איך תעבירו את יום הכיפורים?

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י Vanitas, ‏5/10/11.

1. Dennis Bergkamp משתמשים של כבוד היכל התהילה

בופון - למה לדעתך אדם יהודי צריך להיות שונה מאדם מאנגליה נניח?

2. Ice Cream חסה

אתה מגזים. אתה בעד לוותר על לאומם של בני אדם לגמרי?

3. ג'ורדן לאב אגדה משתמשים של כבוד היכל התהילה

אתה חוזר פה וסוגר מעגל עם מה שעניתי לך לראשונה. המדינה הזאת פה כדי לשמש כמקלט עבור כאלו שמזוהים כיהודים על-ידי שונאים שנמצאים בכל מיני פינות חשוכות יותר וחשוכות פחות של העולם. זאת לא ממש הגדרה עצמית. זה איך שמזהים אותך האחרים. אז אם אותם שונאים מזהים אותי בתור יהודי, אני יהודי בין אם אני רוצה ובין אם לא (לי זה פחות מזיז), וזה לא משנה על איזה חוקים של הדת היהודית אני שומר ועל איזה לא.

4. Dennis Bergkamp משתמשים של כבוד היכל התהילה

השאלה היא למה אתה מתכוון במילה "שונה"?

אני באמת מנסה להבין למה הוא מתכוון, כי יש הרבה דתיים במדינה שלנו שב"שונה" מתכוונים לכך שיהודי הוא יותר טוב ונעלה מגוי. יכול להיות שהוא מתכוון סה"כ להבדל לאום\מוצא, אבל מההודעות שלו משתמע שצריך להיות הבדל אחר נוסף.

ובלי קשר התשובה שלי לשאלה שלך היא לגמרי כן וזה משהו שהיה הופך את העולם לאוטופיה (יחד עם היעלמות הדת מהעולם כמובן) אבל זה דיון אחר ולא פרקטי לחלוטין...

5. LIVERPOOL87 Member

לא רק יהודים חושבים ככה דרך אגב.

בניו זילנד התארחתי אצל כמה וכמה משפחות שאמרו לי שאני העם הנבחר.
    אני מגיע מהעם הקדוש בירושלים.
    שאלתי אותם במה בדיוק אני טוב מהם? אמרו שאני יהודי.

אני לא מבין את זה, אם למישהו יש הסבר למה גם הם חושבים ככה אשמח לשמוע.

6. Ice Cream חסה

גם אני קיבלתי כזו הרגשה בדוכן יריית חץ וקשת באסטוניה. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx
    אתה באמת שואל שאלות כאלה?! תאמר תודה שהם שמעו עליך והם לא שונאים אותך, אם אתה לא רוצה לרוץ עם הקיטבג.

אם מישהו יבוא אליך ויאמר שבאופן אישי אתה מיוחד כי שם המשפחה שלך הוא מסוים, אתה גם תרגיש לא בסדר?

7. ג'ורדן לאב אגדה משתמשים של כבוד היכל התהילה

נוצרים אדוקים מאמינים בתנ"ך בדיוק כמו שיהודים אדוקים מאמינים בו. ההבדל ביניהם הוא בגירסאות למה שקרה אחר-כך. מבחינתם היהודים הם העם הנבחר שבסה"כ פיספס את הרכבת בפעם הראשונה שעצרה בתחנה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏9/10/11
  8. Gianluigi Buffon Campione d'Italia

פה בעצם נמצאת הבעיה של העם היהודי.
    חוסר זהות, או שמא רצון להיות כמו שאר האנשים באירופה (ראינו מה קרה כשדבר כזה קרה).

יש קהילה יהודית גדולה מאוד בארה"ב, שם לא יקרה לך כלום. אז למה פה ולא שם? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dunno.Xxx
    תאמין לי שיתכן אפילו ששם יותר בטוח לחיות מאשר פה בארץ, אירוני או לא.

אני לא דתי, ואני רחוק מלהטיף לאנשים מה לעשות (שוב אציין זאת).
    למה אדם צריך להגדיר את עצמו ולקיים מצוות בסיסיות (אני לא רוצה להגדיר מה בסיסי, שכל אחד יחליט בשבילו. כלום - זה לא בסיסי) כדי להיות נבדל, שונה מאחרים. לא בהכרח טוב יותר, אלא שייכות.
    בין אם זה לעם, ובין למה שבעצם הפך אותך ליהודי, לא רק מהיות אמך יהודיה, אלא מעבר לכך.

נערך לאחרונה ב: ‏9/10/11
  9. benos Member

כי פה אתה מקבל אזרחות בלי שום בעיות, ובארה"ב אתה לא מקבל אזרחות כל כך מהר אם בכלל נותנים לך להכנס.

10. Gianluigi Buffon Campione d'Italia

אז אתה מסתכם בלהיות יהודי בשביל האזרחות הישראלית?
    בגלל זה אתה פה?

עזוב אותך שזה לא כזה בעיות להוציא אישורים למיניהם, עם כל ההחמרות בנושא בשנים האחרונות.
    מי שבאמת רוצה - יצליח להשיג.

11. Dennis Bergkamp משתמשים של כבוד היכל התהילה

1) מדוע לדעתך זו בעיה?
    2) האם אתה מודע לכך שרוב הנרצחים היהודים בשואה (אני מניח שאליהם התייחסת) היו מאד מסורתיים שחיו בקהילות סגורות כדי להבדיל את עצמם כמה שיותר מהגויים?

12. yonmu Member

וכמו שאמר הרב עמיטל זצ"ל (בעקבות השואה) -
    כשאר שנאת ישראל מתיחסת ליהודי באשר הוא יהודי, ללא התחשבות בדעותיו ובמעשיו, צריכה גם אהבת ישראל אצלנו להתיחס לכל יהודי באשר הוא יהודי, ללא התחשבות בדעותיו ובמעשיו.
    (אגב, יש לזה גם השלכות הלכתיות)

13. M_T_A Member

בעניין של הזהות זה כל אחד לעצמו. אתה חושב שיש כמה מצוות שצריך לקיים כדי לשמור על הזהות, ואחר יגיד לך שצריך גם לא לנסוע בשבת, להתפלל כל יום 3 פעמים ועוד ועוד.. מי אמר שכדי להיחשב יהודי צריך לצום בכיפור ולשמור כשרות? איפה זה כתוב?
    לדוגמא בתור יהודי חילוני לגמרי החלטתי עם עצמי שמספיק לי לקיים חלקים מאוד מסוימים מהמסורת, חגים שנחמד לחגוג עם המשפחה(פסח, ראש השנה וכאלה), ולוותר על כל החלקים ממנה שמגבילים אותי בכל מיני דרכים שונות(בשר וחלב, חזיר, חמץ בפסח, צום ביום כיפור וכל השאר). במה ההחלטה הזאת שלי שונה משלך?
    ולגבי ה"במה אנחנו שונים מ.."
    למה אנחנו צריכים להיות שונים? אנחנו עוד עם כמו שאר העמים, וכמו שהולנדים בטח לא מרגישים שהם חייבים לקיים טקסים\מנהגים כלשהם כדי לשמור על הזהות ההולנדית שלהם, אני מאמין שגם יהודים יכולים להיות פשוט יהודים בלי לסמן וי על איזה צ'קליסט שנתי.

14. benos Member

ולמה לדעתך הם חיו בקהילות סגורות? לא נראה לי שבגלל שקיבלו יחס כל כך טוב מהגויים...

15. אלי מתחן Member

כי הם נוצרים משוגעים, זה למה.

יפה לראות את החילונים שצמים, שמנצלים את היום הזה כדי להרגיש יותר טובים מאחרים. לבין הדתיים שצמים כי הם רואים בזה מטרה.
    אני לא צריך יום בשנה כדי לבקש סליחה מאחרים, יש לי 364 ימים אחרים שבהם אני עושה את זה, לכל בנאדם שפגעתי בו, במקום. גם כשאני צם, אני לא צם כדי לכפר על חטאים, אני עושה את זה מאותה סיבה שאנשים שותים אלכוהול במסיבת סילבסטר או מתחפשים בפורים, כדי להנות מהאווירה של היום.

ממה בדיוק התבאסת? עשית את החשבון נפש שלך, צמת, תסתכל על עצמך. זה בדיוק ההיפך ממה שאתה צריך לעשות ביום כיפור.

אני לא רואה הבדל בין להיות יהודי לבין להיות צ'כי. בסופו של דבר, אין שום דבר שמבדיל בין הצ'כי לגרמני, זה לא אומר שהוא אוהב להיות צ'כי וגאה בזה.