אינטר זוכה בליגת האלופות בפעם השלישית!

הנושא בפורום 'פורום כדורגל איטלקי' פורסם ע"י Nesta, ‏17/7/09.

1. cazzo Il Capocuoco היכל התהילה

אז מילאן צריכה כל שבוע לשחק מול ריאל מדריד. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dry.Xxx

2. 亚历山大帕托 Member

מה יהיה לנו העונה? אליפות לא, גביע אלופות לא, נצחונות מרשימים בקושי. על רגעים כאלה נצטרך לשרוד עד העונה הבאה, עד שיגיעו חיזוקים (כבר מתחיל להישמע כמו קלישאה), עד שנשלים את טיפול הכימיותרפיה וניפטר מהסרטן, ואז הרעמה היפה שלנו תצמח בחזרה.

3. uri מנהלים

אנדרי, בקשר ללאונרדו. אין ולא היה לי שום דבר כנגדו, לא ניסית לחתור תחתיו או להפוך אותו למוקיון שלא לצורך. כל אשר כתבתי, וכל אשר אני תמיד משתדל לכתוב בכל נושא דהוא, זו ביקורת עניינית ונקודתית הנכונה לאותה נקודת הזמן עליה היא מתייחסת. גם אם לאונרדו יקח טריפל בסיום העונה, אין זה אומר שטענותי כלפיו כמאמן עד היום היו לא נכונות, בדיוק כפי שהמילים הטובות שלי עליו אחרי המשחק נגד רומא לא אומרים שמעכשיו ואילך הוא יהיה חסין ביקורת עבורי. אני דווקא שמח לראות, שגם אם לא קורא כאן בפורום, הוא דווקא כן מגיב לרוב הטענות שלי כלפיו, בין אם ביקשתי שינסה להחליף מערך ועוד הצעתי לא פעם את ה4-3-3 ובין אם סברתי שיש מקום לתת הזדמנות לשחקנים כמו אודו.
    לא שפטתי את הקדנציה של לאונרדו, אלא את עבודותו עד כה. כך אני מציע לא לעשות גם לך. שני הנצחונות הללו אין בהם כדי להבטיח שמעתה ואילך הכל ילך בדרך הטובה ביותר. עוד נווכח בעתיד אם לאונרדו היתה הבחירה הנכונה. אני בכל מקרה, חושב ותמיד חשבתי, שמאמן צריך לעבור כברת דרך מכובדת, מלמטה למעלה, לפני שמגיע לקבל את הזכות לאמן קבוצה גדולה.

4. 亚历山大帕托 Member

אבל הביקורת שלך על לאונרדו נוקשה מאז משחקי טרום עונה! זה לא שהוא לקח קבוצה חזקה ומצליחה. לא, הוא לקח קבוצה חולה שדועכת כבר הרבה זמן והסגל שלה עוד יותר הוחלש. מאמן דגול כמו אנצ'לוטי לא הצליח להוציא יותר מהעפלה לליגת האלופות. אתה יודע מה? כל זה לא חשוב, וגם אם הידינק היה מגיע לאמן, צריך לתת לו הרבה זמן לפני ששופטים את העבודה שלו, אבל לא, התחלת למתוח ביקורת על לאונרדו כבר נגד כל מיני ל.א. גלקסי וקלוב אמריקה למיניהן ביולי. אתה יכול לקרוא לזה "אני אומר מה שאני רואה עד כה", אבל זה פשוט לא הוגן לבחון תחת זכוכית מגדלת כל מהלך שלו. תן לו, הוא רק לומד את המקצוע, הוא לומד להכיר את הקבוצה, בונה איתה מערכת יחסים. יש מאמנים שעברו הרבה חרא לפני שהראו תוצאות. יש לך בעיה עם מעמדו מבחינה מוסרית? תתעלה על זה ותפסיק לבקר אותו בטענה שהוא בישל את הדייסה כשהחליט לקחת את המשרה. מצבה של מילאן היה גרוע לפניו, היא נכשלה לפרוץ הגנות ולאיים על השער לפניו, השחקנים שיחקו גרוע ואיטי לפניו. הוא לא שינה שום דבר לרעה, אבל הוא מתמודד עם המצב, הוא מנסה לשפר אותו. אחרי עשרה משחקים בלבד אנחנו כבר רואים נצחונות עם הרבה אופי על רומא וריאל. תן לו!

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏22/10/09
  5. cazzo Il Capocuoco היכל התהילה

רומא חוזרת לאנגליה. לא לא, לא למנצ'סטר. אלא ללונדון שבה קלאודיו ראניירי אימן כבר. "יש לי בית על שמי קרוב לפה, וזה תמיד נהדר להיות כאן בלונדון. הכדורגל האנגלי השתנה מאוד והוא מאוד דינמי, המון משקיעים ואנשי עסקים מכל העולם משאירים פה כספים עצומים, חושבים שיוכלו לזכות בכל מיני תארים ומיד ובלי הרבה בעיות. אבל לקבוצת כדורגל לוקח זמן להיוולד ולנצח. פה בצ'לסי הייתי נשאר, למה לא, גם בגלל שאני חמדן. אבל נסעתי לספרד וחזרתי לרומא, לקבוצה שאני אוהד מאז שאני ילד קטן. אם כל זה לא היה קורה, סביר להניח שהייתי נשאר בלונדון. האוהדים של פולהאם יקבלו אותי כיריב, כאחד של צ'לסי, אבל אותי מה שמענין זה המשחק על המגרש ויהיה לנו קשה במשחק הטקטי הזה גם בלי טוטי שנשאר ברומא. אני מצפה ליריבה קשה גם עם החסרון של הקפטן מרפי מצד שני לא הפסדתי מעולם נגד רוי הודג'סון ואני מקווה להמשיך את המסורת". במסיבת העיתונאים שלפני המשחק בשכונה של מרכז לונדון, נגד פולהאם הצנועה, ראניירי המשיך לדבר גם על המשחק שבו הזאבה הפסידה למילאן 2-1 ובעיקר על מה שקורה עם שופטי הכדורגל. אבל זה כבר לעוס ומאוס. הבעיה הרצינית שניצבת היא אכן החסרון הגדול של הקיסר הרומאי, בנוסף לז'ואן, מקס טונטו, מארקו מוטה, אלסיו צ'רצ'י וג'וליו סרג'ו ברטאניולי שלא הגיעו לבירת אנגליה ובריטניה. כרטיס צהוב לז'רמי מנז והוא יחמיץ את המשחק נגד פולהאם באולימפיקו.
    http://www.uefa.com/multimediafiles/photo/competitions/uefacup/90/76/06/907606_biglandscape.Xxx
    האחים ריסה לא פצועים או מושעים וישחקו אחד נגד השני בלי רחמים.

שווארצר; קונצ'סקי, האנגלנד, היוז, קלי; דמפסי, גרינינג, ריסה, גרה; קמארה, זאמורה.

דוני; קאסטי, מקסס, בורדיסו, ריסה; גוברטי, דה רוסי, בריגי, פרוטה; ווצ'יניץ' ומנז.

6. cazzo Il Capocuoco היכל התהילה

כמה אמת מספרים המספרים וכל הסטטיסטיקות? לא נמאס כבר? מצד אחד, המארחת ליל נמצאת בכושר לא רע בליגה הצרפתית, למרות שהתוצאות לא תמיד מגיעות. כבר 13 משחקי בית של הקבוצה המקומית במפעלים האירופאים ללא הפסד שלמעשה עברו 4 שנים מאז ההפסד האחרון לאוקזר. עם ג'נואה אין לדעת, היא התחילה את העונה מצויין, אבל הפסד בורונה לקייבו ואחר כך לולנסיה בחוץ עירבב את כל הקלפים ולאחרונה מסתבר שאם עושים חישוב של כל 12 משחקי העונה, הגריפוני ספגו 21 שערים!
    צד שני. תמיד יש צד שני, לא? לקבוצה הליגורית של ג'אנפיירו גאספריני היו שחקנים פצועים רבים, רבים מהם חוזרים. נשארו באיטליה רק חארג'ה, פאטיץ', יאנקוביץ', ביאבה {שפעת} וקרספו {בעיות בגב} ושאר הסגל ברשותו של הצוות המקצועי. הפעם דווקא מארקו אמליה שחטף חמישיה מאינטר דיבר על המשחק הקרוב: "תסלחו לי, אבל המשחק האחרון ששיחקנו היה בבולוניה, אז ניצחנו 3-1. מול אינטר זאת הייתה תקלה ותאמינו או לא, אני גאה באוהדים של ג'נואה כי גם שהובסנו הם עודדו אותנו תמיד והראו לנו שהם תמיד מאוחרינו. ככה שגם לא שוכחים את המעשים הטובים שהיו. אני אז הייתי בליבורנו ששיחקתי בגביע אופ"א בפעם האחרונה, אז לא נתנו לנו סיכוי לעלות לשלב הבא, אבל הבקעתי גול חשוב בנגיחה נגד פרטיזן בלגרד ובסוף ליבורנו ניצחה באוקזר. גם עכשיו לג'נואה לא נותנים סיכוי..."

בוטיי; ראמי, שדג'ו, אמרסון, ואנדאם; האזאר, מאוובה, באלמון; ויטק, אובומייאנג, ז'רביניו.

אמליה; טומוביץ, בוקטי, מורטי, קרישיטו; רוסי, מילאנטו, יוריץ'; מסטו, פלוקארי, פאלאסיו.

http://www.losc.fr/~loscv2/users/interviews/Aubameyang_____Un_beau_challenge_%E0_relever__.inc/090624Aubameyang03.Xxx
    פייר אמאריק אובומייאנג, למי ששכח, עדיין שייך למילאן.

7. cazzo Il Capocuoco היכל התהילה

לכבוש את אולימפיקו מחדש, לזכות בהזדמנות להמשיך הלאה באירופה. לאציו שוב מקווה שבליגה האירופאית יהיה לה קצת חמצן, אותו חמצן שהיא קיבלה ב4-0 בסופיה על לבסקי החלשה לפני שלושה שבועות. אם לא מהסריה אה הנוקשה, אז לפחות מאירופה. המשחק הקרוב נגד ויאריאל יהיה מאוד חשוב, כדי לנסות ולהפוך את מאזן המשחקים הגרועים בבית ליותר טוב. הביאנקוצ'לסטי כבר מכירים את הצוללת הצהובה, ועוד שאימן אותה מימו קאזו, ב21 באוקטובר 2004 במשחק בגביע אופ"א המשחק בין הקבוצות נגמר בתיקו שבו תומאזו רוקי כבש וחוסה מארי לצד השני. כרגע המצב רע: למעשה הקבוצה של דווידה באלארדיני, מאמנה של התכולים מרומא, לא ניצחה בבית מאז המשחק שפתח את העונה נגד אטאלנטה, אז רוקי הבקיע את השער היחיד במשחק נגד הטוענת לירידה. מאז רק 3 תוצאות תיקו וצמד הפסדים באולימפיקו הלא ממש ביתי. רק מאז עונת 1991-1992 לאציו לא שיחקה גרוע בבית, למעשה באותה עונה 7 משחקים בבית היא לא ניצחה. "הגיע הזמן באמת לנצח בבית, קודם כל בשביל האוהדים המסורים שלנו. עושה רושם שניצחון על ויאריאל יעזור להמשך הדרך במפעל האירופאי, וגם ניצחון של האוסטרים על לבסקי יהפוך את המאבק למשולש שממנו תצא מפסידה אחת." התוצאות המדהימות של רד בול זלצבורג משאירות את הקבוצה הרומאית ואת הקבוצה הקטאלנית לקרב ישיר על מקום בשלב הבא.
    "אני לא ממש 'סומך' על ויאריאל, נכון, הם מקום אחרון בלה ליגה, נכון, הם לא ניצחו משחק אחד העונה בספרד. אבל זאת אותה קבוצה שגם הגיעה לא לחצי גמר ליגת האלופות, אם אני זוכר נכון. מחר נצטרך לאציו זהירה ונחושה ביחד." זאת תהיה גם לאציו שונה מזאת ששיחקה נגד סמפדוריה ביום ראשון ואין מה לעשות, הסגל הקצרצר יביא איתו גם הרבה שינויים בהרכב. אצל הביאנקוצ'לסטי יחסרו מוראד מגני, ליונל סקאלוני וגם סימונה דל נרו. בהתקפה צפויים לפתוח חוליו קרוס ביחד עם סאראטה כצמד ארגנטינאי ביחד עם פוג'ה כקיצוני על צד ימין. במשחק יצפה מרצ'לו ליפי, מאמן נבחרת איטליה שצופה מג'וזפה רוסי לפחות לתצוגה נחושה.

ביצארי; קולארוב, ראדו, קריבארי, ליכטנשטיינר; מאתוזאלם, בארוניו, דאבו; סאראטה, קרוס, פוג'ה.

דייגו לופס; חאבי ונטה, גונסאלו, מארקאנו, קאפדוילה; קאסורלה, סנה, אגורן, פירס; רוסי, נילמאר.

http://www.calciofiorentina.it/wp-content/uploads/2008/11/3975361826-foggia-voglio-rimanere-lazio.Xxx
    האם זה ייגמר ככה סוף סוף?

8. milanezi22 Member

תוצאה מדהימה של מילאן, כן. אבל עדיין מוקדם לדבר על ידו של המאמן, לטובה ולרעה, בטח שעם הסגל הנוכחי. קל מאוד להסתנוור מהנצחונות מול ריאל ורומא, גדולים ככל שיהיו , הרבה הברקות, וניצול מצבים מושלם.
    הדבר היחיד שלו פיללתי זה שלאונרדו יעשה את המינימום שבמינימום וישחק עם קשר אחורי אחד.
    מול בארי וליבורנו בליגה הוא התקשה/פחד לעשות את זה, אולי מחשש לאבד את מרכז השדה כמו שהיה במשחקי ההכנה מול באיירן וכדומה.
    אז לא דימיינתי שמול מדריד ורומא הנס הזה יקרה. עם יד על הלב, אם גאטוזו היה כשיר, הוא היה פותח לצידו של פלאמיני או אמברוזיני.
    אז עם כל הכבוד לפני שמתחילים להאמין שלאונרדו באמת השתנה ונפל לו האסימון, נחכה שגאטוזו יחזור, ואז נוכל לדעת אם אכן הוא למד משהו.
    4-3-3 הוא יכול לשחק גם עם פלאמיני ואמברוזיני, הרי גליאני כבר הסביר שיש למילאן שחקנים שיכולים לשחק בכל עמדה, ללא קשר למערך.

9. Fratelli d'Italia משתמשים של כבוד היכל התהילה

כנראה שהכתובית על החולצות של מילאן אתמול עשתה משהו http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx . דווקא זה מתאים מאוד לחולצות של מילאן, אני לא יתנגד אם ישאירו אותה.

10. uri מנהלים

אבל זהו עמוד השדרה של רוב טענותי! שוב, נדייק, לא היו לי טענות כלפי לאונרדו, כי אם כלפי ההנהלה שבחרה מאמן חסר כל נסיון וחסר כל הוכחות להישען אליהן. בדיוק כפי שלא הייתי מאשים אותך אם גאליאני היה קורה לך לתפקיד. אין פה שום קשר למוסר, אלא הגישה שלי למשחק ולדידי לאונרדו היה צריך לחוות נסיעות באוטובוסים למשחקים בליגה השלישית, לאכול אבק בליגה השניה, להתנסות בליגה הראשונה עם קבוצה קטנה ואז, ורק אז היה מאמן ראוי למילאן. טענות שהעלתי עד כמה, סברוני שמאמן מנוסה ומוכח יותר לא היה עושה, או שמזהה אותן מוקדם יותר. דבר נוסף, אתה (יחד עם יותם כאן) הופך את נסטה לאל (בצדק, אכן אל - שליחו של אלוהים קנבארו), אבל מסרב להסכים איתי שאיתו (יחד עם דה סילבה) יש למילאן קבוצה טובה יותר, או לפחות לא פחות טובה מזו שעמדה לרשותו של אנצ'לוטי אשתקד. בוא גם לא נעצום עיניים. אין ספק שאנצ'לוטי מאמן בחסד ואחד הטובים בעולם, אבל הוא עצמו לא היה במיטבו בעונה החולפת ולא הוציא את המקסימום מהקבוצה. ככל כנראה מסיבות של שחיקה ועייפות.

בשני המשחקים האחרונים, אחרי ששמע בקולי http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx , הוא בהחלט ראוי שאתן לו http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx

נערך לאחרונה ב: ‏22/10/09
  11. 亚历山大帕托 Member

פציעות של שחקנים מרכזיים הרסו לאנצ'לוטי את הסיכויים, כן.

אתה רוצה להשוות בין הקבוצות? קודם כל, כולם מבוגרים בשנה, ועדיין יש פציעות - אביאטי, גאטוזו, טיאגו סילבה, בוריילו, כולם פצועים לסירוגין. שנית, קאקא היווה 50% מהקבוצה, או לפחות מהתפוקה ההתקפית שלה, וכאשר אין התקפה - לא מנצחים ואף מפסידים, וזה לא משנה שיש לך את נסטה וטיאגו סילבה בהגנה. אם נוציא את הפריק שואו בדרבי, לגבי ההגנה אין בינתיים טענות. הבעיה היא בהתקפה, ולכן הקבוצה פחות טובה, חד משמעית. אם אנצ'לוטי עצמו לא הצליח לגרום לרונאלדיניו לשחק כמו שצריך, אז לאונרדו תקוע עם אותה הבעיה, רק שאין לו את קאקא להישען עליו. הוא נאלץ להסתדר עם מה שיש. סוחבים עד ינואר ואז נראה.

12. uri מנהלים

אני לא ביקשתי להשוות בין הקבוצות, כי יהיה זה מטוטמטם לטעמי. להתחיל לחבר ולהחסיר על נייר יתרונות וחסרונות. הרי אפשר עד מחר לחשב כמה שווה פאטו מנוסה בעוד שנה לעומת סיידורף זקן בשנה או כמה שווה הפציעה של פירלו לעומת הפציעה של טיאגו סילבה, או כמה שווה התרומה של נסטה לעומת זו של קאקא.

שוב אני חוזר, ההתקפה שלי על לאונרדו לא סיכמה את הקריירה שלו ולא את העונה הנוכחית, אלא התרכזה אך ורק בטעויות שלו שהיו במשחק ספציפי והצטברותן עד לאותה נקודת זמן. אתה בכוח מנסה לומר לי שהעובדה שמילאן ניצחה את שתי המשחקים האחרונים בהכרח אומרת שהטענות שלי כלפי הטעויות של לאונרדו במשחקים הקודמים היו מוטעות. וסלח לי, זה אינפנטילי. זה אינפנטילי כל עוד הטענות שלי היו נקודתיות לאירועים ספציפיים שהתרחשו במשחק ספציפי. זה אינפנטילי לטעון שפעולות טובות/נכונות עכשיו מבטלות כל פעולה שגויה/רעה שהיתה קודם. ובכלל, דעה היא טענה דינמית שמתשתנה לנוכח הנסיבות והאירועים. איך אמר טולסטוי כאשר גורקיי טען שבאחד הספרים שלו הוא כתב על נושא מסויים דעה אחת ובספר מאוחר יותר דבר אחר: "אני לא זמיר ששר כל הזמן אותו שיר".

13. 亚历山大帕托 Member

זה לא מבטל את הטעויות הקודמות שלו, פשוט אני לא רואה הרבה לגיטימציה להתקרצץ אליו בכל טעות, להצביע ולבקר. מבחינתי הוא לא עשה טעויות, אלא נסיונות שלא צלחו. כך אני אוהב ליפות את זה לנוכח הנסיבות והן: מאמן צעיר וחסר נסיון לקח על עצמו אתגר קשה מאוד להחזיר את עטרתה של מילאן ליושנה, הוא צריך זמן וסבלנות, וכל הביקורות כלפיו בתחילת דרכו יהיו נוקשות ולא הוגנות. בדיוק כמו לצעוק על תינוק שנופל בצעדיו הראשונים.

זוכר שאמרתי לך לתת לו לפחות 10 משחקים ליישם את דרכו לפני שאתה נטפל אליו? הנה, הגענו, רק שגם זה מעט מאוד. אישית, אני מחכה לראות מה הוא יעשה כשיגיעו שחקני חיזוק, כי לדעתי מהסגל הזה של מילאן אי אפשר להוציא יותר ממה שאנחנו רואים היום.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏22/10/09
  14. uri מנהלים

נראה לי כל אחד מאיתנו חופר האחד לשני חור בראש, אז לפני שזה יגיע למצב בו החור בל יסתם ולשנינו יזלגו טיפות האחרות של השכל, אסכם.

אני לא התקרצצתי ללאונרדו, אלא הצבעתי על טעויות. לדעתי, העניה אם תרצה, אלה היו טעויות של מאמן צעיר ולא מנוסה והן שהובילו לתוצאות הלא טובות שהקבוצה הוציאה. לדעתך הוא לא טעה אלא עשה נסיונות שלא צלחו ולדעתי הוא כן טעה, ודווקא חוסר העוז רוח לנסות הוא-הוא שנתפלתי אליו יותר מכל. אני לא חושב שלאונרדו יצא גאון בשני המשחקים האחרונים, פנדל פה או פנדל שם והדברים היו יכולים להסתדר אחרת. העובדה שאני רושם את המשחקים האלה לזכותו היא שאחרי משחקים אין ספור, הוא סוף כל סוף העז לשנות! הפחד לשנות הוא לדעתי סממן למאמן מתחיל וחסר נסיון.

אתה שוב חוזר על אותה המנגינה. אני מסכים איתך שהוא מאמן צעיר וחסר נסיון שלקח על עצמו ג'וב קשה מקשה. הבעיה שלי היתה שהמועדון הלך על מאמן צעיר וחסר נסיון ונתן לו את הג'וב הזה. ואם אתה כבר מביא אותה באנלוגיה של תינוק, אז אני לא בא בטענות לתינוק, אלא להורים שמבקשים ממנו לעשות מסלול מכשולים עוד בטרם הלז למד ללכת.

15. ג'ורדן לאב אגדה משתמשים של כבוד היכל התהילה

למען העיקרון, אפשר לדעת מה בדיוק ההבדל בין "עשה טעות" ל-"ניסה משהו שלא הצליח"?

מופנה לשניכם, לאו דווקא לאורי (המגיב האחרון).