מה שהכי מצחיק זה שגרנדה לאציו למרות שהוא מנסה להסביר לכולם על יום כיפור, לא מבין דבר וחצי דבר בקשר ליום הזה. http://www.nrg.co.il/online/55/ART2/293/836.html הנה טור מאד רלוונטי במעריב לגבי הנושא... המטרה המקורית של יום כיפור היתה לא לכפר על החטאים שלך, אלא לעשות חשבון נפש ולתקן את דרכיך. עצם זה שלא הכנסת אוכל לפיך במשך 25 שעות לא אומר כלום, כי אתה מתכוון להמשיך להיות "חילוני שמנסה לשמור כמה שיותר" או בשפת הדת "כופר". כלומר יום הכיפור הזה מבחינתך, אם מסתכלים על זה בצורה דתית, היה חסר תועלת עבורך לחלוטין ופיספסת את כל הנקודה. אז אל דאגה, אם יש אלוהים יהודי, אז יש לך מקום לא רע בכלל לצידנו ברשימה השחורה שלו.
:aaa021: :aaa021: :aaa021: :aaa021: :aaa021: אני גם התבאסתי לראות שבפורום יש מעט מאוד שצמים, אבל יותר מזה אין מה לעשות...
מי שלא צם, שזה בטח יחד עם אכילת חמץ בפסח, אכילת חזיר, אכילת בשר וחלב יחד וכו'... מה אתם שונים מהולנדי? מה עושה אותכם יהודים?
בעיקרון כל כך לא אכפת לי אם אני מוגדר "יהודי" או לא, ואני גם אתעלם מהרמיזה היהודית האופיינית לכך שיהודי הוא טוב מאחרים בהודעה שלך - אבל אפשר בהחלט לומר שמוצא, לא? הרי אפילו הדת אומרת שיהדות זה מוצא (אם אמא שלך יהודיה, אתה יהודי לכל החיים ולא יעזור כלום). עריכה - זה מתייחס לשאלה האחרונה שלך. לגבי השאלה הראשונה, למה אנחנו צריכים להיות שונים?
ברור שאתה יהודי, אבל חוץ מזה שאמא שלך יהודיה, במה אתה שונה מאחרים? ולא רמזתי שיהודי הוא עליון מאחרים או משהו כזה, אבל לבנאדם צריךף שיהיה את הזהות שלו, למה הוא שייך, לא?
GRANDE LAZIO, אפשר לנהל דיון "חם" גם בצורה שקולה, אם יש לך הרבה מה לרשום - עשה זאת. אני באופן אישי מעוניין "לשמוע" את דעתך בנושא. Dennis Bergkamp, הטור שהבאת פשוט נהדר ואני באופן אישי מאוד מתחבר לדעה שלו.
לאציו כנראה שאתה לא יותר ממטיף קיצוני ששואף לדוסיות מוחלטת. אף אחד פה לא מזלזל במי שצם, ורוב הצמים גם לא אכפת ממה שרשום כאן. אני אספר לך משהו, אני גר בשכונה דתית, לא מתוך בחירה, אלא השכונה הזאת הייתה לפני 30 שנה שכונה חילונית ולאט לאט כולם עברו ובאו רק משפחות דתיות. במשך שנים אנחנו עושים מידי פעם מנגל בשבת מחוסר ברירה, מנסים להתחשב אבל לא תמיד יכולים. שתי האחיות שלי ואני עצמי עשינו מסיבת יום הולדת 18 וזה יצא בשישי בערב לכולנו. אנחנו נוסעים בשבת והרבה פעמים יוצא לי להחנות את האוטו בזמן שכל השכנים חוזרים מבית כנסת. אבל למרות כל זה תמיד מלווה אותם כשרואים אותנו ברכות שבת שלום וחג שמח, כל ראש השנה השכנה אופה לנו לחמניות מדהימות בטעמן. לאותם אנשים ממש לא אכפת שאנחנו כופרים בתורה כי עמוק בפנים הם מרגישים שלווה. הם שלמים עם עצמם ואין לי שום דבר נגדם, הם אנשים מדהימים למרות שהם דתיים. אני אישית מנעתי שוד פעמיים לבית של השכנים. מה שאני מנסה לומר כאן, גם חילונים וגם דתיים יקבלו מקום בגן עדן וגם חילונים ודתיים יקבלו גיהינום. אם יש אלוהים, ממש אבל ממש לא אכפת לו מה אתה עושה בכיפור.
לשאלה הראשונה - כנראה שמהבחינה הזו אני לא שונה מאחרים ואין לי שום בעיה עם זה. לשאלה השניה - שאלה טובה שאפשר לפתוח עליה חתיכת דיון. אני חושב שכל אחד יכול להגדיר את עצמו בדרכים אחרות - אתה יכול להגדיר את עצמך כישראלי, כאוהד יובנטוס או סתם כבן אדם... ואין שום בעיה עם זה. אני מצטרף לבקשה של איאן לגרנדה לאציו, לא כי אני מצפה לתובנות מהתשובה שלך אלא סתם בשביל הצחוקים.
אנשים לא צריכים לצום 25 שעות כדי להחשב כיהודים. מספיק שקבוצות שנאה בכל רחבי העולם יזהו אותי, אותך ואת השאר פה כיהודים - בין אם שומרים ובין לא - והרי לך זהות, גם אם לא רצונית. אני לא מבין גם למה אתה מתביית דווקא על שמירת כשרות וכו' בתור מה שהופך יהודים ליהודים ולמה דווקא אי-שמירה או שמירה של המצוות הנ"ל מהווה את הגבול שמגדיר מי יהודי ומי לא. אני מניח שע"פ החרדים אתה נמצא מעבר לגבול, יחד איתנו, אלו שאין הבדל בינם ובין ההולנדים. חשבת על זה? דניס ברגקאמפ - אתה מתלונן לא פעם על פרובוקציות ועל הירידות (YERIDUT) ברמת ההודעות של המאמינים, אבל אתה בעצמך מתגרה לא פעם ומתעסק בשטויות. אתה כותב דברים מאוד מעניינים בנושא, אבל לא כיף לראות אותך עושה בדיוק את הדברים שעליהם אתה מתלונן מדי פעם. סתם הערה שאני מקווה שתיקח לתשומת ליבך http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/icon_thumright.Xxx
אז אתה מפספס את הנקודה. אני לא שומר מצוות ומסורתי, כדי "להתקבל לקבוצה של החרדים", הם לא מעניינים אותי, חואני לא עושה את זה בשביל אף אחד אחר, בטח לא בשבילם. שהם יגדירו אותי איך שהם רוצים, לא משנה לי. אבל יש דברים מינימליים, בסיסיים, שאדם יהודי צריך לעשות לדעתי (לא באתי להטיף, איש באמונתו יחייה, ככה אני רואה את הדברים פשוט..). אוקיי, קבוצות גדולות שונאים אותך ברחבי העולם סתם כי נולדת יהודי. פה נגמרת היהדות שלך? אז בתור מה אתה מזוהה? אוהד מילאן? זה השייכות שלך לעולם הזה?
ג'יג'י, ההגדרה שלך למהם הדברים המינימליים ובסיסיים זה דבר כל-כך סובייקטיבי שאין לי מושג למה אתה בכלל שופט לפיה אחרים. מזדהה בתור כלום באופן כללי, או בתור הדבר שרלוונטי לקטגוריה שבה אני מתדיין או "נדרש" להזדהות. אני לא רואה סיבה לכפות על עצמי תיוגים.
למה לתת סייגים? כן, מי שאמא שלו יהודיה/ עבר גיור/ יש לו תעודה שהוא עבר הליך גיור מהרב שימון מזרחי הוא יהודי, וזהו. והיתרון היחיד שיש לו בזה על שאר העולם הוא שיהיה לו יותר קל לקבל אזרחות ישראלית, שום דבר אחר. באותה מידה מישהו חרדי אמר פעם על דפי האינטרנט שההבדל בין גוי ליהודי הוא תרי"ג מצוות, אתה מסכים עם זה, או שאתה החלטת שלשמור כשרות זה מה שמייחד יהודי ולא יהודי (ולא למשל, ברית מילה, עלייה לתורה, חופה, או מנגד להתפלל כל יום תפילות ולומר את כל הברכות) אגב, קראתי את הטור הזה חלקית עכשיו, פשוט כי אין לי כוח, אבל היה לי דיון על זה כבר- והצום הזה יכול להיות באמת סתם פלציבו. שכנענו את עצמנו שאם נתפלל ונענה את הנפש אז הנפש שלנו נתנקה, וככה באמת כולנו מרגישים שהנפש שלנו מתנקה. למרות שאני באמת התנצלתי בפני אנשים שלא ידעו אפילו שפגעתי בהם (ולא תמיד היו לזה השלכות חיוביות כמו בסרטים), ועסקתי בעיקר בחשיבה על איך אני אהפוך שנה הבאה ליהודי טוב יותר ולאדם טוב יותר.
סובייקטיבי? למה לא לשמור כלום, זה מינימלי? ברור שזכותך ויש באפשרותך 'לא לתייג את עצמך', שוב - אני לא בא פה להטיף כי זה לא יעזור וזה גם לא לעניין (כמו שאני לא הייתי רוצה שהחרידים יטיפו לי וכו', איש איש באמונתו..). אבל כשאני מסתכל על איש כמוך, שיכול להיות איש נהדר ואין לי בעיה אישית איתך, לעומת איש נוצרי מאנגליה למשל, ההבדל הוא בגלל שאמא שלך נולדה יהודיה? אז מה זה משנה? איך זה גורם לך להרגיש שיש גם לארץ ישראל? הרי זאת מדינת היהודים, לא?