ההרכב הצפוי של פיורנטינה מחר (4-3-3) פרי - דה סילבסטרי, נטאלי, קלודרופ, פליפה - זאנטי, מונטוליבו, וארגס - מרקיוני, יובטיץ', ג'ילארדינו. ----- פאטו יפתח?
הסגל שזומן לאולד טראפורד: שוערים: Abbiati, Dida, Roma מגנים: Abate, Antonini, Bonera Favalli, Jankulovski, Nesta, Thiago Silva, Zambrotta קשרים: Ambrosini, Beckham, Flamini, Gattuso, Pirlo, Seedorf חלוצים: Borriello, Huntelaar, Inzaghi, Pato, Ronaldinho לא זומנו: Kaladze, Oddo בנוגע לפאטו כנראה נצטרך לחכות עד יום המשחק בשביל לדעת אם יפתח או לא.
איפה פסקוואל? ולמה זה דווקא 4-3-3? ההרכב זהה להרכב שאמור לעלות במערך 4-2-3-1 הרגיל של הקבוצה. ממש פחדתי כשבסופ"ש הודיעו שסיידורף כנראה יהיה כשיר למשחק, אבל כמו שפלאמיני נראה, הדאגה שלי נרגעה. עכשיו עם הידיעות על פתיחה של ההולנדי בהרכב אני בכלל בעננים. כל מה שצריך עכשיו זה פאטו כשיר והכל יהיה בסדר.
פראנדלי לא סומך משום מה על פסקוואל בחלק ההגנתי, לא בכדי תמיד העדיף באלופות את גובי. לדידו, כך לפחות על פי התקשורת המקומית, פליפה עדיף בהתמודדות עם רובן. בוקר טוב. בחודש האחרון פראנדלי משחק באופן קבוע עם שלושה קשרים במרכז, כאשר וארגס הוא השמאלי מבין השלושה ואילו יובטיץ' נוטה יותר שמאלה, אך לפעמים הוא ומרקיוני מחליפים מקומות. זה אמור להראות כך: ----------------פרי---------------- פליפה-קלודרופ-נטאלי-דה סילבסטרי ------וארגס-מונטוליבו-זאנטי------ ----יובטיץ'------------מארקיוני---- -------------ג'ילארדינו------------- מסקרן אותי איך יראה החלק האחורי. לי נראה שבונרה יפתח בכל מקרה, אך השאלה היא אם זמברוטה יזרק הישר להרכב במשחק כזה אחרי פציעה ארוכה, או שמא אנטוניני שעושה עבודה טובה בסה"כ ימשיך, או שבכלל בונרה ישחק בשמאל ואבאטה יפתח בימין.
לדעתי, לאונרדו צריך לפתוח בהגנה עם זמברוטה בימין ואנטוניני בשמאל. זמברוטה כבר התאמן מספר ימים וארצה לראות אותו בהרכב. בנוסף יש לו יכולות התקפיות טובות שנצטרך במפגש המכריע הזה וגם ניסיון רב. אנטוניני מצטיין השנה ומפתיע ביחס למה שציפו ממנו ואני האמת האמנתי שהוא אפס, אבל הוא הוכיח את ההפך ולא קשה לראות את המוטיבציה שלו על הדשא. הוא עדיף לדעתי על בונרה כי הוא תורם יותר להתקפה וגם ההגנה שלו סבירה. ההרכב המועדף עלי: אביאטי- זמברוטה, נסטה, סילבה, זמברוטה- סידורף, פירלו, אמברוזיני- פאטו, בוריילו, רונאלדיניו
http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/mad.Xxx http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/mad.Xxx http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/mad.Xxx http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/mad.Xxx אני שונא את הכדורגל!
חבר'ה, שימו לב. אם וכאשר מילאן ואינטר תודחנה בשמינית גמר ליגת האלופות, איטליה כמעט בוודאות תאבד את הקבוצה הרביעית לליגת האלופות לטובת הבונדסליגה הגרמנית. במידה ובאיירן תעבור את שלב רבע הגמר, ושתי האיטלקיות הגדולות כאמור ייפרדו מהמפעל בשלב השמינית, אזי שהסיכוי לשמור על המקום הרביעי יהיה כמעט אפסי מבחינת איטליה. ובמידה והתסריט הראלי הזה אכן יתממש, יובה תהייה חייבת להשיג השנה באירופה יותר ניצחונות מאשר כול שלוש הנציגות שיש לגרמניה במפעל הליגה האירופאית - ברמן, וולסבורג והמבורג. התסריט הזה נראה כמעט בלתי אפשרי. אם וכאשר הכרטיס הרביעי יעבור לגרמניה, אז הסריה אה תאלץ לחכות לפחות עוד 3 שנים בכדי להחזיר לעצמה את הכרטיס הרביעי. וגם אז, הוא יחזור במידה והקבוצות האיטלקיות יצליחו במפעלים האירופאים לפחות כפי שהאנגליות הצליחו בשלוש השנים האחרונות (שוב, כמעט בלתי-אפשרי) ומנגד הקבוצות הגרמניות ייכשלו כילשון נחרץ בשלוש השנים הבאות - כלומר יישיגו ניקוד מצטבר בקצב של מדינות דרג ב' בכדורגל כמו אוקריאנה או בלגיה למשל (שוב, כמעט ולא אפשרי). אני אישית בעד גרמניה בקרב הזה, אבל עדיין חבל לי מאוד שאיטליה תאבד את הכרטיס הרביעי.
חבל שפיורנטינה עפה אבל למרות ההדחה אפשר למצוא אור בקצה המנהרה. פיורנטינה שיחקה מדהים וספגה רק בגלל שערים מקריים והגנה חלשה ללא גמבריני. יובטיץ' מראה ניצוצות של גאונות לאחר שדעך לאחר הגומלין נגד ליברפול, השער השני שלו היה ענק. האוהדים בפירנצה היו מדהימים וזה לא פעם ראשונה שאני שומע אותם מעודדים מהנשמה כמו נגד באיירן. סך הכל אני מקווה שהניצחון על באיירן (אם אפשר לקרוא לו ניצחון) יוציא את פיורנטינה מהמשבר בליגה ושתציג את היכולת של פיורה מהשנים האחרונות למען הכדורגל האיטלקי.
כמעט כל מי שמקושר עם פיורנטינה חזר להאשים את אוברבו על ההדחה. על כותרות אתרי האינטרנט מיסמרו "כולם מאשימים את אוברבו" ואפילו ואן חאל אמר שצר לו שהטעות של השופט במשחק הראשון הכריעה את המשחק. אני מנגד, מעדיף שלא לקחת חלק בצליבה הפומבית הזו, לי נדמה שהפלת האשמה כולה על השופט רק מדחיקה את הבעיה האמיתית. לי יש מישהו אחר לצלוב, רק נדמה לי ששום צלב לא יוכל להחזיקהו. אני יודע שכתבתי זאת כבר לא פעם ולכן מבטיח (בעיקר עבור עצמי כי לי זה כואב יותר) שזו תהיה הפעם האחרונה. אבל כאשר נותנים לסקאוט של חלוצים צעירים מקצוות תבל (סקאוט מוכשר ככל שיהיה) לנהל קבוצת כדורגל, מעניקים לו את הכוח העצום שאפילו פראנדלי המאמן לא יכול להתקומם מולו, על אף אי ההסכמה השוררת לא מכבר בין השנים, הקבוצה תתקשה להיות תחרותית. אני מודה שהאמנתי שנצליח להעפיל, אך זאת רק משום שרגשות האופטימיות הציפו אותי והטביעו עימם את ההגיון, ואילו ההגיון, רגע לפני שטבע זעק שנצטרך לכבוש לפחות 4 שערים, כי את השנים שאנחנו סופגים מדי שבוע נספוג גם היום. כי מהפגרה, או מתאריך אפס לספירה (לא צליבתו של ישו, אם אני כבר בתמה הזו, אלא שיחרורו של הקפטן) ועד היום לא נמצא לו מחליף. וזה לא משנה שאמש שני הבלמים עשו את עבודתם נאמנה, כיוון שאם בלט מבחינה הגנתית משהו במשחק הזה, במיוחד בשני השערים שספגנו, זה שאף אחד מצמד הבלמים לא לקח על עצמו את ניהול משחק ההגנה הקבוצתי. אף אחד לא כיוון, עודד, תיקן, צעק, העיר, והשערים באו בדיוק בשיפולי החסרון הזה, רגעים בהם כל שחקן חיפש את מקומו, רגע של חוסר ריכוז, מבלי שנבחין בכך. ומונטוליבו, כמה שהוא שחקן ענק, הוא רחוק מלהיות מנגיד, כריזמטור, הוא שקע יחד עם הקבוצה במקום שיהווה את העוגן שאמורים להאחז בו. ודבר נוסף וחשוב לא פחות. כאשר אחרי הדקה ה-70 שאלו את עצמם פאנל המשדר למה פראנדלי לא עושה שום חילוף, הרי הוא זקוק לשער, וכתשובה כל מה שהיה לפראנדלי זה להחליף מגן במגן, גם זה תוצר ישיר ומובהק של עבודתו הרעועה של קורבינו. כי חסרון בקשר התקפי יוצר בסגל בולטת לא מכבר, גם פראנדלי יודע שהוא לא יכול לקבל הרבה מסאנטנה, בטח אחרי שזה רק חוזר מפציעה ואת מי הביא לו קורבינו, על מי הוציא את התקציב שעמד לרשותו בינואר, על עוד ילד בן 18 שב-121 הדקות שרשם בקבוצה לא הצליח לעשות ממש שום דבר, ואף הוצא מהסגל בשני המשחקים האחרונים. ואז כבר בלית ברירה נאלץ פראנדלי להכניס עוד ילד שקורבינו הביא לו לרגעים מכריעים אלו של העונה, שגם עלם זה, כמו קודמו, לא עשה שום דבר גם הוא במשך הדקות שקיבל, פרט לאחת בה למזלו הכדור הגיע לרגליו כשהוא שני מטר מהשער. ודבר אחרון, איזה כיף ליובנטיץ', עוד ילד שקורבינו רצה לבנות עליו את העונה. הוא שם גדול באירופה, הפורום העולמי כאן פשוט לא מפסיק להלל את שמו, צמד מול ליברפול, צמד מול באיירן! כפתור ופרח! אלא שהם, אלה שלא רואים את הליגה האיטלקית, לא יודעים, וכנראה שזה לא מעניין אותם, שבין שני הצמדים הללו, נאדה. לא שער ולא בישול. כולם כשרונות עצומים, שבטוח עוד יהיו כוכבים בקבוצות גדולות אחרות, אבל כל עוד קורבינו ימשיך לבנות על נערי העשרה את ההוויה של פיורנטינה, אנחנו לעולם לא נהיה קבוצה גדולה. וחבל. פורצה! ותודה לכל השחקנים שירקו דם אתמול למען הקבוצה.
האמתי שצריך להצדיע לויולה, בשני משחקים מול באיירן שהגיע להתמודדות בשיא הכושר הם הצליחו להוציא את העוקץ והבהירו לכולנו שבאיירן היא קבוצה בינונית ותו לא. אז בצל כל הביקורת של אורי על ההנהלה ועל המאמן צריך להגיד שפיורנטינה הוכיחה שהרמה לא גדולה עליה בכלל והיא בהחלט יכולה היתה להיות בשלב הבא על פני באיירן. ועל כך, שאפו http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_clap.Xxx
תחליט, אתה לא יכול בדיון אחד לומר שבאיירן נראת כל העונה כמו מועמדת לתואר ובדיון אחד לומר שהיא קבוצה בינונית. באיירן הייתה בינונית אתמול, מסיבות ברורות של פציעות וזעזועים בהגנה. אתמול זה לא מדד לכל העונה. ורק בשבילך: אם באיירן בינונית, מה זה אומר על הבונדסליגה?
לירן, אתה בהחלט סותר את עצמך פה. באיירן רחוקה מלהיות קבוצה בינוניית, היא לא קבוצת על, אבל היא קבוצה טובה שביום נתון יכולה להתמודד עם כל קבוצה באירופה, גם עם הגדולות ביותר. עדיין היא המועמדת החמישית לזכות העונה בליגת האלופות. רובן הוא אחד הסיבות לשידרוג של באיירן העונה, השחקן הזה מתאים לקבוצה הזאת כמו כפפה, אומנם הוא עדין אגואיסט מדי, אבל הוא מוסיף לקבוצה הזאת עוד איום והרבה צומת לב, הגול שלו הגיע היום משום מקום, אבל זה היה גול של קיילריות מדהימה, רובן הוא שחקן של משחקים גדולים. לגבי פיורה, אין ספק שמגיע להם כל המחמאות וכאב לי הלב עליהם, אורי קצת מגזים עם התגובה שלו, יובטיץ' אומנם לא עשה הרבה בליגה, אבל יש לו טונות של כשרון ברגליים, הוא רק בן 20 ואין לי ספק שהוא הולך להיות אחד הטובים באירופה. פיורנטינה עמדה נכון על המגרש, שיחקה נגד מבחינת טקטית, באיירן בקושי הגיעה לשער שלה, והגולים שלה הגיעו משום מקום ולא מהקפות מתוכננות.
זה מאוד כואב. ההדחה הזו קשה ומאכזבת כי הגיע לויולה לעלות לרבע הגמר אבל כרגיל בשנים האחרונות עוד קבוצה איטלקית יוצאת רק עם המחמאות אבל ללא הכרטיס המכריע. זה בעצם הסיפור של האיטלקיות בכלל בשנים האחרונות. אכזבה.