איך יראו השנה קבוצות הפרימיירה?

Discussion in 'פורום כדורגל ספרדי' started by John Frusciante, Aug 10, 2004.

1. John Frusciante Member

זה ההבדל הקטן.
    האחד נמצא כבר חצי עשור בכושר גרוע,השני נמצא שנה אחת בכושר גרוע.

2. Gianzola משתמשים של כבוד היכל התהילה

אבל לשניהם אותו מעמד בקבוצותיהם. גדולים מראול ירדו לספסל.

3. Joel Gion Member

ובגלל זה אי אפשר להשוות ביניהם?

4. נדב Member

תן לי דוגמאות...

ת'אמת, אפשר להגיד שכן... בגלל זה אי אפשר להשוות ביניהם.

5. Gianzola משתמשים של כבוד היכל התהילה

קלינסמן ראה ספסל בטוטנאהם. ויירי ראה קצת ספסל. קרספו ראה ספסל.
    כולם שחקנים סופר מוכשרים. כולם סופרסטארים. כולם חלוצים.

6. נדב Member

אף אחד מהם הוא לא סמל,

ראול הוא סמל של מדריד.

שאומרים ריאל מדריד אפשר גם להגיד ראול מדריד.

יש אוהדים (שלא אוהדים את ריאל) וככה הם חושבים (כנראה כמוך), אבל אני ובטוח יש עוד הרבה מרגישים שראול הוא כאילו הסמל הקבוצתי של מדריד ופשוט אי אפשר בלעדיו.

7. Gianzola משתמשים של כבוד היכל התהילה

קח אחד אחר. מרסל דסאי. סמל של צ'לסי. ראה ספסל, הרבה ספסל, כי הוא ירד ביכולתו.
    אבי נימני, סמל של מכבי ת"א. לא רק ראה ספסל, אלא עזב את הקבוצה.

8. נדב Member

מארסל דסאיי לא היה כובש גולים בצרורות הוא היה שחקן הגנה ועוד של קבוצה אנגלית.

נכון, אבי נימי היא דוגמה טובה, אבל זכור לך במקרה איך הגיבו האוהדים לכל העניין? תנסה להיזכר...

9. Gianzola משתמשים של כבוד היכל התהילה

מזה משנה אם דסאיי לא "כבש גולים בצרורות", הוא מנע שלא יכבשו נגד צ'לסי, "גולים בצרורות".

או מה שאתה אומר בעצם, שבלם לא יכול להיות סמל? מלדיני הוא "עוד שחקן" של מילאן?

10. נדב Member

אתה משווה בין תרבויות כדורגל שונות,

באנגליה תמיד אומרים שההגנה פחות חשובה... דסאיי שחקן הגנה ולא מספיק זה גם לא אנגלי...

באיטליה כולם הגנתיים... פאולו מאלדיני היה איטלקי ומגן מעולה במילאן...

11. Gianzola משתמשים של כבוד היכל התהילה

באנגליה אומרים שההגנה חשובה פחות? בגלל זה השחקן היקר ביותר בתולדות הכדורגל האנגלי,
    הוא במקרה בלם לא?

באיטליה כולם הגנתיים. אז למה הוויכוח הזה מלכתחילה? דל פיירו הוא בכלל לא סמל של יובה.

אגב, פסוטו ופררה יושבים על הספסל של יובה. וגם הם, סמלים. כמוהם גם קונטה.

12. Max Member

קודם כל אף אחד לא ענה לי לגבי מה שאמרתי, מה לעזעזל איימאר עושה מחוץ לסגל של ולנסיה ומה לעזעזל טריסטאן לא עושה לפחות בסוגריים ליד פנדיאני?
    ולגבי הויכוח כאן, יש לי הרבה מאוד סיבות לא לאהוב את רונאלדו, ואני מסכים מאוד עם שגיא כהן בנושא הזה, רונאלדו הוא שחקן שכאשר הוא מצויין הוא גורם לשחקנים מסביבו לשחק לא טוב, רואים את זה על ראול שמוכרח להיות מורגל לרונאלדו ולשחק 40 מטר מהשער, רואים את זה על זידאן ופיגו ובכלל על כל הקבוצה שמשחקת הרבה פחות זורם, הכישרון של רונאלדו הוא לעמוד, לתת את הגול-שתיים שלו במשחק וזהו, הוא לא שחקן שרץ במגרש, עושה תנועה, משהו, אולי השנה זה ישתנה עם קמאצ'ו אבל עם קיירוש וגם בחצי השנה הראשונה עם דל בוסקה הוא היה כזה, לא מוסר, לא זז, לא רץ, מחכה שיגישו לו הכל על כפית של כסף, לא פלא שחצי מהשערים שלו בעונה הראשונה שלו היו מריבאונדים שהוא חטף אחרי בעיטות של ראול וחבריו.
    ריאל של שנ 2001-2003 הייתה מבוססת על תנועה בלי כדור, חילופי מקומות, הפתעת היריב, רונאלדו פשוט תוקע את זה.
    נמשיך עם זה שהוא אגואיסט בטירוף במשחקים, ראיתי משחק אחד שלו שהוא לא מסר אפילו מסירה אחת בכל המשחק.
    כמו כן אצל רונאלדו כאשר הוא מקבל כדור זה או גול או איבוד כדור, הוא לא יפתח מהלך יפה או יפרגן למישהו אחר (ואני בטוח שעכשיו יקפצו עליי ויביאו את הבישול שלו לפיגו מול בילבאו, בסדר, לכל כלל יש יוצא מהכלל).
    כמו כן כל מה שמעניין אותו זו הצלחה אישית שלו, הוא כל עונה מהמר כמה הוא יבקיע, השחקן היחיד בעולם ברמות האלה למיטב ידיעתי שעושה את זה, וכאשר זו המטרה שלו כל האמצעים כשרים, גם אם זה בא על חשבון הקבוצה.
    מה גם שהוא כל הזמן מנסה להביא חברים שלו מברזיל, בלי שום התחשבות בחבריו לקבוצה, זה היה עם רונאלדיניו שהיו דיבורים שרוצים להשאיל את ראול כי רונאלדו ביקש להביא את רונאלדיניו בשנה שעברה וגם היה סיפור כזה עם ריבאלדו.
    גם הקטע שלו עם המשקל, הקיץ הוא הראה שזו לא בעיה גדולה להוריד במשקל, אבל לא, שנתיים הוא שיחק עם משקל עודף עד שמאמן הנבחרת ביקש ממנו להוריד במשקל, אז תוך שבועיים הוא הוריד 6 קילו, לא נראה לכם מוזר?
    כמו כן הקטע שכל עונה הוא מדבר על זה שהוא רוצה לעבור לאנגליה, אז שיעבור, מי עוצר אותו? נעשה עליו קופה לא קטנה, נביא שחקנים מועילים יותר וגם ניפטר מעצלן, עוד בעונה שהביאו אותו אמרתי שעדיף שהיו מביאים את נסטה וקנאברו בערך באותו מחיר.
    הוא סקורר מצויין, אבל הוא לא מסוג החלוצים שאני אוהב ושמתאים לריאל, לריאל מתאים חלוץ כמו הנרי, מהיר, זריז, נכנס מאחור, עושה הרבה תנועה, עם משחק ראש לא רע, בעיטה מצויינת, טכניקה, חלוץ לא עצלן, להבדיל מרונאלדו.
    ואם אתם תשאלו אותי, בתרומה על המגרש אני גם מעדיף את מוריינטס, הוא עושה לחץ, פותח שטחים, משחק חכם, וגם אם זה לא בא לידי ביטוי בשערים זה מקל על החברים שלו לכבוש.
    אני מקווה לראות את רונאלדו של סוף העונה הראשונה שלו בריאל, כאשר הוא לא פחד למסור, כאשר הוא שיתף את ראול, זידאן ופיגו, כאשר הוא לא חיכה לכדורים, כאשר הוא התאמץ, כנראה שהוא צריך עוד כמה משחקים שישרקו לו בהם בוז כדי להתעורר, פעם זה עבד, אולי גם הפעם זה יעבוד.

לגבי ההשוואה בין ראול לדל פיירו, יש הבדל גדול, אצל דל פיירו כבר אין את הכדורגל שלו ברגליים אחרי הפציעה, אצל ראול יש כדורגל ברגליים, ראינו את זה במשחק מול ויאדוליד, מול לה קורוניה ועוד, הבעיה היא טקטית של המאמן, של סיגנון המשחק שהולך רק על רונאלדו ובראש של ראול, עם קמאצ'ו הטקטיקה וסגנון המשחק ישתנה, אני מאמין שגם הראש של ראול יחזור להיות מה שהוא היה.

וד"א ג'יאנזולה, אנחנו פה לא באופרת סבון, לאף אחד לא אכפת מה עבר על רונאלדו, השאלה היא על היכולת הנוכחית שלו והוא לא החלוץ הטוב בעולם, אפילו מוריינטס עם בערך חצי מהזמן שרונאלדו שיחק כבש יותר ממנו במשחקים המוקדמים, שלא נדבר על חלוצים כמו הנרי, שבצ'נקו ואחרים.

13. RMCF Member

מקס, אני מסכים עם כ-ל מילה.
    רונאלדו בהחלט קשור לכושר של ראול.
    רונאלדו הוא לא שחקן שיודע לשתף פעולה עם עוד חלוץ, לכן גם הציבו את ראול כחלוץ אחורי.
    מה שאהבתי אצל ראול, שהוא לא התלונן. לא היה איכפת לו. לראול היה איכפת רק מהקבוצה, הוא נתן את כל כולו, ירד להגנה, אפילו שזה לא מה שהוא צריך לעשות. לעומת זאת רונאלדו הוא עצלן, כמו שאמרתי וכמו שאמר מקס, הוא חושב רק על הגולים שלו. והדיבורים שלו על כמה גולים הוא יבקיע, זה פשוט מעצבן אותי.
    אז שילך לאנגליה. הוא אפילו יוכל להגדיל את ההימור על הגולים שלו ב10.
    מוריאנטס הוא שחקן ראש מצוין, שחקן בעל סיומת מצוינת ולעומת רונאלדו שמחכה שיגיע אליו כדור, מוריאנטס יודע לעשות תנועות, ושיתוף הפעולה עם ראול העונה, הולך להיות מצוין (אם הם ישחקו ביחד).
    ודווקא אני אומר שרונאלדו הוא החלוץ הטוב בעולם, יודע לבעוט בשמאל בדיוק כמו בימין, יודע לעבור שחקנים, הסיומת שלו היא הטובה ביותר, אבל בתור חלוץ יחיד. ובגלל זה אני אומר שעדיף שראול ומוריאנטס ישחקו. אבל שוב, זה לא רק זה. זה גם בגלל חוק הזרים. למה לוותר על סמואל? למה לוותר על רוברטו קרלוס?
    לא רק שקמאצ'ו כנראה מעדיף את ראול ומוריאנטס, בתור השחקנים שהוא אימן בספרד, אלא גם לא נדמה לי שהוא יוותר על סמואל ורוברטו קרלוס. אז אם באמת יש את חוק הזרים, אז אין לי ספק, ש
    מוריאנטס וראול יחזרו לשחק ביחד!

14. Max Member

אבל אין את חוק הזרים אז כל הדיבורים שלנו לשווא ושוב רונאלדו ישחק עם ראול בחוד, אני מקווה שהפעם זה יהיה בקו אחד.

15. Reyes Member

ג'יאנזולה, לגבי שאלתך על השנאה לרונאלדו: הרבה דברים. עוד לפני כל הגאונים שצצים להם פה עכשיו, טענתי שרונאלדו ייפגע במשחקו של ראול, עוד לפני פתיחת 2002/03. כולם דיברו על החוד הטוב בעולם, אבל לי היה ברור שריאל תצנח. האגואיזם הזה של רונאלדו, החמדנות, השחצנות, הקפריזיות, האופי הזה - מגעיל. כל הזמן תמצאו אותו עסוק בדיבורים על כמות השערים שלו. קחו לדוגמא את העובדה שבכל מהלך העונה שעברה הוא דיבר על הבטחת 35 השערים. כל ראיון הוא דאג להזכיר את זה. אני אף פעם לא שמעתי כאלה הבטחות סרק מראול, הוא תמיד הצטנע והיה במקום כשהיה צריך אותו. היה לי טוב עם ראול ומוריינטס, אהבתי את הצמד הזה, כולם אהבו אותו, עד שבא פרז והחליט להרוס. בעונה שחלפה, כשרונאלדו נפצע או לא פגע, לא היה את ראול. הוא ירד בכושרו באופן מהותי ועוד שובץ במקום שהוא בכלל לא משחק בו, מה שהביא את ריאל לקריסה מוחלטת. אני טוען שאם ראול היה נמצא בכושר טוב, הקריסה לא הייתה עצומה כ"כ, ריאל הייתה מתגברת על הבעיות בהגנה. ככה זה. אין שחקן שריאל תלויה בו יותר מראול. לא זידאן ולא קסיאס. ראול.

רונאלדו טוב מראול? עונה חלשה ושכחנו את הכל? נו טוב. רונאלדו יותר טוב מראול במה? במשחק ללא כדור? בשליטה בכדור? בזריזות? במיקום? בחוכמת המשחק? במה?

למכור אותו? ביום שטומי לפיד יחזור בתשובה וחברי ש"ס יתאסלמו, אז כן, אני מאמין שימכרו אותו.

קרספו ו-ויירי גדולים ממנו? אוי, אלוהים. לא יודע כבר מה לומר.