אפשר לראות שהינו הך הם, אך אפשר גם אחרת. תלוי מה המשמעות שאתה נותן לנסיון. הרי שאין יהיה זה משפט שגוי לומר הוא טעה כאשר ניסה לקפוץ מגג אחד לאחר. האם טעה שניסה לקפוץ וקפץ ולא הצליח זהים כאן? וודאי שלא. כאשר עניתי לאנדרי טענתי שלאונרדו שגה שלא ניסה משהו אחר (בן אם יצליח בין אם לאו) בעוד הקבוצה המשיכה לא להצליח. קיצר אני בסדר, אנדרי כותב שטויות http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx סתם, אם להיות הוגן יותר עם אנדריושה, הרי שמדובר בקונוטציות שהביטויים מכילים בתוכם. טעות, בעלת קונוטציה שלילית. ניסה ולא הצליח, בעלת קונוטציה חיובית.
הבעיה שלי הייתה בעיקר עם המשפט הזה: לי זה נראה כמו סתירה אחת גדולה. עצם זה שהנסיון לא צלח, הופך את הניסיון לטעות. הכוונה לנסות אולי לא ראויה להקרא בתור טעות, אבל הניסיון עצמו כן. אבל מה שהכי מבלבל אותי זה שאתה טוען נגדו שהוא לא ניסה מספיק כשהקבוצה לא הצליחה, והטענה כאן של אנדריי היא שהוא בסה"כ עשה ניסיונות (שלא צלחו, אבל זה כבר לא רלוונטי). אז לאונרדו ניסה או לא?! הדיון הזה גדול עליי. גם ככה אני לא טוב בפילוסופיה... זה עוד יותר קשה כשפוג'ה דופק לי דריבלים במוח. פורצה לאציו!
כאשר אתה מאמן צעיר בג'וב הראשון שלך מקבל קבוצה חדשה שאתה לא מכיר והיא לא מכירה את עצמה (הצטרפו ועזבו שחקנים עם מאפיינים שונים), אתה מנסה כל מיני שיטות. לאונרדו ניסה 4-3-3, אח"כ 4-3-1-2, גם 4-3-2-1, הגיע גם ל-4-4-2, ובשני המשחקים האחרונים שוב שינה ל-4-3-3. כשאתה קורא לזה טעויות, אתה בעצם מאשים את המאמן בכך שבחר שיטות שלא עבדו. אבל איך הוא יידע שהן לא עובדות אם לא ינסה אותן? כפי שאמרתי, כך אני בוחר ליפות את זה, כי לדבר על טעויות וכשלונות זה לא הוגן ונוקשה מדי.
אני מחשב את מבחינת הישגיות, לא מבחינה ממשית של כמה באמת הרווחנו מכמות הניצחונות. בסוף הערב אני אעשה עידכון כללי לגבי המצב שלנו לעומתם. רוקי מעניק ללאציו ניצחון מוצדק בדקה ה-90, למרות שלאציו הייתה בפיגור שחקן מהדקה ה-68'. מטוזאלם במשחק נוראי הצליח לקבל צהוב שני על התחזות, ומשם לאציו פשוט נדלקה יחד עם הקהל הנהדר שלה, בעיקר הודות למאורי שנכנס לייצב את הקישור עם הרחקתו של מטוזאלם.
וכמובן גם ברמן חוטפת שוויון לקראת הסיום. גם מחר לגרמניות מחכים משחקים קשים ונראה שזה המחזור האירופאי הכי מוצלח שיכולנו לבקש. עריכה: לא מחר, עכשיו http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx.
רומא מאכזבת שהיא מסיימת רק בתיקו עם קבוצה כמו פולהאם אבל האם מישהו באמת מופתע? תוצאה שיותר מפתיעה היא התבוסה השנייה ברציפות של ג'נואה והפעם 3-0 לליל הצרפתית. הקבוצה הזאת נכנסת לסיחרור קשה, זה ההפסד השני כבר בליגה האירופאית וזה כבר מסכן את ההעפלה לשלב הבא. אם ג'נואה לא תעלה זה יהיה אחד הפיספוסים הגדולים של האיטלקיות העונה וכמו שרומא נראתה זה לא הולך להיות קמפיין טוב בליגת אירופה לאיטליה.
טוב, אז אנחנו מסיימים את השבוע עם 4 ניצחונות, 2 תיקו והפסד יחיד של ג'נואה (14 נקודות כביכול). הגרמניות מסיימות את השבוע עם ניצחון, 2 תוצאות תיקו, ו-3 הפסדים (5 נקודות). עכשיו לפירוט מקוצר של שיטת הדירוג ומה מצבנו: בתום כל עונה, אופ"א עושה סיכום של חמשת העונות האחרונות וכך כל ליגה מקבלת הקצבה לעונה שאחרי זה. שלושת המקומות הראשונים בדירוג מעניקים 4 נציגות בליגת האלופות, מקום רביעי (שם נמצאת גרמניה) מעניק רק 3 נציגות. את העונה הנוכחית אנחנו צפויים לסיים במקום השלישי (אלא אם יקרה משהו קיצוני). מה זה אומר? שבעונה הבאה (10/11), ארבעת הראשונות בסרייה A יעפילו לליגת האלופות של עונת 11/12. בקיצור, בעונת 11/12 כמעט מובטחות לנו 4 נציגות איטלקיות בבתים. איפה הבעיה? בעונה שאחרי זה. במצב הנוכחי של הניקוד, בסיום העונה הבאה אנחנו נרד למקום הרביעי. מה שאומר שבעונת 11/12 רק שלושת הראשונות מעפילות לצ'מפיונז, מה שמשאיר אותנו עם רק 3 איטלקיות במפעל הבכיר של אירופה לעונת 12/13. המטרה שלנו בעונה הנוכחית והבאה היא לסגור פער של 2.1 נקודות דירוג. עד עכשיו העונה, צברנו בערך 0.5 יותר נקודות דירוג מגרמניה. זה משאיר אותנו עם 1.6 לסגור עד יוני הבא. זה לא יהיה קל וזה מאוד צמוד. הבעיה הכי גדולה שלנו היא ההצלחה הגרמנית בשלבים המאוחרים של הליגה האירופית. נצטרך לכפר על כך עם הצלחה איטלקית בליגת האלופות. זה רק נשמע מסובך... זה די פשוט.
פולהאם קבוצה גרועה על מה אתה מדבר?ראיתם אותם משחקים בכלל קבוצה טובה מאוד יציבה על המגרש והיא מקום 12 בפריימר ליג עונה שעברה פשוט קבוצה שכל הגדולות כמעט איבדו נקודות אצלה אומנם רומא הייתה חייבת לנצח אבל זאת רומא אבל עדיין לזלזל בפולהאם ועוד בחוץ שהמאזן של רומא באנגליה לא כזה טוב בו נגיד את זה ככה ובכושר של רומא זו תוצאה סבירה. ראיתם את הגול של אנדרואלי באמת אני חושב על ההגנה של רומא שחקנים כמו ריסה,סיסניו,מקסס,אנדרולי,חואן,בורדיסו(טוב נו חוץ מהסמוי הזה),מוטה פשוט שחקנים כל כך מוכשרים אבל לא יודע פשוט השם רומא נועד לספוג שערים. מחזור טוב יחסית לאיטלקית , גנואה פשוט נראים איום ונורא.
ג'נואה צריכה להשתחוות לאוהדים שלה, זה לא להאמין איך כל כך הרבה איטלקים הגיעו לליל ומילאו שם יציע שלם {מעריכים כי היו 2000 אוהדים} ועדיין הם מבישים את הסמל עם תצוגה מחפירה. זה מראה שמה שהיה ביום שבת היה יותר הפסד של המארחים מאשר גאוניות של מוריניו, עם טעויות כמו של אמליה וחוסר ניסיון של שחקני הגנה כמו אספוזיטו, איפה האגרסיביות ואיפה המכות? לא ברור איך קבוצה שהתחילה כל כך טוב את העונה ככה "טראח" נופלת. זה האתגר הגדול של גאספריני. הקבוצה הזאת כנראה לא בנוייה לאירופה עדיין עם הסגל הקצר, ואנחנו צריכים להבין שהניסיון גם חשוב. ככה שטעינו אם אמרנו שאנחנו רוצים את ג'נואה בליגת האלופות במקום פיורנטינה.
בקשר לניקוד של האיטלקיות - יש לי שאלה. במידה ויקרה תסריט בו כל 4 האיטלקיות עולות לשלב הבא בליגת האלופות וכל הגרמניות באלופות נושרות לליגה האירופית. האם משם ואילך ההצלחה של הקבוצות במפעל הזה תהיה שוות ערך להצלחה של הקבוצות בליגת האלופות? לדוגמא, אם 3 איטלקיות יגיעו לרבע הגמר ויודחו ו-3 גרמניות יגיעו לרבע הגמר בליגה האירופית ויודחו, האם שתי המדינות יקבלו את אותו מספר הנקודות? או שהקבוצות באלופות מקבלות יותר נקודות כי המפעל ברמה גבוהה יותר. אני מאמין שיובה תצליח לעלות מהבית הקשה שלה בסופו של דבר, כך גם מילאן ואינטר. נקווה שיובה של פרארה לא תאכזב ותעלה על חשבון באיירן, כי מהבית הזה בורדו נראית הקבוצה היציבה ביותר. לפיורנטינה לא נתתי הרבה סיכוי בבית שכלל בתוכו את ליון וליברפול במיוחד עם איך שהם נראו בתחילת העונה, אבל אחרי הניצחון הגדול על ליברפול וההפסד של ליברפול בבית לליון עלייה של פיורנטינה היא אפשרית לגמרי. היא עוד צריכה לארח את דברצן בבית וליברפול צריכה לצאת לצרפת במחזור הבא, כך שהיא יכולה לפתוח פער. נקווה לטוב בגזרה הזאת. אני חושב שבסך הכל למרות יכולת בינונית של הרבה מהנציגות של ארץ המגף, המאזן השבוע הוא מעולה. חבל רק על ג'נואה הושפלה בקלילות על ידי ליל. מי שראה את התקציר, שיראה את הגולים השני והשלישי. בגול השני מרכז ההגנהשל ג'נואה פרוץ לגמרי ושלושה שחקנים צרפתים עומדים פנויים לגמרי, כמובן שאחד מהם גם כובש. בשער השלישי של ליל שחקן מכדרר 40 מטר מהשער ואף אחד לא נצמד אליו, כולם רק מקיפים אותו. ההגנה הזו רחוקה מלהיראות כמו "הגנה איטלקית". שתי הנציגות הנוספות בליגה האירופית הצליחו להשיג תוצאות לא רעות. לאציו מנצחת את ויאריאל במשחק חשוב בבית, אסור היה לה לפספס כאן 3 נקודות. רומא ניצלת מהפסד לפולהאם ונקווה שבאיטליה רומא תנצח את האנגלים. אני לא יודע מה היתה היכולת כי התקציר שראיתי קצר מדי, אבל ממה שראיתי מפולהאם בפרמיירליג העונה היא קבוצה בינונית למדי.
אם כך, זה לא נראה טוב. אני מאמין שהמבורג וורדר ברמן יתקדמו שלב בליגה האירופית ואני חושב שיוכלו להגיע רחוק כמו בעונה שעברה. הרטה ברלין ככל הנראה תודח. בליגת האלופות, עם איך שהקבוצות שלנו נראות אני לא צופה רחוק יותר מרבע גמר לאף אחת מהן. ליובה ואינטר כמובן יש הסגל לכך, אבל הן לא מרשימות ומפגש עם יריבה חזקה בשמינית או ברבע והן יודחו. כולי תקווה שיובה תעלה על חשבון באיירן, אבל במצב כזה גם באיירן תוכל להגיע רחוק בליגה האירופית לעומת יובה בליגת האלופות. בעיה. עד שקראתי את ההודעה של נרו לגבי כך שאנחנו צריכים לסגור פער מהגרמניות ולא לשמור עליו לא הבנתי עד כמה המצב קשה. תודה על התשובה.
הייתי מופתע מהמשחק מול מילאן (חשבתי שרוזטי אוהד אינטר). אתמול, במשחק חוץ באנגליה עם הרכב שני, רומא שיחקה לא רע והייתה רחוקה רק פנדל מוחמץ מניצחון. הדבר החשוב ביותר הוא שמספר רב של שחקנים קיבלו מנוחה וגם התוצאה לא רעה בסופו של דבר. נ.ב. פולהאם קבוצה נחמדה ומאוד מאורגנת, לא מהנמושות מולם באים רק לשפר את מאזן השערים. האיבוד נקודות הזה לא מסכן את רומא בבית ואני בטוח שבאולימפיקו יהיה זה סיפור אחר לגמרי.