ג'יימס, מה לעשות שבאיטליה יש בערך 6 קבוצות טובות ומוליכות את הליגה כאשר באנגליה כל הליגה בערך באותה רמה (להוציא את מנצ'סטר), והרמה הזאת מה לעשות לא כל כך טובה.... ועוד פעם אני חוזר על דברי שהדיון הזה הוא דיון על כדורגל נטו ואתם גם יכולים להביע את דעתכם במקום כל פעם לכתוב ש"כל אחד והטעם שלו"...
תסלח לי אבל ארסנל של השנה זה לא ארסנל שאנחנו מכירים מעונות הדאבל כיוון שזו ארסנל שבנויה רק על שחקן אחד שקוראים לו תיירי הנרי, ויש מצבים שהנרי לא יכול לשחק את כל המשחקים בעונה ואז אם הוא לא נמצא אז ארסנל בצרות ולמעשה אין התקפה. באמת מעניין יהיה לראות מה יעשו בארסנל בקיץ כאשר תיירי הנרי יעבור לריאל מדריד... אם אתם שואלים אותי אז הקבוצה תקרוס (ואני לא צוחק...)
תשמע,מר דל פיירו,אי אפשר להתייחס למה שאתה אומר ברצינות בגלל שרואים שזה נובע מסלידה קשה מהליגה האנגלית. אני בטוח שאם הייתי שם על ארסנל סמל של קבוצה איטלקית,היית מתפעל ממנה והופך אותה לעוד קבוצה מתחרה על התואר באיטליה ובאירופה. אז תחסוך את כל ההערות החסרות-בסיס שלך, ויום טוב.
לכל חסידי הליגה האנגלית אני מצטער אם פגעתי בכם או משהו כזה אבל מה לעשות שאם ארסנל הייתה עם סמל איטלקי כמו שאתה אומר אז אני בטוח שהיא הייתה נמצאת באמצע- תחתית הליגה האיטלקית. וחוץ מזה אם אתם אומרים שארסנל בלי הנרי זה עדיין מעצמה אז אתם משקרים ובגדול כי אם תסתכלו על הכובשים של ארסנל אז אני בטוח שלפחות חצי מהשערים הם של תיירי הנרי... ודרך אגב אם אתם לא מאמינים לי שבליגה האנגלית לא כולם אותו רמה אז מה אתם אומרים על התוצאה הזאת: לידס (מקום אחרון)1 - צ'רלטון (מקום רביעי)0 לפי דעתי התוצאה הזאת אומרת הכל......
אתה שם לב שאתה סותר את עצמך בענק? מצד אחד, הליגה האנגלית לשיטתך איננה תחרותית. מצד שני, אתה נותן דוגמא שקבוצה במקום האחרון הגיעה למגרשה של הקבוצה שמדורגת רביעית וניצחה אותה (באופן משכנע למדי). אם זו לא תחרותיות, תחרותיות מהי? בכל ליגה יש היררכיה (אפילו בליגה הישראלית, גם במצבה הנוכחי), גם באיטליה, זה לא אומר שאין בה תחרותיות... ארסנל היו בתחתית הסריה אה אם הם היו איטלקיים (אני מניח שנצחונות על יובנטוס, לאציו, אינטר ורומא בשנים האחרונות מראים על כך שמדובר בקבוצה ברמה של ברשיה), שארסנל יתפרקו ביום שהנרי יעזוב (ארסנל הייתה לפני הנרי, ותהיה אחריו, קבוצה בכירה ביותר בכדורגל האנגלי. אחרי שהספקת לזלזל בלידס כ"חובבנים", גם בארסנל זלזלת. תודה), ושכל הקבוצה היא תיירי הנרי (נכון. שאר השחקנים כמו פטריק ויירה, רובר פירס ודניס ברגקאמפ הם נפולות, וחס וחלילה שניתן קרדיט לארסן ונגר שמעמיד קבוצה, ולא שחקן)- הכל דברי הבל. אבל העיקר שהאנגלים המציאו את הכדורגל כדי שהאיטלקים ישחקו אותו, נכון? אבל נעזוב, אתה פתחת את הדיון הזה כדי שיהיה עוד מקום לויכוחים הטיפשיים בין חובבי הכדורגל האנגלי לחובבי האיטלקי. תחיה טוב עם השנאה שלך, ובעיקר הקנאה.
שמעו אתם ממש מצחיקים כל האוהדים של הליגה האנגלית שמנסים להוכיח לכל העולם שהליגה שלכם הכי טובה ותחרותית.....חחחחחחחחח..... תקשיב אוהד ארסנל או איך שלא קוראים לך, כשהתכוונתי תחרותיות אז התכוונתי תחרותיות על הכתר ולא על גביע אופ"א (מה שקורה באנגליה....) תבדוק טוב טוב את התוצאות של ארסנל בלי תיירי הנרי ותגיע למסקנה לבד.... מה נגיד היה קורה אם הנרי היה פצוע מול אינטר??? הרי זה היה ברור שארסנל הייתה מתפרקת!!! וסליחה אם אני מזלזל בשחקנים של ארסנל פשוט רוב השחקנים שם כבר אחרי שיאם (דוגמת ברקאמפ, קיאון, קאנו, וילטורד וכו') ודרך אגב אם חשבתם שהנרי כזה חלוץ גדול ושביובה פשוט עשו לו אבל אז תגיעו למסקנה שלמה הנרי לא חוזר לליגה האיטלקית??? כי פשוט ההגנות בליגה האיטלקית טובות פי 10 מההגנות בליגה האנגלית וזה לא חוכמה לכבוש מול בולטון ושאר החוובניות בליגה האנגלית שלושער כל משחק....
סלח לי, אבל לא ניסיתי "להוכיח" שום דבר לגבי זה שהליגה האנגלית היא "הכי X", משום שלא מעניין אותי להתעסק בהוכחות כאלו. זה עניין של טעם וגישה, ואין לי שום דבר נגד ליגה זו או אחרת. בינתיים זה היית אתה שטען שהליגה האנגלית חובבנית ואיננה תחרותית. ברור שארסנל הייתה מתפרקת? נכון. תיירי הנרי עצר לבדו את ההתקפה של אינטר, תיירי הנרי בעצמו השתלט על מרכז השדה לאורך כמעט כל שלבי המשחק, ותיירי הנרי גם עשה לבדו, למשל, את כל המהלך הקבוצתי של השער הראשון, ולעזאזל אשלי קול ורובר פירס שהם אחרי שיאם. לא ניתן לעובדות להרוס את הקונספציה. גם באיטליה התחרות על הכתר היא בין לא יותר מ-4 קבוצות, במקרה הטוב. אפשר לחשוב שחצי ליגה רצה לאליפות (אגב, אם אתה רוצה מצב כזה, מומלץ לך לעקוב אחרי הליגה הראשונה באנגליה). בכל ליגה יש היררכיה, כולל באיטליה. וגם לרוץ למקום בליגת האלופות או גביע אופ"א זו לא ממש תופעה אנגלית, היא מתרחשת בכל מקום. זו לא נחשבת תחרותיות? אבל מה זה משנה, באנגליה כולם חובבנים, האיטלקים הם עליונים, ולעזאזל טעמם של אחרים. כפי שכבר כתבתי, את הדיון הזה פתחת אך ורק כדי להשמיץ ולהביע שנאה, במסגרת המלחמה המטופשת הזו בין אנגליה ואיטליה. אז תישאר עם השנאה, ושיבושם לך. שבת שלום.
לא ולעיניין: הליגה האנגלית הכי פחות אהובה עלי, אני לא אוהב את סיגנון המשחק את ההגנות החלשות, אין שם מהלכים יפים, אני אישית הכי אוהב ליגה איטלקית ולדעתי לא מוצדק מה שספורט 5 - עושים כי אני רואה לפעמים שידורים חוזרים כשאני מעביר ערוצים איזה 5 דקות וגם תקצירים לפעמים וממש אבל ממש גולים שבאים משטויות של ההגנה כל פעם מחדש ולא מפתיע למה כל כך מתלהבים מואן ניסטלרוי שכל כך קל לו להבקיע שם גולים, אני אישית גם אוהב טיפה את הליגה הספרדית אבל לא את ריאל כמובן שלהם כל השופטים מביאים תוספות אבל זה כבר דבר אחר...
לקינג דל פיירו - זה שעד עכשיו נכבשו הכי הרבה שערים בליגה האיטלקית לא אומר כלום, בטח כאשר משחקים נגד קבוצות כמו רג'ינה או אנקונה אז יובה, אינטר, מילאן ורומא כובשות שלישיות ורביעיות. בוא נסתכל על הטבלה האיטלקית, מתוך 18 קבוצות אחרי 11 מחזורים אצל 7 קבוצות יש 10 נקודות ופחות, לעומת הספרדית שמתוך 20 קבוצות אחרי 14 מחזורים רק לשני קבוצות יש 10 נק' או פחות. הפער בליגה האיטלקית אחרי 11 מחזורים בין המקום הראשון לאחרון הוא 23 נקודות, בספרדית הוא עומד על 22 נק' אחרי 14 מחזורים, בליגה האיטלקית 6 קבוצות בלבד עם 20 נק' או יותר (ללאציו יש 19 אז אני מחשיב גם אותה), בספרד יש 12 כאלה (שוב מיותר לציין את מספר המחזורים). בספרד כל שנה מתחלפת אלופה (ולמרות שזה נראה כאילו ריאל לוקחת את האליפות בקלות בספרד זה לא כך), לקבוצות הספרדיות יותר קשה בליגה הספרדית מאשר בליגת האלופות (ניתן לראות זאת ע"פ מצבה של בארסה עונה שעברה, גם ריאל ניצחה ניצחונות מרשימים ביותר בליגת האלופות ואיבדה נקודות בליגה). פעם הליגה האיטלקית היתה ליגה תחרותית (בימיה של פיורנטינה ופארמה, לפני שהן קרסו כלכלית), כיום אני לא רואה זאת, יובה כבר עם אליפות שניה ברציפות ואף אחד לא יתפלא אם השלישית בדרך, המועמדות היחידות הן רומא, יובה ומילאן. הפערים בין הקבוצות בליגה האיטלקית הם גדולים מאוד (אפילו שהליגה רק בת 18 קבוצות) והעקרונות של הכדורגל פשוט לא לטעמי, לדעתי עדיף שריאל מדריד תסיים 3-3 מאשר תנצח 1-0 מגעיל (ברור שתלוי מאוד באיזה מצב ובאיזה משחק, היו רגעים שהייתי מעדיף ניצחון 1-0 כדי להחזיר לריאל את היציבות בהגנה אבל לא משנה). והטענה שארסנל היתה קבוצת תחתית באיטליה, איזה בולשיט, שחקני ארסנל הם שחקני נבחרת (צרפת, שבדיה, אנגליה), הם לא מצטיינים רק בליגה האנגלית, הם מצטיינים גם ברמה הבין לאומית, הנרי הוא החלוץ המוביל בצרפת כאשר טרזגה מיובה רק השני, זה די ברור שביובה מיררו לו את החיים, גם רונאלדו לא רוצה לחזור לאיטליה למרות שהוא כבש בעונתו הראשונה באינטר 25 שערים, מה גם שהוא מפרק קבוצות איטלקיות בליגת האלופות על ימין ועל שמאל (אינטר, השלושער נגד רומא ), גם ויירה ופירס הם שחקנים מובילים בנבחרת צרפת, ונבחרת צרפת יותר טובה מאיטליה. ואני לא זוכר מי אמר שבליגה הספרדית השחקנים הטובים הם רק בריאל,אז בוא נראה, מקאיי שהיה עד שנה שעברה בדפו הוא לא שחקן טוב? איימאר? אז'אלה? בראחה? ויסנטה? חואקין? דנילסון? אוססנסאו? רונאלדיניו? סביולה? טריסטאן? ואלרון? פויול? קלייברט? ניהאט? טורס? ויש עוד מלא...
אני רק חייב לומר שזה קצת מוזר לומר שהנרי לא חוזר לאיטליה כי ההגנות האיטלקיות חזקות מדי בשבילו אחרי שההגנה האיטלקית אולי הטובה ביותר (ולבטח בין הטובות) הפסידה לקבוצה שלו בבית 5-1 כשהוא אחראי על מרבית העבודה. אתה בטוח שזה מה שאתה חושב? כי אם כן, אז יש לך בעיית לוגיקה.
חברה תקשיבו טוב כי אין לי כוח להגיד את זה כל פעם מחדש: אני מדבר פה על תחרותיות בליגות והעניין שיש בהן... באנגליה יש מועמדת 1 לאליפות או קיי... בספרד יש מועמדת 1 לאליפות בסדר... ובאיטליה יש לפחות 4 מועמדות לאליפות וזה מה שהופך את הליגה האיטלקית למעניינת ביותר באירופה!!! אז באמת חבל על כל הזמן הזה שאתם מנסים להוכיח לי שהליגה האנגלית היא תחרותית ויפיפיה כי זה פשוט לא ככה!!! אז אנא תקראו ותשכילו... נ.ב. תודה לשבצ'נקו שסוף כל סוף התייצב להגנתי...