טוב אני מסכים שעדיף לסיים את הויכוח הזה. אבל - רק שתדע, אוהד שרוף זה לא בהכרח אדם שהולך למשחקים. יכול להיות אוהד שצופה בטלויזיה בלבד, וזה לא קשור הנוכחות במגרש. אבל לפי ההגדרות שלך, שאינני מסכים להם, אני באמצע בין ה"שרוף" ל"טלויזיה". אני בא כל עונה למשחקים בפ"ת, בלומפילד, נתניה, הרצליה, כפר סבא, שכונת התקווה וכל איזור בסביבת ת"א ונתניה. לטדי אני בכלל לא הולך. ההורים שלי לא מתעניינים בכדורגל ולא מעוניינים ממש להסיע אותי לירושלים ל-90 דקות רק כדי לנסוע את כל הדרך בחזרה, לאחר שהם לא נהנו מהמשחק כי הם כאמור, לא נהנים מכדורגל, מונית מנתניה לירושלים זה סכום כסף אסטרונומי בשביל 90 דקות בלבד, ואין אוטובוסים בשבת.
יש סוג של אוהדים כמוני, שאפשר לקרוא להם אוהדים מסכנים. אני אוהדת שרופה של מכבי ת"א אבל מה, אני גרה כ3 שעות מהאיצטדיון, אז נשאר לי רק לראות את המשחקים בטלויזיה.
תראו, אני הייתי מגיר את עצמי כמשהו בין אוהד כורסא לאוהד שרוף...למה, כי אני ממש אוהב את הקבוצה שלי(מכבי ת"א) אבל אני לא ממש הולך למשחקים(הייתי נראה לי ב4 משחקים עונה שעברה) מכמה סיבות 1. ההורים שלי, לא רק שהם לא מתענינים בכדורגל...הם גם אנטי-כדורגל...ככה שאם אני הולך זה רק מהכסף שלי 2. רמת המתקנים בארץ, לדוגמא, הייתי במשחק של יובה, ביציע הכבוד, אתה רואה שם הכל נקי, כיסאות נוחים אסור לירוק על הרצפה והשרותים זה כמו במלון 5 כוכבים...ובארץ, כמה כיסאות פלסטיק...שרותים כמו בתחנה המרכזית וגם שם האוהדים לא יהססו ללכת מכות...וזה עוד "יציע הכבוד" 3. פעם כמעט אכלתי מכות בטדי...ככה שלמשחקי חוץ אני בכלל לא אתקרב(חוץ מבפ"ת, אין להם ממש אוהדים) 4. ועוד משהו, אני לא הכי רוצה לשלם כסף על רמת משחקים יחסית נמוכה...
אני לא חושב שיש בפורום הזה "אוהד בחרטא"... (הסיבות ידועות) אני מגדיר את עצמי בין "אוהד בשביל זה יש טלוויזיה" (ערוץ 10 http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/ohmy.Xxx ) לבין "אוהד שרוף"... למה? כי אני אוהב לפצח גריענים מול הטלוויזיה ובגלל שאני לא יכול ללכת לכל משחק... אלה שאני יכול ללכת אליהם, אי הולך בכיף...
"אוהד" שבא למשחק אחד בשנה הוא לא אוהד... הוא בעד הקבוצה, אי אפשר להגיד עליו אוהד. אתם יודעים מה זה אוהד? אוהד זה אחד שהולך עם הקבוצה שלו גם במצבים הקשים, כשלא מצליחים ולא הכל זוהר, אחד שלא מקלל את הקבוצה אחרי הפסד, שמעודד את הקבוצה גם אחרי הפסדים. אתם תראו, אם מכבי חיפה תהיה במצב של קבוצת תחתית ותרד ליגה כמה אוהדים יהיה לה, לא הרבה במיוחד. אני לא יודע מה זה "אוהד שרוף... אני יודע שאני בא לרוב המשחקים.. מעודד ת'קבוצה כ-ל המשחק בלי קשר למשחק, זין על המשחק... אין כמו להיות באיצטדיון, היציע המסריח, לעמוד כל המשחק ולעודד ת'קבוצה, לשיר ת'שירים. זה ההרגשה הכי כיפית שיש. לא אכפת לי מהתנאים המסריחים שיש באיצטדיונים בארץ אולי לא שמעתם את זה אבל... הולכים אחרי הקבוצה בכל ליגה, בכל מקום. אם הקבוצה שלי לא תצליח, אז אני לא ילך למשחקי הקבוצה ויעודד אותה? נו באמת... לא שמעתם על המשפט, "לעולם לא תצעדי לבד"? יש פה כמה אנשים שהם פשוט אוהדי הצלחות, טרמפיסטים אני לא רוצה להגיד מי הם... אפשר להבין לבד
חנוכה י'חרטטן מתי הייתה במשחק חוץ?????? אני קורא לאצמי אוהד מזה השטויות האלה שרוף טלויזיה וכל החרא הזה אני מחולון אין רישיון ובכל זאות יש לי מנוי וב"ה השנה לא יפסיד מישחקים אני ירוק בנשמה מאון ליין!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! מיקי המלך עד המוות מרוקו :twisted:
חחח תראו מי בא..... גמר גביע המדינה, לא זוכר? מה לעשות שאני גר בצפון, זאת הייתה קריעת תחת להגיע לשם.. קשה נורא השנה בעזרת השם אני יגיע ליותר משחקים במרכז למשחקי הבית יש לי מנוי...
שני דברים: 1. למה אתם קוראים לו פוסט? אני רואה pose_69... ומה זה באמת? 2. אני מעדיף, בוא נגיד, את מכבי חיפה בארץ, ובחו"ל אוהד את לידס יונייטד. למה מעדיף? פעם הייתי אוהד, באליפות ב93/4, התחלתי להתעניין בכדורגל, ראיתי כל משחק שלהם, הקלטתי, קניתי קלטת אליפות, צעיף, שעון וכל מיני שטויות. אבל מה? אני גר בירושלים, איך אני אלך למשחק? אז פעם, או פעמיים הייתי בטדי עם חברים במשחקים מול חיפה, וחוצמזה נאדה. אבל אהדתי אותם. עכשיו אני רק מעדיף. אני לא מתעניין במיוחד, אבל אם יהיה משחק בין קבוצה א' למכבי חיפה, אני אעדיף את חיפה. את לידס אני אוהד. אני עוקב אחריהם לגמרי יש לי לוח שנה, יודע בע"פ את הפרטים הכי מפגרים על השחקנים, ואם הייתי יכול לשכנע את ההורים שלי שייתנו לי ליסוע, הייתי גם משלם על כרטיס לאנגליה, ונוסע למשחק מול לידס.
חחחחחח כן התחיל לשעמם לי אני נואש מאז שזרקו אותו בבושת פנים מהפורום של און ליין חחחחחח אני זוכר טוב מאוד תגמר כזה זיינתה תשכל שהלכתה ומה אני חמור??????? אני מחולון ויש לי מנוי לי זה לא רחוק?? לי זה לא יקר??
חחחחחחחחחחחח אלק זיינתי ת'שכל..... לא דיברתי על זה בכלל, רק ששאלו אותי אם אני הולך אז אמרתי כן, זה הכל... היו הרבההההההה זייני שכל שהתלהבו שהם הולכים לגמר חוץ מזה, אני גר בכרמיאל. עד המרכז זה 3 שעות נסיעה!! לך מחולון של שעה וחצי נסיעה עד לחיפה... לך הרבה יותר נוח..
חנוכה ידידי, אני כל החיים שלי הייתי ב3 משחקים של מכבי ת"א, 2 מהם היו גמרי גביעים ואחד דרבי. אבל אני אוהד בדיוק כמוך אם לא יותר. אני לא מפספס משחק בטלויזיה, אני לא יוצא כמעט בשבת לים כי אני נשאר בבית ומתעדכן ברדיו ובאינטרנט, ואם אני כן יוצא אז אני לא זז מהרדיו. אם מכבי מנצחת בשבת כל השבוע אני מרגיש טוב, אם היא מפסידה אז להיפך. כל שנה אני חוסך עשרות שקלים, אגורה אחרי אגורה, או בכלל קורע ת'תחת בחופשים בשביל שיהיה לי כסף להגיע לת"א למשחק בודד בעונה... אני מאלה שמסתובבים עם צעיף של הקבוצה ברחוב לא אחרי זכייה בתואר אלא דווקא אחרי עוד הפסד משפיל למכבי פ"ת או תבוסה בדרבי. וכשהוא לא עלי הוא נמצא במקום מכובד על הקיר, מאחורי זכוכית, שלא יתלכלך, חלילה וחס. התחלתי לאהוד את הקבוצה אחרי הדאבל, נכון. אבל רק בעונות הרעות באמת נכנסתי לזה ואני לא יכול לצאת, גם אם אני רוצה, ואני לא. אני לא "בעד" הקבוצה, אני לא סתם אחד שיודע מי זה נימני וקורא לעצמו אוהד מכבי ת"א, אני לא מתבייש בקבוצה שלי אחרי עוד עונה משפילה, ואני לא מוכן שאף אחד לא יגיד לי שאני לא אוהד עכשיו תקרא שוב את השורה הראשונה ותגיד לי שאני לא אוהד
תראו, זה ברור שקיימים עוד סוגי אוהדים, וניתן להיות יותר ספציפיים ולחלק אותם ליותר קבוצות, אני יודע זאת. אבל, גם אם אני אחלק ליותר קבוצות, מה שיצא בסוף זה שילוב של שני סוגי אוהדים או יותר מתוך ארבעת הקבוצות שציינתי בראש הדיון. לדוגמא, מה שאמרה "נשמה צהובה", שהיא אוהדת "מסכנה", מפני שהיא אוהדת שרופה של מכבי כבר המון זמן, אבל בגלל מרחק מהאיצטדיון היא נאלצת לצפות במשחקים דרך הטלוויזיה. אז היא הייתה יותר ספציפית והראתה סוג נוסף של אוהד אבל מה יצא מכך, שגם סוג האוהד הזה, הוא שילוב של אוהד טלוויזיה ואוהד שרוף. בעיקרון אני חילקתי את סוגי האוהדים לארבעה קבוצות בסיס, שגם קבוצות ספציפיות יותר, מתקיימות על אותו אופי נתונים של קבוצות אחרות מן הארבעה הללו.