשל כך שהקבוצה כבר ביזבזה במשך השנה את רובו הגדול של התקציב על שחקנים שטרם חגגו 20. הרכש היקר ביותר של הקבוצה בקיץ היה על שחקן ההתקפה בן ה-18 סאביו נסרנקו שנרכש מווסט-האם תמורת כ-6 מיליון אירו. בינואר, שמצאנו את עצמינו במאבק קשה מנשוא בליגה על המקום הרביעי וכאשר בד בבד אנחנו מחכים למפגש הקשה ביותר מול באיירן הקבוצה הוציאה 7.5 מיליו אירו על אדם ליאיץ' בן ה-17 עוד מיליון אירו על עוד בחור בן 17 בשם האריס ספרוביץ' ואותה השאלה מסובכת של קייריסון, גם הוא בקושי בן 20.
עמי, לפי ההיגיון שלך ליברפול נתנה עונה מעולה ב-2007 אז סיימה את דרכה באירופה רק בגמר נגד מילאן ובליגה נראתה היום ונורא וחלום (מאבק) האליפות נגנז, כרגיל, כבר בינואר פברואר. קמפיין נהדר באירופה (ובכוונה הלכתי על הדוגמה הקיצונית ביותר), לא מוחק את הליגה שהיא עדיין הלחם והחמאה כמה שזה קלישאתי. פיורנטינה בחיים לא נמצאת בעונה מצוינת, איך אפשר להגיד את זה על קבוצה במקום ה-10 בליגה האיטלקית הבינונית של השנה?
זה בדיוק היתה הכוונה שלי. אני לא מבין מדוע הוא מתלהם כול-כך. איך זה בדיוק קשור שבארסה הוציאה עליו 15 מיליון אירו. היו יכולים להביא אותו גם ב-40 מיליון אירו מהליגה הברזילאית ועדיין זה לא היה משנה את העובדה שהשנה הוא פשוט כישלון חרוץ. העונה שלו בבנפיקה היתה מזעזעת, ולכן פיורנטינה היתה חייבת ללכת על חלוץ הרבה יותר מוכח. שחקן שנכשל כישלון חרוץ בפורטוגל בטוח ייכשל בסריה אה.
http://sports.walla.co.il/?w=/316/1651349 הכתבה אמנם מלפני הגומלין, אך מסבירה על הדעיכה של פיורנטינה והסוף להופעותיה בצמרת הליגה. במילים אחרות, מעין סיכום למה שאורי אמר.
אני לא רוצה לגרור את הדיון למקום אחר, אבל חייב להגן על הצד שלי. לא סותר את עצמי בשום מקום, לפני חודש באיירן היהת בכושר אדיר, בזמנו אמרתי אם הם ימשיכו ככה (עם דגש על ימשיכו) הם יוכלו להאבק על ליגת האלופות. מאז קרו כמה דברים כמו שילובו של ריברי בקבוצה, דבר שהשפיע על משחק ההגנה של הקבוצה ועל מולר שנחלש מאד ובלי שום קשר באיירן לא בפורמה ונראה שהיא איבדה הרבה מכח ההרתעה שהיה לה בתחילת 2010. באיירן של המשחקים האחרונים בינונית מאד עם הגנה מצחיקה ואני לא הולך להסביר למה, מי שרוצה יכול לראות את המשחקים האחרונים של הקבוצה כולל התצוגה אתמול וגם כולל המשחק מול המבורג בו הקבוצה לא ספגה, אבל לא היתה רחוקה מלספוג למרות שהיתה ראויה לניצחון. ובלי שום קשר, המחמאות לפיורנטינה הן במקום, מאחר ואיך שלא נסובב את זה, את העוקץ מהמשחק של באיירן הם היו הראשונים מזה זמן רב להוציא, יפה או לא זה בעייני המתבונן, אבל באיירן של לפני העימות היא לא באיירן של אחרי העימות, ועם קצת יותר קור רוח ומזל הם גם היו בשלב הבא על פני באיירן עם תקציב גבוה יותר בהרבה. אז שוב שאפו לפיורנטינה
כשאתה מסביר את עצמך כך, הדברים נראים אחרת. לזרוק פתאום "באיירן בינונית" היה מאוד מטעה כשלא מלווה הסבר לדברים. אם אכן מדובר בתקופה האחרונה, אז אני לגמרי מסכים. פה לא מבינים את זה כך. באיירן הגיעו בשיא הכושר והם בינוניים? אולי התכוונת למשהו אחר ולא ניסחת נכון. כאן מבינים שאתה חושב שבאיירן קבוצה בינונית תמיד. אף אחד כאן כולל אתה לא באמת חושבים כך.
מעניין שלא רואים כאן כמעט בכלל התייחסות לנושא הכרטיס הרביעי. אני מאמין שכול איטליה תחזיק אצבעות היום למילאן אפילו שרק תנצח. כול הפסד של קבוצות איטלקיות במפעל אירופאי מוריד את הסיכוי שלהן שלא לאבד את המקום הרביעי לבונסליגה. הבעיה היא שלפי מה שהבנתי, הסיכוי שהסריה אה לא תאבד את הכרטיס הרביעי לבונדסליגה הוא קלוש עד אפסי (כן, ממש ככה). וכשזה אכן יקרה, תהיה רעידת אדמה בכדורגל האירופאי ומאורע היסטורי של ממש בעידן המודרני של הכדורגל - הבונדסליגה תצטרף לרשימת שלוש הליגות הגדולות בעולם על חשבון הסריה אה. מכה אנושה לכדורגל האיטלקי ומצד שני תנופה אדירה לכדורגל הגרמני.
זה בסה"כ אומר שהנציגות הגרמניות צברו יותר נקודות מהאיטלקיות בחמשת העונות האחרונות. שום דבר מעבר לזה. אם אתה מחפש דרמות, רעידות אדמה ומאורעים היסטוריים, פתח CNN. עזוב אותנו בשקט. סלע, אני חושב שלירן מנסה לומר שבאיירן הייתה בכושר שיא ונכנסה לתקופה בינונית בעקבות/לאחר המפגש עם פיורנטינה.
http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/icon_thumright.Xxx וכל שאר הירקות בדיון הסובייקטיבי שלהם http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx
ויין רוני, אתה מקשקש על זה בפורום כבר יומיים אבל אני לא ראיתי לכך שום אזכור בתקשורת. בכל אופן, די ברור שבקרוב מאוד איטליה תאבד את הכרטיס הרביעי לגרמניה לפי הישגי האיטלקיות בצ'מפיונס - רעידת אדמה זה בכל מקרה לא יהיה. הליגה הגרמנית, לפחות מבחינתי, כבר לפני שנתיים הפכה לליגה טובה יותר ומעניינת יותר מהאיטלקית ותפסה את מקומה. כשהסרייה א תאבד את הכרטיס הרביעי זה בסך-הכל יהיה גושפנקא לירידה של הליגה האיטלקית והנסיקה של הבונדסליגה.