http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_clap.Xxx פשוט להוריד את הכובע בפני מוריניו. למרות שוק העברות משוגע הוא הצליח להעמיד את הקבוצה הטובה באירופה בלי לבזבז יותר מדי (ולמעשה, עם המכירה של זלאטן, כמעט בכלום!), קבוצה שהחל מהעונה הבאה תשוב להיות אריה באירופה, אחרי 40 שנה. מזל טוב לזאנטי, שנכנס לרשימת האגדות שהצליחו לזכות עם קבוצתם בליגת האלופות. מזל טוב למיליטו, שהוא פשוט אדיר, רכישת העונה באירופה ומבחינתי גם שחקן השנה בעולם, נקווה שהוא אכן יקבל את התואר שכל כך מגיע לו. השחקן האהוב עליי באינטר, באמת נשמה אמיתית. מזל טוב לאינטר!
קודם כל, כל הכבוד לאלופת אירופה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_clap.Xxx אינטר עשו את משחק ההגנה שלהם כתוכנית. ואן חאל אמר שהוא חזה מראש שהמשחק יתנהל כך אבל מה שיעשה את ההבדל זה השחקנים. מילטו עם 2 הזדמנויות גדולות שם אותם כמו גדול ומולר עם 0 מ 2 הזדמנויות שיכלו לשנות את המשחק לכיוון אחר. זה ההבדל בין חלוץ צעיר שהוא לא באמת חלוץ ולא סקורר למליטו שבכל הקור רוח נותן לרשת להרגיש מה שיש לו על הלב. אני שמח בשביל אינטר, תמיד הייתה לי חיבה בלב אליהם. גם למוראטי מגיע סוף סוף.
אגב, הנה איזו נקודה למחשבה עבור ואן חאל. קודם כל מדובר במאמן ענק שההתייחסות שלי אליו עברה איזו מטמורפוזה מאנטיפת אוברייטד לאנטיפת אנדרייטד. בכל מקרה, לעניין עצמו - התעסקתי בפוסט הקודם שלי כאן בעיקר בהתקפה של באייירן אבל אין ספק שמה שהפיל אותה היתה ההגנה. והיום ואן חאל ראה לנגד עיניו את הבלם הטוב בעולם בהליכה, לוסיו העצום, עליו ויתר תמורת 12 מיליון יורו. ומחר, אם ואן חאל ראה את מה שכולם ראו, ההולנדי יחפש לעצמו בלם חדש במקום הבדיחה שקוראים לה זורו. סליחה דמיכליס.
לא רק דמיכאליס אלא גם ואן בוייטן היה נראה כבד ומגושם. באיירן צריכים להעביר את באדשטובר לעמדה הטבעית שלו כבלם ולהביא מגן במקומו ובלם נוסף. הקבוצה צעירה ובבנייה, זה היה אפשר לראות גם על החוד וההבדלים הברורים בקור רוח מול השער. אוליץ' ומולר לא עמדו בלחץ המעמד. בכל מקרה, חשוב בכדורגל להמשיך את הקו שהתחילו ומהבסיס הזה יכול להבנות יופי של עתיד במינכן.
בטוח שנכתוב על כך עוד הרבה. אבל השידור היה פשוט ביזיוני מהרגע הראשון ועד הכתוביות בסוף. מוטי קירשנבאום, איש מאוד אינטלגנטי, לא צריך לדבר על כדורגל עם כל הכבוד, גיא זוהר פשוט לא קשור לענף ורואים, יורם ארבל דווקא היה הרוע במיעוטו היום אבל כשברקוביץ' פרשן השדר זז לתפקיד משני. לציטוטים של אייל מה-90 דקות האלה אפשר לפתוח דיון משלהם, פשוט בושה וחרפה שזה מה שערוץ 10 מעמיד. אני נזכר איך בספורט 5 אחרי ההנפה תמיד היו מדברים עוד חצי שעה לפחות על העונה שהייתה ועל הגמר ועל הזוכה ובינתיים מקרינים את התמונות של השחקנים חוגגים, איפה זה ואיפה החלטורה של 10.
ראיתי את המשחק עם חברים ופשוט צחקנו 90 דק' מהיציאות של ברקוביץ', מחוסר האובייקטיביות המשווע של ארבל ומכך שהמילים "ברצלונה", "בונקר" ו"קאמפ נואו" היו מהשכיחות בשידור, אפילו כשאינטר תקפה. מה לעשות, בישראל לא יודעים שהחזקת כדור זה לפעמים מתכון כושל, ש"מגיע" לא קיים בכדורגל ושברקוביץ' נעל שלא מסוגלת לתת פרשנות טקטית אחת למשחק (הרי בשביל זה הביאו אותו); מוטי איווניר פשוט נפלא בעניין הזה. ההערות העוקצניות על ה"בונקר" של מוריניו פשוט העלו גיחוך כל פעם מחדש, שני אנשים שהקשר שלהם לכדורגל נמחק לפני שנים. "אטו לא עשה פעולה התקפית כל ה-80 דק'!" לאחר הבישול למיליטו או ההערות האידיוטיות שאינטר ובאיירן הן קבוצות סוג ב' באירופה, בכלל, אם הגמר הזה ייכנס להיסטוריה (בארץ) זה יהיה בעיקר בגלל השידור הבזיוני, המעלה-גיחוך והמועד למיוט הזה.
אחד המשחקים הכי טובים שראיתי העונה, ואחד המשחקים היותר מעניניים וכיפי בתור צופה ניטרליי, פשוט חווית כדורגל. שתי קבוצות מעולות, מה שהכניע את המפגש הזה זה ההגנות, ההגנה של אינטר פשוט הרבה יותר טובה, ההגנה של באיירן בינוניית לרמות האלה ואמרתי את זה עוד מזמן, הם ספגו שלישיה נגד פיורנטינה, נגד מנצ'סטר, ועלו בגלל ההתקפה האדירה שלהם ואריאן רובן, נגד קבוצה עם הגנה של כמו של אינטר קשה לכבוש, מי כמו ברצלונה יודעת זאת, המשחק היה גמור אחרי ה2-0, ההגנה של אינטר זה פשוט חומה. הדרך לנצח את אינטר, זה רק לכבוש נגדה ראשון, שהיא כובשת היא יורדת למגננה שהיא אפשר לפצח, ברצלוה פיצחה פעם אחד אבל זה לא הספיק. באיירן עשתה את שלה, היא נתנה משחק מעולה היום, אבל היא שיחקה לידיים של מורניו הגאון, אריארן רובן הוא שחקן מדהים, בלבל של מסי ורונאלדו, פשוט חוייה לצפות פה, גם בשמירה כפולה, גם בשמירה של 3 שחקנים הוא יודע לעשות את העבודה, אין דברים כאלה. ברכות לאינטר.
ברכות לאוהדי אינטר. איזה ליצנים ארבל וברקוביץ': "אין במגרש אף שחקן בטופ קלאס" כנראה שהם חיים בסרט שמסי, צ'אבי ורונאלדו הם דרגה בפני עצמם.
לא יודע אם שמתם לב, אבל כבר במסיבת העיתונאים של סוף המשחק הודיע מוריניו כי אין לו כוונה לקחת טיסה הביתה, או במילים אחרות - מוריניו באופן רשמי הוא מאמן ריאל מדריד בשנה הבאה.
לא אוהב את השיטה שאינטר משחק לא אוהב שכל ההרכז זרים אבל כל הכבוד לאינטר מגיע להם הם היו הקבוצה הטובה ביותר לצערי הרב
יש פילוסופיית משחק כזו, אם אני לא טועה, ואני גם לא ממש זוכר של מי, שאומרת - אם היריבה לא נוגעת בכדור, היא לא תנצח. הפילוסופייה הזאת, בעצם, אומרת שרק בהנעת כדור ושליטה מוחלטת במשחק אפשר לנצח. אבל - יש את מוריניו, ויש למוריניו שחקנים ממושמעים, שחקנים עם יכולת, שחקנים עם נשמה, שהפילוסופייה שלהם אומרת שאם הקבוצה לא כובשת, אז היא לא תנצח. וכן, ההגנה של אינטר נצחה אולי את ליגת אלופות, אבל לא, זה בכלל לא היה מגעיל. כי יש לקבוצת כדורגל, ובכדורגל בכלל, גם הגנה וגם התקפה, ומה לעשות, אין חוק שקובע שאסור להשאיר יותר משלוש שחקנים בהתקפה שלך בהגנה. אז בגלל זה ראינו שאריאן רובן מקבל כדור אחרי חטיפה של אחד המגנים של באיירן, ורואים את רובן מקבל הלם כשהוא רואה שני קשרים אחוריים מאחורה, ועוד ארבעה בלמים. זה גאוני - זה גאוני לקחת ככה טרבל, זה גאוני לקחת ככה את ליגת האלופות. זה גאוני לגרום לשחקנים להיות כל כך ממושמעים טקטית. בשנה הזו ראינו משהו שלא הרבה ראו. כשהטרנד של הטוטאל פוטבול ושל הכריסטיאנו רונאלדו ומסי וקאקא במאות מיליונים, ראינו מין תפנית קלה, משהו שיעורר אותנו, ראינו את מוריניו מנצח לא בזכות זה שיש לו התקפה קטלנית, אלא בזכות זה שיש לו הגנה מצוינת ומממושמעת, והתקפה שיודעת לעשות את הדבר הנכון בזמן הנכון בצורה הנכונה, ובעצם, אם הבנתם שהתכוונתי ל-לשים גול. אז זה הדבר אולי החשוב בכדורגל, וראינו את זה בגמר - לא לספוג, ולכבוש. נקודה. רק ככה אפשר לנצח.
ברכות לאוהדי אינטר. אלופת אירופה ראויה מאין כמוה. היה באמת משחק טוב אתמול אבל אני מודה שהיה לי קצת קשה עם כל החגיגות ועם שריקת הסיום העברתי ערוץ. לא אהבתי בכלל את ההתנהגות של מוריניו מאז שחתם באיטליה ובטח ובטח בשבועות האחרונים כי לדעתי זה היה מלווה בלא מעט חוסר כבוד כלפי אוהדי הקבוצה ולמרות שהוא אמר שייקח לו כמה ימים לחשוב על זה הוא כבר סגור בקבוצה הכי מגעילה באירופה(מלבד אינטר כמובן http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx ). מה שכן, אי אפשר לקחת את מה שהוא עשה מאינטר ואת הווינר שהוא. מאמן אדיר.
אחלה גמר,אחלה משחק,קצבי,מעניין,הזדמנויות ל 2 הקבוצות והטובה מבינהן ניצחה. ברכות לאוהדי אינטר בפורום,אלופה ראוייה גם בגלל הגמר ובגלל הדרך, מי שמדיחה את צ'לסי וברצלונה אחת אחרי השנייה...כבוד! אינטר היא הארסנל של הכדורגל האיטלקי אבל איזה הבדל במאניי טיים.