אפשר ורצוי היה להסתפק בזה. הניסיונות הללו לגרד בכוח שעירים לאזעזל תוך מתן פרשנות מנותקת מהמציאות - בדיחה. מה הבעיה בהרכב הזה? שלא פתח עם פלאסיו השחוק כדי לשמר אותו למחצית אחת בדיוק כמו בקטאניה? שהציב בלם נוסף כדי להתמודד עם היתרון ההתקפי של טוטנהאם? שעלה עם פאריירה באגף שמאל במקום..מי בדיוק? אנראה עושה את המקסימום עם חבורת הבבונים שיש לו. אבל אשמח אם תספר לי עוד על יכולות האימון שלו http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx.
איזה בלם נוסף? ז'ואן עבר להיות מגן שמאלי, אינטר שיחקה עם רביעייה הגנתית רגילה. פריירה במקום מי? למה פריירה חייב להיות במקום מישהו, למה אי אפשר לפתוח עם קמביאסו, גוארין וקובאצ'יץ' במרכז כמו שאינטר רגילה לשחק? מה הוא אשם שלא פתח עם פלאסיו? כשקמביאסו משחק כחלוץ חוד, אתה מבין שמשהו לא בסדר. תאשימו את הסגל ולא את מי שבנה אותו, ממש הגיוני. אבל כרגיל, לתת פרשנות על סמך סטטיסטיקות וההרכב בלבד, לא ע"פ המשחק עצמו. התרגלתי.
למה בכלל פריירה היה צריך לשחק? איזה תרומה הגנתית הייתה לו מאגף שמאל? לא הייתה שום סיבה בעולם שגרגאנו ופריירה ישחקו דקה אחת במשחק הזה. רביעיית קישור של קמביאסו, גוארין, קובאצ'ץ' וריקי הייתה עושה עבודה הגנתית לא פחות טובה ועבודה התקפית יותר טובה מזו של החמישייה ששיחקה הלילה. ואם כבר דיברת על ז'ואן, למה הוא הוציא אותו? הוא היה השחקן הכי טוב בהגנה שלנו במחצית הראשונה. אם סטרמה חשב לרגע שאינטר מסוגלת לצאת עם רשת נקייה מהמשחק הזה, אז הוא חי בסרט. איו שום תסריט שבו אינטר לא הייתה סופגת נגד טוטנהאם עם הגנה כל כך חלשה כמו שלנו, התקווה היחידה שלנו מהמשחק הזה הייתה לכבוש שער אחד או שניים, ואת זה לא עשינו כי אין לנו חלוצים (נחש למי יש חלק בזה) וכי סטרמה פתח עם חלוץ אחד שהוא לא בדיוק חלוץ. חוץ מזה, אני לא יודע כמה פעמים צפית באינטר העונה, אבל אני אישית לא זוכר מתי בפעם האחרונה ראיתי שיש שיטה או סדר מסויים במשחק של אינטר, זה לא כל כך קשור באיכות של הסגל. ולגבי הסגל של אינטר, בראנקה הוא לא היחידה שבונה את הסגל, גם אדון סטרמה בוחר לצרף או לזרוק שחקנים מדי פעם. אז הסגל שלנו חלש באשמת סטרמה לא פחות מבראנקה ומוראטי.
כן זו המנטרה הקבועה כאן. השאלה אם יש לזה גם הסבר. רק שואל. אדון סטרמא רצה חלוץ מטרה אחד בסגל לעונה בת 40+ משחקים? ואדון בראנקה שממונה על כך לא התעניין מדוע? הגנה של קבוצה, זה הרבה מעבר לשני בלמים (והם באמת מהמוכשרים באירופה). כולם צריכים לעבוד, כל הקו האחורי כולל האגפים צריך להיות נטול חובבנים. ראנוקיה ובעיקר חואן הם עדיין לא מוצר מוגמר וגם אם היו כאלה, לא היו עושים עבודה של 10 לבדם. הפדיחה עם פולי שייכת למשרדים, לא ליכולות האימון של אדון סטרמה. מאריגה<=גרגאנו. קוטיניו שחקן התקפה, שהתקשה לפרוח עם קסאנו ופלאסיו לפניו. רוצה להתמרמר על קוטיניו? תאשים את הגעתו של קסאנו. Inter bench: Belec, Mbaye, Jonathan, Guarin, Benassi, Pasa, Palacio בתור אחד שיש לו הרבה מאוד מושג מהחיים, מה היית עושה אחרת עם הרשימה הנפלאה הזאת? הברקה, שתיים, שלוש...אחרי 14 כאלה נראה לי שאפשר לזהות כאן מגמה של קבוצה שמוציאה מעצמה את המקסימום. אני מניח שכאשר קיבל על עצמו את המשרה, קיבל גם את מידע על היכולות הכלכליות של אינטר. אם שואלים אותי, לא להתעקש על דבר חסר היגיון כאשר בניית הסגל כלל לא נמצאת בסמכויות שלו, מראה על אישיות נורמטיבית לחלוטין.
באמת לא מובן. באותה מידה, אני מאשים את המאמן של של הפועל עכו שלא התעקש שיביאו לו בפגרה את מסי. הרי אם מתעקשים אז הכל אפשרי, לא? מאמן הוא בסך הכל שכיר חרב, הוא לא זה שמממן את המועדון ולא זה שמשלם לשחקנים. ..... אינטר הפסידה היום לקבוצה הרבה יותר טובה ממנה. קבוצה שהפסידה פעם אחת ב-17 משחקייה האחרונים בכל המסגרות. קבוצה שמשחק בה שחקן שנמצא כרגע בכושר הטוב בעולם. הליגה היא המטרה של אינטר ושם היא נמצאת נקודה אחת מהמקום השלישי בעונה בינונית מינוס מבחינת יכולת, עם סגל שיש לפחות 5 קבוצות בליגה שטובות ממנו, אז אני באמת לא מבין את כל ההתבכיינויות והטענות למאמן. אינטר הביאה לא מעט שחקנים חדשים הקיץ, היא בתהליך של בנייה מחדש וזה לא משהו שקורה בבת אחת ומניב תוצאות מייד. היה ברור עוד לפני שהתחילה העונה שלאליפות היא לא תרוץ ושמקום בין שלושת הראשונות בליגה יהיה קשה להשיג, ועדיין היא רק נקודה אחת משם.
אתה מתפרץ לדלת פתוחה. פראיירה לא שחקן לרמות האלו. אבל איך זו מגרעת של אנדראה שהרכיב אותו? הוא השחקן היחיד בסגל בתפקיד הזה. אופציה נוספת הייתה לשים את "היורש של מייקון" בימין ואת זאנטי בשמאל. אז המאמן היה יוצא בסדר? כנל לגבי גרגאנו. תפתח מולך את הסגל שזומן היום ותבין עד כמה הקטנוניות המוטעת הזו מצחיקה. הוא עלה בהרכב הגנתי יותר (שלישיית הגנה, קמביאסו-גרגאנו, ושני קיצוניים עם תפקידים הגנתיים) כדי לנסות לשמור על התוצאה ולגנוב שער או שניים עם הכניסה של פלאסיו וגוארין במחצית השניה. לפתוח את המשחק כפי שציינית זה בעצם לזרוק את כל מה שיש לה, גם אם במצב שחוק, ללא plan B ויכולת להפתיע. מה גם שעדיין חסר לך שחקן בהתקפה. עד כמה אתה מודע למצב הגופני והמנטלי של השחקנים בכל רגע נתון? אם הייתה לו יכולת לתרום לתוצאה, סטרמה היה מוצא שחקן הגנה אחר שירד לטובת פלאסיו\גוארין. נטו טוקבק. שוב? Inter bench: Belec, Mbaye, Jonathan, Guarin, Benassi, Pasa, Palacio http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/lol.Xxx הייתה לי תחושה שזה מדבק. אפשר הסבר לבנאדם הפשוט, מה הכוונה לחוסר שיטה וסדר במשחק? הוא גם מביא כסף מהבית מדי פעם?
לדעתי המצב באינטר נמצא איפשהו באמצע. העונה של אינטר מזכירה לי קצת את העונה של יובה עם דל נרי; מאמן לא רע, קבוצה שהיא בגדול "בסדר", אבל משהו חורק שם והאוהדים לא מרוצים. חלק מזה נובע מחוסר אובייקטיביות של אוהדי אינטר, שבדומה לאוהדי יובה דאז חושבים שהקבוצה שלהם מספיק טובה כדי לקרוא תיגר על הסקודטו או בכלל על שלושת הקבוצות המוכשרות יותר בליגה (המטרה הראשונית הייתה ליגת האלופות), חלק מזה ללא ספק נובע מכך שהמאמן לא אידאלי. סטראמה הוא לא מאמן רע, אבל אחרי כמעט עונה על הקווים אפשר להבין שהוא לא קונטה/אלגרי/פטקוביץ'. לאינטר יש בסיס טוב, אבל לא מספיק טוב בצורה שתספק את אוהדיה. אם אינטר הייתה רוצה להשתחל לשלושת המקומות הראשונים, היא הייתה צריכה או לקחת מאמן שמתעלה על עצמו (אלגרי) או לחזק משמעותית את הקבוצה. לאציו תענוג באירופה. איזה כיף שהמנטליות של פטקוביץ' כל כך שונה (בינתיים) מהמנטליות האיטלקית המעצבנת כשזה מגיע למפעל הזה. מגיע לה להגיע לליגת האלופות, אבל אני לא רואה את זה קורה.
קובי, אני לא מאמין שאתה עושה לי את זה, ועוד אחרי התוצאה של אתמול. בנוגע לקישור שאני הצעתי, התכוונתי שפלאסיו וקסאנו ישחקו בחוד, לכן, לא חסר שחקן התקפה. ואם כבר שאלת מה זה חוסר שיטה? חוסר שיטה זה כשכל שחקן משחק בנפרד, כאשר אף אחד לא יודע בדיוק מה התפקיד שלו, כאשר הבלמים שלך מעיפים כדורים סתם ומתפללים שהחלוץ יעשה משהו עם זה, אין משחק קבוצתי בכלל (לא בהגנה ולא בהתקפה). שיחקנו ככה תקופה מסויימת אפילו כשמוריניו היה באינטר, אבל אז, היו לנו הרבה שחקנים טובים, ולא כמו האנטי כדורגל שיש לנו היום. לגבי סטרמה והחלק שלו בהעברות, זה קל להגיד "אין כסף, אז מה אתה מצפה?", אבל עם כל הכבוד, למאמן צריכה להיות עמדה ברורה, או שמביאים לו שחקנים טובים ושהוא רוצה או שיארוז את החפצים שלו ויתפטר. על פריירה שילמנו 12 מליון יורו, אותו סכום שילמנו גם על ריקי (לא קשור לסטרמה), על קובאצ'ץ' גם כן הוצאנו סכום דומה. בסכומים האלה אפשר להביא שחקנים ממש טובים, ולהוציא את קובצ'ץ' (שהוא בגדר פוטנציאל), שני האחרים שהזכרתי לא שווים חצי מהמחיר ששולם תמורתם, אז אני לא בטוח כל כך שאינטר יודעת איך לחסוך, כשיש שחקן שהקבוצה צריכה והמאמן מתעקש עליו ההנהלה מביאה אותו (כמובן, במידה ומדובר בסכום לא אסטרונומי), אבל פה נכנס התפקיד של המאמן שצריך לחנוק את בראנקה ומוראטי ולעמוד על שלו, אם הוא לא עשה זאת אז הוא אשם, ואם הוא עשה זאת וקיבל את השחקנים שהוא רצה וזו הקבוצה שקיבלנו בסוף, אז גם כאן הוא אשם. יכולנו בכיף לצרף עוד חלוץ מתחילת השנה, להשאיר את פולי וקוטיניו, לצרף קשר אחורי ומגן שמאלי ומצבנו היה הרבה יותר טוב. אבל, הוא לא התעקש על פולי (שהיה עולה לנו 5-6 מליון יורו), הוא לא רצה עוד חלוצים כי מיליטו הוא האופציה הראשונה והיחידה מבחינתו, הוא ויתר על קוטיניו והסתפק בפריירה כמגן שמאלי. לבראנקה יש חלק גדול בזה, אבל עם כל הכבוד, למה סטרמה לא התעקש ודרש את השחקנים שאינטר באמת צריכה? מבחינתך זה בסדר, אבל מבחינת האחרים זה לא.
העניין הבסיסי הוא שאוהדי אינטר (להלן "אתם" בהודעה הנוכחית) מצפים לתוצאות מיידיות שהן טובות יותר ממקום רביעי בליגה שבה לשש הקבוצות הראשונות מלבדנו יש סגל טוב משלנו. אתם מצפים שנהיה במקום השלישי כבאנקר, ולא שמים לב שלמילאן יש שלישייה התקפית טובה משלנו וקישור טוב משלנו. אתם רוצים לפטר מאמן בלי לחשוב האם תהיינה תוצאות טובות יותר. קבוצת כדורגל לא בונים בחצי עונה ואתם מצפים שכן יבנו אותה בחצי עונה, שנראה המשכיות, שנראה מנטליות, שנראה טקטיקה ועוד מילים שכאלה בלי לחשוב בכלל שמוראטי פיטר בקדנציה שלו אינספור מאמנים שמלבד שלושה מהם (מוריניו, מאנצ'יני, קופר) לא היו הישגים משמעותיים או קרבה להישגים משמעותיים. דווקא מאוהדי אינטר הייתי מצפה להבין שאין שום סיבה שמאמן אחר יעשה עבודה טובה יותר, מהסיבה הפשוטה שכל המאמנים שהיו כאן בשנים האחרונות רצו שחקנים מסוימים וקיבלו זרנוק במקרה הטוב או את ג'ונתן במקרה הפחות טוב. בניטז רצה שחקנים מסוימים, קיבל את ביאביאני וקוטיניו שנרכש מבעוד מועד, לא עבורו. לאונרדו סתם היה ליצן שמוראטי רצה להשאיר והוא ברח לפ.ס.ז'. לגאספריני הייתה שיטת משחק מסוימת שלא הובאו לו השחקנים הראויים ליישום אותה שיטה. הוא רצה לשחק עם קיצוניים והשחקן הכי מהיר שהיה לו בסגל בכשירות מלאה היה ריקי אלבארז שהאיטיות שלו יכולה לחרפן פילים. לראניירי הייתה חצי עונה שבה הוא עשה דברים פחות טובים מסטראמה ופיטרו אותו. ולסטראמה עכשיו הייתה חצי עונה. אתם מאשימים רק את אנדראה סטראמצ'וני בכל בעיותיה של אינטר, בעוד שאינכם יודעים מה באמת קרה והאם הובאו לו השחקנים שהוא רצה.
סטרמא קיבל יותר מכולם. בכל התקשורת האיטלקית דווח שהשחקנים שהוא קיבל אלה השחקנים שהוא רצה, או לפחות רובם - הנדנוביץ', קסאנו, פריירה, קובאצ'יץ', קוזמאנוביץ', וסקלוטו אלה שחקנים שסטרמא ביקש. קשה לי להאמין שכתבת ברצינות את מה שכתבת. טקטיקה אפשר להנחיל גם לילדים בישראל, אין שום תירוץ לעובדה שאינטר עדיין לא סגורה על מערך אחרי קרוב לשנה עם סטרמא, היא עומדת גרוע על המגרש ולא רואים אפילו טיפת שיפור במשחקים, כל הזמן אותן בעיות ואלה בעיות חמורות. אם התקפית עוד אין לו כלים כמו של שאר הגדולות בליגה, הגנתית אינטר יכולה להיות קבוצה חזקה מאוד ואנחנו מקבליים 2-3 שערים כל משחק בזמן האחרון, וזה עוד בגלל שיש לנו את השוער הכי טוב באירופה בשער. ומי האשים את סטרמא בכל הבעיות של אינטר? האשמנו אותו בניהול הגרוע? כולנו יודעים שעם בעלים אחרים המצב היה נראה אחרת וסטרמא הוא לא האשם העיקרי במצב, אבל האשמנו אותו במה שקורה על הדשא כי הוא אשם. האמת? למרות שתמכתי בו, זו הייתה טעות למנות אותו מההתחלה. סטרמא עוד לא בשל/לא הוכיח את עצמו בשביל להוביל פרוייקט הצערה כמו באינטר. כן היינו צריכים מאמן צעיר, אבל אחד שהוכיח שהוא יודע מה הוא עושה. לוראן בלאן דוגמה מצוינת לאחד כזה. ולאוהד רומא המתנשא, בנאסי יותר טוב מגרגאנו, כנ"ל פרדי גוארין. ז'ואן מגן שמאלי יותר טוב מפריירה.
מתנשא? מוחמד בין הכותבים המוערכים עלי כאן מזה שנים. אני בז לנטיה הילדותית להגיע לכאן אחרי כל הפסד, להתעלם מהעליונות של הקבוצה המנצחת בכל חלקה במגרש, ולהתחיל לחפש עם זכוכית מגדלת אשמים. בעצם, זה עדיין בסדר כל עוד מנמקים בצורה הגיונית את הבחירה בשעיר לאזעזל התורן ולא נגררים אחר דעות מנותקות כמו "למה הגענו למצב הזה שאין לנו אף חלוץ מטרה? כי אדון סטרמה רצה רק את מיליטו." את דעתי על המאמן והבחירה בו כבר כתבתי מספר פעמים. היא זהה לזאת של אדון SerieA.
אני מסכים פה עם אוהדי אינטר.לי קשה להבין מה זה היה המערך הפחדני הזה של סטארמצ'וני.או למה קאמביאסו שיחק קשר התקפי?ואיפה היה החלוץ במערך הזה? כאילו סטרמצ'וני לא ראה איך הקבוצה שלו שיחקה מול קטאניה האגדית ולא חושב שצריך לשנות פה משהו במערך או בשיטת משחק.התוצאה שם שיקרה לגמרי ואולי גרמה לו לחשוב שהמערך שלו עובד. אולי הוא באמת תמים וחשב שקסאנו לבד ינצח או שההגנה שלו היא אותה הגנה של 2010 ושהוא יצליח לשחק על 0-0. כבר אמרתי שהסגל של אינטר הוא חלש לדעתי אבל גם ממנו אפשר להוציא יותר.קודם כל היה אפשר לשחק עם קאמביאסו בעמדה שלו ולא בעמדה שהוא כל כך מוגבל בה.להחזיר דחוף את פלאסיו להרכב שהוא השחקן היחיד שיכול לעשות משהו התקפי,כי לקסאנו לא היה באמת למי למסור בהתקפה.מה לעשות גם שמשחקים הגנתי צריכים לחשוב על לעקוץ. אני מסכים שהאשמה על המאמן היא קודם כל בבניית הסגל.אם להשוות את הסגל של עכשיו לסגל של 2010 אז יש אולי בלחץ שחקן אחד שסטארמצ'וני החתים ויכול להיכנס לסגל של אינטר ב2010.להרכב אף אחד.
מישהו מתעלם מכך שטוטנהאם קבוצה איכותית והרבה יותר טובה מאינטר בכל פרמטר? ועדיין, זה לא מצדיק הופעה שיכלה להיגמר בשישייה לרשת, אנחנו לא רדינג או ק.פ.ר. סליחה, זה שסטרמא לא רצה עוד חלוץ חוד שיתן תחרות למיליטו זו לא סיבה מספיק טובה להפיל עליו את העובדה שאין לנו חלוצים? הסגל של אינטר ב-2010 לא היה שווה טראבל, ההרכב היה נהדר אבל המחליפים? בהתקפה היה רק את באלוטלי, בקישור המחליף הראשון היה מונטארי, ובהגנה? קיבו ואחריו קורדובה ומטראצי ברוטציה, ששניהם כבר באותה תקופה היו די מביכים. מוריניו הפך את הסגל הזה לסגל של טראבל, כמו שאלגרי לוקח את הסגל של מילאן, ששווה פחות או יותר לזה של אינטר, ליכולת של קבוצה שמתמודדת על האליפות (אם לא פתיחה גרועה הייתי גם מסמן את מילאן כפייבוריטית לזכייה לאור הבינוניות של יובה). אינטר לא קבוצה, אינטר זה 11 שחקנים על המגרש שלא יודעים איפה לעמוד ומה לעשות עם עצמם. גרגאנו ופריירה צריכים לטוס בקיץ, שיתן לבנאסי לשחק, הילד כבר הראה שיכול לצאת ממנו משהו. אף אחד לא חי בסרט שהסגל של אינטר צריך להתמודד על האליפות, אבל הוא גם לא שווה את היכולת הזאת. תפסיקו להסתכל על מיקום בטבלה, זה לא מה שמעניין אותנו. אנחנו לא רוצים להעפיל לאלופות כדי שגם בצ'מפיונס נשחק ככה ונתבזה גם מול קבוצות דרג ג' באירופה. אם לא רצף הניצחונות שהיה בתחילת העונה, אנחנו קבוצת תחתית עכשיו כי אין בנו כלום, חצי מקבוצות הסרייה א' נראות יותר טוב מאיתנו בגלל שהן עובדות על משהו באימונים, אינטר בפירוש לא ורואים את זה. עם מאמן נורמלי, הסגל של אינטר שווה מאבק על מקום שלישי וגם היינו נמצאים בו עכשיו. כל עוד זה ימשך ככה ונגרד ניצחונות מזליקים, אני אגיד תודה אם נסיים במיקום לליגה האירופאית.
קובי, יש הרבה אמת במה שאתה אומר, וכן, אני מודה שגישתי ילדותית, אני לא אובייקטיבי כשזה מגיע לביקורת כלפי אינטר (מאמנה, שחקניה, מנהלה וכו'). אבל מצד שני, אתה לא יכול לבטל את האשמה של המאמן רק כי הסגל לא מספיק טוב, מעבר לאמן את הקבוצה, המאמן בוחר גם את השחקנים (או חלקם לפחות), וחלק מהשחקנים שמשחקים באינטר הם שחקנים שסטרמה ביקש ובראנקה הביא לו. בנוסף לזה, סטרמה בתחילת השנה הצהיר שמבחינתו מיליטו הוא האופציה הראשונה בכל מקרה, במילים אחרות, לחלוצים שהיו איתנו אז אין מה לחפש באינטר, כי ממילא הם יחממו את הספסל, מעבר לזה, ההצהרה הזו לא בדיוק משכה חלוצים אחרים להצטרף למועדון. מאמן שיש לו מושג בכדורגל היה מבין שאינטר לא יכולה לסמוך רק על מיליטו כחלוץ מטרה, אז למה לא השארנו את לונגו או את ליבאיה? למה לא קנינו חלוץ מטרה נורמלי בינואר? כמובן שאפשר להפיל את כל זה על בראנקה, אבל המאמן צריך להתעקש ולדרוש שבראנקה יביא לו את השחקנים שהוא צריך, ולא גמלאים כמו רוקי. משום מה, יש לי הרגשה שסטרמה עצמו לא ביקש חלוץ, כי כשהוא רצה שחקן הוא ידע להתעקש עליו ובראנקה בד"כ הביא לו אותו.
Allegri: "We will see how Mexes is doing in the training at Camp Nou this evening. If he's not fit then Bonera or Yepes will play." רק לא בונרה, בבקשה.