אייסוקר בחר - מהראן ראדי הוא שחקן העונה!

Discussion in 'פורום כדורגל ישראלי' started by שי, May 24, 2013.

  1. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

    Joined:
    Nov 22, 2006
    Messages:
    15,460
    Likes Received:
    5,000
    Gender:
    Male
    מצטייני עונת 2012-2013

    אז לאחר שנגמרה לה עונה נוספת בליגת העל, החלו שלב הסיכומים.
    אייסוקר ממשיך במסורת כמו בכל עונה וינסה לסכם במספר תחומים את העונה החולפת.

    נתחיל עם השחקן המצטיין, האיש שהיה מעל כולם לאורך העונה כולה.

    המועמדים:


    אלירן עטר:
    אלירן עטר בן 26, וכעת בעונתו השלישית במכבי תל אביב. החלוץ המחונן הגיע מבני יהודה תל אביב, שם שיחק במשך שש שנים והבקיע סך הכל 26 שערים. במהלך שנים אלו,הוא סיים פעם אחת כמלך השערים בצוותא עם ברק יצחקי ושמעון אבוחצירא.

    אלירן עטר רשם העונה את עונת השיא שלו 22 שערים, 4 בישולים ומעל הכל שינוי של 180 מעלות בתפיסת ויחסי האנוש שלו כלפי חבריו לקבוצה, (ללא ספק החברות עם שרן עשתה לו יותר טוב מהחברות עם ברק). השחקן שבר את "קללת" החלוצים ששררה במכבי תל אביב עד היום וכבש 53 שערים בשלוש שנים.

    במבט לעתיד, אלירן מסיים חוזה בסוף העונה הבאה, וכרגע הוא דורש ממכבי חוזה ארוך טווח. מכבי מצידה מוכנה מוכנה ל3 שנים בלבד. אירופה? בהחלט נשקלת בחיוב, אך לא בכל מחיר ולכל מקום, וכמובן יחכה להצעות מליגות בכירות.

    http://www.nrg.co.il/images/archive/300x225/1/456/609.Xxx

    אדין צוצאליץ':
    צוצאליץ' בן ה 26 הגיע למכבי חיפה בעונת 2011-2012. בעונתו הראשונה אצל הירוקים הוא שיחק בכ 21 משחקי ליגה, בהם למעט משחק אחד פתח בכולם בהרכב. למעשה, מאז הגעתו בעונה העונה, אחוזי ההצלחה של הקבוצה עלו ביותר מ 15% ובאופן בולט מייצוב ההגנה. העונה הנוכחית הבלם כבר היה שחקן דומיננטי, פתח בכ 25 משחקי ליגה, ולצידו של קינן הפכו הצמד למרכז הגנה אדיר. בחלק השני של העונה, נפצע בפניו, פציעה שהשביתה אותו לתקופה די ארוכה, והוכיחה פעם נוספת את חשיבותו לעורף החיפאי. אדין אומנם טיפוס די ביישן, אך על המגרש השקט והחוכמה שלו נותנים הרבה ביטחון, ולא במקרה הוא מסומן לדעת רבים כבלם הטוב והיציב ביותר בליגה.
    לאדין חוזה גם לעונה הבאה, אך גם כשזה ייגמר, למועדון הירוק יש כוונה להאריך את חוזהו כמה שניתן כל עוד כמובן השחקן יירצה בכך.

    http://www.nrg.co.il/images/archive/300x225/1/397/263.Xxx

    מהרן ראדי:
    מהרן ראדי, או כמו שהוא מכונה על ידי הכרוז, המנוע של הקבוצה, ללא ספק ממשיך בעליית המדרגה שמאפיינת אותו בשלוש השנים האחרונות שלו. מהרן גדל במחלקת הנוער של מכבי תל אביב ונדד מספר קבוצות בליגות הנמוכות. הוא הגיע למכבי מבני סכנין לאחר שרשם שם עונה מצוינת שכללה 13 שערים ועשרה בישולים.
    העונה נחשב השחקן מהמגזר לאחד הגורמים המשמעותיים שהובילו לאליפות. וכראייה סיים את העונה עם 8 שערים ועשרה בישולים ומעל הכל בן אדם ומנהיג על המגרש.

    חוזהו מסתיים בסוף העונה הבאה, כרגע אין דיבורים על משהו קונקרטי לגבי הארכתו. לאחרונה נחשף מהרן לגילוי גזענות מכוונים על ידי גרעין קשה ביציע, אך הוא מודע לכך שזה קומץ שלא שווה התייחסות ומקבל פידבקים ואהבה מכל שאר האוהדים (כמעט כולם).
    הקשר טען ברעיון לפני מספר ימים כי החלום שלו זה לשחק במילאן, מי יודע אולי הוא יפגוש אותם עונה הבאה בליגת האלופות.

    http://www.nrg.co.il/images/archive/300x225/1/487/817.Xxx

    שרן ייני:
    שרן ייני בן 26, עוד תוצר מחלקת הנוער של מכבי תל אביב, שמחכה בסבלנות כבר 8 שנים כדי לפרוץ. אין ספק שבתקופת איווניר הוא החל לתפוס מקום של קבע בהרכב, ומעבר לזה החל לקחת את המנהיגות לאט ובשקט. שחקן הבית רשם העונה את עונתו הטובה ביותר, קיבל את סרט הקפטן והיה "הכולבוינק" של אוסקר, במהלכה שיחק בחמישה תפקידים שונים.

    הקפטן הצהוב היה גורם חשוב בזכייה באליפות ומעבר ליכולתו על המגרש אין ספק שמדובר בספורטאי למופת אישיות, פנומנלית שגם גוטמן לא יכל להתעלם ממנו וזימן אותו למשחקים החשובים מול צפון אירלנד ופורטוגל. (שיחק 90 דקות בשני המשחקים)

    שרן מסיים חוזה בסוף העונה, וכרגע ישנו רצון משני הצדדים להאריך את חוזהו ולשדרג את השכר. כרגע על פניו זה נראה בכיוון חיובי והשחקן ימשיך במכבי תל אביב, אלא אם כן תבוא הצעה מפתה מאירופה.


    http://www.nrg.co.il/images/archive/300x225/1/389/159.Xxx

    חן עזרא:
    חן עזרא בן ה 24 הגיעו העונה למכבי חיפה אחרי שבעונה החולפת שיחק תחת ראובן עטר ממכבי נתניה. בעונתו האחרונה אצל הקבוצה מעיר היהלומים, היה עזרא שחקן מפתח והפך מהר מאוד לשחקן שכל הקבוצה בנויה סביבו. הכשרון הצעיר כבש באותה העונה 12 שערים, והיה ברור כי בסיומה של אותה העונה הוא יירכש על ידי אחת הקבוצות הבכירות. כך אכן קרה. בקיץ עם הגעת עטר למועדון הירוק, הגיעה איתו היהלום הצעיר. מהרגע הראשון תחילה תחת הדרכתו של עטר ולאחר מכן תחת בנאדו, עזרא הוכיח שהוא השחקן שכל כך חיפשו אצל הירוקים. אומנם עדיין המסירות והבעיטות האחרונות צריכות שיפור, אך במועדון הירוקים בהחלט יכולים להיות מרוצים מהתרומה של הקשר ההתקפי. הוא שיחק בכ 36 משחקים, בהם כבש כ 9 שערים ובישל לא פחות מ 13.
    עזרא מבחינתו מעוניין להמשיך גם בעונות הבאות במועדון מהכרמל, אך לשני הצדדים ברור כי עם הכישרון ההתקפי ימשיך במגמת השיפור, מהר מאוד שני הצדדים ייפרדו.

    http://www.nrg.co.il/images/archive/300x225/1/466/147.Xxx


    תודה למשתמש sagi4814 שעזר בהכנת הדיון.


    אז מיהו שחקן העונה שלכם?
    הצביעו ונמקו את בחירתכם. דיון מהנה.

     
    Last edited: May 24, 2013
  2. Ice Cream חסה

    Joined:
    Jun 17, 2011
    Messages:
    8,375
    Likes Received:
    201
    בחרתי בעטר. כמה שזה בנאלי לבחור במלך השערים של האלופה והליגה כולה, הוא באמת היה חוד החנית של מכבי, ולעצור אותו היה משימה קשה עד בלתי אפשרית. מגיע לו.
     
  3. BvB Member

    Joined:
    May 1, 2013
    Messages:
    1,136
    Likes Received:
    0
    לדעתי שירן ייני,מקרין שקט וביטחון בהגנת מכבים בנוסף כבש כמה שערים יפים,הגיע לנבחרת וגם שם שיחק יוצא מן הכלל,אחד מהמשחקנים העולים בכדורגל שלנו.
    יש לו חלק גדול מאוד באליפות יחד עם עטר אבל כיוון שאפשר לבחור רק אחר בחרתי אותו.
     
  4. number 1 Member

    Joined:
    Aug 9, 2005
    Messages:
    817
    Likes Received:
    1
    הבחירה שלי היא מהרן ראדי.
    לדעתי השחקן המצטיין צריך להגיע מהאלופה.
    בין עטר, ייני וראדי - ראדי היחיד שהגיע למכבי ת"א רק העונה,
    ולמרות שעטר וייני בהחלט שידרגו את עצמם מעונות קודמות,
    ראדי הוסיף למכבי דברים שהיו חסרים לה - חוכמה, יצירתיות, מנהיגות.
    בנוסף, אני חושב שראדי היה הכי יציב מבין השלושה במהלך כל העונה.
     
  5. לירן מנהל כללי מנהל כללי

    Joined:
    Aug 5, 2002
    Messages:
    39,167
    Likes Received:
    8,500
    אלירן עטר. כי הוא כבש הרבה שערים, היה חלק ממשחק קבוצתי נפלא ברוב שלבי העונה, כי בדרך כלל ליריבה לא היה מענה אליו. נתן עונה נהדרת, עכשיו הוא חייב לת המשכיות ותוך שנה-שנתיים לצאת לאירופה, פה זה רק מתחיל עבורו.
     
  6. Raulito Madridista

    Joined:
    Nov 22, 2005
    Messages:
    39,670
    Likes Received:
    3,526
    Gender:
    Male
    עטר שחקן העונה. הייתה לו סוג של בצורת בסיום, לדעתי איזה גול אחד בעשרה משחקים. לפניכן חשבו שהוא יאפיל על ארבייטמן ואלון מזרחי שכבשו 28 שערי ליגה. בפגרת החורף מכבי התחזקה נהדר עם פריצה וזהבי שהם שחקני קלאץ', אבל עד אז זה היה בעיקר אלירן עטר שאחראי על הברק ועל הגולים - ועוד עשרה. עם כל הכבוד למיכה, לוגסי והשאר. חוץ מהחמצת הדרבי בפנדל הראשון וההרחקה באותו יום בערב ממש לא מוצלח מבחינתו - לא זוכר משחקים שהוא לא הותיר חותם.

    במקום השני מבחינתי זה מהראן ראדי. לחץ על מובילי הכדור, בישולים, פצצות מרחוק, כל גול בצבע. פרץ בגיל מאוחר אבל תענוג לראות אותו משחק, חבל שביריבה העירונית מבחינתי. אני זוכר איך עוד במכבי הרצליה אחרי שהם ירדו ליגה, אמרתי שאני מקווה שהפועל תחתים אותו בצוותא עם ידין. היום כל החברים שזילזלו - אוכלים את הכובע. ידוע שאני סקאוטינג בדם. התרומה שלו בשני צידי המגרש היא מדהימה. הוא מאפשר לאלברמן לחזור לכושר טוב כשהציפיות ממנו פחות גבוהות.

    חן עזרא עם עונת בכורה מעולה, הוא וזהבי הקשרים הטובים בליגה כיום. משעשע אגב שהוא פרץ דווקא אחרי שעטר עזב. גם שירן ייני היה מעולה. צ'וצ'ליץ'? לא רואה בו מועמד, באמת שלא. כמעט כל נבחרת העונה היא מכבי ת"א וזה הזוי משהו.
     
  7. crazyblue5 למען האיש עם המגל והפטיש

    Joined:
    Aug 23, 2010
    Messages:
    7,097
    Likes Received:
    956
    Gender:
    Male
    זאור סדאייב
     
  8. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

    Joined:
    Apr 24, 2013
    Messages:
    16,459
    Likes Received:
    4,703
    ראדי. ומספיק לצפות בהפסד בחיפה בו הוא לא שיחק ולהבין כמה הוא משמעותי.
    עטר וייני אמנם היו ענקיים, אבל ראדי פשוט היה מעל כולם.
     
  9. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

    Joined:
    Apr 30, 2008
    Messages:
    10,026
    Likes Received:
    1,389
    הבחירה שלי: מהראן ראדי. בורג משמעותי מאוד באליפות של הצהובים מתל אביב.
    היה החוט המקשר בין ההגנה להתקפה וסיים עם תפוקה מאוד מכובדת לקשר 50/50. בדומה לסבע, גם הוא פרץ מאוחר, אבל ידוע שמוטב מאוחר מאשר אף פעם.
     
  10. Love Is Red Member

    Joined:
    Aug 20, 2006
    Messages:
    5,826
    Likes Received:
    721
    אם כל הכבוד למלכות השערים, מלכות הבישולים היא מבחינתי הסטייל של הסטייל וכבוד למבשל מספר אחת של מכבי תל אביב ונדמה לי גם בליגה מהארן ראדי שלוקח לדעתי בהליכה את העניין הזה.
     
  11. skyday20 Member

    Joined:
    Jul 19, 2009
    Messages:
    7,340
    Likes Received:
    3
    ג'בראיל קדאייב
     
  12. Don Joan Roman Member

    Joined:
    Dec 1, 2006
    Messages:
    13,617
    Likes Received:
    1,414
    אבי ריקן, האיש שבזכותו בית"ר ירושלים לא ירדה ליגה.
     
    Last edited: May 25, 2013
  13. sagi4814 Member

    Joined:
    Mar 23, 2013
    Messages:
    223
    Likes Received:
    0
    שחקן העונה שלי מהרן ראדי, נכון אלירן עטר מלך השערים עונה גדולה שלו ללא ספק, אבל מהרן היה מה שהניע את כל המכונה הזאת, מעבר לזה היה מנהיג שקט על המגרש שעשה באמת עבודה מדהימה והיה יציב כמעט לאורך כל העונה.

    בנוסף לכך אני חושב שהיה אפשר להוסיף עוד שחקנים לרשימה המכובדת כגון: איתן טיבי, שמעון אבוחצירא, אבי ריקן, אריאל הרוש, ( שמעבר ליכולת המקצועית שלו) העמידה שלו אל מול אותם גזעניים והרעיון שלו לאחרונה שבו הוא אמר כי הוא היה עושה אותו דבר בלי לחשוב פעמיים למרות כל המרורים שהוא אכל, באמת מזכה אותו בעיניי כמועמד ראוי.
     
  14. EO11 בפה אליל היכל התהילה

    Joined:
    Apr 10, 2010
    Messages:
    16,464
    Likes Received:
    7,362
    צ'וצ'אליץ' לפניי ריקן/טיבי? WTF...
     
  15. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

    Joined:
    Jul 5, 2008
    Messages:
    27,702
    Likes Received:
    6,368
    בחרתי באלירן עטר בסקר, אבל במחשבה הייתי הולך על ראדי. בכל מקרה כדאי לציין שזהבי ופריצה נתנו אחלה חיזוק מינואר. אני לא אומר שבלעדיהם מכבי ת"א לא היתה זוכה באליפות, אבל הצמד חיזק משמעותית את הקבוצה בדיוק בזמן הכי מתאים. לא קורה הרבה שרכש בינואר באמת מצליח.